GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum

Κουβεντούλα => Γονείς => Μήνυμα ξεκίνησε από: nitsa2009 στις Ιανουάριος 11, 2010, 20:58:22 μμ



Τίτλος: Πώς μπορώ να βοηθήσω το παχύσαρκο παιδί μου
Αποστολή από: nitsa2009 στις Ιανουάριος 11, 2010, 20:58:22 μμ
Τι προκαλεί την παιδική παχυσαρκία

Τα παιδιά γίνονται παχύσαρκα για διάφορους λόγους. Οι πιο συνηθισμένοι είναι οι γενετικοί παράγοντες (κληρονομικότητα), η έλλειψη σωματικής δραστηριότητας , η κακή διατροφή ή συνήθως ο συνδυασμός των παραπάνω. Σε σπάνιες περιπτώσεις μια αρρώστια, όπως μια ενδοκρινική διαταραχή, μπορεί να προκαλέσει την παιδική παχυσαρκία. Ο ιατρός σας αφού εξετάσει το παιδί και αφού κάνει ορισμένες εξετάσεις αίματος μπορεί να αποκλείσει αυτό τον τύπο της παχυσαρκίας.


Γενετικοί παράγοντες (κληρονομικότητα)
Τα παιδιά που έχουν υπέρβαρους γονείς ή αδέλφια έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να γίνουν υπέρβαρα. Αυτό δεν σημαίνει ότι όλα τα παιδιά της οικογένειας θα γίνουν υπέρβαρα. Η κληρονομικότητα παίζει ρόλο αυξάνοντας την πιθανότητα ένα παιδί να γίνει υπέρβαρο. Επίσης οι συνήθειες της οικογένειας, π.χ. οι διατροφικές συνήθειες και οι συνήθειες σωματικής δραστηριότητας έχουν επίδραση στο βάρος του παιδιού.


Ο τρόπος ζωής
Το διαιτολόγιο ενός παιδιού και η σωματική του δραστηριότητα είναι σημαντικοί παράγοντες που καθορίζουν το βάρος. Η τηλεόραση και οι υπολογιστές (τα computer) έχουν μειώσει πολύ το χρόνο άσκησης των παιδιών.

Είναι το παιδί μου υπέρβαρο;

Αν νομίζετε ότι το παιδί σας είναι υπέρβαρο πρέπει να απευθυνθείτε στον ιατρό σας. Ο ιατρός είναι το κατάλληλο πρόσωπο που θα σας πει αν πράγματι το παιδί σας έχει πρόβλημα βάρους. Ο ιατρός θα μετρήσει και θα ζυγίσει το παιδί και αφού λάβει υπ’ όψιν του την ηλικία και τη συνολική ανάπτυξη του παιδιού θα αποφασίσει αν το παιδί είναι υπέρβαρο. Αν ο ιατρός βρει ότι το παιδί είναι υπέρβαρο, θα ζητήσει από σας να κάνετε κάποιες αλλαγές στις διατροφικές συνήθειες της οικογένειας όπως και στις συνήθειες της σωματικής δραστηριότητας.

Πως μπορώ να βοηθήσω το παιδί μου;

Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που έχετε να κάνετε είναι να πείτε στο παιδί σας ότι είναι καλά οποιοδήποτε και αν είναι το βάρος του. Η εικόνα που έχουν τα παιδιά για τον εαυτό τους επηρεάζεται από τα αισθήματα των γονέων προς αυτά. Αν εσείς αποδεχτείτε το παιδί σας, όποιο και αν είναι το βάρος του, είναι πολύ πιθανό και το ίδιο να νοιώσει καλά .

Είναι επίσης σημαντικό να μιλήσετε στα παιδιά σας για τη σημασία του βάρους του σώματος, δίνοντάς τους έτσι την ευκαιρία να εκφράσουν το δικό τους προβληματισμό. Το παιδί σας πιθανότατα γνωρίζει καλύτερα από κάθε άλλον ότι έχει πρόβλημα βάρους. Γι’ αυτό το λόγο τα υπέρβαρα παιδιά χρειάζονται υποστήριξη, αποδοχή και ενθάρρυνση από τους γονείς.

