GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum

Μαγειρέματα => Γενική συζήτηση => Μήνυμα ξεκίνησε από: anastasia2006 στις Ιούνιος 21, 2010, 11:32:53 πμΤίτλος: Αγοράζουμε ΕΛΛΗΝΙΚΑ !!!
Αποστολή από: anastasia2006 στις Ιούνιος 21, 2010, 11:32:53 πμ
ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ - ΠΡΟΤΙΜΩ ΕΛΛΑΔΑ

Συμμετοχή στην εκστρατεία δήλωσαν τρεις (3) σημαντικότατες ενώσεις καταναλωτών: το ΙΝΚΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, η ΒΙΟ.ΖΩ., το ΙΝΚΠΑ ΗΠΕΙΡΟΥ.

Συμμετοχή στην εκστρατεία δήλωσαν ήδη δεκάδες πολίτες.

Είμαστε βέβαιοι ότι κατά τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει επαύξηση του αριθμού των συμμετεχόντων και του όγκου των πληροφοριών.

Δημιουργήσαμε τον διαδικτυακό τόπο http://protimoellinika.wordpress.com/, όπου μπορούμε να δηλώνουμε συμμετοχή, να παραθέτουμε άρθρα, πληροφορίες και καταγγελίες. Μέσα από τον δικτυακό τόπο αυτό θα διεξάγεται και ένα μεγάλο μέρος της ανταλλαγής απόψεων και της ενημέρωσης.

                                         ΚΕΙΜΕΝΟ ΟΔΗΓΙΩΝ

- ΖΗΤΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΪΌΝ:  Σε κάθε συναλλαγή μας και εφόσον πιστεύουμε ότι υπάρχει ελληνικό προϊόν το ζητούμε. Η ζήτηση από τους καταναλωτές πάντοτε πιέζει τους εμπόρους και δημιουργεί κατάλληλες συνθήκες ώστε να το περιλάβουν στα είδη που πωλούν. Η ζήτηση ενισχύει την προσφορά.

 - ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΪΟΝ: Δηλώνουμε την απόφασή μας να αγοράσουμε μόνο ελληνικό προϊόν και όχι κάποιο αντίστοιχο άλλης προέλευσης. Δηλώνουμε ότι θα αγοράσουμε μόνο ελληνικό προϊόν και, εάν μπορούμε να αναβάλλουμε την αγορά μας, φεύγουμε και δηλώνουμε ότι θα επανέλθουμε όταν έλθει το ελληνικό προϊόν.

 - ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ & ΣΥΓΚΡΙΣΕΙΣ: Πολλές φορές οι έμποροι δυσφημούν το ελληνικό προϊόν ή προβάλλουν δήθεν «προτερήματα» του προϊόντος άλλης προέλευσης για να το πωλήσουν ή επειδή δεν διαθέτουν ελληνικό. Ο λόγος τις περισσότερες φορές είναι ότι το άλλης προέλευσης προϊόν τους παρέχει τεράστια περιθώρια κέρδους. Δεν ακούμε δικαιολογίες και συγκρίσεις. Η γνώση και η εμπειρία μας έχει διδάξει ότι τις περισσότερες φορές τα ελληνικά προϊόντα είναι και καλύτερα και φθηνότερα. Ειδικά στα τρόφιμα υπάρχει και ο κίνδυνος αγοράς μεταλλαγμένων προϊόντων.

- ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ: Διαμαρτυρόμαστε για την απουσία ελληνικών προϊόντων και την ύπαρξη και προβολή προϊόντων άλλης προέλευσης.

- ΠΕΙΘΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ: Μεγαλώσαμε με το ιδεολόγημα ότι το εισαγόμενο είναι καλύτερο από το ελληνικό. Η εμπειρία και η γνώση δείχνουν ότι το ελληνικό είναι τις περισσότερες φορές καλύτερο. Πείθουμε τον εαυτό μας, και τον πείθουμε ακόμα και με την αναγκαιότητα της επιλογής ενός ελληνικού προϊόντος.

 - ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΡΕΥΝΑ ΑΓΟΡΑΣ: Το γεγονός ότι ένα κατάστημα δεν έχει ελληνικό προϊόν δεν σημαίνει ότι δεν θα έχει το διπλανό ή το παρακάτω ευρισκόμενο.

 - ΖΗΤΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΔΕΙΞΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ & ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ : Τα προϊόντα φέρουν σήμανση για τον τόπο παραγωγής τους. Ζητούμε να μας δείξουν τις συσκευασίες ή τις ταμπέλλες στα ενδύματα. Ψάχνουμε μόνοι μας στο σουπερμάρκετ ή σε άλλα αντίστοιχα καταστήματα για να διαπιστώσουμε την προέλευση του προϊόντος. Εάν δεν υπάρχει σαφής ένδειξη ρωτάμε κάποιον υπάλληλο και ζητάμε να μας δείξει ή αποδείξει αυτός την προέλευση.

 - Ο ΚΩΔΙΚΟΣ 520: Οι αριθμοί κάτω από το BARCODE (τις γραμμούλες που φέρουν οι συσκευασίες), οι οποίοι αντιστοιχούν στην Ελλάδα, αρχίζουν με τον αριθμό 520. Προσοχή όμως γιατί το προϊόν μπορεί να είναι άλλης προέλευσης και απλά να συσκευάζεται στην Ελλάδα. Ζητάμε και στις περίπτωση αυτή πληροφορίες από τον έμπορο ή τους υπαλλήλους του. Εάν θέλουμε να το ψάξουμε περισσότερο μπαίνουμε στην ιστοσελίδα http://gepir.gs1.org/V31/xx/ και κάνουμε αναζήτηση, ώστε να έχουμε τα πλήρη στοιχεία του κατασκευαστή και του τόπου κατασκευής. Ο κωδικός 520 είναι μία σημαντική ένδειξη. Εάν δεν υπάρχει ο κωδικός 520, το προϊόν δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα.

 - ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ ΟΤΙ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ: Προτιμούμε το προϊόν που κατασκευάζεται στην Ελλάδα, από ελληνικά χέρια, όχι το προϊόν ελληνικής εταιρείας που κατασκευάζεται στο εξωτερικό. Σειρά ελληνικών εταιρειών έδιωξαν την παραγωγή από την χώρα μας και άφησαν χιλιάδες Ελληνες άνεργους για να βρουν φθηνά εργατικά χέρια στο εξωτερικό.

 - ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ: Μπορεί κάποιες ελάχιστες πολυεθνικές εταιρείες να κατασκευάζουν προϊόντα στην Ελλάδα, όμως τα κέρδη από τις πωλήσεις φεύγουν στο εξωτερικό. ΠΡΟΤΙΜΟΥΜΕ το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΪΟΝ που κατασκευάζεται από ΕΛΛΗΝΕΣ στην ΕΛΛΑΔΑ, έτσι τα χρήματά μας μένουν και αξιοποιούνται στην χώρα μας, έτσι μόνο ανθεί η ελληνική παραγωγή.

