GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum

Μαγειρέματα => Αναζήτηση Συνταγής => Μήνυμα ξεκίνησε από: Lia_P στις Οκτώβριος 25, 2007, 13:03:09 μμ



Τίτλος: Αμπελαφάσουλα
Αποστολή από: Lia_P στις Οκτώβριος 25, 2007, 13:03:09 μμ
Βρε Λιτσάκι, αμπελοφάσουλα (που μου τα θύμησες) δεν έχω φάει ποτέ. Μια φορά μου είπαν ότι χάνω που δεν τα έχω δοκιμάσει.
Λέω να κάνω την αρχή. Για δώστε μου τα φώτα σας........Με ποιο τρόπο μαγειρεύονται ;


Τίτλος: Απ: Αμπελαφάσουλα
Αποστολή από: LITSA5 στις Οκτώβριος 25, 2007, 13:12:47 μμ
Για μενα κορυφη εχουν τα βραστα σαλάτα με λαδοξυδο και αν θελης και σκορδακι,αλλα και με τον συνηθες τροπο κοκκινιστα αλλα και με κρεας ταχω φτιαξη


Τίτλος: Απ: Αμπελαφάσουλα
Αποστολή από: al1975 στις Οκτώβριος 25, 2007, 14:00:18 μμ
Λοιπόν στην Πάρο τα αμπελοφάσουλα τα τρώμε με αλιάδα.Βάζουμε ενα κουταλάκι απο πάνω και απολαμβάνουμε.
Και όταν λέμε αλιάδα έμεις , εννοούμε σκόρδο με λάδι και αλάτι!Δλδ βάζουμε στο γουδί το σκόρδο μας με αλατάκι για να λιώσει
και ρίχνουμε- κόμπο κόμπο ελαιόλαδο δουλευοντας προσεχτικά  με φορά δεξιόστρφή ή (αριστερόστροφη ανάλλογα) για να μην μας κόψει μέχρι να μην παίρνει αλλο λάδι και να αποκτήσουμε μια πάστα σκόρδου.Τα αμπελοφάσουλα με αλιάδα και λίγο μπακαλιάρο τηγανιτό απο δίπλα και μια μπύρα παγωμένη είναι το καλυτερο μου1


Τίτλος: Απ: Αμπελαφάσουλα
Αποστολή από: Lia_P στις Οκτώβριος 25, 2007, 14:44:15 μμ
Καλά, Λιτσάκι, θα γελάς, αλλά τι να πω......δεν το συνηθίζαμε στο πατρικό μας. :o

Αγγελική, οι μαγειρικές σου περιγραφές είναι το κάτι άλλο......ακόμα γελώ με την περιγραφή καθαρίσματος των φασολιών. :D :D :D
Κορίτσια, σας ευχαριστώ. Πάντως από ότι είπατε πάει.....πάπαλα τα αμπελοφασολάκια(ευτυχώς  ;)