GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum

Μαγειρέματα => Γενική συζήτηση => Μήνυμα ξεκίνησε από: xanthoulitsa στις Οκτώβριος 30, 2009, 10:59:37 πμ



Τίτλος: Σκεύη μαγειρικής
Αποστολή από: xanthoulitsa στις Οκτώβριος 30, 2009, 10:59:37 πμ
Καλημέρα σε όλες και όλους

Θέλω να αγοράσω ένα ταψί και μια γάστρα - μάλλον θα αποφύγω τα αντικολλητικά ( έχω θορυβηθεί με όλα αυτά που έχω ακούσει  :-\).
Τι ποιότητες προτείνετε?

Επίσης, τι γνώμη έχετε για τα σκεύη από σιλικόνη ????

Σας ευχαριστώ για την βοήθεια

Καλό ΣΚ  *THUMBS%%__%%UP*


Τίτλος: Απ: Σκεύη μαγειρικής
Αποστολή από: Katerina στις Οκτώβριος 30, 2009, 11:45:11 πμ
Η γάστρα που χρησιμοποιώ κι εγώ και η μαμά μου είναι εμαγιέ. Πολύ καλή ποιότητα, ψήνει ωραία και γρήγορα και γενικά, αν κρίνω από της μαμάς μου, με μια σχετική προσοχή δεν παθαίνει τίποτα. Δεν τρίβουμε με σύρμα στο πλύσιμο, μόνο με το σφουγγάρι, αφού αφήσουμε να μουλιάσει καλά στο νερό. Ζηλεύω τις πήλινες, έχω ακούσει τα καλύτερα,αλλά είναι πολύ βαριές, και ειδικά αφού ο φούρνος μου ανοίγει σαν συρτάρι προς τα έξω, δεν θα το τολμήσω. Έχω βολευτεί μια χαρά με την εμαγιέ μου.
Για ταψιά, τώρα, εγώ προσωπικά δεν τα έχω βολευτεί. Χρησιμοποιώ τα εμαγιέ, αυτά που είχε μαζί ο φούρνος όταν τον πήραμε, για πίτσες-πιτοειδή και λαχανικά σε ροδέλες, και μετά πυρέξ για παστίτσιο-μουσακά-σουφλέ-ογκρατέν. Και όλα τα υπόλοιπα, λαδερά και κρεατικά, με σάλτσες ή χωρίς, τα κάνω στη γάστρα, για να μη μου λερώνει ο φούρνος. Αντικολλητικό έχω μόνο ένα μικρό, για μια-δυο μερίδες φαγητού, και αλουμινίου επίσης δυο μικρά, που χρησιμοποιώ πιο πολύ για ζέσταμα φαγητού. Η μητέρα μου, όμως, που έχει και μεγάλο ταψί αλουμινίου, είναι ευχαριστημένη.  


Τίτλος: Απ: Σκεύη μαγειρικής
Αποστολή από: YAMI στις Αύγουστος 30, 2010, 14:56:25 μμ
Καλησπέρα. Θέλω να αγοράσω αυτό το ξύλινο πραματάκι που το βουτάς στο μέλι και αυτό σιγά σιγά τρέχει στο ψωμί. Πως το λένε για να το βρω;
Επίσης έχω δει κάπου ένα επίσης ξύλινο πραματακι, με τέσσερα δοντάκια (όχι παράλληλα σαν πιρούνι) μοιάζει με την κορυφή ενός ροδιού, για να τσακώνεις τις ελιές και να μην αναπηδάνε στην καράφλα του διπλανού σου. Πως το λένε και που το βρίσκω;
Ευχαριστώ.


