GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum

Μαγειρέματα => Κρεατικά => Μήνυμα ξεκίνησε από: hambo στις Μάρτιος 30, 2010, 16:42:48 μμ



Τίτλος: Κοντοσουβλι Hambo specials
Αποστολή από: hambo στις Μάρτιος 30, 2010, 16:42:48 μμ
Για τα κιλα του χοιρινου κρεατος εξαρτατε απο το μηκος της σουβλας παρολα αυτα

χρησιμοποιουμε κρεας χοιρινο λαιμος χωρις κοκκαλο

μπολια αρνιου

τοποθετουμε το κρεας που το εχουμε κοψει για την σουβλα (οχι πολυ μεγαλα κομματια)σε ενα μεγαλο μπολ μαζι με κρεμυδια κομμενα σε ροδελες
ριχνουμε οσο αλατι θελουμε και μαυρο πιπερι και τα αφηνουμε απο το βραδυ για να το ετοιμασουμε το πρωι .(Παντος το κρεας μαζι με το αλατι -πιπερι και τα κρεμυδια πρεπει να μεινει
στη συντηρηση 6 ωρες.)

Οταν ειμαστε ετοιμοι περναμε τα κομματια στη σουβλα αμα θελουμε μπορουμε να περναμε εναλαξ και κρεμυδια.
Αφου εχουμε τελειωσει με το κρεας το τυλιγουμε με την μπολια απο το αρνι οσο μπορουμε ποιο σφιχτα τουλαχιστον 2 στρωσεις μπολια και απο πανω ενα σπαγγο για καλυτερο
δεσιμο.

Ψησιμο για τουλαχιστον 3 ωρες σε μετρια φωτια και ψηλα κανα 2ωρο.(Παιζει ρολο και το μεγεθος απο τα κομματια κρεατος)

Καλο πασχα και καλη Ανασταση


Τίτλος: Απ: Κοντοσουβλι Hambo specials
Αποστολή από: mariaZ στις Μάρτιος 31, 2010, 07:47:28 πμ
Welcome back Hambo (Special)  :D *THUMBS%%__%%UP* *THUMBS%%__%%UP* *THUMBS%%__%%UP*
Δεν έχω φτιάξει ποτέ κοντοσούβλι αλλά νομίζω οτι θα το δοκιμάσω κάποια στιγμή