GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum

Μαγειρέματα => Συγκρούσεις γιγάντων => Μήνυμα ξεκίνησε από: mariaZ στις Δεκέμβριος 04, 2010, 21:34:19 μμ



Τίτλος: Κουραμπιές Vs Μελομακάρονου
Αποστολή από: mariaZ στις Δεκέμβριος 04, 2010, 21:34:19 μμ
Αλλη μια μάχη που είχε τεθεί σε ερώτηση και πέρυσι αλλά ας την έχουμε ολο το χρόνο  xD

Μου αρέσουν και τα δυο πολύ αλλά έχω μια αδυναμία στο μελομακάρονο και μπορώ να πω οτι είναι αμοιβαία :P :P :P


Τίτλος: Απ: Κουραμπιές Vs Μελομακάρονου
Αποστολή από: voula στις Δεκέμβριος 05, 2010, 10:28:07 πμ
Μελομακάρονο  με διαφορά. και ο κουραμπιές καλός είναι αλλά άμα το μελομακάρονο είναι πετυχημένο δεν το συγκρίνω !


Τίτλος: Απ: Κουραμπιές Vs Μελομακάρονου
Αποστολή από: REBEKKA στις Δεκέμβριος 05, 2010, 10:42:24 πμ
Εγώ ψηφίζω κουραμπιέ, αλλά απ' ό,τι βλέπω, είμαι μόνη μου στο φαν κλαμπ! Δεν πειράζει. Θα τους φάω όλους..... Και μετά, θα χτυπήσω και κανα-δυό μελομακάρονα.... ;) :D


Τίτλος: Απ: Κουραμπιές Vs Μελομακάρονου
Αποστολή από: guzelina στις Δεκέμβριος 05, 2010, 11:55:28 πμ
Μελομακαρονοοοοοο :P


Τίτλος: Απ: Κουραμπιές Vs Μελομακάρονου
Αποστολή από: charoulita στις Δεκέμβριος 05, 2010, 15:02:32 μμ
κουραμπιεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεςςς!!!! διπλες δε βαλατε στο poll!! ουτε επιλογη <και τα δυο> !!


Τίτλος: Απ: Κουραμπιές Vs Μελομακάρονου
Αποστολή από: giota στις Δεκέμβριος 05, 2010, 17:04:26 μμ
μελομακαρονο...!!!!!


Τίτλος: Απ: Κουραμπιές Vs Μελομακάρονου
Αποστολή από: Ranja στις Δεκέμβριος 05, 2010, 17:32:48 μμ
Άλλο ψήφισα... δίπλες!


Τίτλος: Απ: Κουραμπιές Vs Μελομακάρονου
Αποστολή από: vago στις Δεκέμβριος 05, 2010, 18:43:21 μμ
Μελομακάρονα!!


Τίτλος: Απ: Κουραμπιές Vs Μελομακάρονου
Αποστολή από: ArXoS στις Δεκέμβριος 05, 2010, 21:12:16 μμ
Μελομακάρονα κι εμείς  :D :D


Τίτλος: Απ: Κουραμπιές Vs Μελομακάρονου
Αποστολή από: Flora στις Δεκέμβριος 06, 2010, 08:25:32 πμ
Παρόλο που τα φτιάχνω και τα δύο κάθε χρόνο, δεν τρώω ούτε το ένα ούτε το άλλο :-X
Δεν έχω καθόλου καλή σχέση με τα πολύ ζαχαρωμένα, μελωμένα ή και σιροπιασμένα γλυκά...


Τίτλος: Απ: Κουραμπιές Vs Μελομακάρονου
Αποστολή από: margarita79 στις Δεκέμβριος 06, 2010, 10:06:30 πμ
Κουραμπιεδακι μακραν!!!

Αυτα τα σιροπια δεν ειναι το φορτε μου!


Τίτλος: Απ: Κουραμπιές Vs Μελομακάρονου
Αποστολή από: Neli στις Δεκέμβριος 06, 2010, 16:35:36 μμ
Κουραμπιέδεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεες            και δίπλες φυσικά!