Τίτλος: Απ: Σκεύη μαγειρικής
Αποστολή από: Katerina στις Αύγουστος 30, 2010, 15:06:06 μμ
Το πρώτο εργαλείο για το μέλι σίγουρα θα το βρεις και στα σ/μ, κάπου κρεμασμένο ανάμεσα στα μέλια. Αν όχι, μαζί με το δεύτερο που περιγράφεις, θα το βρείς σε καταστήματα με είδη για την κουζίνα, υπάρχει και γνωστή αλυσίδα με καταστήματα σε όλη την Αθήνα και στην επαρχία που εκεί θα βρεις ακόμα και τα πιο εξειδικευμένα. Τώρα, για το όνομά του, δύσκολο, δεν ξέρω και αν έχει ξεχωριστή ονομασία. Η πιο σίγουρη λύση είναι να επισκεφθείς ένα κατάστημα και να τους το περιγράψεις, θα καταλάβουν αμέσως. Κι εγώ κάθε φορά που ψάχνω ένα εργαλείο κάνω παντομίμα, και η πλάκα είναι ότι οι πωλήτριες καταλαβαίνουν αμέσως... είναι εκπαιδευμένες!


Τίτλος: Απ: Σκεύη μαγειρικής
Αποστολή από: margarita79 στις Αύγουστος 30, 2010, 15:15:56 μμ
Εχεις κοιταξει στο site της εταιρειας Bεργοπουλος που εχουμε στην αρχικη μας?
https://vergopoulos.com
Η εταιρεια αυτη προμηθειυει ολα τα μεγαλα σ/μ και πολλα καταστηματα οικιακων ειδων στην Ελλαδα.
Εγω ανακαλυψα (αφου ειδα εδω το banner)οτι σχεδον ολα τα εργαλειακια μου της κουζινας ειναι αυτης της εταιρειας.
Επιπελο αγορασα φορμες μαφινς και τα ανοιξειδωτα μπωλ που δειχνουν στην αρχικη μας και ειναι καταπληκτικα.Τα καλυτερα ολων που εχω αγορασει.


Τίτλος: Απ: Σκεύη μαγειρικής
Αποστολή από: litsa82 στις Οκτώβριος 14, 2010, 15:37:28 μμ
Καλησπερα!!Θελω να ρωτησω που μπορω να βρω το φτυαρι για τον παραδοσιακο φουρνο που βαζουν μεσα τα ταψια οπως και τα τα ταψια οπως ειχαν οι γιαγιαδες μας!!Ευχαριστω!! @}->--


Τίτλος: Απ: Σκεύη μαγειρικής
Αποστολή από: vago στις Οκτώβριος 14, 2010, 20:11:21 μμ
Ρίξε μια ματιά εδώ https://www.estiasi.com/product_info.php?products_id=1742
(έτοιμος ο φούρνος εεεεε??  ;))


Τίτλος: Απ: Σκεύη μαγειρικής
Αποστολή από: litsa82 στις Οκτώβριος 15, 2010, 09:40:47 πμ
Ετοιμος ο φουρνος και περιμενω πως και πως να φτιαξω το πρωτο μου φαγητο!! *DRINK* :-r :-r


Τίτλος: Απ: Σκεύη μαγειρικής
Αποστολή από: litsa82 στις Οκτώβριος 15, 2010, 09:42:25 πμ
Ευχαριστω βαγγω μου!!καλο φαινεται!


Τίτλος: Απ: Σκεύη μαγειρικής
Αποστολή από: Nena στις Οκτώβριος 15, 2010, 18:25:37 μμ
[b]Εργαλεία: Αυτά που είναι απλά όπως το εργαλείο για το μέλι, βρίσκονται και στα s/m. Μάλιστα υπάρχει σε καρτελίτσα που έχει δύο μαζί (αν έχεις κι εξοχικό!) Τα πιο εξειδικευμένα, βρίσκονται στην Ευριπίδου στα μαγαζιά με είδη εστίασης. Αυτός μάλιστα που είναι απέναντι απ τη Σωκράτους επί της Ευριπίδου συνήθως έχει απ όλα, ίσως και φτιάρια για παραδοσιακό φούρνο. Η γνωστή αλυσσίδα καταστημάτων με τα διάφορα τζουμπλέκια είναι πολύ ακριβή.