Επίκεντρο η οικογένεια

Προσπαθήστε να αλλάξετε τις συνήθειες ολόκληρης της οικογένειας όσον αφορά τη σωματική δραστηριότητα και τη διατροφή και όχι μόνο του παιδιού. Όλοι στην οικογένεια πρέπει να μάθουν να τρώνε υγιεινά και να είναι σωματικά δραστήριοι και όχι μόνο το υπέρβαρο παιδί.


Προσπαθήστε να αυξήσετε τη σωματική δραστηριότητας στην οικογένεια

Γίνεται πρότυπο για τα παιδιά σας. Αν τα παιδιά βλέπουν ότι εσείς ασκήστε και διασκεδάζετε μ’ αυτό, είναι πολύ πιθανό να σας μιμηθούν.

Οργανώστε το πρόγραμμα της οικογένειας έτσι που να δίνεται η ευκαιρία σ’ όλους να ασκούνται, π.χ. μετά το φαγητό αντί να κάθεστε στην τηλεόραση βγείτε μια βόλτα.

Βοηθήστε το παιδί να βρει εκείνη τη δραστηριότητα (άσκηση ή σπορ) που του αρέσει.

Ελαττώστε το χρόνο που εσείς και το παιδί σας περνάει βλέποντας τηλεόραση.

Γίνετε πιο δραστήριοι σωματικά κατά τη διάρκεια της ημέρας και ενθαρρύνετε και την οικογένεια να κάνει το ίδιο, π.χ. αντί να χρησιμοποιείτε ασανσέρ ανεβείτε με τις σκάλες.
Ο στόχος είναι να δημιουργήσετε όσο γίνεται περισσότερες ευκαιρίες για σωματική δραστηριότητα για όλη την οικογένεια.



Μάθετε την οικογένεια να τρώει υγιεινά

Τα παιδιά πρέπει από νωρίς να μάθουν τη σωστή σημασία της διατροφής, δηλαδή ότι το φαγητό πέρα από την ευχαρίστηση που μας δίνει, είναι απαραίτητο για την ανάπτυξη του σώματος και για την παροχή ενέργειας για τις ανάγκες του οργανισμού. Ο καλύτερος τρόπος για να αρχίσετε, είναι να μάθετε περισσότερα για τις διατροφικές ανάγκες του παιδιού, είτε διαβάζοντας είτε κουβεντιάζοντας με τον ιατρό σας. Κατόπιν να συζητήσετε με τα παιδιά για τις εναλλακτικές λύσεις όσον αφορά το φαγητό τους και αφήστε τα ίδια να αποφασίσουν για το τι και πόσο θα φάνε.

Μη βάλετε το παιδί σας σε στερητική δίαιτα για να χάσει βάρος. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο από τον ιατρό σας και μόνο για ειδικούς λόγους.

Φροντίστε η διατροφή ολόκληρης της οικογένειας να είναι ισορροπημένη σύμφωνα με τις αρχές της «διατροφικής πυραμίδας».


Η βάση της διατροφής πρέπει να είναι τα δημητριακά ολικής άλεσης, τα όσπρια, τα λαχανικά και τα φρούτα.

Το κρέας και τα γαλακτοκομικά πρέπει να περιορίζονται σε μικρές ποσότητες.

Τα τρόφιμα που περιέχουν πολλά λιπαρά ή /και ζάχαρη πρέπει να χρησιμοποιούνται αραιά.
Προσοχή: Σε παιδιά κάτω των 2 ετών δεν συνιστάται η ελάττωση του λίπους.

Ένας απλός τρόπος για να ελαττώσετε το λίπος είναι να χρησιμοποιείτε γαλακτοκομικά προϊόντα χωρίς ή με χαμηλά λιπαρά, κρέας πουλερικών χωρίς το δέρμα, ψάρια, άπαχα κρέατα κ.τ.λ.