 - ΑΛΛΗΛΟΕΝΗΜΕΡΩΝΟΜΑΣΤΕ: Ενημερώνουμε τους γνωστούς μας για τα προϊόντα που έχουμε βρει, γράφουμε τις παρατηρήσεις μας στον δικτυακό τόπο http://protimoellinika.wordpress.com/ ή στέλνουμε e-mail στα protimoellinika@hotmail.gr και newinka@newinka.gr                                     . Ενημερώνουμε τον κοινωνικό μας περίγυρο και τους φίλους μας για την εκστρατεία και τους σκοπούς της.

 - ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΕΙΑ & ΖΗΤΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΙΜΗ:Είναι βέβαιο ότι μερίδα του εμπορικού κόσμου θα προσπαθήσει να εξάγει υπερκέρδη από την εκστρατεία και από τα ελληνικά προϊόντα. Πιέζουμε πάντοτε για καλύτερη τιμή στο ελληνικό προϊόν (υπάρχουν πάντα περιθώρια) και εάν πιστεύουμε ότι υπάρχει αισχροκέρδεια το καταγγέλλουμε με τους πιο πάνω τρόπους ή οποιονδήποτε πρόσφορο τρόπο.

 

ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ: Σε όλες τις επιλογές μας, ακόμα και στην παροχή υπηρεσιών, λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη μας τον σκοπό και τις αναγκαιότητες της εκστρατείας.             

 Πρέπει όλοι να αναλογιστούμε και να αντιληφθούμε την σημασία της εκστρατείας και της συμπεριφοράς μας για την κοινωνία και τον τόπο μας.

ΠΡΟΤΙΜΩ ΕΛΛΗΝΙΚΑ – ΠΡΟΤΙΜΩ ΕΛΛΑΔΑ
ΠΡΟΤΙΜΟΥΜΕ & ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ


Διευκρίνιση:  Το Ν. ΙΝΚΑ είναι η ένωση καταναλωτών που φέρει το όνομα ΙΝ.ΚΑ.
Δεν έχουμε καμία σχέση με την ομοσπονδία ΓΟΚΕ/ΙΝΚΑ (πρώην ΓΟΚΕ) η οποία πρόσθεσε στην επωνυμία της τον τίτλο ΙΝΚΑ κατά τα τελευταία έτη και δεν έχει μέλη πολίτες - καταναλωτές. Κατά συνέπεια δεν έχουμε και σχέση με το «μποϋκοτάζ» στα γερμανικά προϊόντα που κήρυξε η ΓΟΚΕ προσφάτως.
www.newinka.gr


Τίτλος: Απ: Αγοράζουμε ΕΛΛΗΝΙΚΑ !!!
Αποστολή από: ArXoS στις Ιούνιος 22, 2010, 22:31:51 μμ
Εμείς πάντως παιδιά εδώ και πολύ καιρό επιλέγουμε αποκλειστικά ελληνικά προϊόντα. Ειδικά στα γαλακτοκομικά που κάνουμε μεγάλη κατανάλωση λόγω παιδιών, αυτά που έχουν την καλοσύνη και μας ενημερώνουν στην συσκευασία "παρασκευάζονται από 100% γερμανικό γάλα" τρώνε πόρτα (ό,σο μεγάλη και να είναι η εταιρία) >:(


Τίτλος: Απ: Αγοράζουμε ΕΛΛΗΝΙΚΑ !!!
Αποστολή από: Nena στις Ιούνιος 23, 2010, 11:20:46 πμ
Χρόνια και χρόνια με τον καλό μου το λέμε στους φίλους μας. Πολύ πριν δημιουργηθει το θέμα το τωρινό οικονομικό αδιέξοδο. Μάλιστα το υποστηρίζαμε με το απλό σκεπτικό, ότι όταν τα παιδιά μας θα θέλουν δουλειά στην χώρα μας, δεν θα βρίσκουν γιατί πολύ απλά θα είναι όλα εισαγωγής καθώς θάχουμε κλείσει τις ελληνικές εταιρείες μόνοι μας (όσες δηλαδή αφήσαν οι συνδικαλιστές).
Τώρα να σας πω πως πρέπει να αγοράζετε διαβάζοντας πολύ προσεκτικά τις συσκευασίες. Π.χ. οι φρυγανιές γίνονται εδώ.΄Οχι όμως όλες διότι αυτές που είναι πιο ειδικές π.χ. χωριάτικες δεν γίνονται εδώ. Γίνονται εκτός ελλάδος.
Στο σπίτι μας, φτάσαμε να πληρώνουμε ακριβότερο ακόμα και το χαρτί wc προκειμένου να έχει γίνει στην Ελλάδα. Ξέρω μερικές διαφορές είναι μεγάλες και ποιοτικές και χρηματικές, αλλά αν δεν μας γίνει καλή συνήθεια αυτό, δεν θα μπορέσουμε να πιέσουμε και τις εταιρείες ανάλογα.
Τώρα για το barcode 520 κάτι παίζεται με την έννοια - αν έχω ΄καταλάβει καλά - πως όταν το προϊόν είναι πολυεθνικό, έστω κι αν γίνεται εδώ, ο κωδικός δεν ξεκινά από 520. Καλύτερα, λοιπόν, να διαβάζουμε προσεκτικά τις συσκευασίες.


Τίτλος: Απ: Αγοράζουμε ΕΛΛΗΝΙΚΑ !!!
Αποστολή από: Katerina στις Ιούνιος 23, 2010, 12:29:08 μμ
Πολύ σημαντική κίνηση για όλους μας, μακάρι να μας γίνει συνήθεια. Και ο αρραβωνιαστικός μου κι εγώ εργαζόμαστε σε ελληνικές βιομηχανίες, και ζούμε τον ανταγωνισμό από τις μεγάλες πολυεθνικές, που κοντεύει να μας γονατίσει. Και καλά, στον κλάδο των τροφίμων, που είμαι εγώ, αντέχουμε ακόμα, με απώλειες βέβαια, αλλά κρατιόμαστε για φέτος, ο καλός μου, όμως, στη χαρτοποιία έχει τόσο μεγάλο ανταγωνισμό, που σε συνδυασμό με την έλλειψη υποστήριξης από τις αλυσίδες σ/μ δεν βλέπω να αντέχουν για πολύ. Θα πουληθούν ή θα κλείσουν.
 :(Τουλάχιστον, λοιπόν, ας δίνουμε κατιτίς παραπάνω, αν μπορούμε, για να αγοράζουμε ελληνικά προϊόντα, μπας και μείνει καμιά βιομηχανία ανοιχτή..
Να σημειώσω ότι ο αριθμός 520 στην αρχή του barcode σημαίνει ότι η εταιρεία είναι ελληνικών συμφερόντων και δραστηριοποιείται στην Ελλάδα, αυτό όμως δεν προϋποθέτει ότι το προϊόν παράγεται και στην Ελλάδα. Τα προϊόντα που παράγονται στην Ελλάδα έχουν τη σήμανση "Ελληνικό προϊόν-παράγεται στην Ελλάδα από την εταιρεία ......", ενώ τα προϊόντα που παράγονται σε εργοστάσιο της ελληνικής εταιρείας, αλλά στο εξωτερικό έχουν τη σήμανση: " παράγεται στην Ε. Ε. (ή οπουδήποτε αλλού) για την εταιρεία ......" . Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι ελληνικό, ή ότι τα κέρδη φεύγουν στο εξωτερικό. Η ελληνική εταιρεία αποδίδει τους φόρους της κανονικά στο ελληνικό κράτος, ακόμα κι αν έχει εργοστάσια, εκτός από την Ελλάδα, οπουδήποτε στον κόσμο. Μακάρι να υπήρχαν και οι προϋποθέσεις, ώστε οι ελληνικές βιομηχανίες να παρέμεναν στη χώρα...