Γάστρες: αναμφίβολα οι πήλινες είναι οι καλύτερες μολονότι όντως είναι βαριές και δυσκολεύουν στην κίνηση. Οι εμαγιέ δεν ξέρω πόσο σωστές είναι γιατί κάποτε διαβάσει ότι έχουν μέσα τους και αμίαντο. Ερευνητέο. Εκτός απ΄την πήλινη χρησιμοποιώ τη γάστρα της tupper που είναι σκληρό υλικό που χρησιμοποιείται στη Nasa και έχω κάνει τα καλύτερα εκεί. Καθαρίζεται πανεύκολα.

Φόρμες σιλικόνης: Είναι πολύ καλές και καθαρή δουλειά προκειμένου να βγάλετε αυτό που φτιάξατε. Ένα μικρό μειονέκτημα: Δεν ροδίζουν από κάτω τα κεϊκάκια κι ενώ το βγάζετε πολύ εμφανίσιμο από πάνω, από κάτω είναι "χλωμό". Ψημένο πάντως, όχι ωμό. Κι εκεί η tupper υπερέχει σε ποιότητα αλλά και... τιμή.



Τίτλος: Απ: Σκεύη μαγειρικής
Αποστολή από: jslam στις Δεκέμβριος 12, 2012, 12:44:43 μμ
εχθες το βραδακυ ειδα σε μια βιτρινα αυτο το σκευος...και το χτυπησα ::)
https://www.sgourda.gr/component/eshop/catalog/item/katalogos-proionton/eidi-kai-ergaleia-koizinas/aloiminioi/39-tapsia/3533-kotopoiliera.html

δεχτηκα τα ειρωνικα χαμογελα και σχολια της συζυγου οταν γυρισε απο το γραφειο της...αλλα επιφυλασσομαι να παρω το αιμα μου πισω ;D ;D ;D


Τίτλος: Απ: Σκεύη μαγειρικής
Αποστολή από: voula στις Δεκέμβριος 12, 2012, 18:12:23 μμ
Οταν το δοκιμάσεις θέλουμε φωτογραφία για να δούμε το αποτέλεσμα , να πάρουμε και εμείς.
Συμφωνώ  με τη σύζυγό σου και εγώ το ίδιο θα έκανα, αλλά μπορεί να κάνουμε και λάθος  :) :) :) :)


Τίτλος: Απ: Σκεύη μαγειρικής
Αποστολή από: jslam στις Δεκέμβριος 13, 2012, 07:54:34 πμ
Οταν το δοκιμάσεις θέλουμε φωτογραφία για να δούμε το αποτέλεσμα , να πάρουμε και εμείς.
Συμφωνώ  με τη σύζυγό σου και εγώ το ίδιο θα έκανα, αλλά μπορεί να κάνουμε και λάθος  :) :) :) :)

....δεν ειχα καμια αμφιβολια :P :P
εννοειται φωτο ανεξαρτητου αποτελεσματος ;D


Τίτλος: Απ: Σκεύη μαγειρικής
Αποστολή από: Pastaflora στις Δεκέμβριος 13, 2012, 16:04:42 μμ
Ωραιο ειναι....!!!

ΤΙ ΜΟΥ ΘΥΜΙΣΕΣ ΜΑΥΤΟ  ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΣΕΣ

ΒΛΕΠΕ : gipsy barbeque in Pomania !


(https://i50.tinypic.com/311kq39.jpg)


(https://i47.tinypic.com/6yz2pg.jpg)



(https://i47.tinypic.com/315ok02.jpg)


(https://i45.tinypic.com/2zs5xl4.jpg)


(https://i48.tinypic.com/20752k1.jpg)


(https://i50.tinypic.com/2gxhao4.jpg)


(https://i45.tinypic.com/34ybw1z.jpg)


(https://i46.tinypic.com/2qb6l3c.jpg)








Τίτλος: Απ: Σκεύη μαγειρικής
Αποστολή από: jslam στις Δεκέμβριος 13, 2012, 19:33:05 μμ
μετα απο τη τελευταια αναρτηση της Φλωρας.....δικαιωθηκα ;D ;D
(τα κουτε πικροχολες γυναικες?? ;D ;D ;D ;D ;D


