GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum

Κουβεντούλα => Εγκυμοσύνη => Μήνυμα ξεκίνησε από: KATE στις Νοέμβριος 07, 2007, 00:56:23 πμ



Τίτλος: Tα βλαστικά κύτταρα του ομφάλιου λώρου
Αποστολή από: KATE στις Νοέμβριος 07, 2007, 00:56:23 πμ
Γιατί πρέπει να φυλάσσονται τα βλαστικά κύτταρα του ομφάλιου λώρου;

Το αίμα του ομφαλίου λώρου περιέχει τη μεγαλύτερη ποσότητα από οποιαδήποτε άλλη πηγή
βλαστικών κυττάρων και δίδεται στη ζωή του παιδιού μία και μοναδική φορά η δυνατότητα αυτής της συλλογής.
Τα βλαστικά κύτταρα σήμερα χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία άνω των 50 ασθενειών.


Τίτλος: Απ: Tα βλαστικά κύτταρα του ομφάλιου λώρου
Αποστολή από: ArXoS στις Νοέμβριος 07, 2007, 02:23:42 πμ
Αυτό το θέμα μάλιστα .. είμαστε και πολλοί οι ενδιαφερόμενοι, μπορούμε να πούμε πολλά λοιπόν.
Πριν αρχίσω και μιλάω για στοιχεία που έχω συγκεντρώσει για το «θέμα» που έχει διχάσει την επιστημονική κοινότητα τα τελευταία 8 χρόνια, από εμπορικής άποψης επιτρέψτε μου να θέσω τα παρακάτω ερωτήματα στα μαγαζιά εκμετάλλευσης, που από ότι μαθαίνω, αυξάνονται σα μανιτάρια (και μάλιστα επιδοτούμενα !!)

(Υποτίθεται λοιπόν ότι μέρος του ομφάλιου λώρου συλλέγεται κατά τη γέννα σε ειδικό δοχείο και φυλάσσεται για τα επόμενα 20 χρόνια μέχρι να το χρειαστεί ο δότης, έναντι αμοιβής φυσικά). Τα ερωτήματά μου :

1.   Παίρνει η τράπεζα συλλογής το δοχείο και το καταψύχει. Ποιος μου λέει εμένα ότι τα επόμενα 20 χρόνια δε θα κλείσει η «επιχείρηση» και δεν θα τηρήσει τη συμφωνία φύλαξης μέχρι τέλους;
2.   Σε περίπτωση που δεν καταφέρει να ολοκληρώσει τα συμφωνηθέντα, ασφαλώς και θα μου επιστρέψει το υπόλοιπο των χρημάτων. Τα δοχεία τι θα γίνουν; Θα μου πει μετά από 10 χρόνια «πάρτο σπίτι σου»; Για να γίνει αυτό, το συμβόλαιο λέει ότι πρέπει να έχω ιδιωτικές εγκαταστάσεις για την ιδανική συντήρησή του, αλλιώς πρέπει να το μεταφέρω αλλού με δικό μου κόστος μεταφοράς και εκ νέου συμβόλαια φιλοξενίας. Τι καταλαβαίνω εγώ από αυτόν τον όρο; Κάνω την αρπαχτή μου, μαζεύω ότι μπορώ να μαζέψω από την νέα αυτή ανακάλυψη, και όταν βαρεθώ χτυπάω μια χρεοκοπία, αλλά σε κάνω και πάσα στον επόμενο να φάει και αυτός. Αν δεν είναι έτσι, γιατί με δεσμεύεις;
3.   Γίνεται ένα blackout και μένεις χωρίς ρεύμα για λίγες ώρες, ή και για μέρες. Θα με ενημερώσεις ή θα το κάνεις γαργάρα ;
4.   Γιατί δε μου επιτρέπεις να δω τις εγκαταστάσεις σου πριν τη συλλογή; Γιατί δε μου επιτρέπεις και μετά τη συλλογή; Γιατί δε μου επιτρέπεις να είμαι παρόν την ώρα της συλλογής και του διαχωρισμού, ενώ είμαι παρόν ως σύζυγος στη γέννα; Τι κρύβεις;
5.   Γιατί, αν χρειαστεί μεταμόσχευση με υποχρεώνεις από το συμβόλαιο να πάω μόνο στο νοσοκομείο που συνεργάζεσαι και δε μου τα διαθέτεις για ΟΠΟΙΑ χρήση θέλω και σε όποιους γιατρούς θέλω;
6.   Γιατί χρειάζεσαι τόσα ιατρικά στοιχεία του δότη πριν τη συλλογή (δικά μου είναι, για δικιά μου χρήση προορίζονται, εγώ χρεώνομαι την ποιότητά τους) αφού η διαδικασία συλλογής και συντήρησης είναι ίδια για όλους; Μήπως δε τα χρησιμοποιώ μόνο εγώ;
7.   Γιατί πρέπει να συμφωνήσω ότι δέχομαι τη παραχώρησή τους μερικώς ή ολικώς αν το απαιτεί η επιστημονική έρευνα; Μου λες εμμέσως ότι θα κάνεις πειράματα με τα δικά μου βραστοκύτταρα ή η τράπεζά σου λειτουργεί και δανειστικά;
8.   Γιατί όταν σου επέγραψα το παραπάνω συμβόλαιο γράφοντας από πάνω ΜΕ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ δεν το έκανες δεκτό; Φοβάσαι νομικές συνέπειες για τους δικούς σου όρους;
9.   Γιατί δε μπορώ να θέσω εγώ δικούς μου όρους; Με αντιμετωπίζεις σα θύμα και όχι σα πελάτη ή κάνω λάθος; 

Αχ, νά'σαι καλά ΚΑΤΕ, μου έδωσες την ευκαιρία να τα πω και να ξαλαφρώσω ..
Σίγουρα έχω πολλά να γράψω γιαυτό το θέμα, θα περιμένω όμως να μπουν και άλλοι στη συζήτηση


Τίτλος: Απ: Tα βλαστικά κύτταρα του ομφάλιου λώρου
Αποστολή από: ArXoS στις Νοέμβριος 07, 2007, 03:30:02 πμ
Ας ρίξουμε και μια ματιά εδώ : Άρθρο της Metropolis πριν από 15 μέρες  (https://www.mednutrition.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=1120&Itemid=112)

Σύμφωνα με το παραπάνω, τελικά το ομφάλιο αίμα δεν περιέχει βλαστικά κύτταρα αλλά στελεχιαία, αδιαμορφοποίητα δηλαδή κύτταρα ικανά να αναπλάσουν συγκεκριμένο ιστό, αλλά οχι πολυδύναμα για να αναπλάσουν διαφορετικούς ιστούς. Προκύπτει δηλαδή ότι μόλις μια στις 20,000 είναι η πιθανότητα να αξιοποιηθεί το αποθηκευμένο υλικό από τον δότη ή από άλλο πρόσωπο της ίδιας οικογενείας με το δότη.

Τα παραπάνω ελέχθησαν στο 13ο Πανελλήνιο Συνέδριο Εσωτερικής Παθολογίας, με παρόντες και εκπροσώπους ιδιωτικών "τραπεζών".
Ακόμα περιμένουμε την απάντησή τους ..   


Τίτλος: Απ: Tα βλαστικά κύτταρα του ομφάλιου λώρου
Αποστολή από: joanna στις Νοέμβριος 07, 2007, 07:47:21 πμ
το θέμα που εθεσε η kate με προβληματιζει και εμενα ως μελλουσα μήτερα ....

Οι επιφυλαξεις που εχω πανω σε αυτο το θεμα ειναι περιπου ιδιες με του αντμιν ..

Προσπαθουμε ο καθενας να προσφερουμε οτι καλυτερο για το μελλον των παιδιων μας και μερικες φορες οι κερδοσκοποι βρισκουν ευκολη λια.

