GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum

Διασκέδαση και Ψυχαγωγία (εκτός κουζίνας) => Διαδίκτυο => Μήνυμα ξεκίνησε από: ArXoS στις Μάιος 19, 2010, 14:25:25 μμΤίτλος: High-tech news
Αποστολή από: ArXoS στις Μάιος 19, 2010, 14:25:25 μμ
14-05-2010

Γερμανία: Βάλτε password στο ασύρματο δίκτυο αλλιώς πληρώστε το πρόστιμο

(http://img541.imageshack.us/img541/7560/wifind60253.jpg) Απόφαση δικαστηρίου της Γερμανίας ορίζει πως οι ιδιοκτήτες ασύρματων δικτύων WiFi είναι υποχρεωμένοι να κλειδώνουν την πρόσβαση με κωδικό, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα καλούνται να πληρώσουν πρόστιμο της τάξης των 100€.

Η απόφαση προήλθε μετά απο μήνυση μουσικού εναντίον ιδιοκτήτη ασύρματης σύνδεσης, με το δικαιολογητικό πως εκείνος φταίει που επέτρεψε σε τρίτους να χρησιμοποιήσουν το δίκτυο του για να κατεβάσουν παράνομα έργα του πρώτου.

Το δικαστήριο δεν καταδίκασε τον ιδιοκτήτη της σύνδεσης καθώς διαφωνεί με αυτή τη συλλογιστική. Η δήλωση που έγινε ήταν "οι ιδιώτες είναι υποχρεωμένοι να ελέγχουν την ασύρματη σύνδεση τους ώστε να είναι βέβαιοι πως είναι κλειδωμένη και δεν χρησιμοποιείται απο τρίτους για παράβαση των νόμων περι πνευματικής ιδιοκτησίας".

Εν τέλει, η χρυσή τομή βρέθηκε στο να υποχρεωθούν οι κάτοχοι ασύρματων δικτύων να τα κλειδώνουν για να μην φθάνουν άλλες τέτοιες υποθέσεις στα δικαστήρια.

myplaisio.gr


Τίτλος: Απ: High-tech news
Αποστολή από: ArXoS στις Μάιος 19, 2010, 14:28:17 μμ
17-05-2010

Google: Κατά λάθος συλλέγαμε δεδομένα από ανοιχτά ασύρματα δίκτυα

(http://img375.imageshack.us/img375/5535/itphoto14790750.jpg) Η Google έρχεται και πάλι αντιμέτωπη με οργανώσεις προστασίας της ιδιωτικότητας καθώς το αυτοκίνητο του Google Street View φαίνεται πως εκτός από φωτογραφίες συνέλεγε και δεδομένα από ανοιχτά ασύρματα δίκτυα αδιακρίτως.

Η εταιρία βρίσκεται πολύ συχνά στην επικαιρότητα τελευταία για διάφορες πρακτικές οι οποίες ανησυχούν τον κόσμο που την εμπιστεύεται.

Πιο πρόσφατο κρούσμα, αυτό του Google Street View. Το αυτοκίνητο με την κάμερα στην οροφή που ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο φωτογραφίζοντας συνεχώς, χρησιμοποιούσε τα δεδομένα SSID και MAC διευθύνσεων από γειτονικά ασύρματα δίκτυα, ώστε να βελτιώσει τα αποτελέσματα γεωγραφικού εντοπισμού GPS.

Στην πορεία όμως ανακαλύφθηκε πως το λογισμικό που χρησιμοποιήθηκε συνέλεγε και δεδομένα που κυκλοφορούσαν μεταξύ ανοιχτού δικτύου και χρηστών του. Μια τεχνική που ονομάζεται και packet capturing.

“Συλλέξαμε τέτοια δεδομένα όμως επειδή το αυτοκίνητο βρίσκεται συνεχώς σε κίνηση, βγαίνει σύντομα εκτός εμβέλειας του ασύρματου δικτύου. Τα δεδομένα είναι πολύ λίγα για να είναι επικίνδυνη η συλλογή τους”, γράφει το Google blog.

Για να καθησυχάσει τις όποιες αντιδράσεις, η εταιρία αναμένεται να ξεκινήσει αυτή την εβδομάδα την παροχή του Google Search και σε κρυπτογραφημένη έκδοση, κάτι που έχει ήδη κάνει με την υπηρεσία του Gmail.

Αυτή τη στιγμή τα αυτοκίνητα του Google Street View έχουν διακόψει τη δραστηριότητα τους, έως ότου γίνουν οι αναγκαίες διορθώσεις.

myplaisio.gr


Τίτλος: Απ: High-tech news
Αποστολή από: ArXoS στις Μάιος 19, 2010, 14:31:18 μμ
18 Μάιος 2010

Οι Hackers χτυπάνε πλέον και αυτοκίνητα

(http://img295.imageshack.us/img295/1029/2vbmvr4.jpg)  Η τεχνολογία εισβάλει όλο και περισσότερο στα σύγχρονα αυτοκίνητα  κι αυτό κατ' αρχήν είναι θετικό....

Πάντως, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η χρήση συστημάτων - με Internet - εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους.

Για του λόγου το αληθές, μια ομάδα ειδικών από αμερικανικά πανεπιστήμια έκαναν ένα πολύ ενδιαφέρον πείραμα, επιχειρώντας να μπουν στο υπολογιστικό σύστημα ενός αυτοκινήτου.

Τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά και σίγουρα ανησυχητικά.

Οι κατά συνθήκη hackers, κατάφεραν να μπουν στο σύστημα και να αποκόψουν τα φρένα - να σταματήσουν τη μηχανή και να παρακάμψουν τελείως τις εντολές που έδινε ο οδηγός.

Για να είναι βέβαιοι ότι τα διαδυκτιακά συστήματα είναι τρύπια σαν σουρωτήρια, επανέλαβαν το πείραμα και σε ένα δεύτερο αυτοκίνητο, με τα ίδια ακριβώς αποτελέσματα.

Επίσης, κατάφεραν να σβήσουν τελείως τα ίχνη τους μετά την εισβολή.

Θεωρητικά λοιπόν, μπορούν να πάρουν τον έλεγχο ενός αυτοκινήτου που βρίσκεται εν κινήσει... και να προκαλέσουν ατύχημα, σβήνοντας στη συνέχεια τα ίχνη τους κι αφήνοντας τον οδηγό να μονομαχεί με την ασφαλιστική εταιρεία, για τη ζημιά.

connection.gr


Τίτλος: Απ: High-tech news
Αποστολή από: mariaZ στις Μάιος 19, 2010, 20:25:45 μμ
 :o :o :o :o Εντάξει να δω το pc μου να κάνει περίεργα το καταλαβαίνω αλλά να πάω να σκοτωθώ γιατί κάποιος θα παίζει με το γκάζι του αυτοκινήτου μου!!!! (Ευτυχώς που δεν οδηγώ δλδ  xD xD xD xD)


Τίτλος: Απ: High-tech news
Αποστολή από: Marinaki στις Ιούνιος 12, 2010, 10:16:20 πμ

 μπορούν να πάρουν τον έλεγχο ενός αυτοκινήτου που βρίσκεται εν κινήσει... και να προκαλέσουν ατύχημα, σβήνοντας στη συνέχεια τα ίχνη τους

Αν είναι δυνατόν;!!;; :o :o
Μπορεί να συμβεί τέτοιο πράγμα;;


Τίτλος: Απ: High-tech news
Αποστολή από: ArXoS στις Ιούλιος 07, 2010, 00:14:10 πμ
Άρθρο από το περιοδικό "total ΧΑΚΕΡ"

Ιούνιος 2009 ΤΕΥΧΟΣ 24

ΒΡΙΣΤΕ ΑΦΟΒΑ

Εντάξει,μην πάρετε τον τίτλο τις μετρητοίς και βγείτε και βρίζετε όποιον βρείτε μπροστά σας!

Μπορείτε όμως να βρίζετε στα ιστολόγια, αν θέλετε να ξεδίνετε ενίοτε, ή να λέτε άφοβα την άποψη σας για περσόνες και διασημότητες χωρίς να φοβάστε μην τυχόν σας τρέξουν, εσάς και τους κακόμοιρους που σας φιλοξενούν στο διαδικτυακό τους χώρο.

Για πρώτη φορά στη χώρα μας, αποφασίστηκε από δικαστήριο (το Μονομελές Πρωτοδικείο Ροδόπης για την ακρίβεια) ότι τα blogs δεν υπάγονται στο νόμο περί ηλεκτρονικού τύπου κι έτσι δεν υφίσταται προσβολή της προσωπικότητας μέσω ιστολογίου.

Σύμφωνα με το δικαστήριο, τα blogs έχουν ελευθερία έκφρασης η οποία προκύπτει από τη <<διαδραστική τους φύση και συνδιαμόρφωση του περιεχομένου τους από τους αναγνώστες με την ανάρτηση σχολίων>>.

Επίσης το δικαστήριο όρισε ότι, ακόμα κι αν υπάρχει ονοματεπώνυμο στο blog, αυτό από μόνο του δεν αποδεικνύει την ταυτότητα του χρήστη.

Τέλος, το δικαστήριο έκρινε κι αποφάσισε ότι η εταιρία πού παρέχει το διαδικτυακό χώρο και φιλοξενεί τα blogs δεν φέρει καμία ευθύνη για το περιεχόμενό τους.


Τίτλος: Απ: High-tech news
Αποστολή από: ArXoS στις Ιούλιος 15, 2010, 13:39:47 μμ
Νέα παράταση των Windows XP... έως το 2020 !

(http://cdn.techpp.com/wp-content/uploads/2009/10/windows-7-xp-mode.jpg)

Δεν είναι η πρώτη φορά που τα Windows XP επιδεικνύουν μια πεισματική άρνηση, να ολοκληρώσουν τον κύκλο τους.

Μπορεί η Microsoft να έχει αποφασίσει να σταματήσει τη διάθεσή τους στα netbooks από τον Οκτώβρη και μετά, ωστόσο τα XP θα εξακολουθήσουν να μας κάνουν παρέα μέχρι το 2020, έπειτα από τη νέα παράταση που εξασφάλισαν από τη Microsoft.


Αρχικά, είχε γίνει γνωστό ότι η δυνατότητα για downgrade από τα Windows 7 στα XP θα ίσχυε μέχρι και 6 μήνες από την κυκλοφορία των νέων Windows.

Η εταιρεία αποφάσισε στην πορεία να επεκτείνει τη δυνατότητα αυτή μέχρι την έλευση του Service Pack 1. Τελικά, φαίνεται ότι η επιλογή για downgrade θα είσαι σε ισχύ καθ' όλη τη διάρκεια ζωής των 7, η οποία αναμένεται να επεκταθεί  μέχρι το 2020.

Έτσι, τα XP θα συμπληρώσουν σχεδόν 20 χρόνια παρουσίας στην αγορά ή μάλλον, τουλάχιστον 20 χρόνια. Γιατί ουδείς μπορεί να είναι απολύτως βέβαιος, ότι θα αποσυρθούν οριστικά κάποια στιγμή.

PC Magazine


Τίτλος: Απ: High-tech news
Αποστολή από: ArXoS στις Αύγουστος 26, 2010, 14:48:15 μμ
Νέα υπηρεσία προσφέρει η Google

(http://img534.imageshack.us/img534/6659/googlephone.jpg) 

Η Google παρουσίασε μία νέα υπηρεσία, η οποία επιτρέπει στους κατόχους λογαριασμού Gmail να πραγματοποιούν τηλεφωνικές κλήσεις μέσω της υπηρεσίας αποστολής ηλεκτρονικών μηνυμάτων.

Η εταιρεία παρέχει ήδη υπηρεσίες φωνητικών κλήσεων και βίντεο σε υπολογιστή, ωστόσο με το νέο αυτό πρόγραμμα θα επιτρέπει την πραγματοποίηση κλήσεων σε σταθερά και κινητά τηλέφωνα, για πρώτη φορά.

Η υπηρεσία είναι προς το παρόν διαθέσιμη μόνο στις ΗΠΑ, ωστόσο στόχος της εταιρείας είναι να επεκτείνει πολύ σύντομα τη διάθεσή της και σε άλλες χώρες.

«Πραγματοποιήσαμε εσωτερικούς ελέγχους σε αυτό το εργαλείο και διαπιστώσαμε ότι είναι χρήσιμο σε πολλές καταστάσεις, από την πραγματοποίηση μιας ταχείας κλήσης σε ένα εστιατόριο μέχρι την πραγματοποίηση κλήσης όταν κάποιος βρίσκεται σε περιοχή με αδύναμο σήμα»
, αναφέρει η Google στο blog της.


Σε ευθύ ανταγωνισμό με το Skype η Google

Η κίνηση αυτή της Google τη φέρνει σε ευθύ ανταγωνισμό με το Skype, που προγραμματίζει και δημόσια εγγραφή του στα τέλη του έτους. Η Skype είναι πρωτοπόρα στον κλάδο με 560 εκατ. καταγεγραμμένους χρήστες. Συγκριτικά αναφέρεται ότι οι καταγεγραμμένοι χρήστες στην Gmail ανέρχονται στα 200 εκατ.