Τίτλος: Απ: Κουραμπιές Vs Μελομακάρονου
Αποστολή από: anastasia2006 στις Δεκέμβριος 08, 2010, 22:32:40 μμ
κουραμπιέ !!!


Τίτλος: Απ: Κουραμπιές Vs Μελομακάρονου
Αποστολή από: arhontia στις Δεκέμβριος 10, 2010, 18:40:24 μμ
Κουραμπιές βουτύρου με αμύγδαλα παρέα με τον καφέ η το τσάι αντί για κουλουράκι.
Μελομακάρονο μπουκιά, μελωμένο αλλά όχι σιροπιασμένο, μόνο του ως γλυκό.
Σημειώσατε "Χ".


Τίτλος: Απ: Κουραμπιές Vs Μελομακάρονου
Αποστολή από: marina1 στις Δεκέμβριος 11, 2010, 21:40:41 μμ
Kουραμπιες  ^^


Τίτλος: Απ: Κουραμπιές Vs Μελομακάρονου
Αποστολή από: margarita79 στις Δεκέμβριος 19, 2011, 17:34:41 μμ
Παντα επικαιρο το θεμα αυτο  :D


Τίτλος: Απ: Κουραμπιές Vs Μελομακάρονου
Αποστολή από: ELENLIA στις Δεκέμβριος 19, 2011, 20:33:44 μμ
κορίτσια ήθελα να σας ρωτήσω κάτι άσχετο προχθές έκανα χαλβά φαρσάλου και μετά το ψήσιμο μου άνοιξε από πάνω, μήπως μπορείτε να μου πέιτε πως γίνεται εκείνη η γιαλιστερή κρούστα από πάνω?


Τίτλος: Απ: Κουραμπιές Vs Μελομακάρονου
Αποστολή από: Pastaflora στις Δεκέμβριος 19, 2011, 21:03:46 μμ
κορίτσια ήθελα να σας ρωτήσω κάτι άσχετο προχθές έκανα χαλβά φαρσάλου και μετά το ψήσιμο μου άνοιξε από πάνω, μήπως μπορείτε να μου πέιτε πως γίνεται εκείνη η γιαλιστερή κρούστα από πάνω?



ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ ΤΗΣ ΠΑΤΙΔΑΣ ΜΟΥ ΚΑΝΤΟΝ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΘΕΙΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ...!!!
ΧAΛΒΑΣ ΦΑΡΣΑΛΙΝΟΣ η ΣΑΠΟΥΝΕ ΧΑΛΒΑ


1η συνταγή

ΒΟΥΤΥΡΟΥ  ΧΑΛΒΑΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ
 
Ο χαλβάς Φαρσάλων είναι από τα αγαπημένα μου γλυκά. Η συνταγή είναι πολύ εύκολη και νοστιμότατη!!

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΑΨΑΚΙ 30x40 ΕΚ.

• 170γρ. βούτυρο ΗΠΕΙΡΟΣ λιωμένο και λίγο επιπλέον για το άλειμμα του γλυκού
• 150γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα
• 700γρ. ζάχαρη • 1.200ml νερό
• 260 γρ. κορν φλάουρ • κανέλα σε σκόνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 Κρατάτε λίγο βούτυρο ΗΠΕΙΡΟΣ στην άκρη και ρίχνετε το υπόλοιπο σε μια κατσαρόλα να ζεσταθεί μαζί με τη μισή ζάχαρη και τα αμύγδαλα, ανακατεύοντας κατά διαστήματα με ξύλινη σπάτουλα.

2 Όταν αρχίσει η ζάχαρη να παίρνει ξανθό χρώμα και να καραμελώνει το μείγμα, αποσύρετε την κατσαρόλα για λίγο από τη φωτιά. Διαλύετε το κορν φλάουρ και την υπόλοιπη ζάχαρη στο νερό (αφού κρατήσετε 4 κουταλιές της σούπας στην άκρη) και ξαναβάζετε την κατσαρόλα στη φωτιά.

3 Ρίχνετε το μείγμα του κορν φλάουρ στην καραμέλα, συνεχίζοντας να δουλεύετε με ξύλινη σπάτουλα, μέχρι να αρχίσει να ξεκολλάει ο χαλβάς από την κατσαρόλα.