Προσπαθήστε να υπάρχουν υγιεινές επιλογές φαγητών στο σπίτι. Κατ’ αυτόν τον τρόπο τα παιδιά θα μάθουν να διαλέγουν τη σωστή διατροφή χωρίς να έχουν την αίσθηση ότι τους επιβάλετε τη δική σας άποψη.

Προσπαθήστε να τρώτε όσο γίνεται συχνότερα όλοι μαζί σαν οικογένεια. Κάνετε την ώρα του φαγητού ευχάριστη, με συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων και όχι ευκαιρία για παρατηρήσεις και διαπληκτισμούς. Αν η ώρα του φαγητού είναι δυσάρεστη, τότε το παιδί θα προσπαθήσει να φάει όσο γίνεται γρηγορότερα και να φύγει από το τραπέζι. Επίσης, θα μάθει να συνδυάζει το φαγητό με το stress.

Ενθαρρύνετε τα παιδιά να συμμετέχουν στα ψώνια και στην προετοιμασία του φαγητού.
Τα παιδιά τρώνε πιο ευχάριστα τα φαγητά που διάλεξαν και βοήθησαν στην προετοιμασία τους.


Προγραμματίστε σε συγκεκριμένες ώρες της ημέρας την κατανάλωση ενδιαμέσων (snacks) έτσι που να μην τους «κόβουν» την όρεξη για τα κυρίως γεύματα.

Προσπαθήστε να αποφεύγεται η κατανάλωση φαγητών ή snacks βλέποντας τηλεόραση. Τρώτε μόνο σε συγκεκριμένα μέρη του σπιτιού, π.χ. κουζίνα, τραπεζαρία. Όταν τρώνε μπροστά στην τηλεόραση, είναι πολύ πιθανό να μη νοιώσουν το αίσθημα του κορεσμού, με αποτέλεσμα να φάνε περισσότερο.

Μη χρησιμοποιείτε το φαγητό για τιμωρία ή ανταμοιβή. Αν στερείτε το φαγητό από το παιδί για να το τιμωρήσετε υπάρχει η πιθανότητα να του δημιουργηθεί ο φόβος της πείνας. Σαν αποτέλεσμα το παιδί θα τρώει οποτεδήποτε βρίσκει την ευκαιρία. Κατά τον ίδιο τρόπο αν χρησιμοποιούνται τρόφιμα, π.χ. γλυκά, σαν ανταμοιβή, το παιδί θα πιστέψει ότι αυτά τα τρόφιμα είναι καλύτερα από τα άλλα.

Σιγουρευτείτε ότι το παιδί έχει μια ισορροπημένη διατροφή και έξω από το σπίτι. Μάθετε τι τρώει στο σχολείο ή καλύτερα ετοιμάστε εσείς το κολατσιό του. Επίσης, προσέχετε τις επιλογές σας όταν τρώτε έξω από το σπίτι (π.χ. εστιατόρια).
Τα παιδιά μαθαίνουν καλύτερα με παραδείγματα, γι’ αυτό ο καλύτερος τρόπος είναι να γίνετε εσείς το παράδειγμα στο παιδί σας, τρώγοντας υγιεινά και όντας σωματικά δραστήριοι.


Το κείμενο επιμελήθηκε: ο ιατρός Θανάσης Μιχαλόπουλος,
Παθολόγος-Διαβητολόγος, μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Κερκύρας
Πηγή: isk.gr
Υπέρβαροι έφηβοι με αυξημένη τάση αυτοκτονίας
Γονείς προσοχή! Αν το παιδί σας είμαι υπέρβαρο -ή αν πιστεύει ότι είναι υπέρβαρο- υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος να φθάσει στο σημείο να κάνει απόπειρα αυτοκτονίας. Αυτό έδειξε έρευνα που έγινε στην Αμερική σε 14.000 αγόρια και κορίτσια ηλικίας 14-18 ετών.

