GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum

Μαγειρέματα => Αναζήτηση Συνταγής => Μήνυμα ξεκίνησε από: patata στις Μάρτιος 14, 2010, 20:10:03 μμ



Τίτλος: Βανίλια "Υποβρύχιο"
Αποστολή από: patata στις Μάρτιος 14, 2010, 20:10:03 μμ
Αναζητώ συνταγή για Βανίλια-"Υποβρύχιο" χωρίς γλυκόζη...αν έχετε κάποια δοκιμασμένη συνταγή θα μου ήταν πολύ χρήσιμη!!

Σας ευχαριστώ  :)


Τίτλος: Απ: Βανίλια "Υποβρύχιο"
Αποστολή από: nitsa2009 στις Μάρτιος 15, 2010, 13:26:27 μμ
Υλικά

4 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη

2 φλυτζάνια τσαγιού νερό

1/4 κουταλιού τσαγιού (κοφτό) κρεμόριο ή χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

Βάζετε σε κατσαρόλα τη ζάχαρη, το νερό και το κρεμόριο ή μια κουταλιά χυμό λεμονιού. Ανακατεύετε έως ότου η ζάχαρη λυώσει. Βράζετε το σιρόπι σε σιγανή φωτιά επί 20 περίπου λεπτά, ενώ με ένα πανάκι υγρό, που έχετε δέσει στην ακρή ενός πιρουνιού, μαζεύετε από τα τοιχώματα της κατσαρόλας και επάνω ακριβώς από το σιρόπι ότι έχει ζαχαρώσει. (Αυτό γίνεται για να μην ζαχαρώσει όλο το σιρόπι).

Κατόπιν το δοκιμάζετε κατά τον εξής πρακτικό τρόπο. Ρίχνετε ένα κουταλάκι σιρόπι μέσα σε ένα φλιτζάνι τσαγιού κρύο νερό. Εάν δεν διαλυθεί αμέσως και μπορέσετε να το μαζέψετε με τα δύο σας δάκτυλα σε μια μαλακή μπαλίτσα, που να πλάθεται εύκολα είναι σημείον ότι έχει φθάσει στους βαθμούς που πρέπει. (39 βαθ. "Μπωμε")

Το αποσύρετε από τη φωτιά για σταματήσει ο βρασμός και το αδιάζετε με προσοχή μέσα σε ένα μπώλ, αφού το σκουπίσετε με υγρή πετσέτα. Αφήνετε το σιρόπι να μείνει έως ότου γίνει χλιαρό (μια περίπου ώρα σε θερμοκρασία δωματίου), χωρίς να το μετακινήσετε. Τότε το χτυπάτε με δύναμη με μια ξύλινη σπάτουλα ή με κουτάλι, έως ότου ασπρίσει. Προσθέτετε ένα κουταλάκι του τσαγιού κοπανισμένη μαστίχα ή λίγη βανίλια και δουλεύετε το γλυκό μερικά λεπτά. Το βάζετε σε βάζο και το σκεπάζετε.

Πηγή Χρύσα Παραδείση "Νέα Μαγειρική, Ζαχαροπλαστική"



Τίτλος: Απ: Βανίλια "Υποβρύχιο"
Αποστολή από: patata στις Μάρτιος 15, 2010, 14:52:10 μμ
Eυχαριστώ πολύ πολύ nitsa2009!!! :)  @}->--