GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum

Μαγειρέματα => Γενική συζήτηση => Μήνυμα ξεκίνησε από: nitsa2009 στις Μάρτιος 17, 2010, 18:06:02 μμ



Τίτλος: ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Αποστολή από: nitsa2009 στις Μάρτιος 17, 2010, 18:06:02 μμ
Βάζω την πρώτη συμβουλή.

http://www.diatrofi.gr/

10 λεπτά βράσιμο μειώνει την αλλεργική επίδραση της γαρίδας

 

(http://s.enet.gr/resources/2009-10/garida_mantis-dvd-thumb-large.jpg)
 
 
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Jimei  Fujian  της Κίνα σε συνδυασμό με την Υπηρεσία Γεωργικής Έρευνας στη Νέα Ορλεάνη  εξέτασαν δείγματα από άψητες και βραστές γαρίδες   που τις έκοψαν σε μικρά  κομμάτια και συνέχεια τις απόψυξαν . Οι έρευνες έδειξαν ότι με την μέθοδο του βρασμού μπορεί να μειωθεί η αλλεργιογόνος δράση της γαρίδας που προκαλεί την αλλεργική αντίδραση.
Οι τροφικές αλλεργίες και ιδιαίτερα οι αλλεργίες από οστρακοειδή είναι πιθανόν να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα στον ανθρώπινο οργανισμό.
 Η τροφική αλλεργία από οστρακοειδή είναι η πιο συχνή τροφική αλλεργία σε ενήλικες στις Ηνωμένες Πολιτείες και είναι υπεύθυνη για την πλειονότητα των επισκέψεων στο τμήμα επειγόντων περιστατικών.
   


Τίτλος: Απ: ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Αποστολή από: giota στις Μάρτιος 17, 2010, 20:22:46 μμ
ωραιο θεμα!!!περιμενουμε συμβουλες ;)


Τίτλος: Απ: ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Αποστολή από: nitsa2009 στις Μάρτιος 18, 2010, 10:47:47 πμ
Εάν τσιγαρίσετε για λίγα λεπτά το κρέας πριν το μαγειρέψετε, θα σχηματίσει μια κρούστα. Έτσι θα κρατήσει τους χυμούς του και θα γίνει πιο ζουμερό και εύγευστο. (για να αποφύγετε τις λιπαρές ουσίες του τσιγαρίσματος, μπορείτε να ζεματίσετε το κρέας σε βραστό νερό).

houseware.gr


Τίτλος: Απ: ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Αποστολή από: nitsa2009 στις Μάρτιος 18, 2010, 10:51:09 πμ
Για να διατηρήσουν τα πράσινα λαχανικά το έντονο πράσινο χρώμα τους αφού τα βράσετε, βουτήξτε τα για ένα λεπτό σε παγωμενο νερό.

Για να πετύχει η μαρέγκα, πρέπει να χωρίσετε καλά τα ασπράδια των αυγών από τους κρόκους. Για να γίνει πιο σφιχτή η μαρέγκα, ρίξτε λίγες σταγόνες λεμονιού.

Τα μπιφτέκια σας θα γίνουν πιο αφράτα, αν προσθέσετε στη ζύμη τους λίγη μπίρα ή κάποιο ανθρακούχο αναψυκτικό τύπου Sprite.

Όταν έχετε καλεσμένους για φαγητό, ετοιμάστε τη σάλτσα για τη σαλάτα (dressing) 1 τουλάχιστον ώρα πριν την σερβίρετε, και φυλάξτε τη σε ένα κλεισμένο βαζάκι στο ψυγείο. Έτσι, όχι μόνο εξοικονομείτε χρόνο, αλλά δίνεται και η δυνατότητα να ελευθερωθεί το άρωμα των διαφόρων μυρωδικών ή μπαχαρικών που χρησιμοποιήσατε, οπότε και σάλτσα θα είναι νοστομότερη,

Όταν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε σταφίδες σε κάποιο φαγητό, μπορείτε να τις μουσκέψετε σε λίγο νερό για μια περίπου ώρα. Θα γίνουν πιο ζουμερές. Αν πρόκειται για συνταγή ενός γλυκού, μουσκέψτε τις σταφίδεςσε κονιάκ ή ρούμι, οπότε αποκτούν επιπλέον και ένα ιδιαίτερο άρωμα.