Αλλη μια λυση ειναι τα δωσεις τα βλαστοκυτταρα σε δημοσια τραπεζα . Πας στο γενικο κρατικο κανεις αιτηση και τα δινεις εκει.
Με αυτη την λυση εχεις προσβαση στα βλαστοκυτταρα και εσυ αλλα και οποιοσδηποτε αλλος στον κοσμο τα χρειαστει αρκει να  ειναι συμβατα .
Η δημοσια τραπεζα με καθησυχαζει απο την αποψη οτι τουλαχιστον δεν κερδοσκοπουν εις βαρος μου ..
Βεβαια μεσα υπαρχει παντα ο φοβος το τι μπορει επιστημονικα να πραγματοποιησουν με τα βλαστοκυτταρα του παιδιου μου  αλλα και ολων των υπολοιπων παιδιων χωρις εγω να εχω ιδεα (πειραματα κ.α)
Σε ιδιωτικη τραπεζα υπαρχει ακομη ενας κινδυνος το δειγμα του ομφαλιου λωρου που θα παρουν τελικα να μην ικανο για καταψυξη παρολο που θα εχεις ηδη πληρωσει ...

Με προβληματιζει ακομη περισσοτερο και αυτο που λεει ο αντμιν οτι τελικα ολο αυτο μπορει να ειναι ενα.....τιποτα....

Αλλα το διακινδυνευεις ???πες οτι τελικα τυχει αναγκη στο μελλον και χρειαστουν βλαστοκυτταρα δεν θα ηθελες σαν γονιος να εχεις τουλαχιστον καλυψει αυτη την πιθανοτητα ??

Ωραια θεμα kate ....


Τίτλος: Απ: Tα βλαστικά κύτταρα του ομφάλιου λώρου
Αποστολή από: margarita79 στις Νοέμβριος 07, 2007, 10:29:32 πμ
κατε με προλαβες αυτο ηταν το αμεσως επομενο θεμα που ηθελα να συζητησουμε αλλα τα ειχα τοσο διασπαρτα τα επιχειρηματα στο μυαλο μου που δεν ηξερα απο που να αρχισω και που να τελειωσω.
να σαι καλα αντμιν που τα εβαλες σε μια ταξη.
ολα οσα αναφερεις τα εχω συζητησει με τον συζυγο μου αρκετο καιρο τωρα.
με την ευκαιρια τοκετων καποιων φιλων το θεμα βλαστοκυτταρα ηταν θεμα προς συζητηση για αρκετους μηνες .
γενικα να σας πω οτι ειχαμε καταληξει στο συμπερασμα οτι ειμαστε μαλλον αρνητικοι και θα εξηγησω παρακατω τους λογους το θεμα ειναι οτι ακομα δεν μας ειχε γινει νιξη απο το γιατρο μας και ειλικρινα με βοηθαει πολυ η συζητηση μας πριν την τελικη αποφαση.

γενικα για να μην πολυλογω θα σας πω εν συντομια τις σκεψεις τις δικες μας σχετικα με το θεμα.
πρωτα απο ολα το ολο θεμα βλαστοκυτταρα οταν το πρωτοακουσα και χωρις να ειμαι καθολου ενημερωμενη μου παρουσιαστηκε και το εξελαβα σαν τη σωτηρια σε ολα τα προβληματα που μπορει να αντιμετωπισουμε στο μελλον.η αληθεια ειναι οτι το ολο θεμα σε βαζει σε μια ανασφαλεια ηθικη που αναρωτιεσαι και αν δεν το κανω?αν εχω τυψεις μετα?
να τα βρασω τα χρηματα και αλλα τετοια..........

στη συνεχεια διαβαζωντας και συζητωντας το θεμα καταλαβα οτι η ολη υποθεση περαν του οικονομικου που φυσικα και ειναι ενα σημαντικο κομματι αλλα δεν ειναι το σημαντικοτερο ειχε τρυπες...
ακουγα φιλους μορφωμενους και πολυ ψαγμενους να αραδιαζουν ενα σωρο αρνητικα και στο τελος να λενε αλλα τα δωσαμε τι να καναμε και βλεπουμε.......
αυτο δεν ηταν ικανοποιητικο επιχειρημα για μενα.
ο δε συζυγος να αναφερω που διαβασε κα ιαναλυτικα το συμβολαιο καποιων φιλων σχετικα με το θεμα κατεληξε στο γεγονος οτι τελικα δεν καλυπτομαστε πουθενα.με απλα λογια δινουμε τα χρηματα μας και τα κυτταρα και δεν εχουμε καν την αποκλειστικοτητα στο υλικο αν καποιος τα χρειαστει πριν απο εμας μπορει να τα χρησιμοποιησει.
επισης δεν υπαρχει νομοθετικο πλαισιο στην ελλαδα που να μας κατοχυρωνει για το συγκεκριμενο θεμα.
τριτο και σημαντικοτερο για μενα ειναι αν κλεισει η οποια ιδιωτικη εταιρια τι θα γινουν τα κυτταρα?
ακομα ποιος μας κατοχυρωνει για το λογο που χρησιμοποιουνται τα δειγματα οσο βρισκονται στην τραπεζα?
μηπως εμεις χρηματοδοτουμε τις ερευνες τους τελικα και τιποτα δεν ειναι βεβαια ακομα για τη χρησιμοτητα τους?
και τελικα και το πλεον σημαντικο για μενα.
πως γινεται η συντηρηση τους,και για να μην παω πολυ μακρια πως γινεται η συντηρηση αφου φτασουν στην τραπεζα θα το ξεκινησω απο πιο αμεσα.
εχω την τυχη να εχω επαφες λογω παλαιοτερων επαγγελματικων μου δραστηριοτητων με διεθνη εταιρια μεταφορων που εχει αναλαβει την μεταφορα των κυτταρων για λογαριασμο των μεγαλυτερων τραπεζων.
ξερω απο ιδιαν εμπειρια οτι τα δειγματα αυτα μεταφερονται σε ξηρο παγο μεχρι να φτασουν στον προορισμο τους και να φυλαχθουν.
το θεμα ειναι ποσες φορες αυτος ο ξηρος παγος που εχει συγκεκριμενο χρονο ζωης σχεδον καταστρεφεται καθως ασταθμιτοι παραγοντες μεσολαβουν κατα την μεταφορα και τελικα τα δειγματα δεν φτανουν στον προορισμο τους στην ωρα τους?

τα ειπα και εγω και ξαλαφρωσααα.......
το πιθανοτερο ειναι οτι δεν θα προχωρησω σε κατι τετοιο εκτος και αν τελικα μου δημιουργηθουν τετοιες ανασφαλειες που φτασω κα ιεγω στο σημειο να πω......τα δωσαμε  και εχει ο θεος.......
 σας ευχαριστω για τη συζητηση.


Τίτλος: Απ: Tα βλαστικά κύτταρα του ομφάλιου λώρου
Αποστολή από: margarita79 στις Νοέμβριος 07, 2007, 10:48:47 πμ
επισης να αναφερω το εξης περισυ ειχε προσφωνησει πολυ γνωστη εκπομπη στην τηλεοραση θεμα για τα βλαστοκυτταρα το οποιο δεν εγινε ποτε.
σε ερωτηση μου στη συντακτικη ομαδα της εκπομπης σχετικα με την τυχη του συγκεκριμενου θεματος η απαντηση ηταν οτι μην το ψαχνετε.......τα συμφεροντα ειναι πολλα.
εγω καταλαβα οτι ειναι τοσο μεγαλο το οικονομικο οφελος που μια τετοια εκπομπη θα εκανε ζημια.
αυτααααα............


