GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum

Μαγειρέματα => Αναζήτηση Συνταγής => Μήνυμα ξεκίνησε από: Pastaflora στις Φεβρουάριος 10, 2010, 10:28:59 πμ



Τίτλος: Ψάχνω για... νηστήσιμη τούρτα γενέθλίων !!!!!
Αποστολή από: Pastaflora στις Φεβρουάριος 10, 2010, 10:28:59 πμ
Μήπως ξέρει κανείς καμιάν νηστήσιμη τούρτα γενέθλίω  για τον Δημήτρη που  γιορτάζει Κααθαρά Δευτέρα;

Αναρτήστε την  μου το ...συντομώτερο...!!!

η
Να κάνω κανέναν Χαλβά  απλό ή Φαρσαλινό;

Ευχαριστώ.!!! @}->-- @}->--


Τίτλος: Απ: Ψάχνω για... νηστήσιμη τούρτα γενέθλίων !!!!!
Αποστολή από: nitsa2009 στις Φεβρουάριος 10, 2010, 10:52:36 πμ
ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΚΑΚΑΟ ΚΑΙ ΑΜΥΓΔΑΛΑ

ΥΛΙΚΑ
για το παντεσπάνι
1 φλιτζάνι βιτάμ
1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1 1/2 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
3 φλιτζάνια αλεύρι FARIN - UP


για την κρέμα
500 γραμ. βιτάμ
200 γραμ. ζάχαρη άχνη (μπορούμε και περισσότερη)
1/2 φλιτζάνι μπράντυ
3/4 του φλιτζανιού κακάο σκόνη
2 βανίλιες

για γαρνίρισμα
200 γραμ. αμύγδαλα χονδροκομμένα και καβουρδισμένα
Μισή πλάκα κουβερτούρα χονδροκομμένη
Κερασάκια μαρασκίνο
Σαντιγί νηστίσιμη - φυτική

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τα υλικά για το παντεσπάνι και το ψήνουμε σε ταψάκι Νο 26 , στους 170 βαθμούς για 30 λεπτά. Αφού κρυώσει, κόβουμε με κοφτερό μαχαίρι το παντεσπάνι οριζόντια στη μέση και χρησιμοποιούμε για την τούρτα μόνον τον ένα δίσκο, τον οποίο ραντίζουμε με πορτοκάλι και πασπαλίζουμε με ξύσμα πορτοκαλιού.
Αφού ανακατέψουμε και χτυπήσουμε καλά όλα τα υλικά της κρέμας, απλώνουμε τη μισή και πασπαλίζουμε με αρκετή ποσότητα τριμμένου και καβουρδισμένου αμύγδαλου και χονδροκομμένης κουβερτούρας.
Από πάνω βάζουμε την υπόλοιπη κρέμα και την στολίζουμε με το υπόλοιπο αμύγδαλο, την υπόλοιπη κουβερτούρα, με κερασάκια και αν θέλουμε με σαντιγί νηστίσιμη - φυτική που θα την χτυπήσουμε με παγωμένο νερό αντί για γάλα.

Καλή επιτυχία

 



Τίτλος: Απ: Ψάχνω για... νηστήσιμη τούρτα γενέθλίων !!!!!
Αποστολή από: nitsa2009 στις Φεβρουάριος 10, 2010, 10:53:48 πμ
Τούρτα Black Forest νηστίσιμη


ΥΛΙΚΑ

Για τη βάση
3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/3 κούπας κακάο
1 κουταλάκι αλάτι
3 συσκευασίες βανίλια
3/4 κούπας καλαμποκέλαιο
3 κουταλιές ξίδι
2 κούπες ζάχαρη
1 2/3 κούπας κρύο νερό
2 κουταλάκια σόδα
Για τη σάλτσα κεράσι ή βύσσινο
1 κομπόστα
800 γραμμ. κεράσια ή βύσσινα
3 κουταλιές κορν φλάουρ
1/2 κούπας ζάχαρη
2 κουταλιές κονιάκ
1/4 κουταλάκι εσάνς πικραμυγδάλου
Για τη διακόσμηση
2 κούπες φυτική κρέμα, χτυπημένη
καρουλάκια σοκολάτας


