GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum

Μαγειρέματα => Άλλες συνταγές => Μήνυμα ξεκίνησε από: Lydia στις Ιούνιος 07, 2007, 19:35:05 μμ



Τίτλος: Εξωτικό ρύζι με καρύδα και κάσιους
Αποστολή από: Lydia στις Ιούνιος 07, 2007, 19:35:05 μμ
Υλικά για 4 άτομα
4 φλυτζανάκια του καφέ ρύζι τύπου basmati
ζωμό από κοτόπουλο ή νερό 8 φλυτζανάκια
50 γραμμάρια καρύδα τριμμένη
50 γραμμάρια κάσιους ανάλατα και καβουρντισμένα
φρέσκο τζίντζερ ή καρυ (ανάλογα τι σας αρέσει)
ένα μικρό κρεμμυδάκι περασμένο στο multi
ένα καρρότο κομμένο και ένα κολοκυθάκι κομμένο julien
βούτυρο ή ελαιόλαδο (εγώ στο ρύζι πάντα βούτυρο)
Παρασκευή
Τσιγαρίζω ελαφρώς κρεμμύδι, καρρότο, κολοκυθάκι. Προσθέτω ρύζι και καρύδα. Αφήνω 2 λεπτά, προσθέτω ζωμό και τζίντζερ ή κάρυ και αφήνω να πάρουν βράση.Πριν βγούν ρίχνω και τα κάσιους.


Τίτλος: Απ: Εξωτικό ρύζι με καρύδα και κάσιους
Αποστολή από: KATE στις Αύγουστος 31, 2007, 14:58:07 μμ
ΜΜΜΜ πολύ ωραίο ακούγατε!
Η καρύδα πρέπει να είναι φρέσκια;
ή ακόμα καλύτερα γίνετε και φρέσκια...;
Μου λες σε παρακαλώ Lydia
Thanx


Τίτλος: Απ: Εξωτικό ρύζι με καρύδα και κάσιους
Αποστολή από: margarita79 στις Αύγουστος 31, 2007, 15:07:19 μμ
κατε νομιζω οτι θα πρεπει να περιμενεις λιγο γιατι η λυδια μας λειπει σε διακοπες.
οταν γυρισει θα σου απαντησει.
απλα πιστευω οτι εννοει καρυδα τριμμενη απο τα ετοιμα φακελακια στο σ/μ
φιλια


Τίτλος: Απ: Εξωτικό ρύζι με καρύδα και κάσιους
Αποστολή από: KATE στις Σεπτέμβριος 01, 2007, 01:29:43 πμ
Μάλλον έχεις δίκαιο, όμως έχω φρέσκια καρύδα
και είπα να την αξιοποιήσω   ;D ;D ;D
merci margarita79


Τίτλος: Απ: Εξωτικό ρύζι με καρύδα και κάσιους
Αποστολή από: Lydia στις Σεπτέμβριος 08, 2007, 19:26:07 μμ
Kate ...  :-[ sorry για την καθυστέρηση αλλά σήμερα γύρισα από διακοπές. Φυσικά και γίνεται με φρέσκια καρύδα. Με την ίδια αναλογία καρύδας αλλά με λιγότερο ζωμό από κοτόπουλο - θα δείς με το μάτι, εγώ θα έλεγα 7 φλυτζανάκια - γιατί θα βγάλει γάλα-χυμό η φρέσκια καρύδα.

Καλή Επιτυχία ;)


Τίτλος: Απ: Εξωτικό ρύζι με καρύδα και κάσιους
Αποστολή από: KATE στις Σεπτέμβριος 11, 2007, 00:52:52 πμ
thanx... ;)