GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum

Μαγειρέματα => Αναζήτηση Συνταγής => Μήνυμα ξεκίνησε από: FAYE1908 στις Οκτώβριος 13, 2009, 13:12:24 μμ



Τίτλος: Μαστιχάτο
Αποστολή από: FAYE1908 στις Οκτώβριος 13, 2009, 13:12:24 μμ
καλησπερα σας
μετα απο καιρο παλι εδω.
προσφατα εφαγα ενα πολυ γευστικο πιατο στο 'τζιτζικα και μερμηγκα', το μαστιχατο οπως λεγοταν.
ηταν πολυ ωραιο,με κομματια κοτοπουλου,κρεμα γαλακτος και μου φαινεται λικερ μαστιχας,καθως ειχε μια γλυκια γευση.μου αρεσε παρα πολυ και θα ηθελα να το επαναλαβω στο σπιτι.αν και εψαξα στο νετ για την σως αυτη δεν καταφερα να βρω κατι.
καμια ιδεα κανεις? 


Τίτλος: Απ: Μαστιχάτο
Αποστολή από: margarita79 στις Οκτώβριος 13, 2009, 13:51:46 μμ
Αυτο που εχει απο κατω τη φωλια απο καταιφι λες και απο πανω το κοτοπουλο με γευση μαστιχας?


Τίτλος: Απ: Μαστιχάτο
Αποστολή από: FAYE1908 στις Οκτώβριος 13, 2009, 13:57:48 μμ
Αυτο που εχει απο κατω τη φωλια απο καταιφι λες και απο πανω το κοτοπουλο με γευση μαστιχας?
ναι.ειναι υπεροχο..


Τίτλος: Απ: Μαστιχάτο
Αποστολή από: margarita79 στις Οκτώβριος 13, 2009, 14:34:12 μμ
Λοιπον η φωλια απο καταιφι γινεται ευκολα.Σε ενα μικρο στρογγυλο σκευος βαζεις καταιφι κυκλικα να γινει σαν φωλια το βουτυρωνεις καλυτερα με φρεσκο βουτυρο ή λουρπακ και το ψηνεις ισα να ροδισει.
Τωρα για το κοτοπουλο εμενα δε μου ειχε αρεσει αλλα φανταζομαι οτι ειναι απλο.
Πιθανον κοτοπουλο κομμενο σε μπουκιτσες κα ενα μικρο κρεμμυδακι, τα σωταρεις σε λιγο λαδακι ή καλυτερα βουτυρο να ροδισουν,τα σβηνεις με λιγο κονιακ και λιγες σταγονες λικερ μαστιχας ή αν δεν εχεις βαζεις τη μαστιχα κοπανισμενη μεσα στη σαλτσα.Αφηνεις να μαγειρευτει και να εξατμιστουν τα υγρα και να τργανισει το κοτοπουλο και περιχυνεις με την κρεμα γαλακτος,εγω θα εβαζα και 2 κ.σ τυρι κρεμα φιλαδελφεια και ελαχιστη μουσταρδα,λευκο πιπερι και αν δεν εχεις βαλει λικερ μαστιχας ριχνεις και (ελαχιστη γιατι πικριζει) μαστιχα κοπανισμενη.
Περνουν ολα μαζι μια βραση να δεσει η σλατσα και ειναι ετοιμο.
Το σερβιρεις πανω απο τις φωλιες καταιφιου


Τίτλος: Απ: Μαστιχάτο
Αποστολή από: margarita79 στις Οκτώβριος 13, 2009, 14:37:49 μμ
Α και επειδη τωρα που το σκεφτομαι ηταν αρκετα γλυκο λογικα ειχαν λικερ μαστιχας αν δεν εχεις βαλε και λιγη ζαχαριστα στην αρχη να καραμελωσουν τα κρεμμυδια και μετα ριχνεις το κοτοπουλο.Ετσι θα γλυκανει ολο μαζι.


Τίτλος: Απ: Μαστιχάτο
Αποστολή από: FAYE1908 στις Οκτώβριος 13, 2009, 14:55:56 μμ
ευχαριστω μαργαριτα μου.σκεφτομαι βεβαια πως γευση απο κρεμμυδι δεν παιζει να ειχε και σιγουρα ηταν λικερ γιατι ηταν γλυκο οπως ειπα.μαλλον οι μπουκιτσες ηταν απλα βρασμενες με νερο και ελαιολαδο και μετα ακολουθουσε η διαδικασια που ανεφερες.ωραια ιδεα η προσθηκη τυριου φιλαδελφεια


Τίτλος: Απ: Μαστιχάτο
Αποστολή από: margarita79 στις Οκτώβριος 13, 2009, 15:05:34 μμ
Ναι το φιλαδελφεια παει πολυ σε αυτες τις σαλτσες και δινει αλλη υφη επισης ελαχιστη μουσταρδα σπαει λιγο την γαλατιλα..δεν φαινεται
Οσο για το κρεμμυδι εγω θα το εβαζα πολυ καλα τριμμενο για να γλυκανει αλλά δεν ειναι και υποχρεωτικο.
Παντως σιγουρα δεν ηταν βραστο απλα ηταν σωταρισμενο και μετα προσθετεις λιγο νερακι και το αφηνεις να μαγειρευτει μεχρι να το πιει.