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ετοιμάστε τη βάση. Σ' ένα μπολ κοσκινίστε το αλεύρι, το κακάο, το αλάτι και τη βανίλια. Χτυπήστε στο πολυμίξερ το καλαμποκέλαιο, το ξίδι, τη ζάχαρη και 1 κούπα από το νερό. Στο υπόλοιπο νερό διαλύστε τη σόδα. Κάντε ένα άνοιγμα στο κέντρο των στερεών υλικών και ρίξτε μέσα τα υγρά υλικά και τη διαλυμένη σόδα. Χτυπήστε με ένα κουτάλι, να γίνει λείος χυλός. Αδειάστε τον σε ταψί 30 εκ. όπου έχετε στρώσει αντικολλητικό χαρτί φούρνου βουτυρωμένο και ψήστε στους 180 βαθμούς Κελσίου περίπου 50' ή ­ώσπου όταν βυθίζετε μία ξύλινη φουρκέτα να βγαίνει στεγνή. Αφήστε το κέικ να κρυώσει σε σχάρα και χωρίστε το σε τρεις πάτους. Ετοιμάστε τη γέμιση. Στραγγίστε την κομπόστα. Ανακατέψτε το κορν φλάουρ με τη ζάχαρη σε μια μικρή κατσαρόλα και προσθέστε το ζουμί της κομπόστας. Βράστε επάνω σε χαμηλή φωτιά ώσπου να πήξει και να διαυγάσει. Κατεβάστε από τη φωτιά και αφήστε το να γίνει χλιαρό. Ρίξτε και ­ανακατέψτε το κονιάκ και την εσάνς. Βάλτε τα κερασάκια μέσα στη σάλτσα και αφήστε να κρυώσει εντελώς. Τοποθετήστε τον έναν πάτο σε πιατέλα. Βγάλτε με το κορνέ σαντιγί και καλύψτε την επιφάνεια. Βάλτε εδώ κι εκεί κερασάκια με σάλτσα και τοποθετήστε επάνω το δεύτερο πάτο. Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία. Σκεπάστε με τον τρίτο πάτο. Στολίστε την επιφάνεια με σαντιγί, την ­υπόλοιπη σάλτσα κεράσι και καρουλάκια σοκολάτας



Τίτλος: Απ: Ψάχνω για... νηστήσιμη τούρτα γενέθλίων !!!!!
Αποστολή από: nitsa2009 στις Φεβρουάριος 10, 2010, 10:58:36 πμ

ΤΟΥΡΤΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ

Για το Παντεσπάνι



Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά

Χρόνος ψησίματος: περίπου 30 λεπτά

Γίνεται: 1 παντεσπάνι σε ταψί 26 - 28 εκ.

Υλικά:

6 αυγά
1 κούπα ζάχαρη (χρησιμοποίησα αυτή που περίσσεψε από τις φλούδες)
1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/2 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
4 κουταλιές συρόπι από τις φλούδες, για το παντεσπάνι

Κρέμα Πατισσερί


Υλικά:

4 κούπες γάλα
1/3 κούπας ζάχαρη (5 κουταλιές)
3 κρόκοι αυγών
½ ποσότητα από την Κρέμα Λεμονιού
4 κουταλιές κορν φλάουρ
2 κουταλιές αλεύρι

Κρέμα Πατισσερί


Υλικά:



4 κούπες γάλα
1/3 κούπας ζάχαρη (5 κουταλιές)
3 κρόκοι αυγών
½ ποσότητα από την Κρέμα Λεμονιού
4 κουταλιές κορν φλάουρ
2 κουταλιές αλεύρι

Σαντιγύ
500 ml κρέμα γάλακτος 35%
2 κουταλιές ζάχαρη άχνη
0,12 γρ. κόκκινο Κρόκο Κοζάνης σε σκόνη
1 κουταλιά κακάο, για το σχέδιο
Κτυπάμε τη σαντιγύ με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να πήξει.  Αφαιρούμε 1 κούπα σαντιγύ σε άλλο μπωλ και ανακατεύουμε μέσα τον κρόκο Κοζάνης.  Βάζουμε και τις δύο κρέμες στο ψυγείο μέχρι να τις χρησιμοποιήσουμε.