Τίτλος: Απ: Tα βλαστικά κύτταρα του ομφάλιου λώρου
Αποστολή από: zoi στις Νοέμβριος 07, 2007, 13:12:03 μμ
Εγώ πάντως τα κράτησα τα βλαστικά κύτταρα. Δεν με ενδιαφέρει αν με εκμεταλλεύτηκαν ή όχι. Το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να μην τα χρειαστώ ποτέ και τα χρήματα που έδωσα να πάνε χαμένα.


Τίτλος: Απ: Tα βλαστικά κύτταρα του ομφάλιου λώρου
Αποστολή από: ArXoS στις Νοέμβριος 07, 2007, 13:16:42 μμ
Παρατραβηγμένο, αλλά μπορεί να μην είναι και σενάριο επιστημονικής φαντασίας .. η ηθική του πλευρά .. 
Φαντάζεστε μετά από 30-40 χρόνια να ανακαλύψετε στην αγγλία π.χ. οτι κυκλοφορούν κλώνοι σας ?


Τίτλος: Απ: Tα βλαστικά κύτταρα του ομφάλιου λώρου
Αποστολή από: KATE στις Νοέμβριος 07, 2007, 22:51:20 μμ
 ;D τουλάχιστον θα μιλά καλύτερα αγγλικά από μενα... αλλα θα μαγειρεύει χειρότερα...


Τίτλος: Απ: Tα βλαστικά κύτταρα του ομφάλιου λώρου
Αποστολή από: ArXoS στις Νοέμβριος 07, 2007, 23:05:40 μμ
χα ,, και καλύτερα ελληνικά μη σου πω  :'(


Τίτλος: Απ: Tα βλαστικά κύτταρα του ομφάλιου λώρου
Αποστολή από: margarita79 στις Νοέμβριος 08, 2007, 09:57:14 πμ
καλα γελα εσυ αντμιν......
με φανταζεσαι σε πολλα αντιγραφα? να σε βασανιζουν ολα οχι μονο εσενα αλλα και το γιο σου στο μελλον? ;D ;D


Τίτλος: Απ: Tα βλαστικά κύτταρα του ομφάλιου λώρου
Αποστολή από: KATE στις Νοέμβριος 08, 2007, 23:46:24 μμ
Δάσκαλε που δίδασκες...  :) (για τον αντμιν)


Τίτλος: Απ: Tα βλαστικά κύτταρα του ομφάλιου λώρου
Αποστολή από: ArXoS στις Νοέμβριος 09, 2007, 00:35:46 πμ
Για να επανέλθουμε στο θέμα μας, μπορούμε να πούμε και πέραν τις ενστάσεις μας ή τα επιχειρήματα υπέρ των βλαστοκυττάρων, για στατιστικούς λόγους τουλάχιστον, εαν θα το κάνατε ή το κάνατε .. Να πω μόνο οτι μαζί με κάτι εξετάσεις που πρέπει να προυγηθούν, κοστίζει συνολικά 2300-2500 ευρώ (μαζί και η αποθήκευση 18 χρόνων).

Εγώ λοιπόν δεν ήθελα (για υθικούς λόγους) να το κάνω, αλλα επενέβησαν οι μεγάλες δυνάμεις (πεθερικά κτλ) και τα κρατήσανε στο πρώτο μας παιδί.
Στο δεύτερό μας παιδί όμως δεν υπάρχει περίπτωση να κάνουμε το ίδιο λάθος  ..

Αλήθεια, σας πέρασε ποτέ από το μυαλό ότι και να μην τα ζητήσετε, η τράπεζα βλαστοκυττάρων (που συστεγάζεται με τα μαιευτήρια, και μάλιστα στο μαιευτήριο που ήμασταν ήταν 2 πόρτες δίπλα από τις αίθουσες τοκετού) τα κρατάνε ούτως ή άλλως για δικιά τους χρήση;

Το ξέρατε οτι υπάρχουν τράπεζες βλαστοκυττάρων που λειτουργούν στις χώρες τις Ασίας, που τα δείγματα τα έχουν αποκτήσει ερήμην των γυναικών που γεννούν; Και από ότι διάβαζα πριν λίγες μέρες, έχουν τεράστιες ποσότητες συγκεντρωμένες που τις διαθέτουν έναντι αδράς αμοιβής .. 
 


Τίτλος: Απ: Tα βλαστικά κύτταρα του ομφάλιου λώρου
Αποστολή από: margarita79 στις Νοέμβριος 09, 2007, 10:15:33 πμ
με αυτα που γραφεις με σοκαρεις αλλα και με προσγειωνεις ασχημα .
στο πισω μερος του μυαλου μου ειχα οτι τα δωσω δεν τα δωσω τα πειραματα τους μπορουν να τα κανουν ετσι και  αλλιως αλλα δεν το ειχα συνειδητοποιησει.........
δεν ξερω τι θα κανω ειλικρινα μαλλον αρνητικη ειμαι ομως για τους λογους που προανεφερα και το λιγοτερο που με ενδιαφερει ειναι τα χρηματα.αν ειχαν απαντηθει τα ερωτηματα μου δεν θα το συζητουσα...
ισως στο δευτερο παιδι με το καλο?να εχει προχωρησει λιγο περισσοτερο η ερευνα?
δεν ξερω............. ??? ???


Τίτλος: Απ: Tα βλαστικά κύτταρα του ομφάλιου λώρου
Αποστολή από: Nena στις Νοέμβριος 10, 2007, 13:04:25 μμ
Να μια καλή ερώτηση για τις ερωτήσεις της ημέρας: Ξέρετε ότι μπορεί να σωθεί κάποια στιγμή το παιδί σας απ τα βλαστοκύταρα. Ξέρετε ότι τίποτα δεν είναι σίγουρο και αθώο. Τι κάνετε τα κρατάτε ή όχι?
Στην εποχή μου δεν γινόντουσαν καλα καλά οι υπέρηχοι και δεν είχαμε διλήμματα τέτοια. Ούτε και οι αμνιοπαρακεντήσεις γίνονταν χωρίς λόγο ειδικό. Τώρα τι να πω? Νομίζω πως θα τα κρατούσα.


Τίτλος: Απ: Tα βλαστικά κύτταρα του ομφάλιου λώρου
Αποστολή από: KATE στις Νοέμβριος 10, 2007, 15:14:40 μμ
Η βαση του θέματος  ειναι καθαρά ηθική... αν υπαρχει εστω και μια πιθανότητα να σώσεις το παιδί σου, τι κανείς?
(αχρείαστα να ειναι και τα βλαστοκυτταρα και τα καλά τους) και πώς θα ζήσεις το υπόλοιπο της ζωής σου αν το ξερεις
και δεν έχεις μεριμνήσει? Δεν θα εχεις πλέον ουτε μια δικαιολογία - για τον εαυτο σου εστω.
Καλο ειναι να ειισαι υποψιασμένος και σκεπτόμενος.... αλλα έλεος πια... και η μισή πιθανότητα ειναι σημαντική σε κάποιες περιπτώσεις.


