GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum

Μαγειρέματα => Κρεατικά => Μήνυμα ξεκίνησε από: Pastaflora στις Νοέμβριος 05, 2009, 16:42:23 μμ



Τίτλος: Χοιρινό μπούτι στη λαδόκολλα από love cooking
Αποστολή από: Pastaflora στις Νοέμβριος 05, 2009, 16:42:23 μμ
Συστατικά συνταγής

    * 1 χοιρινό μπούτι περίπου 3 κιλά (με το κόκαλο)
    * 12 φέτες μπέικον
    * 10 φύλλα φασκόμηλο
    * 2 ποτήρια κόκκινο κρασί
    * Αλάτι
    * Πιπέρι

Οδηγίες συνταγής

Αλατοπιπερώνουμε το κρέας μας καλά. Με ένα μαχαίρι ανοίγουμε σχισμές και βάζουμε τα φύλλα από το φασκόμηλο. Τυλίγουμε το κρέας με το μπέικον και το τοποθετούμε σε διπλή λαδόκολλα. Δένουμε σφιχτά με σπάγκο.

Βουτυρώνουμε ένα ταψί και προσθέτουμε το κρέας. Ρίχνουμε το κρασί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175°C για 2 ώρες. Δυναμώνουμε στους 190°C, γυρίζουμε το πακέτο και ψήνουμε για άλλη μία ώρα. Σερβίρουμε με φρεσκοτηγανισμένες πατάτες.

    * Διάρκεια: περίπου 3 ώρες

Πρόταση για ποτό

Ένα αγιωργίτικο είναι ιδανική επιλογή.

========================

Σχόλια χρηστών
πασταφλώρα ,2009-10-19 16:05:11 vote imagevote imagevote imagevote image
Όλα υπέροχα! Έχω όμως μια απορία αφού το χοιρινό είναι τυλιγμένο και σφιχτοδεμένο, γιατί ρίχνω το κρασί από πάνω;, η λαδόκολλα δεν θα μουλιασει και θα διαλυθή; Ποιό θάναι το αποτέλεσμα;
πασταφλώρα.

Η παραπάνω συταγή είναι υπέροχη, ένεκα όμως  ¨οτι υπάρχουν πολλές απορίες, προσπάθησα και διετύπωσα  την κυριότερη  σε ένα μου σχόλια στην  συνταγή στο παραπάνω ιστολόγιο,  έδώ   και 20 ημέρες. που υποτίθεται ότι τις γράφουν μάγειρες ολκης...  και όμως μέχρι σήμερα δεν  είχα ούτε μια απάντηση..... Ε! ρε greekmasa  & πάλι greekmasa ! που απαντούμε στο   tsack- bam!!!!!

Τελικά μήπως ξέίρει κανείς να μου απαντήση στο ερώτημα -σχόλιό μου; Τουλάχιστον να τους δείξουμε  ΕΜΕΙΣ ΠΩΣ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΚΑΙ  ΠΩς ΕΧΟΥΜΕ ΤΑ ΚΟΤΣΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ... ΚΑΙ ΔΕΝ ΛΈΜΕ ΠΩς ΕΊΜΑΣΤΕ ΤΟ ΠΡΏΤΟ  ΣΆΙΝΤ ΌΠΩς  ΚΑΥΧΏΝΤΑΙ ΕΚΕΙΝΟΙ.
ειμαι πολύ περίεργη ν μάθω την απάντηση.....
 @}->-- @}->-- @}->-- @}->--

[/font]


Τίτλος: Απ: Χοιρινό μπούτι στη λαδόκολλα από love cooking
Αποστολή από: ArXoS στις Νοέμβριος 08, 2009, 10:34:31 πμ
Λογική είναι η απορία σου, αλλά για να σου απαντήσει κάποιος από εμάς, μάλλον θα πρέπει να την δοκιμάσει πρώτα τη συνταγή  :-\
Για την ώρα, μου φαίνεται απάντηση πρέπει να περιμένεις μόνο από τους συντάκτες της 


Τίτλος: Απ: Χοιρινό μπούτι στη λαδόκολλα από love cooking
Αποστολή από: Nena στις Νοέμβριος 08, 2009, 11:57:15 πμ
Κι όμως, το κρασί χρειάζεται να μπει έτσι. Η λαδόκολα δεν μουλιάζει τόσο που να διαλυθεί, ενώ αντίθετα το κρέας έχει πάρει ό,τι χρειάζεται απ το κρασί με τον ατμό του.


Τίτλος: Απ: Χοιρινό μπούτι στη λαδόκολλα από love cooking
Αποστολή από: Faye στις Νοέμβριος 08, 2009, 14:25:13 μμ
Κορίτσια όπως τα λέει η Νένα είναι το κρασί όπως εξατμίζεται δίνει εξαιρετικό άρωμα στο ψητό.
Η λαδόκολα δε λιώνει αλλά προσέξτε να είναι η σωστή λαδόκολα διαφορετικά και διαλύεται και κολλάει στο ψητό.
Εγώ χρησιμοποιώ κλασική λαδόκολα την οποία λαδώνω εσωτερικά και βρέχω με νερό εξωτερικά. Μετά προσθέτω στο ταψί ή ένα ποτήρι νερό ή ένα ποτήρι κρασί και ψήνεται τέλεια και δεν καίγεται καθόλου.


Τίτλος: Απ: Χοιρινό μπούτι στη λαδόκολλα από love cooking
Αποστολή από: Ranja στις Νοέμβριος 08, 2009, 15:29:23 μμ
Ναι, συμφωνώ. Προσοχή στη λαδόκολλα. Γιατί κάποτε έκανα γκιούλμπασι με απλό χαρτί ψησίματος και κατακάηκε >:(