GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum

Μαγειρέματα => Γενική συζήτηση => Μήνυμα ξεκίνησε από: athanasios στις Ιούλιος 09, 2010, 09:12:02 πμ



Τίτλος: Το χταποδι του ψαροντουφεκα.
Αποστολή από: athanasios στις Ιούλιος 09, 2010, 09:12:02 πμ
Μεσα στο καλοκαιρι ολο και καποια στιγμη θα χρειασθη στο καμπινγκ στην παραλια να κανουμε ενα χταποδι που μας εδωσε καποιος φιλος η βγαλαμε εμεις. Δεν το χτυπαμε ουτε μετραμε τα χτυπηματα ουτε μετα το σβουριζουμε επειδη ειναι φρεσκο και σκληρο. Απλα το καθαριζουμε αφαιρουμε και το δοντι του και ειναι ετοιμο για μαγειρεμα.
  Θα χρειασθουμε ενα απλο αλουμινενιο δισκακι ακομη και αυτο που χρησιμοποιουν για τα γλυκα ταψιου. Το απλωνουμε μεσα σκεπαζουμε το δισκακι με ενα αλουμινοχαρτο καλα οσο μπορουμε ποιο στεγανα. Με μια οδοντογλυφιδα ανοιγουμε τρεις τρυπες στο κεντρο του ταψιου και το βαζουμε στην φωτια. Αυτη μπορει να ειναι απο διαφορα τσαλια παραλιας που τα μαζεψαμε απο ενα καμινετο υγραεριου και ακομη και ηλεκτρικο ματι. Οταν θα μας μυριση οτι κατι καιγεται το χταποδι ειναι ετοιμο. Ανοιγουμε το αλουμινοχαρτο ειναι κατακοκκινο και το ξακολαμε με προσοχη απο τον ταψακι, σερβιρεται στο πιατο κοβεται με τρομερη ευκολια προσθετουμε το απαραιτητο λαδι και ξυδι με την ριγανι και ο μεζες ειναι ετοιμος στην υγεια σας.

Υ.Γ Δεν αναφερω χρονο ψησιματος γιατι εξαρτατε απο την δυναμη της φωτιας η μυρωδια ομως ειναι χαρακτηριστικη.


Τίτλος: Απ: Το χταποδι του ψαροντουφεκα.
Αποστολή από: joannoula στις Ιούλιος 09, 2010, 12:04:20 μμ
Ειλικρινά, athanasios, χρόνια στις παραλίες, δεν έτυχε ποτέ να ξέρει κάποιος αυτή τη μέθοδο :o
Τα κοπανούσαμε τα έρημα λες & μας είχαν κάνει το μεγαλύτερο κακό στη ζωή μας :D
Σ΄ευχαριστώ για τις συμβουλές @}->--, με την πρώτη ευκαιρία θα δοκιμαστούν ;)


Τίτλος: Απ: Το χταποδι του ψαροντουφεκα.
Αποστολή από: ArXoS στις Ιούλιος 09, 2010, 12:51:50 μμ
χμ, διαφωνώ με το χτύπημα και το παραγούλιασμα. Πρέπει όταν είναι φρέσκο που θέλουμε να το μαγειρέψουμε αμέσως, να το χτυπήσουμε και να το παραγουλιάσουμε αλλιώς θα είναι σαν λάστιχο  :-\., Εγώ προσωπικά, όσες φορές έχω φτιάξει χταπόδι που δεν το έχω χτυπήσει πρώτα, μετά δεν τρώγεται (εκτός και αν έχεις πολύ ακονισμένα δόντια  xD)
Δεν χρειάζεται χτύπημα και παραγούλιασμα όταν μπει στη κατάψυξη, γιατί μετά στην απόψυξη έχουν σπάσει τα νεύρα του