Τίτλος: Απ: Tα βλαστικά κύτταρα του ομφάλιου λώρου
Αποστολή από: voula στις Νοέμβριος 10, 2007, 17:59:46 μμ
Εγώ έψαξα αρκετά στο πρώτο μας παιδί αν θα έπρεπε να κρατήσουμε τα βλαστοκύτταρα (μίλησα με αρκετούς γιατρούς αλλά κανένας δεν μπορούσε να μου πει με σιγουριά κάνε αυτό ή το άλλο). Έτσι κρατήσαμε στο πρώτο και το ίδιο θα κάνω και στο δεύτερο και ας διαφωνεί κάθετα ο αdmin.
Ξέρω πως δεν έχει πολλές εφαρμογές σήμερα και ίσως όχι και στο μέλλον. Αλλά σε 20 χρόνια κανένας δεν ξέρει και τότε θα είναι αργά για να το μάθουμε. Στο κάτω κάτω το κάνουμε και εύχομαι να μην χρειαστεί ποτέ να μάθω αν έκανα το σωστό. Ας έχουμε πετάξει 4-5000€. Το μόνο σίγουρο είναι πως αιματολογικά τουλάχιστον  μέχρι σήμερα υπάρχουν κάποιες εφαρμογές. Για τις υπόλοιπες ασθένειες θα δείξει. Οι τράπεζες είναι πολλές , καθώς και τα συμφέροντα. Αυτό που πρέπει να προσέξει κανείς είναι η τράπεζα να  είναι αξιόπιστη  και  κατά τα΄άλλα να έχει πετάξει τα λεφτά του. Σιγά και το ποσό στο κάτω κάτω,  αν κάποτε είναι να σώσει ένα παιδί έστω και αν δεν είναι το δικό του.
Ολες οι απόψεις είναι σωστές και οι γιατροί διαφωνούν, αλλά πάντα διαφωνούσαν (δες τε χριστόδουλο).  Γι΄αυτό ο καθένας πράττει κατά συνείδηση και ξεχνάει ότι το έχει κάνει και μακάρι να μην το ξαναθυμηθεί ποτέ.
Ο άντρας μου τώρα θα μάθει και για την νέα μου απόφαση. Αν δεν σας ξαναγράψω να ξέρετε τι έγινε  (πλάκα κάνω…)







Τίτλος: Απ: Tα βλαστικά κύτταρα του ομφάλιου λώρου
Αποστολή από: zoi στις Νοέμβριος 12, 2007, 16:36:37 μμ
Κι εγώ voula θα τα κρατήσω και στο δεύτερο. Μακάρι όπως ξαναέγραψα αυτά τα χρήματα να πάνε χαμένα. Μακάρι. Συμφωνώ απόλυτα και με σενα και με την kate.


Τίτλος: Απ: Tα βλαστικά κύτταρα του ομφάλιου λώρου
Αποστολή από: Nena στις Νοέμβριος 14, 2007, 15:04:28 μμ
Τελικώς, οι τελευταίες μου πληροφορίες είναι πως ακόμα δεν έχουν αναπαράξει κάποιο όργανο. ΄Οτι κι αν αναπαραχτεί αυτός που θα το έχει ανάγκη, δηλαδή αυτού του ίδιου που είναι τα βλαστικά κύτταρα, θα το αποβάλει για τον ίδιο λόγο πούχει πάθει το αρχικό του όργανο βλάβη. Επίσης για να λειτουργήσει το νέο όργανο χρειάζεται αγγεία κ.λπ. που ως εκει δεν έχει φτάσει η επιστήμη (επισήμως). Φαίνεται νάναι δώρο άδωρο.


Τίτλος: Απ: Tα βλαστικά κύτταρα του ομφάλιου λώρου
Αποστολή από: margarita79 στις Νοέμβριος 16, 2007, 10:29:36 πμ
λοιπον πηγαμε στο γιατρο μας και μιλωντας για τα οικονομικα του τοκετου αναφερθηκε και στο θεμα των βλαστοκυτταρων.
σε γενικες γραμμες να σας πω οτι δεν τον ειδα πολυ θετικο ηταν σα να τα ελεγε για να τα πει.
επεμεινε δε οταν θα παμε στο ιασω για β επιπεδου εξεταση να επισκεφθουμε τα γραφεια της τραπεζας βλαστοκυτταρων κα ινα τους ξετιναξουμε στις ερωτησεις οπως χαραχτηριστικα μας ειπε......
επισης σε ερωτηση μου για το ποια ειναι η γνωμη του μου απαντησε οτι πλεον το βλεπει λιγο θετικοτερα απο οτι πριν απο ενα χρονο για το μονο λογο οτι η τραπεζα cryobanks που μας προτεινει ειναι η μονη που κανει τη φυλαξη των κυτταρων μεσα στο ιασω.
σε αντιθετη περιπτωση για φυλαξη στο εξωτερικο ηταν αρνητικος.
πραγματικα θα επισκεφθουμε τα γραφεια της τραπεζας και θα αποφασισουμε.
αυταααααα


Τίτλος: Απ: Tα βλαστικά κύτταρα του ομφάλιου λώρου
Αποστολή από: margarita79 στις Νοέμβριος 16, 2007, 10:32:09 πμ
η εταιρια cryobanks που μας προτεινε ειναι αμερικανικη συμφωνα με το ενημερωτικο φυλλαδιο που εχω στα χερια μου.
σας γραφω το σαιτ της :
https://www.cryobanks.gr/


Τίτλος: Απ: Tα βλαστικά κύτταρα του ομφάλιου λώρου
Αποστολή από: voula στις Νοέμβριος 16, 2007, 19:25:25 μμ
Kαι εμείς εκεί τα έχουμε.


Τίτλος: Απ: Tα βλαστικά κύτταρα του ομφάλιου λώρου
Αποστολή από: ArXoS στις Νοέμβριος 18, 2010, 00:41:38 πμ
Δοκιμή ελπίδας στη Σκοτία

Γιατροί στη Σκοτία που εργάζονται για τη βρετανική εταιρεία βιοτεχνολογίας ReNeuron ολοκλήρωσαν την αγωγή του πρώτου ασθενούς στο πλαίσιο μιας πρωτοποριακής κλινικής δοκιμής για να διαπιστωθεί αν η θεραπεία με βλαστοκύτταρα μπορεί να βοηθήσει ασθενείς που έχουν μείνει ανάπηροι από εγκεφαλικό επεισόδιο.

Η δοκιμή είναι η πρώτη στον κόσμο κατά την οποία χρησιμοποιείται θεραπεία με νευρικά βλαστοκύτταρα σε ασθενείς με εγκεφαλικό, ανακοίνωσαν σήμερα οι οργανωτές της δοκιμής.

Ο Κιθ Μιούιρ του Ινστιτούτου Νευρολογικών Επιστημών και Ψυχολογίας της Γλασκώβης, ο οποίος ήταν επικεφαλής των ερευνητών, δήλωσε πως ο πρώτος ασθενής υποβλήθηκε σε επιτυχή χειρουργική επέμβαση και πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Η διαδικασία περιλάμβανε την ενέσιμη έγχυση νευρικών βλαστοκυττάρων της ReNeuron στον εγκέφαλο του ασθενούς με την ελπίδα ότι τα κύτταρα αυτά θα αποκαταστήσουν περιοχές που έχουν υποστεί βλάβη από το εγκεφαλικό, βελτιώνοντας έτσι τόσο τη νοητική όσο και τη σωματική λειτουργία του.

Αντίθετα από την κλινική δοκιμή της αμερικανικής εταιρείας Geron σε ασθενείς με τραύματα στη σπονδυλική στήλη, η οποία άρχισε τον περασμένο μήνα, στη σκοτσέζικη μελέτη χρησιμοποιούνται βλαστοκύτταρα που προέρχονται από ανθρώπινα έμβρυα ηλικίας άνω των δύο μηνών (ενώ τα βλαστοκύτταρα που χρησιμοποιούνται στην δοκιμή της Geron προέρχονται από έμβρυα μικρότερα των δύο μηνών).

Τα βλαστοκύτταρα που προέρχονται από έμβρυα άνω των δύο μηνών δεν έχουν την ίδια ευελιξία για να μετατρέπονται σε διάφορους τύπους ιστών, την οποία έχουν τα βλαστοκύτταρα από έμβρυα κάτω των δύο μηνών.