Επισημαίνεται ότι οι χρήστες πληρώνουν μόνο για τις κλήσεις από υπολογιστή προς σταθερό ή κινητό τηλέφωνο. Οι κλήσεις από υπολογιστή προς έναν άλλο υπολογιστή είναι δωρεάν. Κατά συνέπεια, μόνο 8,1 εκατ. χρήστες της Skype ουσιαστικά πληρώνουν.

Η Google μάλιστα φαίνεται πως προχωρά και σε πόλεμο τιμών, καθώς υποσχέθηκε δωρεάν κλήσεις σε τηλέφωνα προς τις ΗΠΑ και τον Καναδά και πολύ χαμηλές χρεώσεις για τις άλλες χώρες. Για παράδειγμα, ανέφερε πως κλήσεις προς τη Βρετανία, τη Γαλλία και την Κίνα θα κοστίζουν 2 σεντς το λεπτό.


Τίτλος: Απ: High-tech news
Αποστολή από: ArXoS στις Σεπτέμβριος 24, 2010, 12:53:41 μμ
Τα ρομπότ έμαθαν την «τέχνη» της παραπλάνησης

(http://img84.imageshack.us/img84/1509/sonyaiboers7m3robotdog1.jpg)

ΛΟΝΔΙΝΟ Αμερικανοί ερευνητές ενσωμάτωσαν το λογισμικό που ανέπτυξαν σε ένα ρομποτικό παιχνίδι προσδίδοντάς του επίπεδο νοημοσύνης τέτοιο ώστε να μπορεί να ξεγελά άλλα ρομπότ σε παιχνίδια όπως το κρυφτό. Η εξέλιξη αυτή ανοίγει τον δρόμο για την ανάπτυξη ρομπότ που θα μπορούν να αντιλαμβάνονται τις σκέψεις, τα αισθήματα αλλά και τις προθέσεις των ανθρώπων. Το Rovio αποτελεί το καμάρι της εταιρείας κατασκευής εξελιγμένων ρομποτικών παιχνιδιών WowWee. Διαθέτει wifi κάμερα η οποία είναι τοποθετημένη πάνω σε έναν μηχανικό βραχίονα με τρεις ελευθερίες κινήσεως, τεχνολογία ΤrueΤrack Νavigation System, αισθητήρα υπερύθρων, φώτα πορείας και κίνηση με τρία δυνατά μοτέρ που επάνω τους υπάρχουν τροχοί που μπορούν να κινηθούν προς όλες τις κατευθύνσεις. Ερευνητές του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Τζόρτζια ενσωμάτωσαν σε ένα Rovio το λογισμικό τους και περίμεναν να δει τι θα συμβεί. Κάποια στιγμή το ρομπότ άρχισε να παίζει κρυφτό με άλλα Rovio. Το «εξελιγμένο» Rovio τοποθετούσε ένα στυλό στο πάτωμα με τρόπο τέτοιον ώστε να φαίνεται ότι ήταν όρθιο και έπεσε όταν πέρασε αυτό από εκεί υποδεικνύοντας έτσι το σημείο που έχει κρυφθεί. Το Rovio όμως πήγαινε και κρυβόταν σε εντελώς διαφορετικό σημείο από εκεί που βρισκόταν το στυλό ενώ τα άλλα ρομπότ που το έψαχναν έπεφταν στην παγίδα και πήγαιναν να ψάξουν στο σημείο που έδειχνε το στυλό.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&artid=356408&ct=33&dt=24/09/2010#ixzz10RIU6S5V


Τίτλος: Απ: High-tech news
Αποστολή από: ArXoS στις Σεπτέμβριος 24, 2010, 13:03:40 μμ
Το τέλος του "Blue Ray"

(http://img820.imageshack.us/img820/7169/bluraylogo.jpg)

Το τέλος του Blue Ray format είναι γεγονός και ο διάδοχος ετοιμάζεται. Όσοι το έβαλαν περιμένουν τον αντικαταστάτη


Αν έχει απέναντι του τις δύο μεγαλύτερες εταιρίες του χώρου των υπολογιστών, τότε σίγουρα έχει μεγάλο πρόβλημα.

Τον περασμένο Ιούνιο, ο Steve Jobs απάντησε στο email ενός αναγνώστη της ιστοσελίδας MacRumors, ο οποίος των ρώτησε σχετικά με την τοποθέτηση Blu-ray drive στα Mac, το εξής: “Το Blu-ray format μοιάζει ολοένα και περισσότερο στα προηγούμενα high end auido formats που διαδέχθηκαν το CD, και θα νικηθεί από τα Internet downloadable formats".

Τώρα και η Microsoft τοποθετείται παρόμοια, με τον Stephen McGill, υπεύθυνος του Xbox στην Αγγλία, να δηλώνει σε συνέντευξη του στο Xbox Achievements: “Το Blu-ray θα ξεπεραστεί σαν format. Ο κόσμος μετά τα DVD κινήθηκε περισσότερο στα ψηφιακά downloads και το ψηφιακό streaming“.

Αυτές οι θέσεις των Apple και Microsoft ενισχύονται από μία νέα μελέτη που διεξήγαγε η NPD, η οποία έδειξε ότι τα ψηφιακά downloads παιχνιδιών έχουν ξεπεράσει κατά πολύ τις κανονικές πωλήσεις, καθώς στο διάστημα Ιανουαρίος 2010 – Ιούνιος 2010 υπήρξαν 11.2 εκατομμύρια downloads έναντι 8.2 εκατομμυρίων αντίτυπων κανονικών αγορών.

Η ίδια τάση φαίνεται ότι υπάρχει και στον τομέα των ταινιών/τηλεοπτικών εκπομπών, με ιστοσελίδες όπως η Hulu και το iTunes να μεγαλώνουν εκθετικά τόσο σε προσφερόμενο περιεχόμενο όσο και σε πωλήσεις. Τα ψηφιακά downloads και το streaming είναι κατά πάσα πιθανότητα το μέλλον της ψυχαγωγίας, αλλά αυτοί που διαθέτουν συνδέσεις στο Ίντερνετ με περιορισμό όγκου θα έχουν μεγάλο μειονέκτημα.

(ΠΗΓΗ TEACHGEAR)


Τίτλος: Μέλη με αισθήσεις!
Αποστολή από: Pastaflora στις Οκτώβριος 22, 2010, 13:49:12 μμ
Μέλη με αισθήσεις

                                                     (http://i52.tinypic.com/2zzi4ab.jpg)
                                 

 
Η αποκρυπτογράφηση του μηχανισμού που "στέλνει" μηνύματα από τα χέρια στον εγκέφαλο είναι το μεγάλο στοίχημα νευροεπιστημόνων του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς των ΗΠΑ.
Ο στόχος τους είναι να κατασκευάσουν προσθετικά μέλη, τα οποία, εκτός από βασικές λειτουργίες, θα είναι σε θέση να διαβιβάζουν περισσότερες πληροφορίες μέσω της αίσθησης της αφής.
Τα "βιονικά" μέλη θα επιτρέπουν στους χρήστες τους να έχουν μια πιο φυσιολογική και λειτουργική καθημερινότητα.
Jonhs Hopkins Univesrity

--
http://i-diadromi.blogspot.com/


Τίτλος: Απ: High-tech news
Αποστολή από: ArXoS στις Οκτώβριος 27, 2010, 12:47:11 μμ
Από Κάλυμνο η νέα πατέντα για το 1.6 Terrabytes... Flash Drive!

(http://img837.imageshack.us/img837/6918/usb1q.jpg)

Τρομερή πατέντα για την οριστική επίλυση του προβλήματος αποθηκευτικού χώρου, στον υπολογιστή μας!

Με μια πρωτοποριακή μέθοδο και μετα από πολύ δουλεια κατάφεραν 2 κύριοι από την Κάλυμνο...

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες που έχουμε, κατάφεραν να πολλαπλασιάσουν το αποθηκευτικο χώρο σε  USB Flash Drive!!


"Όλα ξεκίνησαν πριν 3 περίπου χρόνια, όταν κάναμε μια μεταφορά ενός αρχείου σε ένα USB Flash Drive! H εργασία κάποιου project δεν αποθηκεύτηκε διότι δεν επαρκούσε ο χώρος του USB Flash Drive, ώστε να αποθηκευτεί! Και εκείνη την στιγμή τέθηκε το ερώτημα:

Άραγε μπορούμε να αυξήσουμε τον αποθηκευτικό χώρο ενός αποθηκευτικού μέσου με κάποιον τρόπο; Με αυτό το ερώτημα ξεκινήσαμε αμέσως την μελέτη και την έρευνα για το πως θα μπορούσε αυτό να γίνει εφικτό!".

Και εγένετο το BiDiSS....
Μετά απο πολύ δουλειά, καταφέραμε να δημιουργήσουμε ένα λογισμικό σε γλώσσα μηχανής, το οποίο αυξάνει έως και 100 φορές τον αποθηκευτικό χώρο ενός USB Memory Stick!

Σε λίγες μέρες, όταν τελειώσουν τα τελευταία τέστ που κάνουμε, θα ανεβάσουμε φωτογραφίες και video απο ενα USB Flash Drive 16 Giga Byte το οποίο μετατράπηκε σε 1.600 Giga Byte, δηλαδή 1,6 Terra Bytes!

kalymniansvoice.gr


Τίτλος: Απ: High-tech news
Αποστολή από: Flora στις Οκτώβριος 27, 2010, 13:07:13 μμ
Ουάου  :o ???
Ανυπομονώ.... :)


Τίτλος: Απ: High-tech news
Αποστολή από: charoulita στις Οκτώβριος 27, 2010, 13:34:07 μμ
Δεν αξιζει τον κοπο νομιζω..Τα flash drives χαλανε πολυ ευκολα,μια φορα να μην προσεξεις αρκει..
Ασε που ειναι τοσο μικρα που αν τα χασεις,εχασες και το τεραστιο περιεχομενο, εχασες και τα χρηματα που ξοδεψες για να το αποκτησεις,τα οποια φανταζομαι θα ειναι αντιστοιχως πολλα οπως και τα bytes..  :-\


Τίτλος: Απ: High-tech news
Αποστολή από: ArXoS στις Νοέμβριος 02, 2010, 23:10:36 μμ
Γεμίστε τζάμπα το αυτοκίνητο σας με νερό αντί βενζίνης

(http://img338.imageshack.us/img338/3363/hydrogen.jpg)

Μετατρέψτε εύκολα το συμβατικό σας αυτοκίνητο σε ηλεκτρικό,που μάλιστα δεν θα ''καίει'' ρεύμα αλλά νερό,ακόμα και θαλασσινό.

Δεν πρόκειται για σενάριο ταινίας ''οικολόγου'' James Bond,αλλά για έρευνα που πραγματοποίησε το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο για λογαριασμό της Νομαρχίας Αθηνών και αφορά στην παραγωγή υδρογόνου και ηλεκτρικής ενέργειας από το πόσιμο, μη πόσιμο και θαλασσινό νερό.
 
Τεράστιο θα είναι το κέρδος ,εκτός από το περιβάλλον,για τη τσέπη μας.
 
Γιατί το κόστος μετατροπής ενός ''μικρομεσαίου'' αυτοκινήτου θα είναι γύρω στα 5.000 € με κόστος χρήσης και συντήρησης μικρότερο από 1 € ανά 100 Κm.
Η απόσβεση του ποσού για την μετατροπή γίνεται σε 2 χρόνια με μέσο όρο κυκλοφορίας 30.000 χλμ/χρόνο.


newsit.gr


Τίτλος: Απ: High-tech news
Αποστολή από: linmak88 στις Νοέμβριος 02, 2010, 23:12:42 μμ
Ουάου  ??? - από το στόμα σου και στου Θεού τ 'αφτί!!!!!!!


Τίτλος: Απ: High-tech news
Αποστολή από: Marinaki στις Νοέμβριος 03, 2010, 11:36:19 πμ
 :o :o :o :o
Αλήθεια παίζει τέτοιο σενάριο;;;
Εντυπωσιακό!


Τίτλος: Απ: High-tech news
Αποστολή από: ArXoS στις Νοέμβριος 12, 2010, 01:16:47 πμ
Ξεκίνησε το Xbox Live στην Ελλάδα

(http://img8.imageshack.us/img8/5134/xboxlivec.jpg)

Η δημοφιλής στο εξωτερικό υπηρεσία online gaming της Microsoft  (http://www.microsoft.com/en/us/default.aspx)είναι πλέον διαθέσιμη και στην ελληνική αγορά από σήμερα 10 Νοεμβρίου. Στο Xbox Live  (http://www.xbox.com/el-GR/Live?xr=shellnav)υπάρχουν 25 εκατ. ενεργοί χρήστες σε όλο τον κόσμο οι οποίοι αφιερώνουν κάθε μήνα πάνω από 1 δισ. ώρες.
 