Τίτλος: Απ: Αγοράζουμε ΕΛΛΗΝΙΚΑ !!!
Αποστολή από: Pastaflora στις Ιούνιος 17, 2011, 19:45:40 μμ
 
  ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΛΟΓΙΑ


1. Αντί για ΤΥΡΙ gouda (άγευστο) ψωνίστε Λογάδι Ηπείρου ή Μακεδονικό Τυρί, κασέρια, κεφαλοτύρια Κρήτης, Νάξου, Μυτιλήνης κλπ κλπ.
Λιώνουν το ίδιο καλά στην πίτσα και στα τοστ

 2. Αντί για ΠΑΓΩΤΑ Nestle, Algida, προτιμήστε τώρα με τις ζέστες τα πραγματικά ελληνικά :ΕΒΓΑ, ΚΡΙ ΚΡΙ  και ΜΟΝΟ αυτά !!!!       
 

3. Αντί για Coca Cola Pepsi Cola  αγοράστε ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ Lux,  Εψα, Παλίρροια, ΒαπΚουγιός (Βασικα μην πίνετε αναψυκτικά, αλλά αν πίνετε,  προτιμήστε ΜΟΝΟ  ελληνικά !!!!!)
 

4. Αντί για ΜΠΥΡΑ Heineken, Amstel κλπ κλπ, αγοράστε Kraft, ΦΙΞ, Βεργίνα, Μαγκνους Παπαδημητρίου (Εξαίρετη και καλοψημένη!).
 

5. Αντί για ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ Barilla, Misco που παράγονται από πολυεθνική, αγοράστε μονο μακαρόνια    Μ έ λ ι σ σ α.    Είναι εξαιρετικά  και τα καλύτερα από όλα  (δοκιμάστε αυτά του καρότου !!! Απίθανα !!!!)
6. Αντί για .. προσούτο,  αγοράστε μόνο ελληνικά ΑΛΛΑΝΤΙΚΑ.
 

7. Αντί για ΣΚΛΗΡΟ ΤΥΡΙ Δανίας, αγοράστε ελληνικά κεφαλοτύρια (παράδειγμα Γκλίτσα, Όλυμπος, Νάξου, Μυτιλήνης κλπ .
 
8. Αντί για ΓΑΛΑ εισαγωγής Βερόπουλου και Lidl αγοράστε γάλα ελληνικο, ΑΓΝΟ,  ΜΕΒΓΑΛ,Όλυμπος Αγρόκτημα Βραχιάς, ΕΒΟΛ, ΚΟΡΦΗ, ΤΟΥ ΚΡΗΤΙΚΟΥ, ΚΡΙ ΚΡΙ,  κλπ κλπ  μόνο ελληνικά
9. Αντί για ΠΟΤΑ Ουίσκυ κ.τ.λ., αγοράστε τσίπουρο, ούζο, τσικουδιά και προτιμήστε μόνο ελληνικά κρασιά, που είναι και απίθανα !!!!.
 

10. Αντί για ΣΟΚΑΛΑΤΕΣ Nestle, αγοράστε ΜΟΝΟ σοκολάτες-σοκολατάκια ΙΟΝ που είναι και οι καλύτερες  (και έως και σήμερα, μόνο ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ, άλλωστε πρέπει να  σωθεί η επιχείρηση που επιμένει να είναι ελληνική). Ο Παυλίδης, δυστυχώς, δεν γλύτωσε και πουλήθηκε στους Γάλλους !!!!!  δεν χρειάζεται να στηρίζουμε  Γαλλικές επιχειρήσεις !!!
 
11. Αντί για ΤΑΞΙΔΙΑ εκτός Ελλάδας, προτιμήστε φέτος την Ελλάδα  και μόνο!! Και παζαρέψ' τε τις τιμές !!!
 
12. Αντί για ΤΣΙΓΑΡΑ Marlboro, Camel, Kent, Winston κ.τ.λ. των αγαπημένων Αμερικάνων, αγοράστε ΚΑΡΕΛΙΑ, ΣΕΚΑΠ HELLAS special, ΞΑΝΘΗ. Η ΚΌΨΤΕ ΤΟ ΕΝΤΕΛΏΣ !!!!
 

Δείτε τις επιπτώσεις τους:
Όταν αγοράζετε προϊόντα πολυεθνικών εταιρειών:
 
1.Αποδυναμώνετε και εξαφανίζετε τις ελληνικές παραγωγές... Μην πείτε δεν με νοιάζει, διότι εμάς αφορά το θέμα
 
2.Αποδυναμώνοντας Ελληνικές Παραγωγές,  Βοηθάτε στην επιδείνωση της ανεργίας και την εξάρτηση από ξένα κεφάλαια. Βλέπετε που φτάσαμε
 
3. Όταν αγοράζετε εισαγόμενα προϊόντα, ουσιαστικά δίνετε  70%  των χρημάτων σας σε εργοστάσια άλλων χωρών που εκτός του ότι απασχολούν αποκλειστικά αλλοδαπούς, ενισχύετε τις οικονομίες των χωρών αυτών.
 
Αντίθετα ενισχύοντας Ελληνικές  Παραγωγές ειδικά σε  τόσο δύσκολους καιρούς, όπως σήμερα :
1. Βοηθάτε την διατήρηση και αύξηση θέσεων εργασίας !!
 
2.Σκεφτείτε επίσης ότι αν η κάθε Ελληνική Οικογένεια στρέψει 500 ευρώ ετησίως σε ελληνικά προϊόντα, τότε για κάθε 1000 οικογένειες, θα αυξηθεί άμεσα η ζήτηση ελληνικών προϊόντων κατά  500.000 ευρώ
 
3.Θα δημιουργηθεί μια τελική κυκλοφορία χρήματος ισοδύναμη με  περίπου 4.500.000 ευρώ στην αγορά!!  Ή πιο απλά,Αλλάζοντας απλά την κατανάλωση από προϊόντα πολυεθνικών και από εισαγόμενα προϊόντα , οι 1.000 οικογένειες μπορούν να δημιουργήσουν 100-150 θέσεις εργασίας τουλάχιστον!!!
 
4.Τελικά σκεφτείτε ότι αν όλοι μας υιοθετήσουμε μια τέτοια συνήθεια, τότε 1.000.000 οικογένειες θα μπορούσαμε να βοηθήσουμε στην πρόσληψη 100,000-150.000 συμπατριωτών μας!!             

