GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum

Μαγειρέματα => Γενική συζήτηση => Μήνυμα ξεκίνησε από: patata στις Φεβρουάριος 24, 2010, 08:40:25 πμ



Τίτλος: BBQ με κάρβουνα ή ηλεκτρικό;
Αποστολή από: patata στις Φεβρουάριος 24, 2010, 08:40:25 πμ
Θέλω να αγοράσω BBQ, όμως δεν ξέρω ποιά τα θετικά και αρνητικά, με ταξύ του ηλεκτρικού και με κάρβουνα. Με ενδιαφέρει αυτό που θεωρείται πιο υγιεινό... ::)

Ποιά η γνώμη σας;

Ευχαριστώ :)


Τίτλος: Απ: BBQ με κάρβουνα ή ηλεκτρικό;
Αποστολή από: nitsa2009 στις Φεβρουάριος 24, 2010, 10:45:05 πμ
BBQ όπως είναι γνωστό είναι μια βραχυνμένη μορφή σχάρας ή σχάρας. BBQ έχει υποθέσει τόσο πολλή σημασία σήμερα ότι θα μπορούσατε να την καλέσετε κορώνα. Θα μπορούσατε ιδανικά να εντοπίσετε BBQ κοντά στην κύρια περιοχή μαγειρέματος για να παραγάγετε τη μέγιστη χρησιμότητα. Εδώ είναι 7 πράγματα που θα μπορούσατε να εξετάσετε πρίν αγοράζετε ιδανικό BBQ.

1. Μέγεθος και η επιφάνεια μαγειρέματος: Το μέγεθος BBQ καθορίζεται από το ποσό καυστήρων: δύο τρία τέσσερα ή έξι. Εάν BBQ είναι στη μεγαλύτερη πλευρά, κατόπιν έχετε τη μεγαλύτερες περιοχή και την ευελιξία στην επιφάνεια μαγειρέματος. Επίσης όσον αφορά στην επιφάνεια μαγειρέματος, πηγαίνετε για την επιφάνεια χυτοσιδήρου ασφαλίστρου. Είναι ντυμένοι με το αντιοξειδωτικό κεραμικό υλικό, το οποίο δίνει μια υγιεινή εντύπωση.

2. Θα έπρεπε να πάω για χτισμένη BBQ ή το φορητό; Καλά, φορητό BBQ φαίνεται καλό για picnics, δεδομένου ότι είναι ελαφριά και εύκολο να χειριστούν χωρίς ένα μεγάλο μέρος μιας παρενόχλησης. Αλλά ενσωματωμένη ή μια βαριά BBQ μηχανή θα φαινόταν καλή εάν πρόκειται να πωλήσετε τα πιάτα σχαρών ή BBQ οικοδεσποτών τα συμβαλλόμενα μέρη.

3. Πιάτα ψησίματος, καυτά πιάτα ή σχάρες: Κανονικά το πιάτο ψησίματος χρησιμοποιείται για το μαγείρεμα των μαριναρισμένων τροφίμων όπως τα ψάρια. Το καυτό πιάτο θα μπορούσε να τεθεί στην καλύτερη χρήση εάν κάνετε τα αυγά και τα μανιτάρια. Η σχάρα που είναι μια δημοφιλής BBQ επιλογή χρησιμοποιείται για τα kebabs, τις μπριζόλες και άλλα meaty πιάτα `. Θα μπορούσατε να μαγειρεψετε BBQ τα πιάτα σχαρών άμεσα στη BBQ φλόγα πιό ήμερη ή BBQ το βράχο, και να απολαύσετε το άρωμα μιας ευδιάκριτης μυρωδιάς σχαρών. Οι χυμοί στάζουν πραγματικά επάνω στο βράχο και έπειτα τη φλόγα που δίνουν επάνω στα τρόφιμά σας μια πρόσθετη γεύση σχαρών. Ψημένα στη σχάρα τα BBQ τρόφιμα είναι χαμηλά στην περιεκτικότητα σε λίπος και συστήνονται στους ανθρώπους που θέλουν να φάνε υγιή χωρίς η προτίμηση.

4. Βράχος ή φλόγα πιό ήμερος: Όπως ανέφερα στο προηγούμενο σημείο, θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε τη BBQ σχάρα άμεσα στο BBQ βράχο ή τη φλόγα πιό ήμερο. Ο BBQ βράχος είναι γενικά το κεραμικό είδος βράχου. Η φλόγα πιό ήμερη αποτελείται από το χυτοσίδηρο μετάλλων ή. Καθένας τους, του βράχου καθώς επίσης και της φλόγας πιό ήμερων είναι αρκετά καλός για μια φανταστική BBQ εμπειρία. Η επιλογή είναι συνολικά δικός σας.