Όσοι έχουν μια κονσόλα Xbox 360 και μία ευρυζωνική σύνδεση, μπορούν να συνδεθούν δωρεάν με το Xbox Live και να δημιουργήσουν το προσωπικό τους προφίλ, καθώς και τα Gamerscore (βαθμολογία παίκτη), Gamertag (ετικέτα παίκτη) και Avatar. Μπορούν ακόμα να έχουν πρόσβαση στο Xbox Live Games Marketplace, τo online κατάστημα παιχνιδιών του Xbox Live, αλλά και σε δωρεάν demos παιχνιδιών.
 
Για να παίξουν όμως online θα πρέπει να αναβαθμιστούν σε Xbox Live Gold συνδρομή η οποία κοστίζει €59,99 σε ετήσια βάση. Στην περίπτωση δε που διαθέτουν και το Kinect θα μπορούν να κάνουν video chat.
 
Με αφορμή την άφιξη του Xbox Live στην Ελλάδα η Microsoft δημιούργησε δύο αντικείμενα για τα Avatars ως δώρο ειδικά για τους Έλληνες φίλους του Xbox –μια ενδυμασία τσολιά και ένα γυναικείο κασκόλ, στα χρώματα της Ελλάδας. Έτσι, όσοι αγοράσουν οποιαδήποτε νέα Gold συνδρομή έως τις 11 Ιανουαρίου 2011, θα λάβουν έναν κωδικό από το Xbox Live για να παραλάβουν το δώρο τους.
 
 Όσοι Έλληνες χρήστες πάντως είχαν ήδη λογαριασμό Xbox Live μέσω άλλης χώρας έχουν τη δυνατότητα να τον μεταφέρουν στο ελληνικό Xbox Live διατηρώντας το προσωπικό τους προφίλ, την προσωπική τους βαθμολογία (Gamerscore), τα επιτεύγματα τους (Achievements), τους πόντους (Microsoft Points Balance) και τον υπόλοιπο προπληρωμένο χρόνο της συνδρομής τους. Τα μέλη που θα μεταφερθούν στην τοπική υπηρεσία θα διατηρήσουν και όποιο περιεχόμενο έχουν κατεβάσει και αποθηκεύσει στο σκληρό τους δίσκο, όπως Avatar, παιχνίδια Xbox Live Arcade και τραγούδια. Επίσης, για περιορισμένο χρονικό διάστημα, τα μέλη που είχαν λογαριασμό Live σε άλλη χώρα, από τις 10 Νοεμβρίου θα λάβουν ως δώρο έως και 1600 Microsoft Points όταν μεταφέρουν το λογαριασμό τους στην αντίστοιχη ελληνική υπηρεσία.
 

Όσοι ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερες πληροφορίες για τη μεταφορά του λογαριασμού τους μπορούν να κάνουν κλικ εδώ (http://www.xbox.com/el-GR/Live?FAQ).

neo2.gr


Τίτλος: Απ: High-tech news
Αποστολή από: ArXoS στις Δεκέμβριος 30, 2010, 12:52:32 μμ
Ο Πούτιν επιβάλει το Linux στους κυβερνητικούς οργανισμούς!

(http://img339.imageshack.us/img339/7929/putincomputer.jpg)

Η Ρωσία ετοιμάζεται να αλλάξει το λογισμικό σε όλους τους κυβερνητικούς υπολογιστές!


Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ έχουν εκφράσει τη συμπάθεια τους για το ανοικτό λογισμικό και απ’ οτι φαίνεται έχουν σκοπό να αποκλείσουν οποιαδήποτε εξάρτηση μπορεί να έχει η Ρωσία με ξένους κατασκευαστές software.

Έτσι λοιπόν η Ρωσική Κυβέρνηση, δημοσίευσε ένα χρονοδιάγραμμα για τη μετάβαση όλων των κρατικών συστημάτων μηχανογράφησης σε Open Source λογισμικό, ένα είδος ρωσικού Linux εγκαταλείποντας με αυτό τον τρόπο τα Windows.

Έτσι μέχρι το 2015 πρόκειται να απομακρυνθούν τα Windows από όλους τους κυβερνητικούς υπολογιστές και να εγκατασταθεί σε όλους ανοικτό λογισμικό.

Ο βασικότερος λόγος της μετάβασης αυτής είναι οτι φέτος λήγουν αρκετές από τις άδειες χρήσης των Windows σε πολλούς κυβερνητικούς οργανισμούς, αλλά και σε σχολεία της Μόσχας.

Με αυτό τον τρόπο η Ρωσία σκοπεύει να εξοικονομήσει αρκετά εκατομμύρια ευρώ από τις άδειες χρήσης αλλά και να κάνει τη χώρα ανεξάρτητη από ξένους κατασκευαστές software.

newsit.gr


Τίτλος: Απ: High-tech news
Αποστολή από: ArXoS στις Φεβρουάριος 10, 2011, 12:41:21 μμ
Έρχονται τρισεκατομμύρια νέες διευθύνσεις στο ίντερνετ

(http://img218.imageshack.us/img218/2716/worldnet.jpg)

Τριάντα χρόνια μετά τη δημιουργία των πρώτων διευθύνσεων του διαδικτύου, οι διαθέσιμες ηλεκτρονικές διευθύνσεις, που ήταν περισσότερες από 4 δισεκατομμύρια, εξαντλήθηκαν και τώρα πρέπει να γίνει οργανωμένα η διεθνής μετάβαση σε ένα νέο σύστημα διευθύνσεων, κάτι που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη.

Σε μια ειδική «τελετή» στο Μαϊάμι των ΗΠΑ -σύμφωνα με τα πρακτορεία Ρόιτερ και Γαλλικό-, όπως άρμοζε στην περίσταση, ο διεθνής μη κερδοσκοπικός Οργανισμός ICANN που εποπτεύει την απόδοση και κατανομή των διαδικτυακών διευθύνσεων σε παγκόσμιο επίπεδο, παραχώρησε και τα τελευταία πέντε διαθέσιμα πακέτα διευθύνσεων (αριθμών ΙΡ) με βάση το υπάρχον πρωτόκολλο IPv4.

Ήδη, έχει αρχίσει η μετάβαση στο νέο πρωτόκολλο IPv6, που θα αποτελέσει το νέο διεθνές πρότυπο για τις διευθύνσεις του διαδικτύου και θα επιτρέψει να υπάρξει πολύ περισσότερος «χώρος» για την επέκταση του Ίντερνετ, το οποίο συνεχίζει να γνωρίζει εκρηκτική ανάπτυξη σε όλο τον πλανήτη. Το νέο σύστημα φέρνει ένα ασύλληπτα μεγάλο αριθμό νέων διευθύνσεων, που περιγράφονται από τον αριθμό 340 ακολουθούμενο από 36 μηδενικά. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του ICANN Ροντ Μπέκστρομ, υπάρχουν πλέον τρισεκατομμύρια διευθύνσεις για ένα τρισεκατομμύριο ανθρώπους και η Γη έχει μόνο επτά δισεκατομμύρια κατοίκους.

Για να καταλάβει κανείς τη σύγκριση, αν όλες μαζί οι διευθύνσεις IPv4, που μόλις εξαντλήθηκαν, καταλαμβάνουν χώρο όσο μια μπάλα γκολφ, οι νέες διευθύνσεις IPv6 πιάνουν χώρο όσο ο ήλιος! Οπότε, σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτή τη φορά υπάρχουν αρκετές διευθύνσεις για να πάρουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι και έτσι, στο προβλεπτό μέλλον, δεν αναμένεται να γίνει ξανά μετάβαση σε κάποιο νέο πρωτόκολλο λόγω εξάντλησης των νέων διευθύνσεων.

Ο Μπέκστρομ καθησύχασε όσους φοβούνται ότι μπορεί να υπάρξει κάποιο «αποκαλυπτικό» σενάριο. Αν μη τι άλλο, τα Περιφερειακά Μητρώα του Διαδικτύου έχουν ακόμα στη διάθεσή τους ορισμένες διευθύνσεις, τις οποίες θα συνεχίζουν να παραχωρούν. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, και αυτές οι διευθύνσεις θα αρχίσουν να εξαντλούνται από την αρχή του 2012. Αυτό αναμένεται να συμβεί πρώτα στην Ασία, όπου η ζήτηση είναι τεράστια για νέες διευθύνσεις. Μόλις τα Περιφερειακά Μητρώα Διευθύνσεων ξεμένουν οριστικά από διευθύνσεις IPv4, θα αρχίσουν να παραχωρούν τις νέες διευθύνσεις IPv6.

Για τις εταιρείες που έχουν δικό τους δικτυακό τόπο (website), η μετάβαση στο σύστημα διευθύνσεων IPv6 σημαίνει ότι πρέπει να διαμορφώσουν έτσι τον εξοπλισμό τους, ώστε να υποστηρίζει το νέο πρότυπο, χωρίς να είναι ανάγκη -στις περισσότερες περιπτώσεις- να προχωρήσουν σε αναβάθμιση υλικού (hardware). Αν δεν κάνουν τις αναγκαίες ρυθμίσεις, η ταχύτητα των ιστοσελίδων τους μπορεί να επιβραδυνθεί, ενώ στο μέλλον μερικοί χρήστες μπορεί να μην έχουν καν πρόσβαση σε αυτές.

Οι φορητοί υπολογιστές, τα «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα και άλλες σύγχρονες φορητές συσκευές που συνδέονται στο διαδίκτυο, ήδη υποστηρίζουν το νέο πρωτόκολλο. Σύμφωνα με το Αμερικανικό Μητρώο Αριθμών (Διευθύνσεων) του Διαδικτύου, λιγότεροι από το 1% των χρηστών του διαδικτύου δεν έχουν κατάλληλα ρυθμισμένο εξοπλισμό και θα χρειαστεί να αναπροσαρμόσουν τις ρυθμίσεις τους.

Αντίθετα με τους καταναλωτές-χρήστες που δεν θα καταλάβουν τίποτε (μερικοί μπορεί απλώς να χρειαστεί να αναβαθμίσουν τις ρυθμίσεις των μόντεμ και των ρούτερ τους), η προσπάθεια και το κόστος μετάβασης στο νέο σύστημα διευθύνσεων θα πέσει κυρίως στους ώμους των παρόχων πρόσβασης στο διαδίκτυο, των υπεύθυνων των διαδικτυακών τόπων και των εταιρειών δικτύωσης. Αυτοί θα πρέπει να διασφαλίσουν την ομαλή λειτουργία των συστημάτων τους, όταν αυτά θα κληθούν να χειριστούν τις νέες online διευθύνσεις IPv6.

Σύμφωνα με τον Μπέκστρομ της ICANN, η πλήρης μετάβαση στο νέο πρότυπο θα πάρει χρόνια, με συνολικό κόστος μερικών δισεκατομμυρίων δολαρίων διεθνώς. Το Google, το Facebook και άλλοι μεγάλοι «παίκτες» του διαδικτύου θα προσθέσουν μαζικά διευθύνσεις IPv6 δοκιμαστικά και ταυτόχρονα, στις 8 Ιουνίου φέτος (ώρα 00:01 Γκρίνουιτς), για να ελέγξουν τυχόν προβλήματα κατά την μετάβαση.Πηγή "kathimerini.gr" με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Τίτλος: Απ: High-tech news
Αποστολή από: ArXoS στις Απρίλιος 20, 2011, 16:09:56 μμ
Η Philips αποσύρεται από τις τηλεοράσεις!

(http://img.hostedpic.com/images/34321926016436397919.jpg)

Να και κάτι που δεν ακούμε κάθε μέρα...

Στα πλαίσια των περικοπών η Philips εγκαταλείπει την αγορά τηλεοράσεων!

Για την ακρίβεια, μετατρέπει το εν λόγω τμήμα σε κοινοπραξία με την TPV, από το Hong Kong. Η Philips κρατά μόλις το 30% του νέου σχήματος και διατηρεί οψιόν για ολική αποχώρηση!!


Ο λόγος, φυσικά, είναι ότι οι τηλεοράσεις Philips  (http://www.philips.gr/c/televisions/12803/cat/#/overview)δεν αποφέρουν πλέον τα κέρδη του παρελθόντος. Ο ανταγωνισμός είναι πολύ σκληρός και η Philips δεν μπορεί να ακολουθήσει πλέον την τιμολογιακή πολιτική της Samsung, της LG και των άλλων Ασιατών.

Ο νέος CEO της Philips  (http://www.reuters.com/article/2011/04/18/us-philips-idUSTRE73H0KE20110418)είναι αποφασισμένος να αλλάξει πολλά πράγματα. "Εξετάζουμε την κερδοφορία και των 400 τομέων της επιχείρησης", είπε ο Frans van Houten, αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι έρχονται κι άλλες περικοπές.

connection.gr (http://www.connection.gr/eblog/connection-blog/philips-television.html)


Τίτλος: Απ: High-tech news
Αποστολή από: ArXoS στις Απρίλιος 28, 2011, 13:51:58 μμ
Τα πρώτα ηλεκτρονικά γυαλιά οράσεως έρχονται να αλλάξουν τα πάντα!