4 Προθερμαίνετε το φούρνο στο γκριλ στους 220°C. Βουτυρώνετε το ταψάκι σας και αδειάζετε μέσα το μείγμα. Ισιώνετε την επιφάνειά του, την αλείφετε με το υπόλοιπο βούτυρο ΗΠΕΙΡΟΣ και πασπαλίζετε με τη ζάχαρη που κρατήσατε και λίγη κανέλα.



5 Βάζετε το χαλβά στο φούρνο να ψηθεί στο γκριλ μέχρι να καεί η ζάχαρη. Αφήνετε το χαλβά να κρυώσει και μετά τον σερβίρετε κόβοντας σε κομμάτια.


Μυστικό: Το πάχος του χαλβά στο ταψί δεν πρέπει να ξεπερνά σε ύψος τα δύο δάχτυλα.

2η ΣΥΝΤΑΓΗ ;ΛΑΔΕΡΟΣ
Υλικά

1 πακέτο βιτάμ, η  καλαμποκέλαιο, η 250 γρ. βούτυρο γίδινο  το ανώτερο !
2 φλιτζάνια  νισεστέ {κορν φλάουρ},
2 φλιτζάνια ζάχαρη  , και 1  ακόμα για  το πασπάλισμα ή την  κρούστα .
4 ½  ποτήρια νερό σε  φυσική θερμοκρασία.
Μερικά  αμύγδαλα  ασπρισμένα  και  καθαρισμένα .
Κανέλλα σε σκόνη

Για την καραμέλα

6 μεγάλες κουταλιές {της σούπας } ζάχαρη  κοινή,
4   «                «                  «              νερό.

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα με χοντρό πάτο  φτιάχνω την καραμέλα. Ρίχνω τα υλικά να γίνουν  ένα παχύρρευστο  και καστανόχρωμο σιρόπι. Πρίν γίνει καστανό  ρίχνω και τα αμύγδαλα  ,  και αρχίζουν να καβουρδίζονται, παίρνοντας χρώμα με το σιρόπι. Αποσύρω από την φωτιά . Μέσα στο σιρόπι,  βάζω το βούτυρο να λιώσει ,  με σκεπασμένη κατσαρόλα.
Σε μία μεγάλη λεκάνη , διαλύω μέσα στο νερό  το νισεστέ, και την ζάχαρη , και αφού τα ανακατέψω και διαλυθούν καλά, τα ρίχνω μέσα στην καραμέλα με το βούτυρο και τα αμύγδαλα.
Ανάβω την φωτιά δυνατή. Με μία ξύλινη κουτάλα ανακατεύω   το μείγμα  για να λιώσει η καραμέλα και να μην  σβολιάσει ο νισεστές. Ο νισεστές αρχίζει να δένει σε ένα παχύρρευστο μείγμα , μετά από 10 περίπου λεπτά  ανακάτεμα αρχίζει  να πήζει σαν  καυτό καφετί και διάφανο ζυμάρι!!! Συνεχίζω να γυρίζω μέχρι να κάνει φουσκάλες. Πλάφ –πλάφ !! Φοράω γάντια  για να μην μου κάψει το λάδι τά χέρια .Ανακατεύω  λιγάκι ακόμα , αποσύρω και  φορμάρω  .Σκεπάζω με μια υγρή πετσέτα . Όταν κρυώσει τον κόβω φέτες και τον σερβίρω  πασπαλισμένο με κανέλα και ζάχαρη  κοινή.
Σημείωση  Αν θέλω να κάνει κρούστα όπως του  εμπορίου , την πασπαλίζω  με αρκετή ζάχαρη και την βάζω στο  γκριλ αρκετή ώρα για να κάνει την καραμελλένια κρούστα. Και πάλι την πασπαλίζω με σκόνη κανέλλας και στολίζω με ασπρα καβουρδισμένα αμύγδαλα.