Οι ερευνητές έφθασαν σε αυτό το συμπέρασμα εξετάζοντας σε ποιο βαθμό συνδέονται οι απόπειρες αυτοκτονίας με το δείκτη μάζας σώματος (BMI) καθώς και με την αίσθηση του ατόμου ότι είναι υπέρβαρο, είτε η αίσθηση αυτή ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα είτε όχι. Όπως μάλιστα δήλωσε η κύρια συντάκτρια της μελέτης δρ. Μόνικα Σουάν, ο αυξημένος κίνδυνος για απόπειρα αυτοκτονίας υπάρχει εξίσου στα αγόρια και στα κορίτσια που είναι υπέρβαρα ή πιστεύουν ότι είναι υπέρβαρα. Σύμφωνα με τους ερευνητές, «η κατανόηση τέτοιων συσχετισμών μπορεί να μας βοηθήσει στην ανάπτυξη των κατάλληλων στρατηγικών για την πρόληψη των αυτοκτονιών. Δεν μπορούμε να εστιάζουμε τις στρατηγικές πρόληψης μόνο σε όσους είναι υπέρβαροι ή ανησυχούν για το βάρος τους, αλλά πρέπει να συμπεριλάβουμε στις στρατηγικές αυτές και τους εφήβους που αισθάνονται υπέρβαροι ακόμη και αν δεν είναι πραγματικά».


Απογευματινή
 



(https://s39.radikal.ru/i086/0906/6c/6b2fd490bbc4.jpg)


Τίτλος: Απ: Πώς μπορώ να βοηθήσω το παχύσαρκο παιδί μου
Αποστολή από: MAROULA στις Ιανουάριος 12, 2010, 08:03:16 πμ
πολύ καλό άρθρο *THUMBS%%__%%UP*
ειδικά στην Ελλάδα υπάρχει μεγάλο ποσοστό παχύσαρκων παιδιών με επιπτώσεις στην υγεία και την ανάπτυξή τους.
ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΕ ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ


Τίτλος: Απ: Πώς μπορώ να βοηθήσω το παχύσαρκο παιδί μου
Αποστολή από: giota στις Ιανουάριος 12, 2010, 13:54:57 μμ
πολυ καλο Νιτσακι *THUMBS%%__%%UP*


Τίτλος: Απ: Πώς μπορώ να βοηθήσω το παχύσαρκο παιδί μου
Αποστολή από: Faye στις Ιανουάριος 12, 2010, 15:30:01 μμ
Καλό το άρθρο παιδιά αλλά εγώ θα πω ότι η πρόληψη είναι καλύτερη από τη θεραπεία.
Καλύτερα να φροντίσουμε να μη γίνει παχύσαρκο το παιδί μας, (κάτι για το οποίο ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό οι γονείς) παρά να ψάχνουμε μετά τρόπους να το βοηθήσουμε αφού γίνει παχύσαρκο.
Και βέβαια και σ αυτή την περίπτωση δεν ξεχνάμε ότι τα παιδιά μιμούνται τους γονείς και ακολουθούν τους τρόπους συμπεριφοράς τους.


Τίτλος: Απ: Πώς μπορώ να βοηθήσω το παχύσαρκο παιδί μου
Αποστολή από: vago στις Ιανουάριος 12, 2010, 21:59:31 μμ
Θα συμφωνήσω ότι η πρόληψη είναι το σημείο που πρέπει να εστιάσουμε. Να υπάρχουν στο διαιτολόγιο της οικογένειας καθημερινά φρούτα και λαχανικά και καλομαγειρεμένο σπιτικό φαγητό. Εννοείται ότι θα φάμε και κάποια απαγορευμένη λιχουδιά αλλά όχι σε μόνιμη βάση. Εδώ μας κάλεσαν στο σχολείο του μικρού και μας παρακάλεσαν να μην στέλνουμε στο σχολείο για σνακ γαριδάκια  O_o!! Ηθελα να ήξερα ποιοι έξυπνοι γονείς ηταν αυτοι!


