GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum

Μαγειρέματα => Θαλασσινά => Μήνυμα ξεκίνησε από: hambo στις Ιανουάριος 08, 2010, 19:47:01 μμ



Τίτλος: Γαυρος Hambo specials
Αποστολή από: hambo στις Ιανουάριος 08, 2010, 19:47:01 μμ
1 1/2 kg Γαυρος
3 κρεμμυδια μεγαλα
αλατι πιπερι ριγανι
ελαιολαδο
1 ποτηρι νερο
1/2 ματσακι μαιντανος

Για να μην ταλαιπωρηθουμε στο γευμα καθαριζουμε τον γαυρο και βγαζουμε απο μεσα το κοκαλακι αφου μας εχει αφαιρεσει ο ψαρας τα κεφαλια
και τα αλατιζουμε και τα αφηνουμε για 15 λεπτα

χοντοκοβουμε τα κρεμυδια μας και τα βαζουμε μεσα σε ενα ταψι  με ελαιολαδο και τα τοποθετουμε στον φουρνο για 15 λεπτα στους 180 βαθμους
βαζουμε μετα τον γαυρο μας στο ταψι με τα κρεμυδια και ενα ποτηρι νερο /πιπερι  και τα ανακατευουμε και αφηνουμε στο φουρνο για 20 λεπτα στους 200 βαθμους
αφου εχουμε σβησει τον φουρνο μας   ψιλοκοβουμε τον μαιντανο μας και το ριχνουμε πανω απο το γαυρο μαζι με την ριγανι  μας και αφηνουμε για 10 λεπτα στον φουρνο μας που ειναι ηδη ζεστος.Ετοιμοι

Για οσους θελουν μπορουνε να βαλουν και χυμο απο ενα λεμονι η μετα στο πιατο τους αλλα μπορουνε να ριζουν και μια μεγαλη ντοματα στο ταψι σε  ψιλες φετες πανω απο το γαυρο  στην αρχη του ψησιματος


Τίτλος: Απ: Γαυρος Hambo specials
Αποστολή από: Nena στις Ιανουάριος 09, 2010, 12:40:31 μμ
Ωραίος ο γαύρος σου Χάμπο. Δοκίμασε να προσθέσεις λίγο ξίδι την ώρα που ρίχνεις το γαύρο στο φούρνο.