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς C.  Στρώνουμε λαδόκολλα στο ταψί.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέσα το αλάτι.
Κτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη σε δυνατό μίξερ για 10 λεπτά μέχρι να αφρατέψει καλά το μείγμα και να γίνει σαν παχύρρευστη κρέμα.  Ρίχνουμε το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε.

Ανακατεύουμε μέσα το αλεύρι απαλά με μια σπάτουλα για να μη φύγει ο αέρας από μέσα.
Βάζουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε για περίπου 25-30 λεπτά.   Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.
Διαιρούμε το παντεσπάνι στη μέση. Βάζουμε το ένα κομμάτι στην πιατέλα και στο άλλο αφήνουμε πάνω τη λαδόκολλα για να μπορούμε μετά να το μεταφέρουμε από πάνω. Βάζουμε το τσέρκι γύρω από το παντεσπάνι. Βρέχουμε το κάθε κομμάτι με περίπου 3 κουταλιές από το συρόπι λεμονιού.
Ανακατεύουμε την Κρέμα Πατισσερί με την κρέμα Λεμονιού και τη ρίχνουμε πάνω στο παντεσπάνι.   Μεταφέρουμε το δεύτερο κομμάτι παντεσπάνι από πάνω και αφαιρούμε τη λαδόκολλα.  Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει εντελώς πριν κάνουμε το επόμενο βήμα. 
Καλύπτουμε την τούρτα παντού, με ένα λεπτό στρώμα σαντιγύ.
Φτιάχνουμε το σχέδιο με το κακάο (προαιρετικό) και κάνουμε πρώτα το σχέδιο με την κίτρινη σαντιγύ.   Συνεχίζουμε το στόλισμα με τη λευκή σαντιγύ.
Τέλος στολίζουμε με τις καραμελωμένες φλούδες λεμονιού.





Τίτλος: Απ: Ψάχνω για... νηστήσιμη τούρτα γενέθλίων !!!!!
Αποστολή από: margarita79 στις Φεβρουάριος 10, 2010, 11:05:17 πμ
Tο νηστισιμο παντεσπανι της black forest που σου δινει η Νιτσα πιο πανω ειναι της Βεφας και το εχω κανει πολλες φορες ειναι εξαιρετικο!
Το εχω χρησιμοποιησει και εδω
https://www.greekmasa.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=1016&Itemid=49



Τίτλος: Απ: Ψάχνω για... νηστήσιμη τούρτα γενέθλίων !!!!!
Αποστολή από: nitsa2009 στις Φεβρουάριος 10, 2010, 11:09:08 πμ
Μαργαριτούλα αυτό είναι συγνώμη ξέχασα να το γράψω *KISSING*


Τίτλος: Απ: Ψάχνω για... νηστήσιμη τούρτα γενέθλίων !!!!!
Αποστολή από: Pastaflora στις Φεβρουάριος 10, 2010, 12:58:18 μμ
Κορίτσια μου,
Είστε  σκέτος θησαυρός....τί θάκανα εγώ χωρίς εσάς; Μιλ Μερσί!!!! *IN%%__%%LOVE* *IN%%__%%LOVE* *IN%%__%%LOVE* *IN%%__%%LOVE* *KISSED* *KISSED* *KISSED* *KISSING* *KISSING* *KISSING* @}->-- @}->-- @}->-- @}->-- @}->-- @}->-- @}->-- *THUMBS%%__%%UP* *THUMBS%%__%%UP* *THUMBS%%__%%UP*