ΕΠΙΣΗΣ ΜΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ : 
ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ, ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ (μάλιστα απ ότι λέγεται, δεν απέλυσε κανέναν υπάλληλο, λόγω κρίσης, αλλά και  απορρόφησε και τους υπαλλήλους γνωστής αλυσίδας σούπερ μάρκετ που  αγόρασε) Και καλές τιμές έχει, και ποικιλία  προϊόντων

στηριξ' τε ΤΑ  ΜΙΚΡΑ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΑ, τα μαγαζιά  της ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ, μακρυά από ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ !!!!!

ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΓΟΡΑΖΟΝΤΑΣ  ΞΕΝΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ,  ΤΟ ΠΟΣΟ ΠΟΥ  ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ  ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΗ  ΔΙΑΦΟΡΑ  ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ, ΤΟ ΧΡΥΣΟΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΣ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ !!!!!!!!!!!!!
ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΒΡΑΧΥΠΡΟΘΕΣΜΑ, ΑΛΛΑ ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΑ !!!!  ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ, ΟΙ ΞΕΝΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΘΑ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΧΩΡΙΣ  ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ !!!!! ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΟ !!! ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΟ !!!

Επομένως όταν κάνετε την επόμενη αγορά σας,
σκεφτείτε ότι
ίσως να βοηθάτε μεσοπρόθεσμα την επαγγελματική σας εξέλιξη
ή
την επαγγελματική εξέλιξη αγαπημένων σας προσώπων.
 
  Αγοράστε μόνο Ελληνικά προϊόντα, τα οποία θα ξεχωρίζετε - όχι από το όνομα μόνο, , αλλά και
από τον αριθμό
στο BAR CODE...
TA EΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΞΕΚΙΝΟΥΝ
ΑΠΟ 520

π.χ. 5 || 201287 || 470868 || >
που αντιστοιχεί στο αλουμινόχαρτο της
Sanitas A.E.
που εδρεύει στο Μαρούσι Αττικής
ΣΤΕΙΛΕΤΕ το ΠΑΝΤΟΥ

 *THUMBS%%__%%UP*


Τίτλος: Απ: Αγοράζουμε ΕΛΛΗΝΙΚΑ !!!
Αποστολή από: guzelina στις Ιούνιος 17, 2011, 20:55:44 μμ
Πολυ σωστο να το σκεφτουμε ολοι μας,προσφατα εχει ξεκινησει και η καμπανια καταναλωνουμε οτι παραγουμε *THUMBS%%__%%UP* *THUMBS%%__%%UP* *THUMBS%%__%%UP* την στηριζω απολυτα σκεφτειτε το ολοι!!!


Τίτλος: Απ: Αγοράζουμε ΕΛΛΗΝΙΚΑ !!!
Αποστολή από: Pastaflora στις Ιούνιος 18, 2011, 19:11:32 μμ
Στηρίζουμε τα ελληνικά προϊόντα και υπηρεσίες


(http://i55.tinypic.com/dzc9eb.jpg)


Τίτλος: Απ: Αγοράζουμε ΕΛΛΗΝΙΚΑ !!!
Αποστολή από: TSIGKOS59 στις Δεκέμβριος 07, 2011, 23:49:25 μμ
Μην ξεχνάτε ότι η ελληνική αγορά χρειάζεται την στήριξή μας ΤΩΡΑ, ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΠΟΤΕ. ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ
τα καταστήματα της χώρας.

Ακολουθεί ένας αναλυτικός κατάλογος με ελληνικά προιόντα που καλύπτουν όλο το...

Αγοράζουμε ΕΛΛΗΝΙΚΑ.... (http://news24gr.blogspot.com/2011/12/ellinika-proionta-agorazoume-ellinika.html)


Τίτλος: Απ: Αγοράζουμε ΕΛΛΗΝΙΚΑ !!!
Αποστολή από: konstantinak στις Δεκέμβριος 08, 2011, 00:19:54 πμ
Πολύ ενδιαφέρον το αρθρο σας!Οπως ακριβώς τα γράφει ειναι τα πράγματα...


Τίτλος: Απ: Αγοράζουμε ΕΛΛΗΝΙΚΑ !!!
Αποστολή από: guzelina στις Δεκέμβριος 08, 2011, 10:14:20 πμ
Συμφωνω απολυτα στο βαθμο που μπορουμε πρεπει να στηριζουμε τα ελληνικα προιοντα και τις θεσεις εργασιας μας!!Μπραβο που το δημοσιευσατε *THUMBS%%__%%UP* γιατι πολλοι δεν ξερουμε ποια προιοντα ειναι ελληνικα και ποια οχι.Θα ηταν φελιμο να ειχε και τα υπολοιπα προιοντα οπως ρυζια μακαρονια κτλ


Τίτλος: Απ: Αγοράζουμε ΕΛΛΗΝΙΚΑ !!!
Αποστολή από: TSIGKOS59 στις Δεκέμβριος 08, 2011, 10:55:14 πμ
Καθότι παντοπώλης στο επάγγελμα μπορώ να σας απαντήσω:

Ελληνικά ρύζια χύμα έχουν οι εταιρίες «ΔΗΜΗΤΡΑ»  και «ΕΛΛ. Α! ΡΥΖΑ» και συσκευασμένα η «AGRINO».
Μακαρόνια η «ΣΤΕΛΛΑ» και η «ΜΕΛΙΣΣΑ»

Για άλλα προς το παρόν δεν ξέρω.

Τίτλος: Απ: Αγοράζουμε ΕΛΛΗΝΙΚΑ !!!
Αποστολή από: guzelina στις Δεκέμβριος 08, 2011, 12:59:33 μμ
 *THUMBS%%__%%UP*


Τίτλος: Απ: Αγοράζουμε ΕΛΛΗΝΙΚΑ !!!
Αποστολή από: jslam στις Δεκέμβριος 10, 2011, 09:53:42 πμ
που να παει το μυαλο σου οτι ακομη και τα πατατακια ΤΣΑΚΙΡΗΣ ειναι ξενων συμφεροντων!!!!!
τον συνδεσμο τον εβαλα ηδη στο facebook πολυ χρησιμος!!! *THUMBS%%__%%UP*


Τίτλος: Απ: Αγοράζουμε ΕΛΛΗΝΙΚΑ !!!
Αποστολή από: guzelina στις Δεκέμβριος 10, 2011, 10:13:49 πμ
Eγω δεν περιμενα με τιποτα οτι τα goodys ανηκουν σε ξενους νομιζα οτι ειναι ελληνικα.επισης το ιδιο για τις μπυρες νομιζα οτι μυθος ειναι σιγουρα ελληνικη για αυτο και την προτιμουσαμε :(.Αλλαζω σε φιξ γιατι βεργινα δυσκολα θα βρω.


Τίτλος: Απ: Αγοράζουμε ΕΛΛΗΝΙΚΑ !!!
Αποστολή από: jslam στις Δεκέμβριος 10, 2011, 11:09:55 πμ
Eγω δεν περιμενα με τιποτα οτι τα goodys ανηκουν σε ξενους νομιζα οτι ειναι ελληνικα.επισης το ιδιο για τις μπυρες νομιζα οτι μυθος ειναι σιγουρα ελληνικη για αυτο και την προτιμουσαμε :(.Αλλαζω σε φιξ γιατι βεργινα δυσκολα θα βρω.