Συνολικά 12 ασθενείς θα υποβληθούν στην κυτταρική θεραπεία ReN001 της ReNeuron έπειτα από έξι ως 24 μήνες αφότου είχαν ισχαιμικό εγκεφαλικό επεισόδιο και η πρόοδός τους θα παρακολουθηθεί για δύο χρόνια στο πλαίσιο της δοκιμής.

https://news247.gr/kosmos/news/epemvash_me_vlastokyttara.639021.html


Τίτλος: Απ: Tα βλαστικά κύτταρα του ομφάλιου λώρου
Αποστολή από: linmak88 στις Νοέμβριος 18, 2010, 00:50:53 πμ
Μακάρι να πετύχει!  *THUMBS%%__%%UP*


Τίτλος: Απ: Tα βλαστικά κύτταρα του ομφάλιου λώρου
Αποστολή από: trisstann στις Ιανουάριος 11, 2011, 10:47:37 πμ
Πολύ ενδιαφέρων θέμα όντως. Εμένα προσωπικά οι εκπρόσωποι των ιδιωτικών τραπεζών φύλαξης δε με πείθουν. Ούτε ως προς τις συνθήκες φύλαξης, ούτε ως προς την ασφάλεια. Επίσης μου φαίνεται πολύ περίεργο ότι διάβασα ότι λειτουργούν 150 τράπεζες παγκοσμίως, από τις οποίες οι 20 στην Ελλάδα. Τραγική αναλογία.

Κυρίως όμως μου φαίνεται πολύ εγωιστικό να κρατάω τα κύτταρα φυλαγμένα, που ίσως να μην χρειαστώ ποτέ, ενώ μπορεί να σωθεί ένας άνθρωπος από αυτά σε κάποιο άλλο σημείο του πλανήτη. Κι αν κάποια στιγμή χρειαστώ θα προσεύχομαι να υπάρχει κάποιος άλλος δότης με συμβατά κύτταρα σε κάποια άλλη δημόσια τράπεζα…



Τίτλος: Απ: Tα βλαστικά κύτταρα του ομφάλιου λώρου
Αποστολή από: susudi στις Ιανουάριος 27, 2011, 11:05:06 πμ
Υπαρχουν τραπεζες και τραπεζες.
Εγω φυσικα τα εδωσα στον ΔΗΜΟΚΡΙΤΟ. Στο πιο εμπηστο πανεπιστιμιακο που υπαρχει μεχρι τωρα, το οποίο εχει υποδομη, στο οποίο επησκευθηκα και πριν και μετα για να δω που φιλασοντε.
Εκι δεν γινοντε διακοπες ρευματος  ή οτιδιποτε αλλο διοτι μιλαμε για το Δημόκριτο.
Τα χρηματα ηταν μόνο 1500 € για φυλαξη 20 χρονων. Φυσικα και γινοντε εξετασεις για το αν υσχυουν τα βλαστοκυτταρα . Εαν λοιπον ειναι εγκυρα μετα φυλασσονται και πληρωνεις τα 1500 €. Εαν ειναι κατεστραμενα σου το λενε εξ'αρχις και δεν πληρωνης ΤΙΠΟΤΑ.
Δεν σε υποχρεωνει να τα χρησημοποιησης για το συγκεκριμενο νοσοκομειο (Εγω γεννησα στο Δημοσιο στο ΕΛΕΝΑ). Μπορω να τα κανω ΟΤΙ ΘΕΛΩ. (αχριαστα να΄ναι) Μην πηγενεται σε ιδιοτικα μαιευτηρια (ειναι πανακριβα και εχουν μεταξυ τους συμβασεις για βλαστοκυτταρα που ειναι δεσμευτικα).
Μονο το ΡΕΑ ειναι φτυνο στη Συγγρου. Εκυ μαλιστα. Εγω ειχα γυναικολογο στο ΜΗΤΕΡΑ και για να γεννησω σε δημοσιο τον αλλαξα ενςητε και βρηκα στο Ελενα εναν κορυφαιο. Κοριφη.
Χεσ..κα για το αν θα με ξεγεννηση ο ταδε. Πληρωσα 180 ευρω και γεννησα σε μονοκληνο στο Ελενα. Με ΙΚΑ.
Δεν καταλαβα!! Ουτε ανασφαλεια ενιωσα που αλλαξα γιατρο ουτε τιποτα. Γιατι να πληρωνω τα ιδιωτικα?
Εβαλα λεφτα στην ακρη για το παιδι μου. Σιγα μην πληρωνω τα lux και τα επιφανιακα. Να γεννησω πηγα.
Και να μου περισσευαν λεφτα ΟΧΙ δεν τους τα χαριζα ρε π....η  μου.
Οι γυναικες γινομαστε απιστευτα θυματα.
Οποιος θελει πληροφορειες για βλαστοκυτταρα και Δημοκρητο μπορω να του πω.


Παντος τα παιρνω στο κρανιο με ολο το συστημα αλλα περισσοτερο με εμας που με δικη μας αποφαση παμε και τα σκαμε στα ιδιωτικα μαιευτιρια.
ΤΣΑΜΠΑ ΛΕΦΤΑ

σου χρεωνουν και το βαμβακι.
Απαραδεκτς . Εμεις υποθαλπουμε ολο αυτο το συστημα και μας πιανουν κοροιδα.



Αυτό το θέμα μάλιστα .. είμαστε και πολλοί οι ενδιαφερόμενοι, μπορούμε να πούμε πολλά λοιπόν.
Πριν αρχίσω και μιλάω για στοιχεία που έχω συγκεντρώσει για το «θέμα» που έχει διχάσει την επιστημονική κοινότητα τα τελευταία 8 χρόνια, από εμπορικής άποψης επιτρέψτε μου να θέσω τα παρακάτω ερωτήματα στα μαγαζιά εκμετάλλευσης, που από ότι μαθαίνω, αυξάνονται σα μανιτάρια (και μάλιστα επιδοτούμενα !!)

(Υποτίθεται λοιπόν ότι μέρος του ομφάλιου λώρου συλλέγεται κατά τη γέννα σε ειδικό δοχείο και φυλάσσεται για τα επόμενα 20 χρόνια μέχρι να το χρειαστεί ο δότης, έναντι αμοιβής φυσικά). Τα ερωτήματά μου :