Τίτλος: Απ: Πώς μπορώ να βοηθήσω το παχύσαρκο παιδί μου
Αποστολή από: margarita79 στις Ιανουάριος 12, 2010, 22:47:52 μμ
Εχουν αλλαξει οι εποχες πλεον ολοι οι γονεις λιγο πολυ υπο τις οδηγιες των παιδιατρων προσεχουν τη διατροφη των παιδιων τους.
Αυτο τουλαχιστον βλεπω εγω απο τον περιγυρω μου..
Εμεις τρωγαμε αυγο απο 6 μηνων τωρα το δινουν μετα τον χρονο και μαλιστα εως 3 την εβδομαδα οχι παραπανω,το χοιρινο προτεινουν μετα τα 2,τα φρουτα ειναι απαραιτητα,οχι τηγανιτα και φυσικα οχι ζαχαρες .
Τις προαλλες σκεφτομουν την δικη μου εποχη που τα παρτυ κατακλυζονταν απο τυρογαριδακια πατατακια κτλ σημερα στα παρτυ σπανια τα συναντας και στο σ/μ το ραφι τους σχεδον το ψαχνεις ... :D 


Τίτλος: Απ: Πώς μπορώ να βοηθήσω το παχύσαρκο παιδί μου
Αποστολή από: mariaZ στις Ιανουάριος 13, 2010, 06:28:36 πμ
Αυτο είναι γεγονός Μαργαρίτα αλλά υπάρχουν και οι δυστηχώς άσκεπτοι.
Οταν πήγαμε για τον αγιασμό στο νήπιο, τον Σεπτέμβριο, η δασκάλα μετά μας έδωσε κάποιες οδηγίες για το πως πρέπει να πηγαίνουν τα παιδιά σχολείο, τι πρέπει να περιέχει η τσάντα κλπ. Μέσα στα πολλά λοιπόν μας είπε οτι απαγορεύεται να δίνουμε στα παιδιά μας για 10 τιανό σοκολάτες, κρουασάν, γαριδάκια και τυρόπιτες απο φούρνους (σκέψου τι εχει δει η γυναίκα O_o O_o)
Και έκτος απο τους γονείς έρχονται και οι γιαγιάδες και παπουδες φορτωμένοι με τσαντάρες γεμάτες απο όλων των ειδών τις "υγιεινές" λιχουδιές και μετά πρέπει να γίνει ο γονιός κακός και να πετάξει με ωραίο τρόπο τα περισσότερα (ε εντάξει κάποια θα δώσει είπαμε παν μέτρον ;)) ουφ :-\


Τίτλος: Απ: Πώς μπορώ να βοηθήσω το παχύσαρκο παιδί μου
Αποστολή από: mariaZ στις Ιανουάριος 13, 2010, 06:36:41 πμ
Α αμ το άλλο που το πάτε.
Τώρα μετά τις δύο μου εγκυμοσύνες έχω περίπου 26 κιλά περισσότερα από ότι ήμουν πριν και για όλα μου τα χρόνια (γενικώς είχα ένα πολύ ωραίο σώμα κάποτε, και φροντιζα πάντα να τρώω τα πάντα χωρίς υπερβολες, όποτε έπαιρνα κάποια επιπλέον κιλά τα έχανα αμέσως) τα οποία έχουν προκύψει φυσικά λόγω του ότι σε κάθε εγκυμοσύνη έκοβα το τσιγάρο και το ριχνα στο φαι  :-\ αλλαξε και ο μεταβολισμός μου και μου κατσικώθηκαν αυτά τα ωραιότατα κιλα. Τέλος πάντων επειδή δεν είχα συνηθίσει ποτέ να είμαι έτσι και με ενοχλεί έχω ξεκινήσει δίαιτα. Οι εδώ κατοικοι όμως δεν πρόλαβαν να με δουν στα αδύνατα μου κι έτσι σε μια κουβέντα που είχε η πεθερά μου με μια γνωστή της ακολουθεί ο εξής διάλογος:
Γνωστή: "Εμείς παίρνουμε στο εγγονάκι μας γαριδάκια, σοκολατίτσες, και καθόμαστε στην πλατεία και τα τρώει και παίζει. Της αρέσουν πολύ"
ΠΕΘ. "Α εμάς η νύφη μου κάνει υγιεινή διατροφή στην εγγονούλα μας και δεν τις επιτρέπει να τρώει συνέχεια σοκολάτες και τέτοια πράγματα"
Γνωστή: " α η καϋμένη θα το έχει αποθημένο επειδή εκείνη είναι γεματούλα ε?"  O_o O_o O_o