(http://img845.imageshack.us/img845/5928/534355.jpg)

Για τον... κουβά θα είναι πλέον τα πολυεστιακά γυαλιά τα οποία έχουν κάνει τη ζωή δίσκολη σε πολλούς ανθρώπους

Τα γυαλιά τα οποία κατασκευάζονται από την αμερικανική εταιρία PixelOptics, σύμφωνα με τη βρετανική "Ντέιλι Μέιλ", περιέχουν τους πρώτους στον κόσμο ηλεκτρονικούς φακούς εστίασης, που επιτρέπουν στον κάτοχό τους να αλλάζει εστίαση κατά βούληση, είτε απλώς σκύβοντας το κεφάλι του προς τα κάτω, είτε αγγίζοντας τον σκελετό.

Οι καινοτομικοί φακοί περιέχουν ένα λεπτό στρώμα υγρού κρυστάλλου που αλλάζει ευθυγράμμιση και, κατά συνέπεια, εστίαση. Ο οπτικός ενσωματώνει στα γυαλιά με ηλεκτρονικό τρόπο τις προδιαγραφές της συνταγής του οφθαλμίατρου και αυτά αναλαμβάνουν να μεταβάλλουν την εστίασή τους, ανάλογα με τις επιθυμίες του χρήστη.

Η κίνηση του κεφαλιού προς τα κάτω ή το άγγιγμα του σκελετού είναι αρκετό για να ενεργοποιήσει τις προδιαγραφές εστίασης.

Τα γυαλιά έχουν ενσωματωμένη μια επαναφορτιζόμενη μπαταρία και κάθε φόρτιση για οκτώ ώρες επιτρέπει τη λειτουργία των γυαλιών επί δύο έως τρεις μέρες.

Η κατασκευάστρια εταιρία προτίθεται να βγάλει στην αγορά τέτοια γυαλιά σε διάφορα σχέδια, μεγέθη και χρώματα.

Τα γυαλιά, που ήδη παρουσιάστηκαν στη διεθνή Έκθεση Οπτικών Expo Vision στη Νέα Υόρκη, αναμένεται να πρωτοκυκλοφορήσουν στην αμερικανική αγορά φέτος το καλοκαίρι και, στη συνέχεια, σε άλλες χώρες. Κάθε ζευγάρι, σε πρώτη φάση, θα έχει υψηλό κόστος, τουλάχιστον 1.000 δολάρια.

newsit.gr


Τίτλος: Απ: High-tech news
Αποστολή από: ArXoS στις Μάιος 13, 2011, 11:57:52 πμ
η Microsoft εξαγόρασε το Skype

Η Microsoft ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέληξε σε συμφωνία με την εταιρεία τηλεφωνίας μέσω Διαδικτύου Skype...

(http://img856.imageshack.us/img856/5677/124313478154.jpg)

Για να την εξαγοράσει, προς 8,5 δις δολάρια.

Όπως  ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft Στιβ Μπάλμερ σε ανακοίνωσή του...

«Το Skype είναι μία εξαιρετική υπηρεσία την οποία λατρεύουν εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο. Μαζί θα δημιουργήσουμε το μέλλον των τηλεπικοινωνιών σε πραγματικό χρόνο ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να είναι σε επικοινωνία με την οικογένεια, τους φίλους, τους πελάτες και τους συναδέλφους τους σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου».

Το eBay είχε παραχωρήσει το Νοέμβριο του 2009 τον έλεγχο του Skype σε μία ομάδα επενδυτών, όμως διατήρησε μία συμμετοχή 30% στην εταιρεία. Τότε η αξία του Skype είχε εκτιμηθεί στα 2,75 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ το καλοκαίρι του 2010 είχε ανακοινώσει ότι σκοπεύει να μπει στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.


Το Skype ιδρύθηκε το 2003 και έχει αυτή τη στιγμή 170 εκατομμύρια χρήστες, που το 2010 ξεπέρασαν τα 207 δισεκατομμύρια λεπτά επικοινωνίας!

Η Microsoft αναμένεται να διαθέσει τις υπηρεσίες του Skype στις κονσόλες παιχνιδιών X-box, στα κινητά τηλέφωνα που λειτουργούν με σύστημα Windows Phone, αλλά και σε «μία μεγάλη ποικιλία συσκευών που λειτουργούν με Windows».

http://www.youtube.com/watch?v=i0z7ti0Un10

zougla.gr


Τίτλος: Απ: High-tech news
Αποστολή από: ArXoS στις Ιούνιος 04, 2011, 14:36:31 μμ
Μπικίνι που φορτίζει κινητά

Ένα μπικίνι που μπορείτε να κάνετε δώρο στην κοπέλα σας και παράλληλα να μην ανησυχείτε για την μπαταρία του κινητού, της ταμπλέτας σας ή οποιουδήποτε άλλης ηλεκτρονικής μικροσυσκευής διαθέτεται.

(http://img580.imageshack.us/img580/8271/6bbbea54a75a14bb46b9893.jpg)

Το μπικίνι αυτό το οποίο είναι κομμένο και ραμμένο ακριβώς στα μέτρα σας είναι ικανό να απορροφά τις ακτίνες του ήλιου και να τις μετατρέπει σε ενέργεια για να τροφοδοτήσετε τις συσκευές σας. Πρόκειται για ένα μπικίνι επικαλυμμένο με φωτοβολταϊκά μικροπάνελ, ενώ διαθέτει μία θύρα usb για να συνδέετε ότι επιθυμείτε και να το φορτίζετε. Είναι πλήρως αδιάβροχο, αρκεί να μην ξεχάσετε να αποσυνδέσετε την συσκευή προτού βουτήξετε στο νερό, καθώς και να στεγνώσετε αρκετά καλά αφού δροσιστείτε πριν συνδέσετε κάποια.

Το κάθε κομμάτι για να ραφτεί χρειάζεται περισσότερο από 80 ώρες και η τιμή του είναι κάτι περισσότερο από 150 ευρώ, ανάλογο το μέγεθος. Η κλωστή που έχει χρησιμοποιηθεί είναι ηλεκτρικά αγώγιμη, ενώ και τρόπος που είναι συνδεδεμένα τα πάνελ είναι συγκεκριμένος ώστε να επιτευχθεί η κατάλληλη τάση και ένταση ρεύματος.

Ο δημιουργός του παραπάνω μπικίνι είναι ο κύριος Schneider. Το αρχικό του σχέδιο απέβλεπε στο να κατασκευάσει ένα μπικίνι το οποίο θα πάγωνε τις μπύρες και οτιδήποτε άλλο. Προς το παρόν όμως έκανε ένα που θα φορτίζει τα διάφορα gadget, όμως στα άμεσα σχέδια του είναι η δημιουργία ενός αντρικού μαγιό για να λειτουργεί ως ψύκτης...

Ο ίδιος βρίσκει αρκετά ειρωνικό το μπικίνι με τα ηλιακά πάνελ , μιας και από τη μια το μπικίνι είναι ακριβώς για να καλύπτει όσο το δυνατό λιγότερο δέρμα, ενώ από την άλλη για να έχουμε για να εκμεταλλευτούμε όσο το δυνατόν περισσότερο την ηλιακή ενέργεια όσο μεγαλύτερη επιφάνεια καλύπτεται τόσο το καλύτερο.

tovima.gr


Τίτλος: Έλληνας κατασκεύασε τον ταχύτερο υπολογιστή του κόσμου
Αποστολή από: Pastaflora στις Ιούνιος 13, 2011, 12:31:35 μμ
ΠΗΓΗ ΤΕ.AR.GR

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ: Έλληνας κατασκεύασε τον ταχύτερο υπολογιστή του κόσμου

   
                                                  (http://i54.tinypic.com/2uthra8.jpg)

Έλληνας κατασκεύασε τον ταχύτερο υπολογιστή του κόσμουΕρευνητές της εταιρείας πληροφορικής ΙΒΜ, με επικεφαλής τον Έλληνα φυσικοχημικό Φαίδωνα Αβούρη, δημιούργησαν το πρώτο κύκλωμα υψηλής ταχύτητας από γραφένιο, στο οποίο όλα τα στοιχεία είναι ολοκληρωμένα σε ένα τσιπάκι.

 Πρόκειται για παγκόσμια πρωτιά και ένα σημαντικό βήμα για τη δημιουργία μιας νέας γενιάς ηλεκτρονικών υπολογιστών βασισμένων στο γραφένιο και όχι στο πυρίτιο όπως μέχρι σήμερα, με δυνητικές εφαρμογές από τις ασύρματες επικοινωνίες μέχρι τους ενισχυτές.

Τα τελευταία χρόνια είχε υπάρξει πρόοδος στη δημιουργία συσκευών βασισμένων στο πολύ λεπτό γραφένιο, που θεωρείται το «υλικό του μέλλοντος», ενώ είχαν κατασκευαστεί μεμονωμένα τρανζίστορ από γραφένιο.

Όμως δεν είχε καταστεί δυνατό να ενοποιηθούν (ολοκληρωθούν) τα τρανζίστορ από γραφένιο με άλλα ηλεκτρονικά συστατικά μέσα σε ένα ενιαίο και μοναδικό "τσιπ", αυτό ακριβώς που κατάφεραν οι ερευνητές της ΙΒΜ.

Η δυσκολία έγκειτο κυρίως στο ότι το γραφένιο δεν κολλάει πολύ καλά στα μέταλλα και τα οξείδια, τα οποία χρησιμοποιούνται στηβιομηχανία παραγωγής ημιαγωγών.

Ο Φαίδων Αβούρης, που έκανε τηνεπιστημονική δημοσίευση στο περιοδικό Science, καθοδήγησε μια ομάδα ερευνητών του Κέντρου Ερευνών Γουότσον της ΙΒΜ στη Νέα Υόρκη, ώστε να ξεπεράσουν για πρώτη φορά τις τεχνικές δυσκολίες, ενοποιώντας σε ένα ολοκληρωμένο κύκλωμα ένα τρανζίστορ γραφενίου και ένα ζεύγος πηνίων επαγωγικής αντίστασης πάνω σε μια πλακέτα από καρβίδιο του πυριτίου.

Είναι σημαντικό ότι η όλη διαδικασία κατασκευής είναι συμβατή με τις υφιστάμενες συμβατικές μεθόδους παραγωγής ημιαγωγών, πράγμα που διευκολύνει την πρακτική εφαρμογή της νέας τεχνολογίας.

Τα νέα ολοκληρωμένα κυκλώματα από γραφένιο λειτουργούν σε ραδιοσυχνότητες μέχρι 10 GHz και είναι κατ' εξοχήν κατάλληλα για συστήματα ασύρματων επικοινωνιών.

Η ομάδα του Αβούρη (Nanometer Scale Science and Technology), στην οποία περιλαμβάνεται ο επίσης ελληνικής καταγωγής ερευνητής ΧρήστοςΔημητρακόπουλος, ήδη εργάζεται για να τελειοποιήσει το νέο ολοκληρωμένο κύκλωμααπό γραφένιο, ενώ σχεδιάζει την ανάπτυξη ακόμα πιο πολύπλοκων κυκλωμάτων για πιο εξελιγμένες συσκευές.

Μεταξύ άλλων, οι ερευνητές πιστεύουν ότι είναι δυνατόν, στο μέλλον, να συνδυάσουν γραφένιο και πυρίτιο και να δημιουργήσουν "υβριδικά" κυκλώματα με νέες λειτουργικές δυνατότητες.

Το γραφένιο ανακαλύφθηκε στη δεκαετία του ΄70 και βαθμιαία οι επιστήμονες,μέσα από διαδοχικές ανακαλύψεις, έχουν καταφέρει να παρασκευάζουν "φιλμ" αυτούτου υλικού με πάχος μόλις ένα άτομο. Το φιλμ συνίσταται σε μια εξαγωνική διάταξη μορίων άνθρακα και έχει ποικίλα πλεονεκτήματα, όπως ότι είναι εύκαμπτο,διαφανές και φθηνό.

Προς το παρόν πάντως, το γραφένιο δεν φαίνεται ικανό να αντικαταστήσει τα σημερινά τρανζίστορ CMOS, που αποτελούν τη βάση όλων των μικροεπεξεργαστών καιτων μνημών των ηλεκτρονικών υπολογιστών και των καταναλωτικών ηλεκτρονικών συσκευών.

Το γραφένιο δεν έχει τις ίδιες φυσικές ιδιότητες με τα υλικά των παραδοσιακών ημιαγωγών και δεν μπορεί -ακόμα τουλάχιστον- να πετύχει τα ίδια πράγματα με ένα συμβατικό τρανζίστορ.

Όμως η βιομηχανία ημιαγωγών -στην Ευρώπηκαι την Ασία ακόμη περισσότερο από ό,τι τις ΗΠΑ- το θεωρεί πολλά υποσχόμενο και επενδύει σε αυτό, καθώς, όπως δήλωσε ο Αβούρης, η ενσωμάτωση των συγκριτικά φθηνότερων κυκλωμάτων γραφένιου μπορεί στο μέλλον να μειώσει τις τιμές πολλών ηλεκτρονικών συσκευών.

