GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum

Μαγειρέματα => Αναζήτηση Συνταγής => Μήνυμα ξεκίνησε από: Flora στις Σεπτέμβριος 21, 2010, 08:43:06 πμ



Τίτλος: Κόκκορας αλανιάρης
Αποστολή από: Flora στις Σεπτέμβριος 21, 2010, 08:43:06 πμ
Ήρθε εχθές το βράδυ η πεθερά μου, περιχαρής, από το χωριό, με έναν αλανιάρη κόκκορα στο χέρι O_o

"Μιας και είσαι τόσο καλή μαγείρισσα" μου λέει "φτάξε μια παστιτσάδα να την ευχαριστηθούμε όλοι μαζί"  :-S :-S
Δεν ξέρω αν το έκανε με την καρδιά της ή για να βγάλει το άχτι της  >:D, το θέμα είναι πως ο κόκκορας έχει πιάσει τη μισή μου κατάψυξη...γιατί εκεί τον έχωσα χωρίς δεύτερη σκέψη O:-) O:-)
Η αλήθεια είναι πως τέτοιου είδους πουλερικά, ελευθέρας βοσκής, χωριάτικα, δεν τα συμπαθώ. Εκείνη τα μαγειρεύει συχνά αλλά εγώ τα βρίσκω σκληρά, λιπαρά και ολίγον άνοστα.

Για βοηθήστε ρε παιδιά να γίνει το πουλερικό, φαΐ της προκοπής.
Σκέφτομαι να τον ξεπαγώσω, σιγά σιγά στη συντήρηση, και είμαι σίγουρη πως θέλει μαρινάρισμα ώστε να μαλακώσει λίγο το κρέας και να είναι πιο γευστικό. Με τι να τον μαρινάρω?
Και πως γίνεται αυτή η ριμάδα η παστιτσάδα ? Το μόνο που ξέρω είναι πως θέλει χοντρό μακαρόνι και κόκκινη σάλτσα  :P :P

Βοήθεια χριστιανοί κοντεύω να φλιπάρω... :o


Τίτλος: Απ: Κόκκορας αλανιάρης
Αποστολή από: margarita79 στις Σεπτέμβριος 21, 2010, 09:24:34 πμ
Αχ πως σε νιωθω..πως σε νιωθω...
Τετοια τερατοπουλια εχω πολυ συχνα στην καταψυξη μου....
Και σου το δινουν και ολοκληρο ντουβαρι και δε ξερεις τι να το κανεις...
Χιλιες φορες εχω πει να μου το δινουν σε μεριδουλες τουλαχιστον..αλλα μπαααα τιποτα...
Τεσπα μετα το πρωινο μου παραληρημα.  :D ριξε μια ματια σε αυτη τη συνταγη
https://www.greekmasa.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=2487&Itemid=49

Επισης εμεις το κανουμε πολυ συχνα λεμονατο και ειναι σουπερ!

Αν θες παστιτσαδα θα μαγειρεψεις σε χυτρα τον κοκορικο οπως φτιαχνεις κοκκινιστο(κανονικα η παστιτσαδα γινεται με κοκορα αλλα πολλοι βαζουν και μοσχαρι και  εχει ενα μειγμα μπαχαρικων με κανελλα ,γαρυφαλλο,μπαχαρι,μοσχοκαρυδο,δαφνη) και μετα θα ριξες προς το τελος και το χοντρο μακαρονι ή θα βρασεις το μακαρονι χωριστα.

Ειχα φαει τελεια παστιτσαδα απο Κερκυραια νοικοκυρα με το μακαρονι βρασμενο μεσα στη σαλτσα και ηταν φοβερη!!!


Τίτλος: Απ: Κόκκορας αλανιάρης
Αποστολή από: nayia στις Σεπτέμβριος 21, 2010, 09:54:28 πμ
Βοήθεια χριστιανοί κοντεύω να φλιπάρω... :o
:D :D :D
Πάρ την τηλέφωνο και πες της "μητέρα, δεν θα το πιστέψεις! Ήταν ζωντανό το πουλί και πέταξε!!!  ??? Πάω ν' ανοίξω την κατάψυξη σήμερα το πρωί και... άφαντος!!!"
Ε, μα... μία σου και μία της!  :P
Πάντως και εγώ, όπως λέει και η Μαργαρίτα για λεμονάτο θα ψηνόμουν... Με τηγανιτές πατατούλες...  :-r :-r :-r
Τί να σου πω; Καλή δύναμη στο μαγείρεμα, καλή επιτυχία (που την έχεις σίγουρη εσύ) και... καλοφάγωτος...  @}->-- Και πες της πε(ν)θεράς να ρωτάει πρώτα...  >:D >:D >:D


Τίτλος: Απ: Κόκκορας αλανιάρης
Αποστολή από: Flora στις Σεπτέμβριος 21, 2010, 10:25:24 πμ
 :D :D :D :D Πολύ γέλασα!!!