η goodys την περιοδο των κατ ευημισμον "παχεων αγελαδων" της ελληνικης οικονομιας,πωληθηκαν στη ΔΕΛΤΑ η οποια στη συνεχεια εγινε μελος της VIVARDIA μετα απο τη σχετικη συγχωνευση....διατηρω μια μικρη επιφυλαξη για την ελληνικοτητα της vivardia

η μυθος αρκετα χρονια τωρα ειναι δανικων συμφεροντων...ελεω του ελληναρα μπουταρη...
υπαρχει επισης ελληνικη μπυρα  με την ονομασια ΖΕΟΣ...
η ΦΙΞ ειναι το μεγαλο στοιχημα του φιλου μου γιαννη χητου...ιδιοκτητη του μεταλλικου νερου ΖΑΓΟΡΙ...
και η βεργινα πολυ καλη μπυρα...πρεπει να αφησουμε τις κωλοχενιγκερ και αμστελ που μονωπολουν το 80%της εγχωριας καταναλωσης


Τίτλος: Απ: Αγοράζουμε ΕΛΛΗΝΙΚΑ !!!
Αποστολή από: guzelina στις Δεκέμβριος 10, 2011, 11:34:00 πμ
Amstel και Heineken τις εχουμε κοψει απο καιρο.Αφου ειδαμε οτι και οι ελληνικες ειναι εξισου ωραιες και και δεν εχουν καν διαφορα στην τιμη.Αλλα και μικρη διαφορα να ειχαν παλι ελληνικη θα διαλεγα *THUMBS%%__%%UP*


Τίτλος: Απ: Αγοράζουμε ΕΛΛΗΝΙΚΑ !!!
Αποστολή από: voula στις Δεκέμβριος 11, 2011, 20:25:22 μμ
Και όλοι αυτοί οι άνθρωπο που δουλεύουν σ΄αυτές τις εταιρίες δεν είναι έλληνες? Εγώ μέχρι τώρα πρόσεχα πολύ και ψώνιζα όσο γινόταν από ελληνικές επιχειρήσεις, μέχρι που έμαθα πως μια πολύ μεγάλη ξενη εταιρία κάθε Παρασκευή(εδώ και καιρό) κάνει  απολύσεις. Σκέφτηκα όλους αυτούς τους ανθρώπους και τώρα πραγματικά δεν ξέρω τι πρέπει να κάνω. (και όλοι αυτοί που απολύει είναι μεγαλοι σε ηλικία ,  κοστίζουν περισσότερο βλέπετε). Σκέφτεστε όλους αυτούς και τις οικογενειές τους :( :( :(


Τίτλος: Απ: Αγοράζουμε ΕΛΛΗΝΙΚΑ !!!
Αποστολή από: karina στις Δεκέμβριος 12, 2011, 09:54:05 πμ
 Υποστηρίζω πολύ τα ελληνικά πρϊόντα και τις ελληνικές επιχειρήσεις, αλλά όταν διαβάζω στις εφημερίδες ότι μεγάλοι έλληνες επιχειρηματίες, πχ Πετζετάκις, Γιαννίκος, οδηγούνται με χειροπέδες στις φυλακές για υπέρογκα ΧΡΕΗ στο δημόσιο, όταν τους βλέπαμε να φιγουράρουν σε σελίδες ως υπέρτατοι κοσμοπολίτες, διάγοντας βιο που δεν έχω φανταστεί ούτε στα πιο τρελά μου όνειρα, μου έρχεται εγκεφαλικό!Ηξερα ότι οι περισσότερες επιχειρήσεις στην Ελλάδα φοροδιαφεύγουν αισχρά και ότι εξ'αιτίας της φοροδιαφυγής η Ελλάδα οδηγήθηκε σε αυτό το σημείο, αλλά τουλάχιστον πίστευα, ότι τέτοιου είδους επιχειρήσεις δουλεύουν καθ'όλα νόμιμα, με ορκωτούς λογιστές, σε απόλυτη διαφάνεια.Και τη δική τους φοροδιαφυγή την χρεονώμαστε εμείς ,που δηλώνουμε όλα μας τα εισοδήματα και που ποτέ δεν καρπωθήκαμε κάτι απο τα κέρδη τους.
Επίσης συμφωνώ απόλυτα με αυτό που λέει η voula.Στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, απασχολούνται έλληνες.Πρόσφατα, πολύ δικός μου άνθρωπος απολύθηκε  απο μεγάλη εταιρεία εμφιάλωσης ,μέσω sms.Αυτός δηλαδή επειδή δούλευε σε ξένη εταιρεία και όχι σε ελληνική,πρέπει να τιμωρηθεί;


Τίτλος: Απ: Αγοράζουμε ΕΛΛΗΝΙΚΑ !!!
Αποστολή από: guzelina στις Δεκέμβριος 12, 2011, 10:36:17 πμ
Σε καμια περιπτωση κανεις δεν ανεφερε οτι επιθυμει να κλεισουν οι ξενες εταιριες στην Ελλαδα η στο εξωτερικο.Αλλωστε ψωνιζω και εγω απο ξενα καταστηματα η ξενα προιοντα οταν δεν μπορω να βρω αντιστοιχο ελληνικο να με καλυψει δεν τα εχω αποκλεισει.Αλλα στο βαθμο που μπορω  μεταξυ ενος ξενου προιοντος που τα εσοδα φευγουν σε ξενα χερια και ενος ελληνικου που μενουν στην Ελλαδα θα προτιμουσα να στηριξω αυτο που μενουν στην Ελλαδα.Κατα τον ιδιο τροπο προτιμω να παρω ενα σαντουιτς απο τοπικο μαγαζι παρα να παρω απο τα Mc D..... που και εκει θα δουλευουν καποιοι Ελληνες.Το κανω ομως στο πλαισιο της επιλογης μου και γιατι επιλεγω να στηριξω το μαγαζι που και οι υπαλληλοι ειναι ελληνες και τα προιοντα ελληνικα και ο ιδιοκτητης Ελληνας.Φυσικα πιστευω οτι εντιμοι και ανεντιμοι ανθρωποι υπαρχουν σε ολες τις εθνικοτητες.Επισης νομιζω οτι παρα πολλα ελληνικα χρηματα εχουν διαφυγει στο εξωτερικο τα προηγουμενα χρονια και ειναι κατι με το οποιο νομιζω οτι εχει παραγινει και δεν θα ηθελα να το συνεχιζω οσο περναει απο το χερι μου.


Τίτλος: Απ: Αγοράζουμε ΕΛΛΗΝΙΚΑ !!!
Αποστολή από: Pastaflora στις Φεβρουάριος 11, 2012, 14:30:51 μμ
Η ΑΘΗΝΑΙΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ
TO    ΟΛΛΑΝΔΙΚΟ  ΜΟΝΟΠΩΛΙΟ  ΜΠΥΡΑΣ   ΣΤΗΝ   ΕΛΛΑΔΑ
Έχουν  το 85% της Ελληνικής  αγοράς  μπύρας.
 