Ο Φαίδων Αβούρης γεννήθηκε το 1945 στην Ελλάδα και αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ενώ πήρε το διδακτορικό του στην Φυσικοχημεία από το πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν το 1974. Έκανε την μεταδιδακτορική του έρευνα στο πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια-Λος Ατζελες (UCLA)και μετά εργάστηκε ως ερευνητής στα Εργαστήρια Bell της AT&T.

Το 1978 μεταπήδησε στην ΙΒΜ, όπου και παραμένει μέχρι σήμερα ως κορυφαίος ερευνητής,επικεφαλής του τομέα νανοεπιστήμης και νανοτεχνολογίας, όπου θεωρείται πρωτοπόρος σε διεθνές επίπεδο. Έχει επίσης διατελέσει καθηγητής στα πανεπιστήμια Κολούμπια και Ιλινόις.

Η θεωρητική (βασική) και πειραματική (εφαρμοσμένη) έρευνά του εστιάζεται στις ηλεκτρικές, οπτικές και οπτοηλεκτρονικές ιδιότητες των νανοσωλήνων άνθρακα και του γραφένιου, έχοντας δημοσιεύσει περισσότερες από 360 επιστημονικές εργασίες πάνω σε αυτά τα θέματα. Το 1998, η ομάδα του στην ΙΒΜ παρουσίασε το πρώτο στον κόσμο μοριακό τρανζίστορ βασισμένο σε νανοσωλήνες άνθρακα, το οποίο βελτίωσε περαιτέρω τα επόμενα χρόνια.

Ο Αβούρης έχει ανοίξει το δρόμο για μιαενοποιημένη ηλεκτρονική και οπτοηλεκτρονική τεχνολογία με βάση τα υλικά από άνθρακα. Είναι μέλος πολλών επιφανών επιστημονικών και ακαδημαϊκών ενώσεων και έχει βραβευτεί κατ' επανάληψη για το έργο του.


Τίτλος: Απ: High-tech news
Αποστολή από: ArXoS στις Ιούλιος 01, 2011, 00:41:21 πμ
Το Microsoft Office απογειώνεται στα σύννεφα

(http://img135.imageshack.us/img135/5618/20110628101083.jpg)

Παρουσιάστηκε και επίσημα την Τρίτη το Office 365, μια νέα έκδοση της σουίτας της Microsoft που τρέχει στο λεγόμενο υπολογιστικό σύννεφο (cloud) και καθιστά τα δημοφιλή προγράμματα γραφείου προσβάσιμα και από το Διαδίκτυο. Η online σουίτα θα επιχειρήσει τώρα να αντιμετωπίσει τον ανταγωνισμό του Google Apps στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.

Με το Office 365, το Word, το Excel και οι υπόλοιπες εφαρμογές του Office μπορούν να χρησιμοποιηθούν από οποιονδήποτε σταθερό ή φορητό υπολογιστή, από υπολογιστές-ταμπλέτες και από smartphone με λογισμικό της Microsoft, της Apple ή της RIM.

Πληρώνοντας από 6 έως 27 δολάρια για κάθε χρήστη ανά μήνα, οι εταιρικοί πελάτες θα μπορούν να τρέχουν τα προγράμματα μέσω του browser αλλά και να τα εγκαθιστούν, εφόσον το επιθυμούν, στα δικά τους PC.

Το λογισμικό του Office που προορίζεται να τρέχει σε κεντρικούς διακομιστές (Exchange, SharePoint, Lync) θα τρέχει στα κέντρα δεδομένων της Microsoft, απαλλάσσοντας τις εταιρείες από την ανάγκη να αγοράζουν και να συντηρούν δικούς τους διακομιστές.

Το λανσάρισμα του Office 365 δεν άφησε αδιάφορη τη Google, η οποία έσπευσε να τονίσει τα πλεονεκτήματα της δικής της πρότασης. Ο Σαν Σίνα, υπεύθυνος μάρκετινγκ online εφαρμογών, επισημαίνει στο εταιρικό του ιστολόγιο ότι το Office 365 είναι ακριβότερο από το Google Apps, το οποίο κοστίζει γύρω στα 5 δολάρια ανά χρήστη ανά μήνα και σημειώνει επιτυχία στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.

Τονίζει ακόμα ότι το Office είναι ένα προϊόν με μεγάλη ιστορία που γίνεται «πιο περίπλοκο» και «δύσκολο στη διαχείριση» καθώς προσαρμόζεται στις ανάγκες του Διαδικτύου.

«Το Google Apps γεννήθηκε για τον Παγκόσμιο Ιστό και εμείς εξυπηρετούμε εκατοντάδες εκατομμύρια χρήστες εδώ και χρόνια» γράφει.

dete.gr


Τίτλος: Απ: High-tech news
Αποστολή από: ArXoS στις Ιούλιος 07, 2011, 13:20:01 μμ
Δωρεάν ασύρματο WiFi στα ΜΜΜ

(http://img.hostedpic.com/images/94529414244908193685.jpg)

Ασύρματη πρόσβαση στο διαδίκτυο θα έχουν οι Αθηναίοι που χρησιμοποιούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, σε ένα χρόνο από σήμερα. Σχέδιο για την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών

Σε ένα χρόνο από σήμερα όλοι οι Αθηναίοι πολίτες θα έχουν ασύρματη πρόσβαση στο διαδίκτυο σε όλους τους σταθμούς του Μετρό, του ΟΣΕ, και σε επιλεγμένους σταθμούς Λεωφορείων.

Σύμφωνα με το athenstransport (http://athenstransport.com/2011/07/04/oasa-wifi/), μάλιστα η αρχή θα γίνει σε τρεις μήνες από τώρα  με το σταθμό Πανεπιστήμιο του Μετρό.

Ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Γ. Ν. Ραγκούσης είχε συνεργασίες  με τον πρόεδρο του ΟΑΣΑ και του Μετρό αναφορικά με την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών για την καλύτερη εξυπηρέτηση και ενημέρωση του πολίτη.

Διαπιστώθηκε η δυνατότητα με χαμηλά κόστη να προσφέρονται προηγμένες υπηρεσίες εξυπηρέτησης,  χωρίς να επιβαρύνονται εργαζόμενοι και χρήστες των μέσων μαζικής μεταφοράς.

Κατά τη διάρκεια της συνεργασίας με τις διοικήσεις του ΟΑΣΑ και του Μετρό συμφωνήθηκε το πλαίσιο με βάση το οποίο εντός ενός έτους θα έχει τοποθετηθεί ασύρματο ίντερνετ (wi-fi) σε όλους τους σταθμούς του Μετρό, του ΟΣΕ και επιλεγμένους σταθμούς Αστικών λεωφορείων, με προτεραιότητα σε όσους βρίσκονται σε πλατείες, προκειμένου ο πολίτης να έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί δωρεάν το διαδίκτυο για την ενημέρωσή του αλλά και να υπάρχει η δυνατότητα μαζικής ενημέρωσης σε περίπτωση έκτακτου γεγονότος.  Εντός τριμήνου ξεκινά η πιλοτική λειτουργία wi-fi στο σταθμό Μετρό Πανεπιστημίου και στη στάση αστικών λεωφορείων Πανεπιστημίου.

Αντίστοιχη συμφωνία έγινε για την τοποθέτηση ασύρματου δικτύου και εντός του δικτύου του Μετρό και του ΟΣΕ ώστε να υπάρχει η δυνατότητα δωρεάν σύνδεσης στο διαδίκτυο κατά τη διάρκεια χρήσης των συρμών με τρόπο που θα εξειδικευθεί άμεσα.

Άλλες τεχνολογικές καινοτομίες όπως το σύστημα τηλεματικής, και το αυτοματοποιημένο σύστημα συλλογής κομίστρου (ηλεκτρονικό εισιτήριο), βρίσκονται ήδη στην φάση του διαγωνισμού και αναμένονται εξελίξεις.


Τίτλος: Απ: High-tech news
Αποστολή από: ArXoS στις Οκτώβριος 24, 2011, 12:13:06 μμ
Super computer προβλέπει ασθένειες;

(http://img194.imageshack.us/img194/8914/computer626355.jpg)

Ερευνητές του Brigham and Women’s Hospital (BWH) της Βοστώνης και του GNS Healthcare (Cambridge, MA) συνεργάζονται για την ανάπτυξη ενός συστήματος πρόληψης των ανεπιθύμητων συμβάντων (αρχικά ανεπιθύμητων ενεργειών φαρμάκων και επανεισαγωγών στο νοσοκομείο) σε ασθενείς με καρδιακή ανεπάρκεια, πράγμα που στο παρελθόν ήταν αδύνατο να συμβεί.

Οι ερευνητές θα χρησιμοποιήσουν την υπερ-υπολογιστική πλατφόρμα "Ανάστροφη Μηχανική και Προωθητική Προσομοίωση" (REFS) της εταιρείας GNS για να αναλύσουν δεδομένα από τους ηλεκτρονικούς φακέλους ασθενών.

www.iatropedia.gr


Τίτλος: Απ: High-tech news
Αποστολή από: ArXoS στις Ιανουάριος 11, 2012, 01:15:52 πμ
Έρχεται ο υπολογιστής των 19€!

(http://img.hostedpic.com/images/47489232042687016240.jpg)

Αρχές του 2012 ξεκινάει η παραγωγή του υπολογιστή των 19€.

O "Raspberry Pi" είναι ένας μίνι υπολογιστής με πάρα πολύ χαμηλό κόστος παραγωγής ο οποίος αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά μέσα στο 2012 αφού η κατασκευάστρια εταιρία του, ανακοίνωση οτι από τον Ιανουάριο ξεκινάει το στάδιο μαζικής παραγωγής.

Ο νέος μίνι υπολογιστής έχει το μέγεθος μιας πιστωτικής κάρτας και θα κοστίζει μόλις 19€.

Το λειτουργικό που θα χρησιμοποιεί θα είναι μία τροποποιημένη έκδοση του Linux και από τεχνικής άποψης διαθέτει έναν  ARM11 επεξεργαστή στα 700MHz και θα κυκλοφορήσει σε 2 μοντέλα, το ένα με 128MB μνήμη RAM χωρίς θύρα Ethernet και το άλλο με 256ΜΒ μνήμη και θύρα Ethernet.

Επίσης διαθέτει μία θύρα USB 3.0, ένα slot για κάρτες μνήμης, μια composite και μια HDMI έξοδο για να μπορεί να συνδεθεί με οθόνη ακόμα και υψηλής ανάλυσης αφού μπορεί άνετα να παίξει Full HD βίντεο .

Ο "Raspberry Pi" αναμένεται να περιζήτητος από σχολεία και άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα ειδικά σε χώρες που μαστίζονται από την οικονομική κρίση.

newsit.gr


Τίτλος: Απ: High-tech news
Αποστολή από: ArXoS στις Φεβρουάριος 13, 2012, 20:46:59 μμ
2012: Η χρονιά των ultrabooks

Ο λεπτότερος στον κόσμο φορητός από την Acer και ένας από την Intel που θα ελέγχεται με χειρονομίες.

(http://img.hostedpic.com/images/62168283975821875411.jpg)

Το 2012 θα είναι η εποχή των πολύ λεπτών φορητών υπολογιστών, των ultrabooks, όπως διαγράφονται οι φετινές τάσεις στο «βαρόμετρο» της παγκόσμιας αγοράς, τη διεθνή έκθεση ηλεκτρονικών καταναλωτικών «γκάτζετ» CES στο Λας Βέγκας των ΗΠΑ.

H ταϊβανέζικη εταιρεία Acer παρουσίασε τον λεπτότερο φορητό υπολογιστή στον κόσμο, το Aspire S5, που έχει πάχος μόλις 15 χιλιοστών στο παχύτερο σημείο του, κερδίζοντας έτσι τα πρωτεία από το MacBook Air της Apple, που είναι κατά δύο χιλιοστά πιο παχύ.

Το μηχάνημα της Acer, που ενεργοποιείται σε μόλις ενάμιση δευτερόλεπτο, είναι το πρώτο από τουλάχιστον 75 μοντέλα ultrabooks, τα οποία αναμένεται να βγουν στην αγορά φέτος από διάφορους κατασκευαστές. Τα ultrabooks, ως κατηγορία υπολογιστών, θεωρούνται ανταγωνιστικοί των ταμπλετών (tablet PCs), όπως το iPad.

To Acer S5 ζυγίζει περίπου 1,35 κιλά και η μπαταρία του, σύμφωνα με την εταιρία, μπορεί να κρατήσει για εβδομάδες χωρίς επαναφόρτιση. Διαθέτει οθόνη LCD 13,3 ιντσών, εξωτερικό από κράμα μαγνησίου-αλουμινίου και πολύ γρήγορη θύρα μεταφοράς δεδομένων Thunderbolt.