Μάρτζι, χαίρομαι που υπάρχουν ομοιοπαθούντες στην παρέα μας  O:-)
Δηλαδή να μην τον μαρινάρω καθόλου? (κόλλησα κι εγώ στη μαρινάτα xD )
Να του συμπεριφερθώ σαν κανονικό κοτόπουλο? άντε με μια ώρα ψήσιμο παραπάνω?


Τίτλος: Απ: Κόκκορας αλανιάρης
Αποστολή από: margarita79 στις Σεπτέμβριος 21, 2010, 10:30:14 πμ
Εγω δεν τον μαριναρω...θεωρω οτι η διαφορα του ειναι στο ψησιμο.
Μεταξυ μας δεν το βρισκω αξιολογο κρεας...
Αν θες να τον μαριναρεις βαλτον με κοκκινο κρασι και τα μπαχαρικα που σου ειπα και λιγο λαδι και αστον.Μετα τον τσιγαριζεις ,σβηνεις με κρασι και προχωρας κανονικα...
Ασε σε αυτο το κομματι των γιγαντοπουλιων στην καταψυξη μου....ειμαι βετερανος.
Και που να δεις την πρωτη φορα που ειχε βαλει μεσα η πεθερα και το ποδι του κοκκορα(ο ανδρας μου το θεωρει υπερτατο μεζε) και εγω σκιαχτηκα...
Αρχιζα να φωναζω ''Ενα χερακι,ενα χερακι''και φυσικα το πεταξα... και μετα ακουσα μια γκρινια..μα μια γκρινια... :D(δε θελω να επεκταθω και στα ''μπαλακια'' του  κοκορα... :o)

Ψαξε θα το βρεις και εσυ μαλλον.... :D
Καλη επιτυχια!


Τίτλος: Απ: Κόκκορας αλανιάρης
Αποστολή από: Mary στις Σεπτέμβριος 21, 2010, 11:36:22 πμ
Να του συμπεριφερθώ σαν κανονικό κοτόπουλο?

Να του συμπεριφερθείς σαν κανονικό τέραςςςςςςς!!!!!!! χαχαχαχα
Πολύ γέλασα πρωί πρωί με τα πουλερικά σας!!!

Εγώ αποφεύγω να μαγειρέψω πολύ γρήγορα αυτού του είδους τα «πουλιά». Τα αφήνω αρκετό καιρό στην κατάψυξη να συτέψουν.
Αν είναι πρόσφατα σφαγμένο... άστο κανένα μήνα...
Όσο για το μαρινάρισμα... χμ!!! ίσως σε κανένα βαρέλι κρασί για καμμιά 20αριά ώρα να του έκανε καλό!!!


Τίτλος: Απ: Κόκκορας αλανιάρης
Αποστολή από: Pastaflora στις Σεπτέμβριος 21, 2010, 12:41:51 μμ
Τώρα θα σας κάνω να ...γελάσετε  ίσως και...να τον ...συχαθείτε...!!!




                                            (https://i52.tinypic.com/2nu88za.jpg)




ΕΓΏ  ΔΕΝ ΤΟΝ ΜΑΓΕΙΡΕΎΩ ΠΟΤΈ ! Εχει  ...μιά μυρωδιά ...παναθεμάτον...!!! μιά ...βαρβατίλα...!! Μπόχα σκέτη...!!!

Αλλά η συμπεθερα μου τον συνηθιζει συχνα γιατι της τους χαριζουνε απο το χωριο!...

.Να σας πω τι επαθαν ομαδικαι την τελευταια φορα που τον μαγειρεψαν...!!!

 Φαινεται  ο κοκορας παρα..ητανε ...αλανιαρης!....

Ποιος ξέρει τι έφαγε εκεί που τριγύριζε... 

Τον κάναδε κομμάτια για 2 μαγειρέματα!

Στο πρώτο  λοιπόν που ομολογεί ότι έγινε...πεντανόστιμος! τον φάγανε..,  τον ευχαριστηθηκανε  ,,, αλλά  μετά από 3 ώρες νασου η συμπεθέρα μου με ...διάρροια!...

Ο συμπέθερος όμως...τίποτε! Μιά χαρά!....