1.   Παίρνει η τράπεζα συλλογής το δοχείο και το καταψύχει. Ποιος μου λέει εμένα ότι τα επόμενα 20 χρόνια δε θα κλείσει η «επιχείρηση» και δεν θα τηρήσει τη συμφωνία φύλαξης μέχρι τέλους;
2.   Σε περίπτωση που δεν καταφέρει να ολοκληρώσει τα συμφωνηθέντα, ασφαλώς και θα μου επιστρέψει το υπόλοιπο των χρημάτων. Τα δοχεία τι θα γίνουν; Θα μου πει μετά από 10 χρόνια «πάρτο σπίτι σου»; Για να γίνει αυτό, το συμβόλαιο λέει ότι πρέπει να έχω ιδιωτικές εγκαταστάσεις για την ιδανική συντήρησή του, αλλιώς πρέπει να το μεταφέρω αλλού με δικό μου κόστος μεταφοράς και εκ νέου συμβόλαια φιλοξενίας. Τι καταλαβαίνω εγώ από αυτόν τον όρο; Κάνω την αρπαχτή μου, μαζεύω ότι μπορώ να μαζέψω από την νέα αυτή ανακάλυψη, και όταν βαρεθώ χτυπάω μια χρεοκοπία, αλλά σε κάνω και πάσα στον επόμενο να φάει και αυτός. Αν δεν είναι έτσι, γιατί με δεσμεύεις;
3.   Γίνεται ένα blackout και μένεις χωρίς ρεύμα για λίγες ώρες, ή και για μέρες. Θα με ενημερώσεις ή θα το κάνεις γαργάρα ;
4.   Γιατί δε μου επιτρέπεις να δω τις εγκαταστάσεις σου πριν τη συλλογή; Γιατί δε μου επιτρέπεις και μετά τη συλλογή; Γιατί δε μου επιτρέπεις να είμαι παρόν την ώρα της συλλογής και του διαχωρισμού, ενώ είμαι παρόν ως σύζυγος στη γέννα; Τι κρύβεις;
5.   Γιατί, αν χρειαστεί μεταμόσχευση με υποχρεώνεις από το συμβόλαιο να πάω μόνο στο νοσοκομείο που συνεργάζεσαι και δε μου τα διαθέτεις για ΟΠΟΙΑ χρήση θέλω και σε όποιους γιατρούς θέλω;
6.   Γιατί χρειάζεσαι τόσα ιατρικά στοιχεία του δότη πριν τη συλλογή (δικά μου είναι, για δικιά μου χρήση προορίζονται, εγώ χρεώνομαι την ποιότητά τους) αφού η διαδικασία συλλογής και συντήρησης είναι ίδια για όλους; Μήπως δε τα χρησιμοποιώ μόνο εγώ;
7.   Γιατί πρέπει να συμφωνήσω ότι δέχομαι τη παραχώρησή τους μερικώς ή ολικώς αν το απαιτεί η επιστημονική έρευνα; Μου λες εμμέσως ότι θα κάνεις πειράματα με τα δικά μου βραστοκύτταρα ή η τράπεζά σου λειτουργεί και δανειστικά;
8.   Γιατί όταν σου επέγραψα το παραπάνω συμβόλαιο γράφοντας από πάνω ΜΕ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ δεν το έκανες δεκτό; Φοβάσαι νομικές συνέπειες για τους δικούς σου όρους;
9.   Γιατί δε μπορώ να θέσω εγώ δικούς μου όρους; Με αντιμετωπίζεις σα θύμα και όχι σα πελάτη ή κάνω λάθος; 

Αχ, νά'σαι καλά ΚΑΤΕ, μου έδωσες την ευκαιρία να τα πω και να ξαλαφρώσω ..
Σίγουρα έχω πολλά να γράψω γιαυτό το θέμα, θα περιμένω όμως να μπουν και άλλοι στη συζήτηση



Τίτλος: Απ: Tα βλαστικά κύτταρα του ομφάλιου λώρου
Αποστολή από: susudi στις Μάρτιος 09, 2011, 12:16:57 μμ
Θέλω να προσθέσω οτι ολες οι κληνικες σε ολες τις επειρους κρατάνε τα βλαστοκίταρα. Και καλά κάνουν. Ποτε δεν τα πετάνε στα σκουπίδια.  και εν αγνία των γυναικών που γεννανε τα κρατάνε.Εδω κρατάνε το λλοιπος απο τις λοιποαναροφύσεις για να κάνουν φάρμακα και καλλυντικα. Και φυσικα αυτο το λοίπος είναι οτι καλλιτερο υπάρχει. Εφόσον δεν υπαρχει ενημέρωση ή κάπιος δεν τα θέλει, οι κληνικές τα κρατάνε και καλά κάνουν διότι ειναι χρησιμα στο να φτοιάχνουν μοσχευματα και να σώζουν ζωές.
Και φυσικά εαν δεν φυλαχτουν τα βλαστοκυτταρα απο την οικογένεια( απο τα οποία μπορει να χρισιμοποιησει και η μητερα,  και ο πατερας εαν χρηαστει) και χρειαστει καπιος στο μέλλον  να τα αγορασει τότε μιλάμε οτι το κόστος είναι πάνω απο 20.000 ευρω. Γιατι ειμαστε τοσο αρνητικοι και καχιποπτοι??
οπως και να 'χει εδω μιλαμε οτι μπορει να σωθει μια ζωη. Τι λεμε!! Ολα τα αλλα ερχοντε δευτερα.
Για μένα ειναι μια κληρονοομια ζωης για το παιδάκι μου και ας το έχουν μετατρέψει σε εμπόριο ολες αυτες οι εταιρείες. Εαν κανω εγω την δουλεια μου αυτο μου ειναι αρκετο.


Τίτλος: Απ: Tα βλαστικά κύτταρα του ομφάλιου λώρου
Αποστολή από: ArXoS στις Μάρτιος 10, 2011, 00:27:44 πμ
Εδω κρατάνε το λλοιπος απο τις λοιποαναροφύσεις για να κάνουν φάρμακα και καλλυντικα. Και φυσικα αυτο το λοίπος είναι οτι καλλιτερο υπάρχει.
μπλιαξ  (https://www.cheesebuerger.de/images/smilie/ekelig/g026.gif)


Τίτλος: Απ: Tα βλαστικά κύτταρα του ομφάλιου λώρου
Αποστολή από: susudi στις Μάρτιος 10, 2011, 09:59:29 πμ
Souper _ Μπλιαχ!!! Δεν το συζητώ!!!!!!
Το χειρότερο ειναι οτι χρησιμοποιούν και λοίπος απο ζώα (διαφορα ζώα) για να κάνουν καλλυντικα. Σύγουρα απο φώκιες και οτι αλλο μπορει να υπάρχει!!!
Δεν πετάνε τίποτα απο τα χειρουργεία.
 :-X :'(


Τίτλος: Απ: Tα βλαστικά κύτταρα του ομφάλιου λώρου
Αποστολή από: ArXoS στις Μάιος 28, 2011, 11:30:44 πμ
«Γεμίζουν» οι δημόσιες τράπεζες βλαστοκυττάρων

(https://img819.imageshack.us/img819/1148/82537489.jpg)

Οι υπεύθυνοι της Δημόσιας Τράπεζας Βλαστοκυττάρων του νοσοκομείου «Γ. Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης χαρακτηρίζουν εντυπωσιακή την ανταπόκριση του κόσμου στην προσπάθεια συγκέντρωσης ομφαλικών μοσχευμάτων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από τον Ιούλιο του 2009 οπότε η τράπεζα ξεκίνησε τη λειτουργία της, έχουν αποθηκευτεί περίπου 1.200 μοσχεύματα ενώ 2.000 γονείς έχουν ενημερωθεί για το θέμα στις επίσημες ενημερώσεις που πραγματοποιούνται κάθε εβδομάδα στην κλινική.

Ήδη ένα από τα μοσχεύματα αυτά χρησιμοποιήθηκε σε επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε ένα μικρό παιδί στο νοσοκομείο Παίδων της Αθήνας. Την ίδια στιγμή καταφθάνουν καθημερινά στη Θεσσαλονίκη αιτήματα αναζήτησης από τα ελληνικά μεταμοσχευτικά κέντρα.

Αντίστοιχα, στην Αθήνα, όπου λειτουργεί στην Ακαδημία Αθηνών η πρώτη δημόσια τράπεζα βλαστοκυττάρων που δημιουργήθηκε στη χώρα μας πριν από επτά χρόνια, βρίσκονται αποθηκευμένα 2.200 μοσχεύματα.

Τα παραπάνω στοιχεία ανέφερε ο Διευθυντής της Αιματολογικής Κλινικής, της Μονάδας μεταμόσχευσης μυελού των οστών και της Δημόσιας Τράπεζας Βλαστοκυττάρων του νοσοκομείου «Γ. Παπανικολάου», Δαμιανός Σωτηρόπουλος, με αφορμή την παρουσίαση σχετικής εισήγησης στο 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο Εθελοντικής Αιμοδοσίας που ξεκινά σήμερα στη Θεσσαλονίκη.

