GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum

Μαγειρέματα => Αναζήτηση Συνταγής => Μήνυμα ξεκίνησε από: margarita79 στις Ιανουάριος 19, 2010, 11:14:16 πμ



Τίτλος: Xαλβάς της Καθαράς Δευτέρας ψητός στο φούρνο.
Αποστολή από: margarita79 στις Ιανουάριος 19, 2010, 11:14:16 πμ
Κοριτσια εσεις οι Βορειοελαδιτισσες ισως το ξερετε..
Ψαχνει μια φιλη μου να ψησει αυτον τον χαλβα που περνουμε την Καθαρα Δευτερα στο φουρνο ..ειναι λεει ενα τελειο επιδορπιο και καπως το κανουν στα μαγαζια της Βορειου Ελλαδος με αλουμινοχαρτο(??)
Εγω δεν το ξερω καθολου ουτε το εχω ξανακουσει αν ξερει καποια απο εσας ας μας δωσει τα φωτα της.
Ειναι λεει τελειο επιδορπιο.
Ευχαριστώ


Τίτλος: Απ: Xαλβάς της Καθαράς Δευτέρας ψητός στο φούρνο.
Αποστολή από: margarita79 στις Ιανουάριος 19, 2010, 11:41:17 πμ
Αχ μολις με ενημρωσαν για το εξης:

''Σε ενα αλουμινοχαρτο βάζετε από κάτω φέτες πορτοκαλι η μήλο και από πάνω τον χαλβά μια φέτα περίπου 2 πόντους όχι παραπάνω την τυλίγεται και την ψήνετε η σε σχάρα από τζάκι σχάρα σε ψησταριά η στο φούρνο … μη ρωτήσετε ώρα δεν ξέρω, (παντα με το ματι δουλευω χα χα χα), και όταν το βγάλετε πασπαλίζετε κανέλλα και αν θέλετε λεμονί η πορτοκάλι''

Φοβερο ακουγετε ε?
Αμα ξερετε αλλον τροπο μου λετε.


Τίτλος: Απ: Xαλβάς της Καθαράς Δευτέρας ψητός στο φούρνο.
Αποστολή από: Faye στις Ιανουάριος 19, 2010, 17:52:19 μμ
Μαργαρίτα ούτε εγώ το έχω ξανακούσει, αλλά μου φαίνεται πολύ ωραίο σαν ιδέα για κάτι διαφορετικό. :)


Τίτλος: Απ: Xαλβάς της Καθαράς Δευτέρας ψητός στο φούρνο.
Αποστολή από: Flora στις Ιανουάριος 20, 2010, 08:39:49 πμ
Κι εγώ πρώτη φορά το ακούω  ::)
Άσε που δεν συμπαθώ καθόλου αυτόν τον χαλβά  :-X


Τίτλος: Απ: Xαλβάς της Καθαράς Δευτέρας ψητός στο φούρνο.
Αποστολή από: Pastaflora στις Ιανουάριος 20, 2010, 16:04:10 μμ
ΜΙΑς ΚΑΙ ΜΙΛΆΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΑΛΒΆ ΤΗς θΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗς ΤΟΥ <ΜΠΑΚΆΛΗ> ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ  ΟΤΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟΝ ΨΗΣΕΤΕ  ΕΑΝ ΒΑΛΕΤΕ ΣΕ ΕΝΑ ΠΙΑΤΟ ΕΝΑ ΚΟΜΑΤΙ ΧΑΛΒΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΣΠΑΛΙΣΕΤΕ ΜΕ ΣΚΟΝΗ ΚΑΝΕΛΑΣ ΚΑΙ  ΣΤΙΨΕΤΕ ΑΠΟ ΕΠΑΝΩ ΚΑΙ ΛΕΜΟΝΙ, ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΌΤΙ ΕΧΕΙ ΥΠΕΡΟΧΗ ΓΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΛΙΓΟΥΡΙΑΖΕΙ... ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΨΗΣΕΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ.....ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΟΧΟ ΕΙΔΟΡΠΙΟ!.... @}->-- @}->-- @}->--


Τίτλος: Απ: Xαλβάς της Καθαράς Δευτέρας ψητός στο φούρνο.
Αποστολή από: Pastaflora στις Ιανουάριος 28, 2010, 23:44:10 μμ
ΣΉΜΕΡΑ ΒΡΉΚΑ ΑΥΤΌ ΠΟΥ ΘΈΛΑΤΕ:
 