Την  τελευταία   10ετια  έχουν  ΚΕΡΔΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  9  ΔΙΣ  ΕΥΡΩ.  ναι 9 δις
 
Οι  Ολλανδοί   με τα λεφτά του  μέσου   Έλληνα που κερδίζουν ,εξαγοράζουν  άλλα  εργοστάσια  μπύρας στην Ευρώπη.
Μόνο  ψίχουλα  από  αυτά τα  κέρδη  επανα-επενδύονται στην Ελλάδα.
 
Η Ηeineken   πουλιέται  στα  Ελληνικά  Σούπερ  Μάρκετς  60%  υπερτιμημένη
από τα  αντίστοιχα   Oλλανδικά !!!!!.
Και  όλα  αυτά με τις ΕΥΛΟΓΙΕΣ  και την ΑΝΟΧΗ του  Ελληνικού  Κράτους.
 
Το  ΟΛΛΑΝΔΙΚΟ  ΜΟΝΟΠΩΛΙΟ   μπύρας  είναι ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ.
 
Εκβιάζει, πιέζει, υποβάλλει  κανόνες, μπλοκάρει τον ανταγωνισμό.
 
Στα Σουπερ μάρκετς, πρατήρια, κάβες, χονδρεμπόρους, εστιατόρια, ταβέρνες, σουβλατζίδικα. καφενεία, μπαρ,  ψιλικατζίδικα, φαστ φουντάδικα, πιτσαρίες κτλ
δεν  βρίσκει άλλες μπύρες  παρά  μόνο  της  Αθηναϊκής   Ζυθοποιίας.
 
Κάνουν  ΠΑΡΑΝΟΜΑ   ιδιωτικά συμβόλαια για την αποκλειστική διάθεση των προϊόντων τους.
 
Γέμισαν την αγορά με ΔΩΡΕΑΝ ψυγεία , όπου υπάρχει χώρος  ΜΟΝΟ  για τα  προϊόντα  τους.
 
Μας  εκμεταλλεύονται ,εξάγουν τα κέρδη τους οι φιλέλληνες  Ολλανδοί,
 
 Και το  μεγάλο  ευχαριστώ τους βρίσκεται στην ιστοσελίδα της Heineken www.Heineken.com
 
Παρουσιάζουν το FYROM  σαν ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.
 

ΕΛΛΗΝΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ .
 
ΠΑΡΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ.
 
ΠΕΣ  OXI ΣΤΟ ΟΛΛΑΝΔΙΚΟ  ΤΣΙΦΛΙΚΙ.
 
ΠΟΛΕΜΗΣΕ   ΤΟ  ΜΟΝΟΠΩΛΙΟ ΜΠΥΡΑΣ .
 
ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΞΙΑ.
 
ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΖΟΥΜΙΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΛΛΑΝΔΟΥΣ!!!
 
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΚΗ ΑΘΗΝΑΙΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙ ΙΑ.
 
...ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ  ΣΑΣ  ΑΡΕΣΕΙ...
 
 
 
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ FIX, CRAFT, ΜΥΘΟΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΟΙ  "ΒΕΡΓΙΝΑ" ΚΑΙ "EDELSTEINER" ΤΗΣ ΖΥΘΟΠΟΙΪΑΣ ΘΡΑΚΗΣ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΠΟΛΕΜΟ ΕΧΕΙ ΔΕΧΤΕΙ
 


Τίτλος: Απ: Αγοράζουμε ΕΛΛΗΝΙΚΑ !!!
Αποστολή από: Pastaflora στις Φεβρουάριος 19, 2012, 23:08:05 μμ
---ΠΡΟΩΘΗΣΤΕ ΤΟ
 

πηγη: http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.koyzina&id=12155
 

Και όμως, παράγει!
[/b][/i]
 
Η σκέψη μας εδώ στο protagon είναι πολύ απλή.
 Αν κάθε Έλληνας καταφέρει μέσα στο 2012 να αγοράσει ελληνικά προϊόντα αξίας 1.000 ευρώ στη θέση ξένων προϊόντων που αγόρασε πέρυσι, τότε θα προστεθεί στην προβληματική ελληνική οικονομία το αστρονομικό ποσό των 12 δισεκατομμυρίων ευρώ. Ολόκληρο το περιβόητο ΕΣΠΑ που υποτίθεται ότι θα αναζωογονούσε τη χώρα, είναι 18 δισεκατομμύρια για τέσσερα χρόνια. Αντιλαμβανόμαστε τι σημαίνει η είσοδος 12 δις ευρώ τον χρόνο στην κατάσταση που βρισκόμαστε σήμερα; Τι σημαίνει σε επενδύσεις, σε νέες θέσεις εργασίας;
 Σε πολύπλοκα προβλήματα λοιπόν, χρειάζονται απλές λύσεις.
 
Στροφή στο ελληνικό τρόφιμο, στο ελληνικό ποτό, στροφή στον Έλληνα παραγωγό.
Και σιγά-σιγά, στροφή στο ελληνικό ρούχο και το ελληνικό παπούτσι.
Μην ψαρώνετε από τα πολυδιαφημισμένα ξένα προϊόντα, μη θεωρείτε μόδα την κατανάλωση τους.
Οι πολυεθνικές του τροφίμου, του ποτού, του ρούχου, της συσκευής, μας έκαναν να τρώμε πλαστικά σαν Αμερικάνοι, να ντυνόμαστε σαν Βρεττανοί ή Ιταλοί, να πίνουμε σαν Γάλλοι, να γίνουμε γκατζετάκηδες σαν Γιαπωνέζοι.
Η ματιά μας πρέπει να είναι ανοικτή στον κόσμο, αλλά όχι ως το σημείο να περιφρονήσουμε τους εαυτούς μας
και να υιοθετήσουμε συμπεριφορές συλλογικής καταστροφής μας.
 Ως εδώ.
 Αξίζουμε πολύ περισσότερα και ως παραγωγοί και ως καταναλωτές και ως αυτεξούσιοι πολίτες. 
 
 
 
 
 
 
 
Τίτλος: Απ: Αγοράζουμε ΕΛΛΗΝΙΚΑ !!!
Αποστολή από: Pastaflora στις Φεβρουάριος 21, 2012, 12:56:32 μμ
ΠΗΓΗ:ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΡΕ
Ζευγάρι Ελλήνων τυροκόμων πουλάει ταλαγάνι ακόμη και στη Σιγκαπούρη!
 Είναι το μόνο χειροποίητο στη χώρα μας και πήρε χρυσό παγκόσμιο βραβείο...
*THUMBS%%__%%UP*

