Τίτλος: Γλυκο Κουταλιου καρπουζι Hambo specials Αποστολή από: hambo στις Ιούνιος 22, 2010, 16:08:24 μμ Φλουδα απο ενα καρπουζι
700 ml χυμο καρπουζι 80 γρ μαυροδαφνη 300 γρ ζαχαρη καθαριζουμε το εξωτερικο της φλουδας και τα κοβουμε κυβους μεγαλους η οτι σχημα θελουμε τα βραζουμε σε νερο για 20 λεπτα τα βγαζουμε και τα βαζουμε σε ενα σουρωτηρι και μολις κρυωσουν στη συντηρηση μαζι με το σουρωτηρι και ενα σκευος απο κατω γιατι θα κατεβασει και αλλα υγρα για μια μερα στη συντηρηση.Την αλλη μερα βαζουμε το χυμο απο το καρπουζι και τους κυβους μας που εχουν σουρωσει καλα να βρασουν και προσθετουμε και 300 γρ ζαχαρη και ανακατευουμε που και που σε μεσαια φωτια .Για 2 ωρες σε χαμηλη φωτια και εωδεχεται να συμπληρωσουμε λιγο νερο.Το καρπουζι ειναι ετοιμο δεν ειναι αναγκη να γινει νιανια.Οταν σβησουμε τη φωτια τοτε ριχνουμε τη μαυροδαφνη και αφηνουμε να κρυωσει προτου το βαλουμε σε καποιο βαζο, Ωραιο ειναι να αφησουμε και λιγο απο τη ψυχα του καρπουζιου πανω στη φλουδα. |