Μιλώντας για τα οφέλη της δημόσιας τράπεζας βλαστοκυττάρων επεσήμανε ότι δεν υπάρχει ιδιοκτησιακό καθεστώς όπως στις ιδιωτικές τράπεζες. Τόνισε δε ότι τα μοσχεύματα της δημόσιας τράπεζας είναι διαθέσιμα ώστε να χρησιμοποιηθούν από οποιονδήποτε έχει ανάγκη και διευκρίνισε ότι τόσο η δωρεά του μοσχεύματος από τους γονείς όσο και η μεταμόσχευση στον ασθενή είναι εντελώς δωρεάν.

Η δημόσια τράπεζα βλαστοκυττάρων της Θεσσαλονίκης είναι ήδη μέλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Δημοσίων Τραπεζών (Netcord) ενώ τα δεδομένα συμβατότητας των μοσχευμάτων της καταχωρούνται στον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων και στο Παγκόσμιο Δίκτυο Δοτών Μυελού των Οστών και Βλαστοκυττάρων.

Διαθέτει δε υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις και εξοπλισμό που αποτελεί δωρεά του Συλλόγου «Ανοιχτή Αγκαλιά» από την Αθήνα.

dete.gr


Τίτλος: Απ: Tα βλαστικά κύτταρα του ομφάλιου λώρου
Αποστολή από: guzelina στις Μάιος 28, 2011, 12:50:05 μμ
Πολυ ωραιο θεμα,αυτο ειναι ενα θεμα που με εχει προβληματισει πολυ στο παρελθον και αν κανω μωρο κααποια στιγμη σιγουρα θα τα κρατησω(αχρειαστα να ειναι) γιατι οταν μετραω τα συν και τα πλην τα θετικα ειναι περισσοτερα. τωρα το θεμα ειναι δημοσιο η ιδιωτικο???Οταν εκανα μαθηματα ανωδυνου τοκετου η μαια που απο οτι μας ειπε το ειχε ψαξει αρκετα για το δικο της παιδι και ειχε μετρησει τα παντα κατεληξε στις δημοσιες τραπεζες μας ειχε εξηγησει το γιατι δεν θυμαμαι αλλα καπου τα εχω γραμμενα αν τα βρω θα σας τα γραψω.Οποιος ξερει παραπανω πραγματα ας μας πει.


Τίτλος: Απ: Tα βλαστικά κύτταρα του ομφάλιου λώρου
Αποστολή από: athena1971 στις Μάιος 29, 2011, 09:09:09 πμ
Είμαι 99% σίγουρη ότι στις δημόσιες τράπεζες (Έλενα, Αλεξάνδρα) δεν φυλασσονται για σενα. Δλδ, δεν μπορείς όταν τα χρειαστείς (χτύπα ξύλο) να πεις δώστα μου. Γι αυτό πληρώνεις στο ιδιωτικό.


Τίτλος: Απ: Tα βλαστικά κύτταρα του ομφάλιου λώρου
Αποστολή από: guzelina στις Μάιος 29, 2011, 10:37:18 πμ
Είμαι 99% σίγουρη ότι στις δημόσιες τράπεζες (Έλενα, Αλεξάνδρα) δεν φυλασσονται για σενα. Δλδ, δεν μπορείς όταν τα χρειαστείς (χτύπα ξύλο) να πεις δώστα μου. Γι αυτό πληρώνεις στο ιδιωτικό.
Ναι πραγματι ετσι συμβαινει.Οντως πανε για οποιον τα χρειαστει και επισης εαν χρειαστεις και εσυ παιρνεις απο οποιονδηποτε παγκοσμιως νομιζω αρκει να υπαρχει.Τωρα για το ιδιωτικο δεν θυμαμαι καλα κατι για τις συνθηκες φυλαξης και τι μπορει να συμβει μας ειχε πει νομιζω και οτι μπορει να θεωρησουν καποια κυτταρα οτι ειναι ακαταλληλα και να τα πεταξουν χωρις να μπορεις να το ψαξεις και νομιζω τα λεφτα τα χανεις.
Λοιπον ξαναδιαβασα απο την αρχη ολες τις δημοσιευσεις ο αρχος υποβαλλει καποιες ερωτησεις που με βοηθησαν να θυμηθω.Για καποιους απο αυτους τους λογους και για αυτο που εγραψα οτι ισως σου πουν οτι ηταν ακαταλληλο αλλα να το κρατησουν ομως χωρις επιστροφη χρηματων ηταν που διαλεξε δημοσιο το ιδιωτικο ειχε ορους υποπτους και αμφισβητουμενο αποτελεσμα και φυσικα μεγαλο κοστος(το οποιο δεν νομιζω να απασχολει κανενα αν οι οροι σε καλυπτουν).Ετσι προτιμησε το δημοσιο και ισως βοηθηθει και καποιος αλλος απο αυτο που το εχει αμεση αναγκη.


Τίτλος: Απ: Tα βλαστικά κύτταρα του ομφάλιου λώρου
Αποστολή από: voula στις Μάιος 29, 2011, 10:55:34 πμ
Τώρα κάποια ιδιωτικά κάνουν τη φύλαξη δωρεάν απ΄ό,τι έχω ακούσει.


Τίτλος: Απ: Tα βλαστικά κύτταρα του ομφάλιου λώρου
Αποστολή από: guzelina στις Μάιος 29, 2011, 12:11:02 μμ
Τώρα κάποια ιδιωτικά κάνουν τη φύλαξη δωρεάν απ΄ό,τι έχω ακούσει.
Βουλα εννοεις με τους ορους της δημοσιας τραπεζας?Γιατι αν οχι δλδ τα κρατανε μονο για εσενα παραξενο μου φαινεται.Τι κερδιζουν ομως?


Τίτλος: Απ: Tα βλαστικά κύτταρα του ομφάλιου λώρου
Αποστολή από: voula στις Μάιος 29, 2011, 12:37:58 μμ
Ναι τα κρατάνε μόνο για σένα και είναι δώρο. το έκανε πρώτο το *μητέρα* και τώρα έμαθα και το *ιασώ*. υπάρχει ανταγωνισμός γιατί άνοιξαν και 2 ακόμα μαιευτήρια στην Αθήνα και λόγω κρίσης ...έπεσαν οι δουλειές τους. Έχουν κάνει και μείωση τιμών και σε άλλες υπηρεσίες τους.
Αυτά τ΄ακούω στη δουλειά μου που έχουμε κάποιες εγκύους και ψάχνονται.


Τίτλος: Απ: Tα βλαστικά κύτταρα του ομφάλιου λώρου
Αποστολή από: guzelina στις Μάιος 29, 2011, 12:46:26 μμ
Πολυ ενδιαφερον σε ευχαριστουμε για την πληροφορια δεν το ειχα ξανακουσει.Θα το ψαξω παραπανω :)


Τίτλος: Απ: Tα βλαστικά κύτταρα του ομφάλιου λώρου
Αποστολή από: margarita79 στις Μάιος 29, 2011, 17:29:56 μμ
Απο οσο ακουσα στις ειδησεις και συμφωνω απολυτα οι ιδιωτικες τραπεζες βλαστοκυτταρων καταργουνται.Ηθελα να ξερα ολα αυτα τα λεφτα και βλαστοκυτταρα που μαζεψαν τι θα απογινουν... :-\
Τελευταια ενημερωση απο το Υπουργειο υγειας στις 17 Μαιου 2011

εδω
https://www.opengov.gr/yyka/?c=1392

και εδω το αντιστοιχο αρθρο του νομου
https://www.opengov.gr/yyka/?p=352


Επισης να πω οτι ουτε στα συμβολαια των ιδιωτικων εταιρειων δεσμευονταν οτι τα βλαστοκυτταρα ειναι αποκλειστικης χρησης του κατοχου τους.