Δηλαδή <ψητό χαλβά του μπακάλη:
Σε μιά λαδόκολα βάζετε 1  φέτα  στρόγγλυλη πορτοκάλι από επάνω ενα κομάτι 1-2 πόντων  παχύ  χαλβά και από επάνω πασπαλίζετε κανέλα ή  προσθέτετε 1 λεπτή φέτα λεμονιού. Τα τυλίγετε και τα βάζετε σε  ταψάκι με το άνοιγμα προς τα κάτω. Ψήνετε  για λίγα λεπτά και το βγάζετε και το σερβίρετε.  Εχει υπέροχο άρωμα και πολύ νοστιμιά!


 *THUMBS%%__%%UP* *THUMBS%%__%%UP*


Τίτλος: Απ: Xαλβάς της Καθαράς Δευτέρας ψητός στο φούρνο.
Αποστολή από: renaki στις Ιανουάριος 29, 2010, 08:44:42 πμ
Η αλήθεια είναι ότι(ως βέρα Θεσσαλονικιά) γνωρίζω αυτό το επιδόρπιο, αλλά όχι ψητό στο αλουμινόχαρτο.
Σε όποιο μαγαζί το γεύτηκα,υπήρχε μια ωραία χοντρούλα φέτα χαλβά ραντισμένη με χυμό λεμόνι και
κανέλα *THUMBS%%__%%UP*
Πάντως σαν γλύκισμα είτε ψημένο είτε όχι, είναι ξεχωριστό!Δεν έχετε παρά να το δοκιμάσετε ;D


Τίτλος: Απ: Xαλβάς της Καθαράς Δευτέρας ψητός στο φούρνο.
Αποστολή από: Nena στις Ιανουάριος 29, 2010, 15:08:33 μμ
Εγώ πάλι που ρώτησα Σαλονικιούς που μένουν πάντα εκεί, μου έδωσαν τη συνταγή της Μαργαρίτας. Πρέπει να είναι ωραίο. Παχαίνει όμως πολύ...


Τίτλος: Απ: Xαλβάς της Καθαράς Δευτέρας ψητός στο φούρνο.
Αποστολή από: Pastaflora στις Φεβρουάριος 07, 2010, 23:59:41 μμ
Χαλβάς μακεδονικός της καθαροδευτέρας, αλλιώτικα σερβιρισμένος!!!

 ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΚΑΙ...ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ....!!!!

-Μπορεί να σερβιριστεί   με σοκολάτα λιωμένη ,  και  ξηρούς καρπούς.
-Μπορεί  ο απλός βανίλια να σερβιριστεί απλά  με λεμόνι χυμό και κανέλα.
-Ο απλός  χαλβάς  Βανίλιας, μπορεί να  ψηθεί   σε  λαδόκολλα  στον φούρνο με τα μικροκύματα για 2 λεπτά  με  μια φέτα λεμόνι και μια πορτοκάλι και κανέλα σκόνη  σαν σάντουιτς .
-Μπορεί να  ψηθεί επίσης με λεμόνι και σκόνη κανέλας.
-Επίσης  μπορεί να ψηθεί  10΄στο  φούρνο με αέρα ή  2 λεπτά στα μικροκύματα  σε λαδόκολλα ή  σάνιτας αλουμινόχαρτο    1 φέτα χαλβά  και από επάνω  1 φέτα  μήλο με  χυμό λεμόνι και  κανέλα σκόνη και ψήνουμε….

                     ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ.....ΑΛΛΑΖΕΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΓΕΥΣΗ!!!


Τίτλος: Απ: Xαλβάς της Καθαράς Δευτέρας ψητός στο φούρνο.
Αποστολή από: anastasia2006 στις Φεβρουάριος 08, 2010, 01:36:40 πμ
κορίτσια να κάνετε αυτό που γράφει η πάσταφλόρα αλλά καλύτερά το λεμονάκι και η κανέλα να μπούν μόλις ψηθεί ο χαλβάς.
Φυσικά το κάνουμε και χωρίς να ψήσουμε το χαλβά αλλά δεν είναι τόσο νόστιμος όσο ψημένος. το αλουμινόχαρτο δεν χρειάζεται,
είναι και καρκινογόνο *THUMB%%__%%DOWN*