Για να αποφύγετε το ζαχάρωμα στα γλυκά του κουταλιού, χρησιμοποιείστε ένα βαζάκι γλυκόζη και όχι χυμό λεμονιού, για να μην ξινίσει το γλυκό.
houseware.gr


Τίτλος: Απ: ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Αποστολή από: nitsa2009 στις Μάρτιος 18, 2010, 10:55:58 πμ
Δυσάρεστη μυρωδιά στο ψυγείο σας?

Βάλτε σε ένα μικρό ποτήρι ελληνικό καφέ και βάλτε το στο ψυγείο σας. Οι δυσάρεστες μυρωδιές θα υποχωρήσουν μέσα σε λίγες ώρες.


Για πιο ελαφριά σε λιπαρά σούπα, την αφήνουμε να κρυώσει καλά και αφαιρούμε το λίπος που μαζεύεται στην επιφάνεια


Για να καραμελώσουν στο εξωτερικό τους τα ψητά λαχανικά, βάζουμε το ειδικό μεταλλικό τηγάνι, το οποίο θα έχουμε ελέγξει να μην έχει πλαστικά μέρη, σε φούρνο τον οποίο έχουμε προθερμάνει για 15 λεπτά.


Στο μεταξύ, σε αυτό το διάστημα ρίχνουμε στα λαχανικά μας λάδι, αλάτι και πιπέρι και τα αφήνουμε να μαριναριστούν μέχρι να ζεσταθεί το τηγάνι μας.


Αφού περάσουν τα 15 λεπτά, βγάζουμε το τηγάνι από τον φούρνο και ρίχνουμε τα λαχανικά, τα οποία πέφτοντας στο καυτό τηγάνι καραμελώνουν αμέσως.


 Για να μην μυρίζει τηγανίλα όλο σας το σπίτι, κάψτε μέσα σε ένα σταχτοδοχείο φλούδες πατάτας και λεμονιού


knorr.gr






Τίτλος: Απ: ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Αποστολή από: nitsa2009 στις Μάρτιος 18, 2010, 11:00:00 πμ
www.blogcatalog.com

Τι μπορώ να κάνω με το μπαγιάτικο ψωμί;
 
Αν έχετε ψωμί από την προηγούμενη μέρα, μην το πετάξετε, μπορεί να σας γλυτώσει αρκετά χρήματα.

Κόψτε το κομματάκια και βάλτε το στην κατάψυξη.  Όταν χρειαστεί, βάλτε τις παγωμένες μπουκίτσες στο multi και φτιάξτε το δικό σας τριμα φρυγανιάς.
Κόψτε τα μπουκίτσες, βάλτε καρυκεύματα και ψήστε σπιτικά κρουτόν για τις σαλάτες και τις σούπες.
Κόψτε τα φέτες, βάλτε καρυκεύματα και ψήστε σπιτικά παξιμάδια ή φρυγανιές.
Κόψτε τα φέτες, βουτήξτε τα στο αυγό και τηγανήστε τα.
Και φυσικά, καθαρίστε τις κόρες, βάλτε το ψωμί στην κατάψυξη και χρησιμοποιήστε το όταν χρειαστεί για κεφτέδες, σουτζουκάκια κ.α.
 


Τίτλος: Απ: ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Αποστολή από: Pastaflora στις Δεκέμβριος 11, 2014, 19:29:06 μμ
ΤΡΙΚ ΓΙΑ  ΤΑ  ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΛΑ ΕΥΚΟΛΑ

http://www.youtube.com/watch?v=AbUF-VlOySg