Τίτλος: Απ: Σκεύη μαγειρικής
Αποστολή από: voula στις Δεκέμβριος 14, 2012, 17:09:54 μμ
μετα απο τη τελευταια αναρτηση της Φλωρας.....δικαιωθηκα ;D ;D
(τα κουτε πικροχολες γυναικες?? ;D ;D ;D ;D ;D
Αστα αυτά  , θέλουμε φωτογραφίες :) :)


Τίτλος: Απ: Σκεύη μαγειρικής
Αποστολή από: Pastaflora στις Δεκέμβριος 14, 2012, 19:07:13 μμ
Ε! ΛΟΙΠΌΝ , ΔΕΝ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΠΟΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΓΙΩΡΓΟ! ΜΟΥ ΤΟ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΙΧΑ  ΚΑΝΕΙ ΦΑΪΛΙΝΓΚ ΣΤΟΝ ΑΤΛΑΝΤΑ  ΜΟΥ  ΣΤΟΝ ΦΑΚΕΛΟ  ΡΟΥΜΑΝΙΑ.... ΝΑ

ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΥ ΕΠΙΑΣΕ ΤΟΠΟ!!

 ΚΑΠΟΤΕ ΤΟΧΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟΝ  ΜΕΣΑ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ  ΤΟΥ ΑΡΕΣΕ..ΙΣΩΣ ΔΕΝ ΕΜΑΘΕ ΝΑ ΖΕΙ ΣΤΗΝ ΦΥΣΗ ΜΕ ΑΠΛΑ ΜΕΣΑ....ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙ


ΝΟΣΤΙΜΙΕς...!!!

ΧΑΡΗΚΑ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΕΣ!.... @}->-- @}->-- *THUMBS%%__%%UP* *THUMBS%%__%%UP*

ΑΦΟΥ ΘΕΛΟΥΝ  ΠΡΑΞΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ...ΒΑΛΕ ΕΝΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ  ΚΑΙ ΨΗΣΤΟ ΚΑΙ  ΤΡΑΒΗΞΕ ΦΩΤΟΣ... Η ΒΑΛΕ ΤΗΝ ...ΠΑΠΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑ  ΥΠΑΡΧΕΙ? Η  ΕΓΙΝΕ ...ΛΙΠΑΣΜΑ??? ??? ;D :D :D :D :) :)


Τίτλος: Απ: Σκεύη μαγειρικής
Αποστολή από: jslam στις Δεκέμβριος 30, 2012, 15:51:16 μμ
Βουλα??Βουλα???
(https://i46.tinypic.com/30u3jp5.jpg)
(https://i46.tinypic.com/2vdfura.jpg)
(https://i47.tinypic.com/r1lswi.jpg)
(https://i48.tinypic.com/214bbqr.jpg)
(https://i46.tinypic.com/35b86zd.jpg)

-υγιεινο
-1 1/2 ωρα χρονος παρασκευης
-καλα ψημενο,ομως εμεις τοβαλαμε και ενα 20' πανω στις πατατες
-δειτε την εικονα με τα λιπη...ολο αυτο θα φλερταρε με τα αγγεια μας @=
ΘΑ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ!!! *THUMBS%%__%%UP*


Τίτλος: Απ: Σκεύη μαγειρικής
Αποστολή από: sgr στις Δεκέμβριος 30, 2012, 22:59:17 μμ
Αυτό μου το έχει στείλει η αδελφή μου από την Αμερική πριν 15 χρόνια και το έχω του κλώτσου και του μπάτσου... κάνει δουλειά τελικά ε ?
λέω να το χρησιμοποιήσω κι εγώ τελικά, μετά τα φωτογραφικά ντοκουμέντα του jslam.


Τίτλος: Απ: Σκεύη μαγειρικής
Αποστολή από: voula στις Ιανουάριος 05, 2013, 11:30:07 πμ
Α τελικά είναι πολύ ωραίο!
 Δεν το περίμενα. Ειδικά μετά τη φωτογραφία  με τα λίπη , το βλέπεις με άλλο μάτι.  ??? ??