 :D :D :D :D :D :D :D


Τίτλος: Απ: Πώς μπορώ να βοηθήσω το παχύσαρκο παιδί μου
Αποστολή από: nitsa2009 στις Ιανουάριος 13, 2010, 08:17:04 πμ
ΜΑΡΑΚΙ Η ΓΝΩΣΤΗ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΕ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ
ΝΑ ΤΗΝ ΕΒΑΛΕ Η ΠΕΘΕΡΟΥΛΑ ΣΟΥ.ΜΗΝ ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΣΑΙ ΒΑΛΕ ΠΙΣΜΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕ ΤΑ ΓΛΥΚΑ
ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΣΝΑΚ ΓΙΑΤΙ ΕΓΩ ΝΟΜΙΖΩ ΑΥΤΑ ΠΑΧΑΙΝΟΥΝ ΠΙΟ ΠΟΛΥ.ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ
ΝΑ ΤΡΩΣ ΕΛΑΦΡΙΑ ΚΑΙ ΝΩΡΙΣ ΟΧΙ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΠΑΣ ΓΙΑ ΥΠΝΟ.ΠΑΝΤΩΣ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΟ ΧΛΙΑΡΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΛΕΜΟΝΙ
ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ.ΤΟ ΕΚΑΝΕ Η ΑΔΕΡΦΗ ΜΟΥ ΚΑΘΕ ΠΡΩΙ ΚΑΙ ΑΔΥΝΑΤΙΣΕ.ΑΛΛΑ ΜΕΤΡΙΑΣΕ ΤΟ
ΦΑΓΗΤΟ ΠΟΥ ΕΤΡΩΓΕ ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΕΡΑΝ ΤΙΠΟΤΑ *KISSING*


Τίτλος: Απ: Πώς μπορώ να βοηθήσω το παχύσαρκο παιδί μου
Αποστολή από: mariaZ στις Ιανουάριος 13, 2010, 16:43:59 μμ
 ;) ;) Αυτά κάνω κι εγώ πια Νιτσάκι , έχω υιοθετήσει το χλιαρό νερό με λεμόνι κάθε πρωί, και γενικώς προτιμώ όταν πεινάω να τρώω ένα φρούτο ή κάτι τέτοιο. Ευτυχώς τα κορίτσια μας μας έχουν καταπληκτικές δίαιτες για να μην πεινάμε (και η Βάγγο και η Φαίη) κι έτσι σιγά σιγά θα τα χάσω τα κιλά δεν αγχώνομαι. Πιο πολύ αγχώνομαι γιατί όταν φτιάχνω λιχουδιές απο το μάσα δεν μπορω να φάω την ποσότητα που θα ήθελα  :-\
Οσο για την γνωστή ευτυχώς η πεθερά μου την έβαλε στη θέση της, της είπε οτι αν της πάει φωτογραφία να δει πως ήμουν πριν τις εγκυμοσύνες θα χάσει πάσα ιδέα, αυτό που μου έκανε εμένα εντυπωση απο την όλη συζήτηση είναι οτι δεν την ενδιέφερε το παιδάκι τους να τρώει υγιεινά αλλά το πως θα πει οτι υπάρχουν αποθημένα, κι έτσι δημιουργούνται τελικά παχύσαρκα παιδια >:(


Τίτλος: Απ: Πώς μπορώ να βοηθήσω το παχύσαρκο παιδί μου
Αποστολή από: nitsa2009 στις Ιανουάριος 13, 2010, 17:43:50 μμ
 *THUMBS%%__%%UP*