Το μηχάνημα, που επιτρέπει πρόσβαση σε αυτό από «έξυπνο» κινητό, εργάζεται με επεξεργαστή Intel, ενώ διαθέτει θύρες για κάρτα SSD, γρήγορη USB 3.0 και ΗDMI. Θα βγει στην αγορά την άνοιξη σε ακόμα άγνωστη τιμή.

Από την πλευρά της, η αμερικανική εταιρεία Intel παρουσίασε ultrabooks που ελέγχονται μόνο με χειρονομίες μέσω ενσωματωμένων αισθητήρων. Παράλληλα, επιτρέπουν στον χρήστη να κάνει αγορές με πιστωτική κάρτα, περνώντας απλώς την κάρτα πάνω από το ultrabook, καθώς το μηχάνημα διαθέτει τη νέα τεχνολογία «επικοινωνίας εγγύς πεδίου», απαλλάσσοντας έτσι τον χρήστη από την υποχρέωση να πληκτρολογεί τα στοιχεία της κάρτας του στην οθόνη.

Τα νέα ultrabooks συνοδεύονται από ειδική αντικλεπτική τεχνολογία. Ακόμα, η Intel προχωρά σε συνεργασία με την εταιρία Nuance, που ανέπτυξε το λογισμικό αναγνώρισης και δημιουργίας φωνής Siri για λογαριασμό της Apple.

Όπως έκανε γνωστό η εταιρεία, θα ξεκινήσει μεγάλη σχετική διαφημιστική καμπάνια από τον Απρίλιο. Στόχος της είναι να προωθήσει την ιδέα των νέας γενιάς ultrabooks που θα ελέγχονται εξ αποστάσεως, μέσω χειρονομιών ή φωνής, ενώ απώτερος στόχος της είναι οι φορητοί υπολογιστές να προσφέρουν και «ζωντανή» μετάφραση.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Τίτλος: Απ: High-tech news
Αποστολή από: ArXoS στις Μάρτιος 20, 2012, 10:25:35 πμ
Οι Anonymous κυκλοφόρησαν το δικό τους λειτουργικό;

(http://img836.imageshack.us/img836/4439/anonymousos01627355.jpg)

Η δημοφιλής ομάδα χάκερ Anonymous φαίνεται πως κυκλοφόρησε την πρώτη έκδοση του πρώτου λειτουργικού της συστήματος

Το νέο λειτουργικό σύστημα ονομάζεται Anonymous-OS και για την ώρα βρίσκεται στα πρώτα στάδια ανάπτυξης του, συγκεκριμένα στην έκδοση 0.1.
 
Με το λειτουργικό αυτό η ομάδα θέλει να δώσει στους χρήστες όλα τα εργαλεία που χρειάζονται για να μπορούν να συμμετέχουν στην ομάδα των Anonymous κια να βοηθάνε σε διάφορες διαδικτυακές επιθέσεις.
 
Το Anonymous-OS βασίζεται στο Ubuntu 11.10 ( το οποίο είναι βασισμένο σε Linux) και χρησιμοποιεί το περιβάλλον Mate, το οποίο είναι επίσης ανοιχτό λογισμικό.

http://www.youtube.com/watch?v=9z9Uaqyry8I

Τέλος ένα μήνυμα που φαίνεται να είναι από το προφίλ των Anonymous στο Twitter γράφει οτι δεν έχουν κάποια σχέση με το λειτουργικό αυτό και οτι δεν θα πρέπει να το κατεβάσουν μιας και είναι γεμάτο κακόβουλα προγράμματα τα οποία μολύνουν τον υπολογιστή του χρήστη.
 
Η διαδικασία της διανομής ενός λειτουργικού συστήματος ανοιχτού λογισμικού, είναι απολύτως νόμιμη και όποιος θέλει το δοκιμάζει με δική του πάντα ευθύνη.

http://www.newsit.gr


Τίτλος: Απ: High-tech news
Αποστολή από: ArXoS στις Απρίλιος 09, 2012, 20:10:45 μμ
Νέος ιός απειλεί τα Android!

(http://img842.imageshack.us/img842/5990/androidtrojanalert62735.jpg)

Ένας νέος τύπος κακόβουλου λογισμικού (malware) εδώ και λίγες μέρες έχει κάνει την εμφάνισή του στα Android.

O λόγος για το «LeNa» (Legacy Native) το οποίο εμφανίζεται και εισβάλει στη συσκευή του χρήστη ως μία μια νόμιμη εφαρμογή, χωρίς να χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη έγκριση και στη συνέχεια αποκτά τον πλήρη έλεγχο της συσκευής.
 
Αρχικά το LeΝa μετά την εγκατάστασή του, κατεβάζει παράλληλα κι άλλες εφαρμογές χωρίς να ζητά την άδεια του χρήστη και χωρίς φυσικά να του παρουσιάζεται κάποια ειδοποίηση.
 
Για την ώρα, το malware αυτό υπάρχει σε μερικές Android εφαρμογές σε ανεπίσημα site και όχι στο Google Play.

http://www.newsit.gr


Τίτλος: Απ: High-tech news
Αποστολή από: ArXoS στις Αύγουστος 24, 2012, 12:08:13 μμ
Κατακλυσμός από… ταμπλέτες το 2012

Πάνω από 100 εκατ. ηλεκτρονικές ταμπλέτες ενδέχεται να πωληθούν το τρέχον έτος σε ολόκληρο τον κόσμο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του γραφείου ABIresearch.

(http://img.hostedpic.com/images/41564579876718706992.jpg)

«Η αγορά στις ταμπλέτες έχει λάβει μία τάση να φθάσει τα 102 έως 110 εκατ. τεμάχια σε πωλήσεις σε όλον τον κόσμο για το σύνολο του 2012», τόνισε ο Τζεφ Ορ, ειδήμονας σε προϊόντα κινητής τηλεφωνίας και πληροφορικής στο ABIresearch.

Η αγορά στις ταμπλέτες, που σύμφωνα με ορισμένες μελέτες ενδέχεται να ξεπεράσει αυτή των φορητών υπολογιστών σε κάποια χρόνια, σήμερα κυριαρχείται από την Apple και το προϊόν της iPad.

Από τα 25 εκατ. ταμπλέτες που πωλήθηκαν κατά το τρίτο τρίμηνο του 2012, τα 17 εκατ. ήταν iPad.

Η κυριότερος ανταγωνιστής της Apple είναι η Samsung, η οποία υπολείπεται κατά πολύ στις πωλήσεις με μόλις 2,4 εκατ. τεμάχια.

Οι εταιρείες Samsung, Google και Microsoft πρόσφατα παρουσίασαν τα νέα προϊόντα τους, που φιλοδοξούν να εκθρονίσουν το iPad, ενώ η αγορά αναμένει με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τον Σεπτέμβριο από την Apple να παρουσιάσει το iPad mini.


http://www.newsbomb.gr


Τίτλος: Απ: High-tech news
Αποστολή από: ArXoS στις Αύγουστος 29, 2012, 11:42:01 πμ
Απίστευτο πληκτρολόγιο που... πλένεται στο νεροχύτη και δεν παθαίνει τίποτα!

(http://img829.imageshack.us/img829/6726/20120823236889.jpg)

Λύση τόσο για τους μικροβιοφοβικούς, όσο και για τους αδέξιους, που τους συμβαίνει συχνά να αναποδογυρίζει η κούπα με τον καφέ στο γραφείο, αποτελεί ένα νέο πληκτρολόγιο που πλένεται στο χέρι.

Το νέο πληκτρολόγιο «Washable Keyboard K310» της Logitech, διαθέτει ειδικό στεγανό ώστε να μπορεί να μπαίνει κάτω από τη βρύση και να πλένεται σαν όλα... τα υπόλοιπα σκεύη της κουζίνας.

Μάλιστα, σύμφωνα με την εταιρεία μπορείτε ακόμη και να το βυθίσετε στο νερό, σε βάθος έως και 28 εκατοστών, ενώ χάρη στις ειδικά μελετημένες οπές στραγγίσματος που διαθέτει στεγνώνει εύκολα έτσι ώστε να είναι γρήγορα και πάλι έτοιμο προς χρήση.


Τίτλος: Απ: High-tech news
Αποστολή από: ArXoS στις Σεπτέμβριος 05, 2012, 10:17:11 πμ
Κυκλοφόρησε ο νέος Firefox 15!

(http://img171.imageshack.us/img171/6328/carbon20firefox.png)

Η νέα έκδοση του δημοφιλούς browser της Mozilla, είναι πλέον διαθέσιμη στους χρήστες και σίγουρα θα τους ικανοποιήσει.
 
Μία από τις σημαντικότερες αλλαγές που έχει ο νέος Firefox 15 είναι οτι χρησιμοποιεί λιγότερη μνήμη με αποτέλεσμα να είναι πολύ πιο γρήγορος από τις προηγούμενες εκδόσεις που έχουν κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα.
 
Πολλές όμως είναι και οι βελτιώσεις που έχει και στον τομέα των γραφικών όπως μπορείτε να δείτε και στο παρακάτω βίντεο.

http://www.youtube.com/watch?v=mIYmxPdtsl4

Τέλος η ενημέρωση του Firefox γίνεται αυτόματα χωρίς να χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη διαδικασία από το χρήστη οπότε δεν πρόκειται να εμφανιστεί κάποιο pop up παράθυρο που να του λέει οτι υπάρχει κάποια διαθέσιμη ενημέρωση.


Τίτλος: Απ: High-tech news
Αποστολή από: ArXoS στις Σεπτέμβριος 03, 2013, 21:17:45 μμ
H Microsoft εξαγοράζει τη μονάδα κινητών τηλεφώνων της Nokia

(http://img821.imageshack.us/img821/5125/5gnu.jpg)

Η Microsoft, έναντι 5,44 δισεκατομμυρίων ευρώ, θα εξαγοράσει τη μονάδα κατασκευής κινητών τηλεφώνων της Nokia, όπως ανακοίνωσε σήμερα η φινλανδική εταιρεία.

Η κάποτε μεγαλύτερη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας στον κόσμο θα επικεντρώσει πλέον τις δραστηριότητές της στον τομέα των υπηρεσιών και των δικτύων, σε μία απόφαση που αποτελεί "την καλύτερη επιλογή για την πρόοδο, τόσο της Nokia, όσο και των μετόχων της", αναφέρει ο πρόεδρος της εταιρείας Ρίστο Σιλάασμαα σε ανακοίνωσή του.

Η συμφωνία αναμένεται να οριστικοποιηθεί κατά το πρώτο τρίμηνο του 2014 και θα τεθεί προς έγκριση στους μετόχους της Nokia.

Η φινλανδική εταιρεία έχει συνεταιρισθεί από το 2011 με την Microsoft και χρησιμοποιεί το λειτουργικό σύστημα Windows της Microsoft στη λειτουργία των κινητών της τηλεφώνων.


Τίτλος: Απ: High-tech news
Αποστολή από: ArXoS στις Σεπτέμβριος 03, 2013, 21:19:22 μμ
Το iWatch της Apple έρχεται στην αγορά μέσα στο 2014!

(http://img32.imageshack.us/img32/7168/pznh.jpg)

Η Apple ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει 63 εκατομμύρια iWatches το 2014 στην τιμή των 199 δολαρίων

Η Apple φημολογείται ότι έχει συνεργαστεί με δύο προμηθευτές από την Ταϊβάν για να ξεκινήσει η κατασκευή των λεγόμενων iWatch, της έξυπνης συσκευής που μπορεί να φορεθεί, τα οποία πιθανότατα να διατεθούν στην αγορά κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2014.
 
Υπάρχουν επίσης ψίθυροι ότι η εταιρεία Cupertino θα κάνει την ουσιαστική παραγωγή των 63,4 εκατ. συσκευών το 2014, που συνεργάζεται με τους κατασκευαστές Inventec και Quanta και θα διαχωρίσει τις παραγγελίες του iWatch σε μια αναλογία 60:40, αντίστοιχα. Αν αυτό αληθεύει, το ποσοστό των πωλήσεων θα είναι κοντά με τις συνολικές πωλήσεις του iPod της Apple από το 2008 έως το 2010.
 
Η είδηση έρχεται από έναν αναλυτή του CIMB Securities Limited, τον Wang Wanli κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στο The Commercial Times. Σύμφωνα με τον Wanli, η Apple θα τιμολογήσει το iWatch στα $199.


Τίτλος: Απ: High-tech news
Αποστολή από: ArXoS στις Οκτώβριος 08, 2013, 18:44:58 μμ
Κινητά που ... "λυγίζουν"

(http://img138.imageshack.us/img138/3329/9z3m.jpg)

Η νοτιοκορεατική εταιρεία LG ανακοίνωσε ότι εντός του 2014 θα κυκλοφορήσουν στην αγορά οι πρώτες εύκαμπτες οθόνες OLED για συσκευές «έξυπνων» κινητών τηλεφώνων.

