GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum

Μαγειρέματα => Γενική συζήτηση => Μήνυμα ξεκίνησε από: Nena στις Φεβρουάριος 24, 2010, 11:12:42 πμ



Τίτλος: Επαγωγικές κουζίνες
Αποστολή από: Nena στις Φεβρουάριος 24, 2010, 11:12:42 πμ
Κουζίνες ή εστίες μάλλον. Τι ξέρετε να μου πείτε; Που πουλάνε σκεύη γι αυτές γιατί δεν κάνουν τα κοινά. Πρέπει να τα πιάνει μαγνήτης.


Τίτλος: Απ: Επαγωγικές κουζίνες
Αποστολή από: mariaZ στις Φεβρουάριος 24, 2010, 14:27:29 μμ
Νενάκι σίγουρα έχουν όλες οι μεγάλες εταιρειες (όπως η Τεφάλ) και γενικώς τα κατάλληλα σκεύη για επαγωγικές εστίες έχουν ως σήμα τους το πηνίο. Θα ψάξω λίγο ακόμα και θα σου πω


Τίτλος: Απ: Επαγωγικές κουζίνες
Αποστολή από: mariaZ στις Φεβρουάριος 24, 2010, 14:44:52 μμ
Για ρίξε μια ματιά εδώ
https://www.gr.amc.info/index.cfm?uuid=BA99071C3476B43E00F3F1670EAAFBA4&frame=main
 (έχω AMC και είναι καταπληκτικές αλλά λιγάκι ακριβές, αξίζουν τα λεφτά τους όμως)

και εδώ
https://www.skroutz.gr/c/682/mageirika-skeuh.html?keyphrase=siemens

και εδώ

https://www.fissler.gr/gr/products/pressure_cookers/pressure_cookers/vitavit_royal/vitavit_royal_product_detail/product/p_vitavit_royal_vitavit_royal_pressure_cooker.html


Τίτλος: Απ: Επαγωγικές κουζίνες
Αποστολή από: Pastaflora στις Φεβρουάριος 24, 2010, 20:31:04 μμ
Κούκλες μπορείτε να μου εξηγήσετε τι είναι οι επαγωγικές  κουζίνες; @}->--


Τίτλος: Απ: Επαγωγικές κουζίνες
Αποστολή από: mariaZ στις Φεβρουάριος 24, 2010, 21:37:18 μμ
Επαγωγικές εστιές είναι οι εστίες που μεταφέρουν την θερμότητα μεσω μαγνητισμού στο ειδικό σκεύος μαγειρεύοντας με αυτόν τον τρόπο γρηγορότερα και οικονομικότερα . Θεωρούνται οι καλύτερες αυτή τη στιγμή και ακόμη ένας λόγος είναι ο εξής
Οταν είναι αναμένο το μάτι και βγάλουμε την κατσαρόλα απο επάνω ακόμα και αν βάλουμε το χέρι μας επάνω του δεν θα καούμε (πολύ σημαντικό και σαν προστασία για τα παιδιά μας.)


Τίτλος: Απ: Επαγωγικές κουζίνες
Αποστολή από: Pastaflora στις Φεβρουάριος 25, 2010, 13:38:22 μμ
Ευχαριστώ Μαράκι μου.*KISSING* *KISSING* @}->-- @}->--


Τίτλος: Απ: Επαγωγικές κουζίνες
Αποστολή από: Nena στις Απρίλιος 17, 2010, 17:45:56 μμ
Και η συνέχεια περί επιαγωγικής εστίας. Αγόρασα, που λέτε, μία εστία από γνωστό γερμανικό μαγαζί μόνο με 35 ευρώ. Το ίδιο πουλουσε και η γαλλική αλυσσίδα s/m με 50 ευρώ. Διαπίστωσα αμέσως πως τα σκεύη μου της amc δεν κάνουν οπότε έπρεπε ν αγοράσω κάποια καινούργια. Εριξα μια ματιά στην αγορά και ήσαν πανάκριβα (για μένα, τώρα). Γύρω στα 145 € μια μετρίου μεγέθους κατσαρόλα. Πήγα η καλή σου κοντά στο αεροδρόμιο στα σουηδικά βρήκα και πήρα μια κανονική σε μέγεθος κατσαρόλα προς 19 κι ένα πλακερό 17€ (όπου πλακερό, βλέπε βαθύ τηγάνι για να μαγειρέψω ή να τηγανίσω). Σώθηκα. Η δουλειά μου γίνεται γρήγορα, καθαρά γιατί ελέγχω ευκολότερα τη θερμοκρασία ώστε να μη τρέχουν ζουμιά έξω κ.λπ. κλπ. Είναι σάμπως να είχα εστία γκαζιού σε ταχύτητα.