Ζευγάρι Ελλήνων (κυπριακής καταγωγής) τυροκόμων, ο Κώστας Αποστόλου και η γυναίκα του Ελένη, φτιάχνουν το μοναδικό στην Ελλάδα χειροποίητο ταλαγάνι και το πουλάνε από τη Σουηδία έως τη Σιγκαπούρη! Έχει κατοχυρωμένη πατέντα και πήρε το χρυσό βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου τυριού παγκοσμίως στο διαγωνισμό World Cheese Awards... Αναφέρει ο κ. Αποστόλου: «Αν μου έλεγε κανείς πριν από ......
δέκα χρόνια ότι θα έφτιαχνα δικό μου τυρί σε μια περιοχή της Μεσσηνίας, τη Μαραθούπολη, θα πίστευα ότι έχει περίεργη αίσθηση του χιούμορ. Μια συνταγή της γυναίκας μου με δάνεια από την καλαματιανή σφέλα, το κυπριακό χαλούμι της γιαγιάς και τη φορμαέλα ήταν πολύ νόστιμη. Οι περισσότεροι τενεκέδες πήγαιναν σε φίλους, αλλά οι παραγγελίες αυξάνονταν. Το 2007, λοιπόν, αποφασίζουμε να αποσυρθούμε από το γάλα αφιερώνοντας όλη την προσπάθεια στο ταλαγάνι. Πολλοί πιστεύουν ότι πρόκειται για ελληνοποιημένο χαλούμι. Καμία σχέση. Μπορεί να έχει την ανάμνηση του χαλουμιού, αφού υπάρχει το γονίδιο, αλλά πρόκειται για ένα 100% στην άποψη και τη φιλοσοφία ελληνικό προϊόν. Για την ακρίβεια, μεσσηνιακό προϊόν". *THUMBS%%__%%UP* *THUMBS%%__%%UP* :o :o

ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΕΧΟΥΝ BARCODE ΠΟΥ ΑΡΧΙΖΕΙ ΑΠΟ 520 η 521

!!! Κοινοποιηστε το!!!"


Τίτλος: Απ: Αγοράζουμε ΕΛΛΗΝΙΚΑ !!!
Αποστολή από: dikigo στις Μάρτιος 01, 2012, 18:28:47 μμ
παντα ελληνικα!!!!!!
δικηγοροι αθηνων  (http://www.kremalis.gr/)
δικηγορικη εταιρεια (http://www.kremalis.gr/)


Τίτλος: Απ: Αγοράζουμε ΕΛΛΗΝΙΚΑ !!!
Αποστολή από: sgr στις Μάρτιος 02, 2012, 21:38:23 μμ
αυτό κι αν είναι ένα προιόν που μας κάνει περήφανους σαν Έλληνες. Χίλια μπράβο τους


Τίτλος: Απ: Αγοράζουμε ΕΛΛΗΝΙΚΑ !!!
Αποστολή από: jslam στις Μάρτιος 03, 2012, 19:00:54 μμ
η μπυρα Μυθος δεν ειναι ελληνικη, εχει εξαγορασθει απο τους Δανους της Karlsberg
τα γρερμανικα ξεκινουν ναπο 400 -440, ομως παρατηρω τελευται οτι αμιγως γερμανικα προιοντα που το γραφουν στη συσκευασια,δεν ξεκινουν τα barcode απο αυτους τους αριθμους...κατι γινεται
παραδειγμα ενυδατικες κρεμες nivea kai loreal για αντρες εχουν διαφορετικο αριθμο...

σημερα ανακαλυψα μια φοβερη ελληνικη εταιρια με εδρα τη καλαματα παραγωγης μουσταρδων, μπαλσαμικου και αρκετων αλλων προιοντων.
αφοι Παπαδημητριου και οι μουσταρδες εχουν ονομασια balsamon
http://www.balsamon.gr/

σημερα αγορασα το μπαλσαμικο...
(http://i43.tinypic.com/10qgk8l.jpg)


Τίτλος: Απ: Αγοράζουμε ΕΛΛΗΝΙΚΑ !!!
Αποστολή από: SOFIANNA στις Μάρτιος 03, 2012, 19:53:42 μμ
Καλησπέρα :)

Αν κάθε Έλληνας καταφέρει μέσα στο 2012 να αγοράσει ελληνικά προϊόντα αξίας 1.000 ευρώ στη θέση ξένων προϊόντων που αγόρασε πέρυσι, τότε θα προστεθεί στην προβληματική ελληνική οικονομία το αστρονομικό ποσό των 12 δισεκατομμυρίων ευρώ. Ολόκληρο το περιβόητο ΕΣΠΑ που υποτίθεται ότι θα αναζωογονούσε τη χώρα, είναι 18 δισεκατομμύρια για τέσσερα χρόνια.

Και ας μην ξεχναμε όταν εμείς χτίζαμε Παρθενώνες οι Ευρωπαίοι κοιμοντουσαν στα δέντρα , και όταν έτρωγαν βατόμουρα...εμείς ειχαμε ήδη χολεστερίνη... ;)

Και σοβαρά......όταν οι ξένοι δεν 'εβρισκαν λέξεις....έκλεβαν τις δικές μας.
Τίτλος: Απ: Αγοράζουμε ΕΛΛΗΝΙΚΑ !!!
Αποστολή από: jslam στις Μάρτιος 03, 2012, 20:34:41 μμ
Καλησπέρα :)

Αν κάθε Έλληνας καταφέρει μέσα στο 2012 να αγοράσει ελληνικά προϊόντα αξίας 1.000 ευρώ στη θέση ξένων προϊόντων που αγόρασε πέρυσι, τότε θα προστεθεί στην προβληματική ελληνική οικονομία το αστρονομικό ποσό των 12 δισεκατομμυρίων ευρώ. Ολόκληρο το περιβόητο ΕΣΠΑ που υποτίθεται ότι θα αναζωογονούσε τη χώρα, είναι 18 δισεκατομμύρια για τέσσερα χρόνια.

Και ας μην ξεχναμε όταν εμείς χτίζαμε Παρθενώνες οι Ευρωπαίοι κοιμοντουσαν στα δέντρα , και όταν έτρωγαν βατόμουρα...εμείς ειχαμε ήδη χολεστερίνη... ;)

Και σοβαρά......όταν οι ξένοι δεν 'εβρισκαν λέξεις....έκλεβαν τις δικές μας.

 *THUMBS%%__%%UP* *THUMBS%%__%%UP* *THUMBS%%__%%UP* *THUMBS%%__%%UP* *THUMBS%%__%%UP* *THUMBS%%__%%UP* *THUMBS%%__%%UP*


Τίτλος: Απ: Αγοράζουμε ΕΛΛΗΝΙΚΑ !!!
Αποστολή από: pcmedical στις Μάρτιος 27, 2012, 15:54:39 μμ
Μπραβο παιδια πολυ ενημερωτικο και πρεπει να το πουμε και σε γνωστους μας


Τίτλος: Απ: Αγοράζουμε ΕΛΛΗΝΙΚΑ !!!
Αποστολή από: jslam στις Μάρτιος 27, 2012, 16:28:10 μμ
http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=37730&Itemid=160

http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=37702&Itemid=161


Τίτλος: Απ: Αγοράζουμε ΕΛΛΗΝΙΚΑ !!!
Αποστολή από: Pastaflora στις Μάιος 19, 2012, 22:01:12 μμ
Οδυνηρό το μποϋκοτάζ κατά των γερμανικων προιόντων : 5,1 δισ. ευρώ κάτω σε 1 χρόνο!
--
Το κίνημα γιγαντώνεται, συνεχίζουμε καί θα νικήσουμε.
Προτιμάτε πάντα ΕΛΛΗΝΙΚΑ

Θυμίζω οτι τα barcodes των γερμανικών προϊόντων
Germany 450-459 & 490 - 499
 
Οδυνηρό το μποϋκοτάζ κατά της Γερμανίας , στα προϊόντα της:
5,1 δισ. ευρώ κάτω σε 1 χρόνο!
ΠΑΜΕ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ ...
Αρχίζει και αποδίδει . οδυνηρά για τους Γερμανούς το εμπάργκο στα γερμανικά προϊόντα που έχουν κηρύξει οργανώσεις και φορείς:
 
Μείωση της τάξεως του 13%, η οποία αντιστοιχεί σε 5,1 δισ. ευρώ, εμφάνισαν οι γερμανικές εξαγωγές προς την Ελλάδα το 2011, σύμφωνα με τον επικεφαλής Εξωτερικού Εμπορίου του Γερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, Φόλκερ Τράιερ.