Πριν από μερικές εβδομάδες, η επίσης νοτιοκορεατική Samsung είχε γνωστοποιήσει ότι θα λανσάρει το πρώτο της «έξυπνο» κινητό τηλέφωνο, μια ειδική έκδοση του Galaxy Note 3, με «εύκαμπτη» οθόνη αφής.

Στην ανακοίνωση της LG τονίζεται ότι η νέα οθόνη θα είναι παράλληλα η ελαφρύτερη της αγοράς ζυγίζοντας μόλις 7,2 γραμμάρια.

Τι είναι η τεχνολογία OLED

Η συγκεκριμένη τεχνολογία «ενεργών στοιχείων» αξιοποιεί τη μέθοδο της οργανικής εκπομπής φωτός. Αυτό δίνει τη δυνατότητα στους κατασκευαστές των οθονών OLED να τις σχεδιάζουν λεπτότερες και πιο ευέλικτες από ποτέ.

Παράλληλα, η τεχνολογία OLED δίνει έμφαση στην εξοικονόμηση ενέργειας, άρα και στη μείωση του κόστους χρήσης.


Τίτλος: Απ: High-tech news
Αποστολή από: ArXoS στις Ιούλιος 17, 2014, 18:27:26 μμ
4 λόγοι που δεν ενδιαφέρεται κανείς για τα smartwatches ή ελληνιστί έξυπνα ρολόγια

(http://i60.tinypic.com/20k3xpe.jpg)

Τα smartwatches ή ελληνιστί τα έξυπνα ρολόγια είναι το νέο εν δυνάμει τρεντ της αγοράς, με τις εταιρείες να ακονίζουν τα μαχαίρια τους για το ποια θα ξεκινήσει πιο δυναμικά. Ωστόσο εμάς μας ενδιαφέρει;

Με την παρουσίαση του Android Wear από την Google, θεωρήσαμε πως και ποιος δεν θα «καιγόταν» να αποκτήσει ένα ντιζαϊνάτο ρολόι το οποίο θα κάνει και τηλέφωνα, και θα υπακούει σε φωνητικές εντολές; Τελικά μάλλον δεν ενδιαφέρει κανέναν....

Σύμφωνα με την έρευνα που έκανε το FindTheBest, οι χρήστες περισσότερο ενδιαφέρονται για ρολόγια γυμναστικής (για να κρατούν τον χρόνο των σετ τους ή της διαδρομής τους) παρά για έξυπνα ρολόγια. Ανάμεσα σε μία γκάμα από εκτυπωτές, laptop, επεξεργαστές και κάθε είδους γκάτζετ, ο κόσμος έψαξε για smartphones, για υπολογιστές μέχρι και για τα άσχημα ακουστικά Bluetooth... Όχι όμως για έξυπνα ρολόγια.

Γιατί όμως συμβαίνει αυτό;

Τα έξυπνα ρολόγια είναι χοντρά

Σύμφωνα με το WatchStation, ο μέσος όρος πάχους ενός συνηθισμένου ρολογιού καρπού είναι τα 8-12 χιλιοστά. Οτιδήποτε μεταξύ 6-8 είναι λεπτό, ενώ πάνω από τα 10 είναι παχύ. Μπορεί για τον γκατζετάκια να παίζει ρόλο το εσωτερικό ενός smartwatch, ωστόσο η μάζα των καταναλωτών δεν είναι γκατζετάκηδες. Έτσι οτιδήποτε παχύ χοντρό και μη ντιζαϊνάτο δεν έχει απήχηση... (και δεν θα έπρεπε να έχει).

Τα έξυπνα ρολόγια είναι ακριβά

Για τα κλασσικά ρολόγια, οι τιμές είτε είναι πολύ χαμηλές, ελάχιστα ευρώ, είτε απλησίαστες (βλ. Rolex). Τότε ποιο είναι το πρόβλημα με τα έξυπνα ρολόγια; Οι καταναλωτές είναι κατά κύριο λόγο μοιρασμένοι στις δύο τιμολογιακές αυτές κατηγορίες. Η μεγάλη μάζα δεν αγοράζει αυτά που βρίσκονται ανάμεσα. Τα έξυπνα ρολόγια όμως βρίσκονται ανάμεσα. Έτσι ένα smartphone αξίας 250 ευρώ θεωρείται πανάκριβο, αφού ο καταναλωτής θεωρεί κατά κύριο λόγο πως αγοράζει ρολόι και όχι ένα έξυπνο-κάτι... Έτσι ενώ η τιμή είναι ακριβή για την μεσαία τάξη για τους πλουσίους δεν είναι τίποτα.. Έλα μου ντε όμως που οι πλούσιοι δεν θέλουν να έχουν ένα παχύ (λόγος ένα) ρολόι το οποίο θα δονείται και θα κουδουνίζει με κάθε νέα ενημέρωση στο Facebook ή το Twitter...

Όσο περισσότερη μπαταρία, τόσο λιγότερη «εξυπνάδα

Στην αγορά επικρατεί ένα ρητό: Όσο μεγαλύτερη διάρκεια έχει η μπαταρία ενός smartwatch τόσο «χαζό» είναι. Ένα βασικό χαρακτηριστικό των παραδοσιακών ρολογιών είναι πως δεν χρειάζονταν συχνά ρολόγια. Τώρα με τα έξυπνα, και την χρήση που θα έχουν θα πρέπει ο κάτοχος να τα βγάζει κάθε τόσο προκειμένου να τα φορτίζει... Ωστόσο ορισμένα που έχουν μπαταρίες που διαρκούν έως και μήνες, όπως το Citizen Eco-Drive Proximity και το ConnecteDevice Cookoo τα χαρακτηριστικά τους είναι τέτοια που δεν τα λες και... έξυπνα.

Οπότε τι smartphone τι smartwatch, η ιεροτελεστία με την βραδινή φόρτιση δεν θα ξεχαστεί...

Τα έξυπνα ρολόγια δεν έχουν λόγο ύπαρξης

Εάν προσπαθήσουμε να ερμηνεύσουμε το λόγο ύπαρξης ενός έξυπνου ρολογιού, μπερδευόμαστε. Τι το κάνει απαραίτητο; Η φωνητική εντολή; η ασφάλεια στην οδήγηση; Η μη επαφή του με το κεφάλι μας; Ή ότι θα βλέπουμε τις ενημερώσεις στο Facebook κατά τρία ολόκλρηα δευτερόλεπτα πιο γρήγορα;

Τα έξυπνα τηλέφωνα βασικά δεν λύνουν κανένα απολύτως από τα προβλήματά μας. Οι πρώτοι υπολογιστές ήταν επανάσταση. Τα πρώτα MP3 άλλαξαν τον τρόπο που ακούμε ακούγαμε μουσική. Τα smartphones επέτρεψαν στον κόσμο να κουβαλήσει μαζί του όπου κι αν είναι το ίντερνετ και κάθε προσωπικό του λογαριασμό και προφίλ. Έτσι το γεγονός πως τα έξυπνα ρολόγια δεν φαίνεται να απαντούν σε κανένα ερώτημα του καταναλωτή, τα καθιστά ανάξια ύπαρξης. Εντάξει θα ενθουσιαστούν οι γκατζετάκηδες. Αλλά πόσοι είναι αυτοί;...


Τίτλος: Απ: High-tech news
Αποστολή από: ArXoS στις Ιούλιος 23, 2014, 00:48:38 πμ
Έφτιαξαν ρομπότ παρουσιαστές ειδήσεων

(http://s9.postimg.org/ilghyt5tb/robot_parousiasi_626_355.jpg)

άπωνες επιστήμονες κατασκεύασαν τα πρώτα ρομπότ-παρουσιαστές ειδήσεων

Αν και σε πολύ αρχικό στάδιο το γεγονός ότι Ιάπωνες επιστήμονες κατάφεραν και δημιούργησαν 2 ρομπότ παρουσιαστές ειδήσεων, μοιάζει με σενάριο επιστημονικής φαντασίας που όμως σε λίγο καιρό θα γίνει πραγματικότητα.

Τα δύο ρομπότ έχουν ανθρώπινη μορφή, διαθέτουν άψογες φωνητικές ικανότητες θέλουν δηλώνουν ότι θέλουν τη δική τους εκπομπή στην τηλεόραση, ενώ δεν τους λείπει και η αίσθηση του χιούμορ,
 
Επίσης οι εκφράσεις τους μπορούν και συμβαδίζουν με την είδηση που λένε πράγμα σημαντικό για έναν παρουσιαστή όμως το βλέμμα τους όπως φαίνεται είναι αυτό που ακόμα δεν τα κάνει ελκυστικά στο κοινό…

http://www.youtube.com/watch?v=45PgwV6dlLs


Τίτλος: Απ: High-tech news
Αποστολή από: ArXoS στις Ιούλιος 23, 2014, 00:53:26 πμ
Η νέα τηλεόραση που τυλίγεται σε ρολό

(http://s28.postimg.org/plfl8a7fx/lg_rollable_626_355.jpg)

Αυτή η νέα εύκαμπτη τηλεόραση που μπορεί να διπλωθεί σε ρολό, χωρίς κανένα πρόβλημα

Η LG παρουσίασε μία νέα οθόνη τηλεόρασης 18 ιντσών, που είναι λεπτή σαν ένα κομμάτι χαρτί και μπορεί να διπλωθεί σε ρολό, για να μπορεί να μεταφέρεται πολύ εύκολα.
 
Η εταιρία μάλιστα, δήλωσε ότι μέχρι το 2017 θα μπορέσει να μεταφέρει αυτή την τεχνολογία και στις μεγάλες οθόνες της οι οποίες φτάνουν ακόμα και τις 60 ίντσες (1,52 μέτρων).
 
Το υλικό που κάνει την νέα οθόνη εύκαμπτη δεν είναι συμβατικό πλαστικό, αλλά ένα φιλμ πολυιμιδίου ενώ η ανάλυση της εικόνας είναι 1200 x 810 pixels και δεν αλλοιώνεται ακόμη κι όταν η οθόνη έχει διπλωθεί σε κύλινδρο.
 
Η παραγωγή τέτοιου είδους άκρως εύκαμπτων μικρού και μεγάλου μεγέθους οθονών θα επιτρέψει την παρακολούθηση τηλεόρασης με πολύ πιο ευφάνταστους τρόπους από ό,τι έως σήμερα, ακόμη και με φορετό (όχι φορητό) τρόπο.
 
Πάντως, οι αναλυτές, πιστεύουν ότι οι εύκαμπτες οθόνες έχουν πολύ υψηλό για τον μέσο καταναλωτή κόστος οπότε μέχρι η παραγωγή τους να πάρει μαζικές διαστάσεις δεν θα είναι πολύ δημοφιλείς.

newsit.gr


Τίτλος: Απ: High-tech news
Αποστολή από: ArXoS στις Σεπτέμβριος 13, 2014, 19:28:28 μμ
Μετατρεψτε τον παλιό υπολογιστή σας σε σύγχρονο με μόλις 5€!

(http://s14.postimg.org/3rx90gdwh/keepod.jpg)

Eνα μικρό «αγκαθωτό ζωάκι» έρχεται να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμασταν το… μέγεθος ενός υπολογιστή έως τώρα.

Ο λόγος για μία εταιρία με την επωνυμία «Σκαντζόχοιρος», η οποία έρχεται να ταράξει τα λιμνάζοντα ύδατα την τεχνολογικής επιστήμης με έναν υπολογιστή που θα κοστίζει μόλις 5 ευρώ.

Οπως αναφέρει η εφημερίδα «Τα Νέα» η εταιρία δημιούργησε ένα πρωτοποριακό USB stick, με το όνομα Keepod, μικρό και πανίσχυρο, του οποίου το κόστος αγοράς είναι μόλις 7 δολάρια, τουτέστιν 5 ευρώ.

Αυτό το γκάτζετ είναι ικανό να μετατρέψει έναν «απαρχαιωμένο» υπολογιστή σε σύγχρονο. Το μόνο που χρειάζεται είναι να το εισάγουμε σε έναν οποιονδήποτε υπολογιστή για να εγκατασταθεί. Το…. σκατζοχοιράκι μας δίνει την δυνατότητα πρόσβασης σε κάθε είδους προσωπικά έγγραφα, στον παγκόσμιο ιστό, καθώς και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως Facebook, Twitter και Skype.