Τίτλος: Απ: Πώς μπορώ να βοηθήσω το παχύσαρκο παιδί μου
Αποστολή από: MAROULA στις Ιανουάριος 13, 2010, 20:35:31 μμ
;) ;) Αυτά κάνω κι εγώ πια Νιτσάκι , έχω υιοθετήσει το χλιαρό νερό με λεμόνι κάθε πρωί, και γενικώς προτιμώ όταν πεινάω να τρώω ένα φρούτο ή κάτι τέτοιο. Ευτυχώς τα κορίτσια μας μας έχουν καταπληκτικές δίαιτες για να μην πεινάμε (και η Βάγγο και η Φαίη) κι έτσι σιγά σιγά θα τα χάσω τα κιλά δεν αγχώνομαι. Πιο πολύ αγχώνομαι γιατί όταν φτιάχνω λιχουδιές απο το μάσα δεν μπορω να φάω την ποσότητα που θα ήθελα  :-\
Οσο για την γνωστή ευτυχώς η πεθερά μου την έβαλε στη θέση της, της είπε οτι αν της πάει φωτογραφία να δει πως ήμουν πριν τις εγκυμοσύνες θα χάσει πάσα ιδέα, αυτό που μου έκανε εμένα εντυπωση απο την όλη συζήτηση είναι οτι δεν την ενδιέφερε το παιδάκι τους να τρώει υγιεινά αλλά το πως θα πει οτι υπάρχουν αποθημένα, κι έτσι δημιουργούνται τελικά παχύσαρκα παιδια >:(

Μαράκι μου αστους να λένε.Και πολύ αδύνατη να ήσουν θα έλεγαν χειρότερα. Πολύ κόμπλεξ και κακία και γενικώς ξεκατίνιασμα βλέπω ειδικά στο γυναικείο φύλο και δεν μπορώ
να καταλάβω  :( ???  εκτονώνονται έτσι βρε παιδί μου, να στενοχωρήσουν τον άλλο  >:D
Πάντως κι εγώ κάνω δίαιτα τώρα , ενάντια στην ψυχολογία που μας ρίχνει και πιστεύουμε πως με κανένα γλυκάκι θα ηρεμήσουμε.ΤΕΛΟΣ.
Και θα σου πω πως η μεγάλη μου κόρη βλέποντας με με τα γιαουρτάκια και τις σαλατούλες έχει αλλάξει κι αυτή συμπεριφορά και επιτέλους λέει και κανένα ΟΧΙ όταν της δίνουν
τις σχετικές αμαρτίες. Ενωμένες μαζί μαμάδες και παιδιά για μια πιο υγιεινή διατροφή και χωρίς προβλήματα υγείας @}->--


Τίτλος: Απ: Πώς μπορώ να βοηθήσω το παχύσαρκο παιδί μου
Αποστολή από: mariaZ στις Ιανουάριος 13, 2010, 20:41:00 μμ
Μπράβο βρε Μαρούλα συμφωνώ απολύτως. Είναι ωραίο μια στο τόσο να τρώμε και κανένα γλυκάκι όπως και τα παιδιά μας αλλά απο εμάς θα πάρουν το καλό παράδειγμα.  *THUMBS%%__%%UP* *THUMBS%%__%%UP*


Τίτλος: Απ: Πώς μπορώ να βοηθήσω το παχύσαρκο παιδί μου
Αποστολή από: ActiveLifestyle στις Οκτώβριος 17, 2013, 23:25:15 μμ
Σύμφωνα με στοιχεία του προγράμματος COSI που εφαρμόζεται στη χώρα μας από το 2010 και χρηματοδοτείται από την ελληνική Ιατρική Εταιρεία Παχυσαρκίας και το ΤΕΙ Διατροφής στη Θεσσαλονίκη.

Τα πρώτα αποτελέσματα καταγραφής και παρακολούθησης της παιδικής παχυσαρκίας δείχνουν ότι :

Στις ηλικίες 7-8 ετών το 23% είναι υπέρβαρα και  το 14% παχύσαρκα.

Στις ηλικίες 9-10 ετών το 29% είναι υπέρβαρα και  το 13% παχύσαρκα, 5% ελλιποβαρή


Πρόσφατα επίσημα στοιχεία..

δυστυχώς.