GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum

Κουβεντούλα => Fitness και Διατροφή => Μήνυμα ξεκίνησε από: margarita79 στις Νοέμβριος 14, 2007, 10:17:06 πμ



Τίτλος: H δύναμη του ροδιού
Αποστολή από: margarita79 στις Νοέμβριος 14, 2007, 10:17:06 πμ
H δύναμη του ροδιού: το φρούτο με τα ζωντανά χρώματα και την αντιοξειδωτική δράση
Γράφει: Γιαννιτσοπούλου Kάλλια, ΜSc, MBA, SRD, Kλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
(https://www.iatronet.gr/photos/diatrofi/trofima_rofimata/rodi225.jpg)

Είμαι βέβαιη ότι πολλοί από εσάς ως παιδιά έχετε λερωθεί από τον χυμό του ροδιού στην προσπάθεια σας να φάτε αυτό το ιδιαίτερο σε γεύση ωφέλιμο φρούτο. Τώρα πιά το ρόδι μπορούμε να το απολαύσουμε σε μορφή χυμού, μιας και η εξέλιξη της βιομηχανιάς τροφίμων μας προσφέρει τη δροσερή γεύση του στο ποτήρι!

Το ρόδι έχει ευχάριστη γλυκιά γεύση και έντονο χρώμα. Αποτελεί πλούσια πηγή αντιοξειδωτικών ουσιών, όπως οι πολυφαινόλες, οι ταννίνες και οι ανθοκυανίνες. Υπάρχουν ενδείξεις ότι τα ρόδια μπορεί να έχουν περισσότερες αντιοξειδωτικές ιδιότητες από το πράσινο τσάι.

Επιπροσθέτως, ο χυμός ροδιού βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος σε άτομα με ισχαιμική καρδιαγγειακή πάθηση. Σε μια έρευνα στην οποία συμμετείχαν 45 καρδιοπαθείς με ισχαιμία, οι συμμετέχοντες που έπιναν 8 ποτήρια χυμό ροδιού την ημέρα για 3 μήνες είχαν λιγότερη ισχαιμία κατά τη διάρκεια ενός τέστ κοπώσεως εν αντιθέσει με εκείνους που δεν έπιναν. Ένα άλλο θετικό στοιχείο ήταν ότι δεν υπήρχαν αρνητικές συνέπειες για όσους έπιναν χυμό ροδιού.

Άλλες έρευνες έδειξαν ότι ο χυμός ροδιού μπορεί να έχει καρδιοπροστατευτική δράση. Σύμφωνα με την Κάρεν Κόλινς, διατροφικό σύμβουλο του Αμερικάνικου Ινστιτούτου Έρευνας κατά του Καρκίνου, ο χυμός ροδιού μπορεί να συμβάλλει στη μείωση των επιπέδων της κακής χοληστερίνης LDL και να ελαττώσει την παρουσία της αθηροματικής πλάκας σε αρτηρίες που έχουν ήδη υποστεί στένωση.

Τέλος, υπάρχουν ενδείξεις ότι ο χυμός ροδιού επιβραδύνει την εξέληξη του όγκου του προστάτη και συμβάλλει στην επιδιόρθωση της βλάβης στο DNA που μπορεί να προκαλέσει ογκογένεση. Ο χυμός ροδιού συντέλεσε στην αύξηση του ρυθμού θανάτου των καρκινικών κυττάρων και μείωσε την αύξηση του μεγέθους τους. Άντρες που έπασχαν από καρκίνο του προστάτη μπορούν να επωφελιθούν καταναλώνοντας χυμό ροδιού σε καθημερινή βάση.

Σίγουρα χρειάζεται μεγαλύτερη ερευνητική δραστηριότητα για να εξακριβωθεί το μέγεθος της προστατευτικής δράσης του ροδιού, παρόλα αυτά με τα μέχρι τώρα δεδομένα που έχουμε, αξίζει να το εντάξουμε στην διατροφή μας.

πηγη:iatronet.gr


Τίτλος: Απ: H δύναμη του ροδιού
Αποστολή από: margarita79 στις Νοέμβριος 14, 2007, 10:23:11 πμ
(https://www.mednutrition.gr/images/stories/tables/rodi.gif)

πηγη:.mednutrition.gr


Τίτλος: Απ: H δύναμη του ροδιού
Αποστολή από: Nena στις Νοέμβριος 14, 2007, 14:21:07 μμ
Χαχαχα, Τώρα κατάλαβα γιατί η Λίζα μπορεί να διαθέσει την εγκυκλοπαίδειά της. Με τη Μαργαριτούλα απ τη μία και τη Λία απ την άλλη, λύνει οποτεδήποτε τις απορίες της!
Μαργαρίτα μου σ ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Βρήκα στου πουλιού το γάλα σε πλαστικά διαφανή πακετάκια φρέσκα ρόδια καθαρισμένα πάνω στον πάγο και δεν πήρα γιατί δεν μουρχόταν κάτι να τα κάνω άμεσα. Στην κατάψυξη γίνονται χάλια. Παρόλα αυτά έχω πάντα για άλλη χρήση... Τώρα που καθημερινά δουλεύει ο αποχυμωτής μου δυο φορές τη μέρα, θα πάρω να περάσω και ρόδια. Να δώσω και στον στεφάνη μου.


Τίτλος: Απ: H δύναμη του ροδιού
Αποστολή από: margarita79 στις Νοέμβριος 14, 2007, 14:23:17 μμ
ναι νενα μου αυτο να κανεις εγω συνηθιζω να τα στιβω κιολας μαζι με πορτοκαλι στον στιφτη κανονικα και πινω μια απειρου καλους απο αποψη χρωματος ροδοπορτοκαλαδα!!!!!!!!!!!!!
 ;) ;)


Τίτλος: Απ: H δύναμη του ροδιού
Αποστολή από: Nena στις Νοέμβριος 14, 2007, 14:26:19 μμ
Με την ευκαιρία, μια συμβουλή: Για να αδειάσουν εύκολα τα ρόδια, τα κοβουμε εγκάρσια/οριζόντια. Γυρνάμε ανάποδα το κάθε μισό και το χτυπάμε πάνω από βαθύ πιάτο με το χερούλι ενός κουζινομάχαιρου. Αδειάζουν αμέσως. :-*


Τίτλος: Απ: H δύναμη του ροδιού
Αποστολή από: margarita79 στις Νοέμβριος 14, 2007, 14:27:06 μμ
στον αποχυμωτη αληθεια πως τα βαζεις?σε κομματια?
μπορει να ειναι χαζη η ερωτηση αλλα εχω αποχυμωτη και δεν τον πολυχρησιμοποιω
για πες..........


Τίτλος: Απ: H δύναμη του ροδιού
Αποστολή από: Nena στις Νοέμβριος 14, 2007, 14:44:33 μμ
Να σου πω όλα τα φρούτα τα βάζω ακαθάριστα αλλά σε κομμάτια και χωρίς κουκούτσια αχλαδιών, μήλων. Και τα πορτοκάλια σε φέτες. Απ τα ρόδια μόνο αυτά που τρώγονται θα βάλω. Η μπανάνα ειδικά δεν μπαίνει στον αποχυμωτή. Τη βάζω κομματιασμένη σε μπλεντεράκι, ρίχνω το χυμό των άλλων φρούτων και τα αλέθω. Να βάζεις κι ένα καρότο.Και του πάει και σου πάει.