Οσο εύκολο είναι να αναβαθμίσουμε τον υπολογιστή μας, ανάλογα μπορούμε να επιστρέψουμε σε «πρωτόγονες» εποχές απλά αποσυνδέοντας το usb. Αλλά γιατί να το κάνουμε αυτό;

Το Keepod, ωστόσο, έρχεται να προσφέρει και οικολογικές λύσεις, καθώς, στόχος του συγκεκριμένου εγχειρήματος είναι η μακροχρόνια διάρκεια ζωής ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή, αφού, με τις δυνατότητες που μας παρέχει το usb, αυτός δεν αχρηστεύεται Σημαντικό ρόλο παίζει και το γεγονός ότι η εταιρία σκοπεύει να διανέμει το stick στους φτωχούς ανά τον κόσμο και να δώσει την δυνατότητα ανώτερης εκπαίδευσης και το δικαίωμα για ένα καλύτερο μέλλον μέσα από μία πληθώρα πληροφοριών


Τίτλος: Απ: High-tech news
Αποστολή από: ArXoS στις Νοέμβριος 01, 2014, 21:40:56 μμ
Apple Pay, ντεμπούτο με διπλές χρεώσεις σε χρήστες

(http://s17.postimg.org/ehtbb513j/Apple_pay_11.jpg)

Συνεχίζονται τα προβλήματα για την Apple, αυτή την φορά με το πολυαναμενόμενο και πολυδιαφημισμένο Apple Pay

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα features που έρχονται με την κυκλοφορία του iPhone 6 και iPhone 6 Plus είναι το Apple Pay. Η Apple έχει τώρα ένα νέο τρόπο για να κάνει ο χρήστης πληρωμές με την χρήση NFC και από ότι φαίνεται δεν είναι λίγοι αυτοί που δοκίμασαν την υπηρεσία που έγινε διαθέσιμη πριν από λίγες μέρες με το iOS 8.1 update.

Όμως κάποιοι χρήστες, που έχουν τραπεζικό λογαριασμό στην Bank of America, χρεώθηκαν δύο φορές για κάθε συναλλαγή και η επιστροφή των χρημάτων εξαρτάται από την ίδια την τράπεζα και όχι από την Apple.

Αφού το πρόβλημα αυτό ανακαλύφθηκε, χάρη σε κάποιους χρήστες που την «πάτησαν» και είδαν τους λογαριασμούς τους να χρεώνονται τα διπλά λεφτά, η Bank of America κατέδειξε το σύστημα Apple Pay ως τον υπαίτιο για αυτό το πρόβλημα και υποσχέθηκε ότι θα προσπαθήσει να λύσει το πρόβλημα με τις διπλές συναλλαγές όσο πιο γρήγορα μπορεί. Επιπλέον η Apple ανέφερε ότι ήδη δουλεύουν πάνω στην διόρθωση του Apple Pay οπότε περιμένουμε και νέο update σύντομα.


Τίτλος: Απ: High-tech news
Αποστολή από: ArXoS στις Μάρτιος 05, 2015, 23:10:52 μμ
Δείτε το απίστευτο αεροπλάνο του μέλλοντος

Είναι το Progress Eagle, ένα φιλικό προς το περιβάλλον, υβριδικό αεριωθούμενο επιβατηγό αεροσκάφος 800 θέσεων με έξι κινητήρες καυσίμου υδρογόνου

Ο σχεδιαστής Oscar Viñals έχει οραματιστεί το μέλλον. Και το μέλλον δεν είναι άλλο από ένα φιλικό προς το περιβάλλον, υβριδικό αεριωθούμενο επιβατηγό αεροσκάφος 800 θέσεων με έξι κινητήρες καυσίμου υδρογόνου.

Ηλιακοί συλλέκτες στο πάνω μέρος του αεροσκάφος θα απορροφούν την ηλιακή ενέργεια και με την έξυπνη μηχανική που θα διαθέτει ο ήχος του αεροπλάνου που φέρει μέσω του αέρα θα μειωθεί κατά 75%, σύμφωνα με τον Viñals.

(http://s15.postimg.org/q0ww0tg4b/aeroplano.jpg)

Το Progress Eagle θα είναι μεγαλύτερο από τα σημερινά αεροσκάφη.

Στο αεροπλάνο αυτό προβλέπεται ένα ξεχωριστό δωμάτιο, ή μάλλον μια νέα κατηγορία καμπίνας, ισάξια με αυτή του πιλότου.

Σε αυτές τις σειρές καθισμάτων η θέα θα είναι απλά μοναδική.

http://www.youtube.com/watch?v=59KFqxQ3THU


Τίτλος: Απ: High-tech news
Αποστολή από: ArXoS στις Μάρτιος 06, 2015, 22:38:19 μμ
«Hello Barbie»: Η πρώτη interactive κούκλα στον κόσμο!

(http://s7.postimg.org/aoz0k4cqj/628a5073829e4ad3646d37db824b5f01_M.jpg)

Μια Barbie που μιλάει δεν είναι κάτι καινούργιο. Μια Barbie όμως που ακούει ό,τι της λες και απαντάει είναι κάτι πρωτόγνωρο.

Την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου στη Νέα Υόρκη η Mattel αποκάλυψε τη νέα εκδοχή της γνωστής κούκλας η οποία διαθέτει τεχνολογία αναγνώρισης της φωνής καθώς και τη δυνατότητα να απαντάει σε ερωτήσεις.

Η νέα Barbie μαθαίνει τις προτιμήσεις των μικρών της φίλων, τις αποθηκεύει στην μνήμη της και της χρησιμοποιεί σε μελλοντικές συζητήσεις. Αν π.χ η μικρή σας κόρη αναφέρει κάποια στιγμή ότι όταν μεγαλώσει θέλει να γίνει χορεύτρια η «Hello Barbie» θα το θυμάται και θα της το συζητήσει πάλι τις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με την Mattel η νέα κούκλα μπορεί να λέει αστεία, να παίζει παιχνίδια ενώ προσαρμόζεται με την πάροδο του χρόνου στον ιδιοκτήτη της.

Η «Hello Barbie» για να λειτουργήσει πρέπει να είναι συνδεδεμένη σε δίκτυο Wi Fi ενώ χρειάζεται να επαναφορτιστεί έπειτα από μία ώρα παιχνιδιού.

Μην φοβάστε ότι τα παιδιά σας μπορεί να την βαρεθούν σύντομα ή ότι τα θέματα συζήτησης θα είναι διαρκώς τα ίδια. Η σύνδεση της με το Internet παρέχει στην κούκλα τα απαραίτητα updates για να ανανεώνεται συνεχώς και για να έχει καινούργια πράγματα να πει.

Πατήστε το μικρό κουμπί στη ζώνη της και ας αρχίσει το κους κους!

Διατίθεται στην αγορά από τον επόμενο Σεπτέμβριο και η τιμή της υπολογίζεται στα  65 ευρώ.


Τίτλος: Απ: High-tech news
Αποστολή από: ArXoS στις Απρίλιος 10, 2015, 02:18:26 πμ
Πέφτεις για ύπνο και αφήνεις το κινητό σου να φορτίζει;;; Δες τί μπορεί να κάνει!

Μία νέα εφαρμογή του Πανεπιστημίου της Βιέννης και της Samsung ...

λύνει επιστημονικά προβλήματα, αξιοποιώντας την επεξεργαστική ισχύ του smartphone ή του tablet, όταν φορτίζει η συσκευή μας το βράδυ.

Πιο συγκεκριμένα, το PowerSleep που είναι διαθέσιμο για συσκευές Android μέσω του καταστήματος Google Play, ενεργοποιείται όταν το κινητό μπει στην πρίζα και όταν ο χρήστης ρυθμίσει το ξυπνητήρι να χτυπήσει το πρωί. Εφόσον υπάρχει διαθέσιμο ασύρματο δίκτυο, η συσκευή κατεβάζει ερευνητικά δεδομένα και ο επεξεργαστής αναλαμβάνει υπολογισμούς για έρευνες που αφορούν -για παράδειγμα- τη γενετική, τη βιοχημεία και τον καρκίνο. Έτσι, όταν η εφαρμογή τρέχει, το smartphone γίνεται μέρος του «Berkeley Open Infrastructure for Network Computing» (BOINC), μια πλατφόρμα λογισμικού του Πανεπιστημίου του Μπέρκλεϊ, η οποία αξιοποιεί σήμερα 60.000 PC σε όλο τον κόσμο.
Επιπροσθέτως, οι εφαρμογές κατανεμημένης εργασίας -όπως το PowerSleep- επιτρέπουν σε ερευνητικά ιδρύματα που δεν διαθέτουν αρκετούς πόρους να δημιουργούν αυτοσχέδιους υπερυπολογιστές, ενώ οι χρήστες που δέχονται να εγκαταστήσουν το λογισμικό ενημερώνονται για το πώς χρησιμοποιούνται οι συσκευές τους και ενίοτε τα ονόματά τους περιλαμβάνονται σε δημοσιευμένες επιστημονικές μελέτες.

http://www.youtube.com/watch?v=93Wc4Tl7sXM


Τίτλος: Απ: High-tech news
Αποστολή από: KAPA63 στις Απρίλιος 15, 2015, 07:53:49 πμ
 *THUMBS%%__%%UP* *THUMBS%%__%%UP* *THUMBS%%__%%UP*


Τίτλος: Απ: High-tech news
Αποστολή από: ArXoS στις Απρίλιος 16, 2015, 14:35:22 μμ

newsIT.gr ΗΠΑ:Το πρώτο εκτυπωμένο αυτοκίνητο!

http://www.youtube.com/watch?v=O3uFzVL-0-g


Τίτλος: Απ: High-tech news
Αποστολή από: ArXoS στις Μάιος 25, 2015, 20:13:41 μμ
Έξι στους δέκα ανθρώπους δεν έχουν μπει ποτέ στο Internet

(http://s13.postimg.org/d1yref6jb/atelier_reseau_internet_monde.jpg)Ένα τεράστιο ψηφιακό χάσμα μεταξύ αυτών που αξιοποιούν τις δυνατότητες του Διαδικτύου και εκείνων που δεν μπορούν να το κάνουν έχει αρχίσει να δημιουργείται, καθώς, σύμφωνα με τα στοιχεία του Internet.org, μόλις το 40% του παγκόσμιου πληθυσμού έχει «σερφάρει» στο Διαδίκτυο.

Η έρευνα του Internet.org, το οποίο στηρίζεται από το Facebook, έδειξε ακόμη ότι μόλις το 37,9% του πληθυσμού κάνει χρήση του Διαδικτύου έστω μία φορά κάθε χρόνο. Το ποσοστό αυτό ανέρχεται στο 76,2% στις ανεπτυγμένες χώρες και μόλις στο 29,8% στις αναπτυσσόμενες, μία ακόμη ένδειξη ότι οδεύουμε προς ένα ψηφιακό χάσμα τόσο γεωγραφικό όσο και κοινωνικό.

Επιπλέον, η αύξηση της διείσδυσης κινείται με αρκετά χαμηλούς ρυθμούς. Σύμφωνα με το Internet.org, οι χρήστες του Διαδικτύου έφθασαν στα 3 δισεκατομμύρια. Αριθμός που φαντάζει μεγάλος μεν, αλλά η αύξηση το 2014 ήταν μόλις 6,6% έναντι 14,7% το 2010.

Από την άλλη πλευρά, το 48,7% του παγκόσμιου πληθυσμού ζει εντός της εμβέλειας δικτύων κινητής τηλεφωνίας 3ης γενιάς που μπορούν να υποστηρίξουν αξιοπρεπή πρόσβαση στο Διαδίκτυο, ενώ επιπλέον το 54,9% του πληθυσμού μπορεί να διαθέσει το ποσό που χρειάζεται για την πρόσβαση (250 ΜΒ μηνιαίως).


Τίτλος: Απ: High-tech news
Αποστολή από: ArXoS στις Σεπτέμβριος 17, 2015, 23:33:00 μμ
Απίστευτη “κυματιστή” οθόνη OLED 111” διπλής όψεως από την LG [Video]

(http://s14.postimg.org/tnv23rs2p/lg_wave_display.jpg)

Η LG συνεχίζει τους πειραματισμούς με την τεχνολογία OLED και λίγους μήνες μετά την παρουσίαση της εντυπωσιακής wallpaper OLED TV που κολλάς στον τοίχο σαν ταπετσαρία, επιστρέφει ακόμη πιο δυναμικά στην IFA Berlin 2015 τόσο με την πρώτη flat 4K OLED TV (LG EF9500), όσο και με την διπλής όψεως “κυματιστή” OLED μεγέθους 111” που άφησε το κοινό με ανοιχτό το στόμα.

Φυσικά, πρόκειται για πρωτότυπο που δύσκολα θα δούμε ποτέ να βρίσκει εμπορική εφαρμογή, αλλά αποτελεί μια καλή επίδειξη συνένωσης εύκαπτων OLED panels, αφού η συγκεκριμένη περιλαμβάνει τρεις 65” 4K OLED σε κάθετη διάταξη.

Σύμφωνα με τον Dr Sang Beom Han, CEO και πρόεδρο του τμήματος LG Display,

    “Ζούμε στην εποχή της οθόνης. Μέσα από αυτή μοιραζόμαστε πληροφορίες, επικοινωνούμε, κοιτάζουμε στο μέλλον και ονειρευόμαστε. Θέλουμε η τεχνολογία OLED να φέρει την επανάσταση που θα οδηγήσει στο μέλλον που όλοι ονειρευομάστε”

Δείτε τη και “ζωντανά” στο video της ιστοσελίδας Pocket-Lint:

http://www.youtube.com/watch?v=XRLRVI_Gjzc