Η μικρότερη ζήτηση αφορά στα οχήματα και τις μηχανές και βεβαίως απεικονίζει «την επώδυνη διαδικασία προσαρμογής στην Ελλάδα...

κια το αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί μεταξύ των Ελλήνων κατά της Γερμανίας», δήλωσε ο Φ.Τράιερ στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα, τα στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας δείχνουν πως οι εξαγωγές της Γερμανίας προς την Ελλάδα έχουν επιστρέψει στα επίπεδα του 2002 και έπεται συνέχεια, καθώς εντείνεται το αρνητικό κλίμα μεταξύ των καταναλωτών για τα γερμανικά προϊόντα.

Στην Ελλάδα το ρεύμα άρνησης αγοράς γερμανικών προϊόντων εντείνεται καθημερινά σε όλα τα επίπεδα από τις πωλήσεις τροφίμων στα σούπερ - μάρκετ, μέχρι τα γερμανικά αυτοκίνητα που πλέον έχουν καταρρακωθεί οι πωλήσεις τους...

Για το 2012 υπολογίζεται ότι οι μειώσεις των γερμανικών εξαγωγών θα ξεπεράσουν το 17% και το συνολικό ποσό τα 17 δισ. ευρώ.
«Κομμένα πια τα δανεικά» λένε οι Γερμανοί, «κομμένα πια και τα γερμανικά προϊόντα» λένε οι καταναλωτές, όπου το σύνθημα είναι «Και το τελευταίο ευρώ οπουδήποτε αλλού εκτός από γερμανικά προϊόντα»

Τίτλος: Απ: Αγοράζουμε ΕΛΛΗΝΙΚΑ !!!
Αποστολή από: TSIGKOS59 στις Μάιος 20, 2012, 00:35:19 πμ
Γουστάρωωωωω  *THUMBS%%__%%UP* *THUMBS%%__%%UP* *THUMBS%%__%%UP*


Τίτλος: Απ: Αγοράζουμε ΕΛΛΗΝΙΚΑ !!!
Αποστολή από: voula στις Μάιος 20, 2012, 11:23:39 πμ
Μπράβο *THUMBS%%__%%UP*


Τίτλος: Απ: Αγοράζουμε ΕΛΛΗΝΙΚΑ !!!
Αποστολή από: ArXoS στις Μάιος 23, 2012, 21:21:01 μμ
αυτά είναι ...  *THUMBS%%__%%UP* *THUMBS%%__%%UP*
ΠΑΜΕ ΓΕΡΑ  ;D ;D

(http://www.blackstate.gr/images/Greek-Flag.jpg)


Τίτλος: Απ: Αγοράζουμε ΕΛΛΗΝΙΚΑ !!!
Αποστολή από: jslam στις Ιούνιος 18, 2012, 10:05:03 πμ
επειδη το ψαχνω...εχω βρει πολλα ελληνικα προιοντα,ακομα και αφρο ξυρισματος ο οποιος ειναι καταπληκτικος.

προσοχη, υπαρχουν προιοντα με 520barcode αλλα ειναι made in germany...οπως τα νιβεα αποσμητικα μασχαλης.

τελος υπαρχουν 520 τα οποια γραφουν οτι εχουν παρασκευαστει στην ΕΕ.


Τίτλος: Απ: Αγοράζουμε ΕΛΛΗΝΙΚΑ !!!
Αποστολή από: statik στις Οκτώβριος 02, 2012, 13:39:50 μμ
Tερμα το παραμυθι!!! ΞΥΠΝΗΣΤΕ!!!!!!!! Δεν μπορω να ακουω τετοιες αρλουμπες ποια το 2012. Στην δεκαετια του 80 υπηρχε το σλογκαν  Ο ΕΠΙΜΕΝΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΑ
Απο τοτε εχουν περασει 30χρομνια και ακομα το ιδιο βιολι. Η αχρηστοι - ανικανοι - πολιτική και πολιτικοι οχι απλως δεν κανανε τιποτα αλλα και ξεπουλησανε και οτι παραγαμε. Τοτε υπηρχαν
καποιες βιομηχανιες οπως ΙΖΟΛΑ-ΠΙΤΣΟΣ Πειραϊκη-Πατραϊκη- Οχημaτα Pony, κλωστουφαντουργεια, και αλλα πολλα. Τωρα ρε παιδια τι στο δι@λο να αγορασεις Ελληνικα? Της ντοματες?
Μεχρι και τα σκορδα ΚΙΝΕΖΙΚΑ ειναι, τα ειδα στον Σκλαβενιτη. ΣΕ μια ελευθερη αγορα (ή πουλημενη αγορα) οπως ειμαστε με τετοια συνθηματα δεν παμε μπροστα, μονο πισω. Για φαντασου να ελεγε ο καθενας πχ Ο Γερμανος , αγοραζω μονο Γερμανικα . Αν το κανανε ολοι μαλλον χαμενοι θα βγουμε. Η λυση ειναι η αναπτυξη της χωρας και οχι το ξεπουλημα.


Τίτλος: Απ: Αγοράζουμε ΕΛΛΗΝΙΚΑ !!!
Αποστολή από: ActiveLifestyle στις Οκτώβριος 22, 2013, 00:47:34 πμ
τελικά όσον αφορά το barcode.. τι γίνεται? υπάρχει επίσημη απάντηση/τοποθέτηση για το ποιά είναι ελληνικά?

γιατί για αυτό το ριμάδι το 520 ακούω μια ναι μια δε..


Τίτλος: Απ: Αγοράζουμε ΕΛΛΗΝΙΚΑ !!!
Αποστολή από: KAPA63 στις Οκτώβριος 23, 2013, 18:57:36 μμ
 :) :)ΕΛΛΗΝΙΚΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!! *THUMBS%%__%%UP *THUMBS%%__%%UP* *THUMBS%%__%%UP*


Τίτλος: Αγοραζουμε αποκλειτικωσ ελληνικα προιοντα και βγαίνουμε απο την κριση!
Αποστολή από: Pastaflora στις Φεβρουάριος 04, 2015, 14:13:58 μμ
(http://i.imgur.com/YQg9zXF.jpg)