GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum

Μαγειρέματα => Διατροφικά νέα .. => Μήνυμα ξεκίνησε από: Marinaki στις Οκτώβριος 28, 2009, 11:49:28 πμ



Τίτλος: Γιατί το κόκκινο κρασί δεν "πάει" με τα ψάρια
Αποστολή από: Marinaki στις Οκτώβριος 28, 2009, 11:49:28 πμ
Ένας από τους βασικούς κανόνες της διατροφής είναι ότι όταν τρώμε ψάρια και γενικά θαλασσινά, δεν τα συνοδεύουμε με κόκκινο αλλά με άσπρο κρασί. Οι επιστήμονες ανακάλυψαν τώρα ότι αυτό κυρίως συμβαίνει, επειδή το κόκκινο κρασί ενισχύει τη γεύση της…ψαρίλας. Αμερικανοί ερευνητές. ανακάλυψαν ότι ο σίδηρος που περιέχεται στο κόκκινο κρασί, αντιδρά με συγκεκριμένες ουσίες στα θαλασσινά και παράγει μια άσχημη γεύση στο στόμα, που σε πολλούς ανθρώπους ισοδυναμεί με έντονη ψαρίλα.

Η έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο "Journal of Agricultural and Food Chemistry" (Περιοδικό Αγροτικής και Διατροφικής Χημείας), σύμφωνα με το βρετανικό Τύπο, επιβεβαιώνει τον εμπειρικό κανόνα που χρόνια τώρα ακολουθούν γευσιγνώστες και απλοί άνθρωποι σε όλο σχεδόν τον κόσμο.

Όπως διαπίστωσε η έρευνα, όσο περισσότερο σίδηρο περιέχει ένα κρασί, τόσο πιο έντονη είναι η επίγευση της ψαρίλας και τόσο πιο πικρή και "μεταλλική" η αίσθηση που μένει στο στόμα. Αντίθετα, κρασιά με χαμηλή περιεκτικότητα σε σίδηρο ταιριάζουν με τα θαλασσινά.

Η ποσότητα σιδήρου σε ένα κρασί εξαρτάται από τη σύνθεση του εδάφους όπου καλλιεργήθηκε το αμπέλι, από τη σκόνη πάνω στα σταφύλια, από την πιθανή μόλυνση κατά τον τρύγο, την μεταφορά και την σύνθλιψη, καθώς και από τις συνθήκες κατά τη ζύμωση.

Πηγή: www.troktiko.blogspot.gr


Τίτλος: Απ: Γιατί το κόκκινο κρασί δεν "πάει" με τα ψάρια
Αποστολή από: mariaZ στις Οκτώβριος 28, 2009, 13:10:23 μμ
 :o :o :o τι λες τωρα? Ομολογω οτι δεν το ηξερα O_o O_o


Τίτλος: Απ: Γιατί το κόκκινο κρασί δεν "πάει" με τα ψάρια
Αποστολή από: giota στις Οκτώβριος 30, 2009, 11:31:00 πμ
και δεν το ηξερα..ευχαριστουμε Μαριανακι @}->--