Μιά δυό , τρείς...Κάποτε συνήλθε, δεν φαντάστηκε  ¨οτι θαταν από τον κόκκορα!... Κάτι άλλο θα έφαγε είπε και την πείραξε....!

Μετά από 15  μέρες, την επισκέφθηκαν τα παιδιά της, να τους πάρουν από το χωριό  προς την Αθήνα, μαγειρέψανε τον κόκκορα φάγανε... και φορτώσανε να φύγουνε...

Μόλις φθάνουν  λίγο έξω από το  χωριό άρχισαν να ζητούν  ένας ένας , κάθε τρείς και πέντε  να ....ρίξουν λίγο.... λίπασμα στους ...θάμνους,....!

Ε ! σας πληροφορώ ...μέχρι να φθάσουν στην Αθήνα, δεν άφησαν θάμνο για  θάμνο χωρίς να.... τον στολίσουν με...λίπασμα...!

 Και  οι τέσσαρες το ίδιο...!!!


 Ειναι να ρωτάει κανείς...
                                              ΤΥΧΑΙΟ ...???  η συμπτωση...????


                                                             ??? ??? ??? ;D ;D ;D *THUMB%%__%%DOWN* *THUMB%%__%%DOWN*


Τίτλος: Απ: Κόκκορας αλανιάρης
Αποστολή από: vago στις Σεπτέμβριος 21, 2010, 19:46:01 μμ
Λοιπόν εμένα πάλι αυτοί οι αλανιάρηδες μου αρέσουν πολύ! Κάνε τον κρασάτο με μπόλικη σάλτσα και χοντρό μακαρόνι από δίπλα ή πατατούλες τηγανητές  :-r! Εγώ δεν τον μαρινάρω αλλά τον τσιγαρίζω πολύ καλά (σχεδόν τον τηγανίζω), ρίχνω μπόλικα μυρωδικά (βασιλικό,κανέλα, δάφνη), μετά μπόλικο κρεμμύδι, τα φέρνω μια σβούρα και σβήνω με κόκκινο κρασί, ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και 10' στη χύτρα (πρακτικά πράγματα  ;)) Ανοίγω χύτρα, βράζω να δέσει η σάλτσα και έτοιμο το πουλερικό. Καλή επιτυχία!


Τίτλος: Απ: Κόκκορας αλανιάρης
Αποστολή από: Tonni στις Σεπτέμβριος 22, 2010, 07:10:50 πμ
Χαιρετώ τις απανταχού κοκκοροπεθερόπληκτες :D Συμφωνώ με τη Vago,μου αρέσουν κι εμένα πολύ! :-r Τον μαγειρεύω σχεδόν  με τον ίδιο τρόπο,μόνο που  βάζω και σκόρδο με το κρεμμύδι και δεν βάζω κανέλα. *THUMBS%%__%%UP*


Τίτλος: Απ: Κόκκορας αλανιάρης
Αποστολή από: Flora στις Σεπτέμβριος 22, 2010, 07:51:18 πμ
Να 'στε καλά βρε κορίτσια, με τις ιδέες σας @}->--

Θα τον μαρινάρω σε κρασί και μπαχαρικά από το βράδυ (όχι που δεν θα τον έκανα μπάνιο  :P) και θα ακολουθήσω τις οδηγίες σας.
Ευτυχώς, η πεθερά μου έκανε το καλό κι εξαφάνισε πόδια, λαιμό και εντόσθια (ελπίζω και τα μπαλάκια :-! ) μιας και ξέρει καλά πως αν τον έφερνε ολόκληρο θα κατέληγε στον κάδο σκουπιδιών  xD
Θα πάω να πάρω και δυο ωραία μπουκάλια κόκκινο κρασί, το ένα για το μπάνιο, το άλλο για να το πιούμε  *DRINK* και θα ξεκινήσω ετοιμασίες από το Σαββατόβραδο, ώστε να τον μαγειρέψω την Κυριακή.
Ελπίζω να τρώγεται το τέρας  :-X


Τίτλος: Απ: Κόκκορας αλανιάρης
Αποστολή από: ArXoS στις Σεπτέμβριος 22, 2010, 18:13:18 μμ
(https://www.greekmasa.gr/images/Photobucket_masa2/chicken1.jpg)
(https://www.greekmasa.gr/images/Photobucket_masa2/chicken2.jpg)
(https://www.greekmasa.gr/images/Photobucket_masa2/chicken3.jpg)
(https://www.greekmasa.gr/images/Photobucket_masa2/chicken4.jpg)
(https://www.greekmasa.gr/images/Photobucket_masa2/chicken5.jpg)
(https://www.greekmasa.gr/images/Photobucket_masa2/chicken6.jpg)