5. Φυσικό αέριο ή εμφιαλωμένο αέριο: Το φυσικό αέριο πρέπει να προτιμηθεί επειδή όχι μόνο είναι αυτό ανέξοδο, αλλά και είναι μια ανεξάντλητη πηγή εφοδιασμού υγραερίου. Φυσικό BBQ αερίου πωλείται μόνο από τους ειδικούς λιανοπωλητές. Το εμφιαλωμένο αέριο, αφ' ενός, είναι απλό να χρησιμοποιηθεί, αλλά θα πρέπει να ξαναγεμίσετε συχνά. Εάν θέλετε να πάτε για το εμφιαλωμένο αέριο, επιλέγετε το μεγάλο κύλινδρο που ζυγίζει 9 κλ, επειδή είναι οικονομικώς αποδοτικό και επίσης δεν ειναι απαραίτητο να τον ξαναγεμίσετε εδώ και αρκετό καιρό. Ο 4.5 ταξινομημένος κλ εμφιαλωμένος κύλινδρος αερίου είναι επίσης διαθέσιμος.



Τίτλος: Απ: BBQ με κάρβουνα ή ηλεκτρικό;
Αποστολή από: nitsa2009 στις Φεβρουάριος 24, 2010, 10:52:35 πμ
Ψησταριά κάρβουνου: Ενδεδειγμένη επιλογή για παραδοσιακό ψήσιμο άπαχων κρεάτων και ψαριών. Χρησιμοποιείται μόνο σε εξωτερικούς χώρους.

Ψησταριά υγραερίου: Ανάβει πιο εύκολα, διατηρεί σταθερά μέτρια τη θερμότητα, ανακυκλώνει τον αέρα, δίνει τη δυνατότητα ελέγχου της θερμοκρασίας, δεν καπνίζει ιδιαίτερα τα τρόφιμα.

Εγώ πάντως έχω το ηλεκτρικό και είναι τέλειο


Τίτλος: Απ: BBQ με κάρβουνα ή ηλεκτρικό;
Αποστολή από: Nena στις Φεβρουάριος 24, 2010, 11:10:08 πμ
Κατά καιρούς κάτι λένε για τα ψημένα στα κάρβουνα φαγητά ότι δεν είναι υγιεινά γιατί το κάρβουνο δημιουργεί καρκίνους κ.λπ. Δεν ξέρω λεπτομέρειες. Εμένα πάντως έτυχε να μου χαρίσουν ένα υπέροχο bbq με υγραέριο (φιάλη). Φτιάχνω διάφορα και μάλιστα επειδή κλείνει μπορεί κανείς να φτιάξει και σε ταψί φαγητό κανονικά. Τα ψητά λαχανικά γίνονται τέλεια, τα κρέατα δεν το συζητώ υπέροχα. Ακόμα δεν έχω πάρει το κολάι που λένε για τα ψάρια και συνεχίζω - από φόβο - να τα φτιάχνω στο γκριλ του φούρνου. Όμως οι γαρίδες στο bbq δεν παίζονται! Γενικά το υποστηρίζω.


Τίτλος: Απ: BBQ με κάρβουνα ή ηλεκτρικό;
Αποστολή από: margarita79 στις Φεβρουάριος 24, 2010, 11:20:15 πμ
Εγω δε ξερω να απαντησω τι ειναι πιο υγιεινο αλλα το καρβουνακι αλλη γευση κακα τα ψεμματα...


Τίτλος: Απ: BBQ με κάρβουνα ή ηλεκτρικό;
Αποστολή από: giota στις Μάρτιος 02, 2010, 10:33:45 πμ
συμφωνω με την Μαργαριτα *THUMBS%%__%%UP*


Τίτλος: Απ: BBQ με κάρβουνα ή ηλεκτρικό;
Αποστολή από: Mary στις Μάρτιος 02, 2010, 15:34:52 μμ
Εμείς έχουμε ΒΒQ με κάρβουνο και θεωρώ ότι κάνει καλύτερο ψήσιμο από το ηλεκτρικό (χωρίς να παίρνω και όρκο, βέβαια, γιατί δεν έχω δοκιμάσει τα ψητά του ηλεκτρικού).
Το μόνο μειον που βρίσκω στο στο ψήσιμο με τα κάρβουνα είναι τον ασημάζευτο που σου αφήνει μετά τα ψησίματα.
Κάρβουνα, σχάρες και όλα αυτά τα ωραία που πρέπει να μαζέψεις!


Τίτλος: Απ: BBQ με κάρβουνα ή ηλεκτρικό;
Αποστολή από: patata στις Μάρτιος 02, 2010, 17:48:44 μμ
Εμείς έχουμε ΒΒQ με κάρβουνο και θεωρώ ότι κάνει καλύτερο ψήσιμο από το ηλεκτρικό (χωρίς να παίρνω και όρκο, βέβαια, γιατί δεν έχω δοκιμάσει τα ψητά του ηλεκτρικού).
Το μόνο μειον που βρίσκω στο στο ψήσιμο με τα κάρβουνα είναι τον ασημάζευτο που σου αφήνει μετά τα ψησίματα.
Κάρβουνα, σχάρες και όλα αυτά τα ωραία που πρέπει να μαζέψεις!

Eυχαριστώ Mary!! :)