Τίτλος: Απ: Tα βλαστικά κύτταρα του ομφάλιου λώρου
Αποστολή από: guzelina στις Μάιος 29, 2011, 22:14:29 μμ
 :o :o :o.Ουτε αυτο το ειχα ακουσει......Πανε τα δειγματα μαλλον...και τα χρηματα των ανθρωπων φανταζομαι...


Τίτλος: Απ: Tα βλαστικά κύτταρα του ομφάλιου λώρου
Αποστολή από: Katerina στις Μάρτιος 14, 2012, 13:31:15 μμ
Επειδή αυτό το θέμα με απασχολεί τον τελευταίο καιρό, ως μέλλουσα μαμά  (το μπεμπέ μου είναι στο δρόμο...;) ), παρακολούθησα ένα ντοκυμανταίρ της εκπομπής ΕΞΑΝΤΑΣ. Ποτέ δεν είχα ασχοληθεί με το συγκεκριμένο θέμα σοβαρά, αλλά το μόνο που ήξερα ήταν ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο ιδανικά όπως μας τα παρουσίαζαν. Σας δίνω και το λινκ, γιατί μου άνοιξε τα μάτια...https://www.exandasdocumentaries.com/gr/documentaries/chronologically/2009-2010/140-the-precious-cell  (μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρο το επεισόδιο στην επιλογή: δείτε την ταινία).

Αυτό που έμαθα και εσκεμμένα εδώ και χρόνια αποσιωπάται, είναι ότι εάν ένας άνθρωπος ασθενήσει από μια σπάνια αιματολογική ασθένεια όπως π.χ. λευχαιμία ή αναιμία, τα ίδια του τα βλαστοκύτταρα δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τον ίδιο, γιατί περιέχουν τα ίδια γενετικά κύτταρα που προκάλεσαν τη συγκεκριμένη ασθένεια! Το ανέφερε νομίζω, και η Νένα σε προηγούμενο ποστ. Άρα, ακόμα και αν τα έχει φυλάξει δεν μπορεί να τα χρησιμοποιήσει για τον εαυτό του, αλλά θα πρέπει να απευθυνθεί στην παγκόσμια τράπεζα για να βρει βλαστοκύτταρα. Τα βλαστοκύτταρα ενός μωρού που η μανούλα του ανιδιοτελώς τα δώρισε στην παγκόσμια τράπεζα για να σωθεί κάποιος συνάνθρωπος... Η μόνη περίπτωση, δε, στην οποία προτείνεται η φύλαξη των βλαστοκυττάρων για ιδιωτική χρήση είναι όταν υπάρχουν στην οικογένεια άτομα που πάσχουν από κάποια αιματολογική νόσο, ή υπάρχει ιατρικό ιστορικό, χωρίς αυτό να σημαίνει βέβαια ότι τα βλαστοκύτταρα θα είναι απαραίτητα συμβατά...

Έμεινα έκπληκτη, επίσης, και από το μέγεθος των ψεμάτων που ξεφούρνιζαν υπεύθυνοι ιδιωτικών τραπεζών αναφορικά με τα "επίσημα" νούμερα των ατόμων που έχουν θεραπευτεί από τα ίδια τους τα βλαστοκύτταρα... η κάθε τράπεζα έδινε τα δικά της νούμερα... και το πραγματικό ποσοστό είναι 1:300.000!

Γράφω, λοιπόν, αυτο το μήνυμα, για οποιαδήποτε μαμά ψάχνεται και βρίσκεται σε δίλημμα, όπως εμείς.

Για μας, λοιπόν, σαν ζευγάρι η απόφαση είναι μονόδρομος. Θα τα δωρίσουμε σε δημόσια τράπεζα, και θα προσευχόμαστε τα βλαστοκύτταρα του μωρού μας να σώσουν κάποιο άλλο μωρό, αλλά και, να χτυπήσω ξύλο, να μην χρειαστεί ποτέ να προσφύγουμε κι εμείς σαν οικογένεια σε αυτήν...


Τίτλος: Απ: Tα βλαστικά κύτταρα του ομφάλιου λώρου
Αποστολή από: margarita79 στις Μάρτιος 14, 2012, 13:42:59 μμ
Καταρχην Κατερινακι μου συγχαρητηρια!!!Με ενα γερο μωρακι!Ποσο εισαι;
Παρεα ειμαστε μαλλον  ;) ;) .Εν αναμονη του δευτερου μωρου μας εμεις...

Λοιπον οπως τα λες ειναι τα πραγματα.Το εχω ψαξει και εγω πολυ το θεμα και οπως εχω ξαναπει στο γιο μου δεν τα κρατησαμε και εξακολουθω να ειμαι αρνητικη και τωρα στη δευτερη εγκυμοσυνη σε σχεση με τις ιδιωτικες τραπεζες και ας διατυμπανιζουν οτι εχουν πεσει οι τιμες κτλ κτλ κτλ..Τωρα στο δευτερο μωρο μας ,πρωτα ο Θεος, μιας και ειμαι πιο ενημερωμενη θα επιδιωξω να τα δωρισω και εγω στη δημοισα τραπεζα.Ενημερωσε μας για τα διαδικαστικα αν τα εχεις μαθει  !



Τίτλος: Απ: Tα βλαστικά κύτταρα του ομφάλιου λώρου
Αποστολή από: Katerina στις Μάρτιος 14, 2012, 14:01:42 μμ
Μαργαριτούλα μου, πολύ χάρηκα!!! Με το καλό σου εύχομαι!!! Έχω μπει στον 6ο, έχουμε καιρό ακόμη, καλοκαιράκι θα μας έρθει με το καλό! Εσύ;


Τίτλος: Απ: Tα βλαστικά κύτταρα του ομφάλιου λώρου
Αποστολή από: margarita79 στις Μάρτιος 14, 2012, 14:08:43 μμ
Κατακαλοκαιρακι και εμεις... :D τον Αυγουστο γενναμε, μπαινω στον 5ο οπου να ειναι..


Τίτλος: Απ: Tα βλαστικά κύτταρα του ομφάλιου λώρου
Αποστολή από: margarita79 στις Μάρτιος 14, 2012, 14:26:40 μμ
Παράθεση
Αυτό που έμαθα και εσκεμμένα εδώ και χρόνια αποσιωπάται, είναι ότι εάν ένας άνθρωπος ασθενήσει από μια σπάνια αιματολογική ασθένεια όπως π.χ. λευχαιμία ή αναιμία, τα ίδια του τα βλαστοκύτταρα δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τον ίδιο, γιατί περιέχουν τα ίδια γενετικά κύτταρα που προκάλεσαν τη συγκεκριμένη ασθένεια! Το ανέφερε νομίζω, και η Νένα σε προηγούμενο ποστ. Άρα, ακόμα και αν τα έχει φυλάξει δεν μπορεί να τα χρησιμοποιήσει για τον εαυτό του, αλλά θα πρέπει να απευθυνθεί στην παγκόσμια τράπεζα για να βρει βλαστοκύτταρα.
Μολις ειδα και το ντοκυμαντερ...Ποση εκμεταλλευση Θεε μου....
Κατερινα ευχαριστουμε για το λινκ.ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ Κ ΚΑΤΑΤΟΠΙΣΤΙΚΟΤΕΡΟ ΕΧΩ ΔΕΙ !


Τίτλος: Απ: Tα βλαστικά κύτταρα του ομφάλιου λώρου
Αποστολή από: Katerina στις Μάρτιος 14, 2012, 14:31:36 μμ
Μια καλή εγκυμοσύνη και μια εύκολη γέννα εύχομαι!!
Ναι, είναι αποκάλυψη, δεν μπορώ να πω τίποτα λιγότερο. Γι΄αυτό και το πόσταρα. Για ο,τιδήποτε μάθω για τις δημόσιες τράπεζες, θα γράψω και πάλι! Φιλιά πολλά! @}->--