GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum

Μαγειρέματα => Γλυκά => Μήνυμα ξεκίνησε από: hambo στις Δεκέμβριος 21, 2009, 21:12:03 μμ



Τίτλος: ΚΥΒΟΣ L'AMOUR
Αποστολή από: hambo στις Δεκέμβριος 21, 2009, 21:12:03 μμ
300 gr  κρεμα λαλακτος
450 gr  σοκολατα κουβερτουρα
250 gr φιστικη αιγινης / τα 100gr τα κανουμε πουδρα.
250 gr ρουμι μαυρο
100 gr ζαχαρη αχνη
1 πακετο μπισκοτα pite mare,  αναλογα με το παχος που θα εχουμε απο την επικαλυψη με το μειγμα σοκολατας.Μεγαλυτερο παχος  λιγοτερα πισκοτα.
Ευλογο παχος σοκολατας  1/2cm

Ζεσταίνουμε την κρεμα γαλακτος μαζι με την σοκολατα μεχρι να λιωσει ,βγαζουμε το μειγμα απο την εστια και ανακατεβουμε ετσι ωστε να μην εχει μεινει κανενα κομματι απο τη σοκολατα,
προσθετουμε τα 100gr  φιστικη αιγινης σε πουδρα μαζι με 100 gr  ρουμι και ανακατεβουμε καλα . Το μειγμα το τοποθετουμε στην συστηρηση οταν εχει κρυωσει για 12 ωρες .



Τα υπολοιπα 150 gr φιστικη αιγινης τα περναμε στο multi για να τα ψιλικοψουμε και τα ανακατευουμε με την ζαχαρη αχνη για την επικαλυψη των κυβων μας.

οταν βγαλουμε το μειγμα μας απο το ψυγειο περνουμε μειγμα και τοποθετουμε πανω σε ενα πισκοτο το οποιο εχουμε ηδη βουτηξει  για ενα δευτερολεπτο στο υπολοιπο ρουμι μας
φτιαχνουμε 6 πισκοτα με στωση μειγματος και μετα μειγμα γυρω απο τα μπισκοτα.τελος τα
πασπαλιζουμε με το μειγμα αχνης και φιστικη αιγινης.
Τυλιγουμε καθε κυβο ξεχωριστα σε αλουμινοχαρτο και τοποθετουμε στην συντηρηση μας
Για 36 ωρες .Κοβουμε κομματια αντιθετα απο την στρωση που καναμε με τα μπισκοτα ετσι ωστε το κομματι μας να εχει ριγες απο το μπισκοτο.


Τίτλος: Απ: ΚΥΒΟΣ L'AMOUR
Αποστολή από: marylou στις Δεκέμβριος 22, 2009, 14:04:20 μμ
Ενδιαφέρουσα η συνταγή σου hampo, θα δοκιμαστεί...αλλά μια απορρία έχω... γιατί δεν γράφεις την συνταγή σου στην αρχική σελίδα εκεί που λέει υποβολή συνταγής???


Τίτλος: Απ: ΚΥΒΟΣ L'AMOUR
Αποστολή από: Mary στις Δεκέμβριος 22, 2009, 14:14:02 μμ
Συγγνώμη hambo αλλά από ένα σημείο και μετά το ’χασα το θέμα...

Ποια είναι τα μπισκότα pite marie?
Μήπως εννοείς petit Marie? Αν και κάποια με τέτοιο όνομα (νομίζω) ότι είναι στρογγυλά και όχι τετράγωνα.

Πότε ακριβώς δημιουργείς τον κύβο?
Αν υποθέσουμε ότι τα μπισκότα είναι τετράγωνα, τα γεμίζεις με την παγωμένη κρέμα και αυτό δίνει την αίσθηση του κύβου?

Και τέλος... μια συνταγή που έχει 48 ώρες αναμονή για μένα είναι αδύνατον να την φτιάξω... Αφενός δεν κρατιέμαι γιατί θέλω το γλυκό να το φάω κάποια στιγμή μέσα στην ημέρα και αφετέρου γιατί το βρίσκω κουραστικό...

Πάντως όποια από τα κορίτσια την φτιάξουν θα ήθελα να μάθω το αποτέλεσμα...
Δικαιώνεσαι από τις τόσες ώρες αναμονής? Είναι θεϊκό το αποτέλεσμα?