Τίτλος: Απ: Κόκκορας αλανιάρης
Αποστολή από: margarita79 στις Σεπτέμβριος 22, 2010, 18:30:23 μμ
(https://content.sweetim.com/sim/cpie/emoticons/00020468.gif)


Τίτλος: Απ: Κόκκορας αλανιάρης
Αποστολή από: Pastaflora στις Σεπτέμβριος 22, 2010, 20:01:56 μμ
Α!...τώρα κατάλαβα  γιατί ο κόκκορας έκανε καψώνια της συμπεθέρας μου.....φαίνεται πως δεν τον έκανε μόνον ...κρασάτο αλλά του κλάδεψε και τα....μπαλάκια!!!! Δεν εξηγείται αλλιώς το...τσιρλι..πιπί,,,!!!


 (https://i55.tinypic.com/10rrbwi.jpg)                (https://i52.tinypic.com/x2usdv.jpg)





(https://i56.tinypic.com/10zqro2.jpg)                     (https://i56.tinypic.com/10zqro2.jpg)
 
                                                      












Τίτλος: Απ: Κόκκορας αλανιάρης
Αποστολή από: Flora στις Σεπτέμβριος 23, 2010, 08:15:46 πμ
 :D :D :D :D :D :D
M' έκανες και γέλασα πολύ, Άρχο *THUMBS%%__%%UP*


Τίτλος: Απ: Κόκκορας αλανιάρης
Αποστολή από: nayia στις Σεπτέμβριος 23, 2010, 10:22:52 πμ
 :D :D :D :D :D :D :D
Μ' έχει ακούσει όλο το γραφείο απ' τα γέλια!!!!!!!!!!! Θα με απολύσουν με 'σας που 'μπλεξα....  ;D ;D ;D
Να 'σαι καλά βρε Arxo!!! Απίστευτη ιδέα......


Τίτλος: Απ: Κόκκορας αλανιάρης
Αποστολή από: sgr στις Σεπτέμβριος 23, 2010, 13:11:32 μμ
 :D :D :D


Τίτλος: Απ: Κόκκορας αλανιάρης
Αποστολή από: voula στις Σεπτέμβριος 25, 2010, 11:19:15 πμ
Βρε παιδιά και εγώ δεν τρελαίνομαι για κόκορα αλλά με χυλοπίτες, με τραχανά , μπαρδουνιώτικος , μ΄ένα χοντρό μακαρόνι μια χαρά είναι. Και εγώ δεν τον μαρινάρω. Τον μαγειρεύω κατευθείαν και ψήνω ή σε χύτρα ή σε σιγανή φωτιά. Μόνο ψητός δεν γίνεται γιατί είναι σκληρός.
Πασταφλώρα μου δεν έφταιγε το κοκοράκι αλλά η συντήρησή του μετά το σφάξιμο.


Τίτλος: Απ: Κόκκορας αλανιάρης
Αποστολή από: Pastaflora στις Σεπτέμβριος 25, 2010, 12:13:11 μμ
Δηλαδή Βούλα μου: Κάντο μου λίγο λιανά; ??? ??? ???


Τίτλος: Απ: Κόκκορας αλανιάρης
Αποστολή από: Flora στις Σεπτέμβριος 27, 2010, 10:00:33 πμ
Αποστολή εξετελέσθη  *THUMBS%%__%%UP*
Το κοκορόπουλο έγινε νοστιμότατο, μαλακό και έδεσε με τη σάλτσα του υπέροχα. Το δε χοντρό μακαρόνι του πήγαινε πολύ ;)
Αφού τον έκοψα σε μερίδες, μαριναρίστηκε στο ψυγείο από βραδύς με κόκκινο κρασί, κανέλα δάφνη και μπαχάρια.
Το πρωί, τον σώταρα σε ελαιόλαδο κρεμμυδάκι και λίγο σκόρδο, τον έσβησα με το κρασί και τον σιγοέβρασα για δύο ώρες. Έπειτα του έριξα φρέσκια τομάτα, αλάτι, πιπέρι, λίγη ζάχαρη και άφησα μπόλικη από σάλτσα στη άκρη. Έβρασα τα μακαρόνια να κρατάνε αρκετά, τα σούρωσα και τα ξανάβαλα στη φωτιά με την περίσσια σάλτσα αυτή τη φορά, ανακατεύοντάς τα συνέχεια ώστε να την τραβήξουν. Ανακάτεψα τυράκι και σέρβιρα με τον κόκκορα. Πανδαισία!!!

Σας ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σας, για μια ακόμη φορά με βγάλατε ασπροπρόσωπη  @}->--