Τίτλος: Απ: Κουραμπιές Vs Μελομακάρονου
Αποστολή από: t333mm στις Δεκέμβριος 19, 2011, 22:01:27 μμ
τρελαινομαι για μελομακαρονα   xD xD xD xD xD xD


Τίτλος: Απ: Κουραμπιές Vs Μελομακάρονου
Αποστολή από: konstantinak στις Δεκέμβριος 19, 2011, 22:12:06 μμ
μελομακάρονα με κλειστά μάτια!!! :-[ :-[


Τίτλος: Απ: Κουραμπιές Vs Μελομακάρονου
Αποστολή από: TSIGKOS59 στις Δεκέμβριος 19, 2011, 22:36:32 μμ
Ψηφίζω κουραμπιέ αφράτο και με κοντροκομμένο αμύγδαλο  :P 

το μελομακάρονο μου πέφτει βαρύ στο στομάχι καθότι ποτέ δεν αρκούμαι στο ένα  ;D
 


Τίτλος: Απ: Κουραμπιές Vs Μελομακάρονου
Αποστολή από: karina στις Δεκέμβριος 20, 2011, 09:42:01 πμ
Κουραμπιέδες Καρβάλης,αυτούς με το μπόλικο αμύγδαλο.Καλά και τα μελομακάρονα, αλλά τον κουραμπιέ δεν τον αλλάζω με τίποτα.


Τίτλος: Απ: Κουραμπιές Vs Μελομακάρονου
Αποστολή από: ELENLIA στις Δεκέμβριος 20, 2011, 16:25:52 μμ
Pastsflora σ΄ευχαριστώ πάρα μα πάρα πολύ για τις συνταγές του χαλβά που μου έστειλες φεύγω για εκτέλεση *THUMBS%%__%%UP*


Τίτλος: Απ: Κουραμπιές Vs Μελομακάρονου
Αποστολή από: Marinaki στις Δεκέμβριος 22, 2011, 18:37:18 μμ
Για όποιους θέλουν να μάθουν την ετυμολογία της λέξης μελομακάρονο!

https://www.24grammata.com/?p=6966#.TvM2nnv_tvs.facebook


Τίτλος: Απ: Κουραμπιές Vs Μελομακάρονου
Αποστολή από: ELENLIA στις Δεκέμβριος 26, 2011, 20:16:56 μμ
κοριτσια καλα τα μελομακαρονα και οι κουραμπιεδες για τα Χριστουγεννα, για την Πρωτοχρονιά όμως μπορείτε να πειτε καμιά καλή ιδέα πραγματικά στο side αυτο με τις ωραίες ιδέες μου λύνετε τα χέρια πολλες φορες συγχαρητήρια λοιπόν για τις ιδέες σας και για την προσφορά σας σε αυτό το forum να είστε καλά :-* :-* :-*


Τίτλος: Απ: Κουραμπιές Vs Μελομακάρονου
Αποστολή από: jslam στις Ιανουάριος 03, 2012, 17:48:28 μμ
μελομακαρονο με ελληνικο σσκετο βαρυ καφε!!
ελληνικη απολαυση!!


Τίτλος: Απ: Κουραμπιές Vs Μελομακάρονου
Αποστολή από: miara στις Ιανουάριος 15, 2012, 15:59:42 μμ
Μελομακάρονο!! For eveeer  :-r (είμαι φαν των γλυκών με σιρόπι-άρα και οι δίπλες ειναι απο τα αγαπημένα μου και μετά τα Χριστούγεννα  :B)


Τίτλος: Απ: Κουραμπιές Vs Μελομακάρονου
Αποστολή από: Lily74 στις Ιανουάριος 15, 2012, 17:50:31 μμ
Μελομακάρονο φυσικά, σωστά σιροπιασμένο (όχι βαρύ και λασπωμένο) και να μοσχομυρίζει πορτικάλι, κανέλα και γαρύφαλο.
Άστε που είναι και λιγότερο παχυντικό από τον κουραμπιέ...
Έπίσης μου αρέσει η βασιλόπιτα καθότι είμαι λάτρης των κέϊκ και το γερμανικό Stolen σε μια δική μου παραλλαγή (αντί κόντιτα βάζω αοπξηραμμένα εξωτικά φρούτα π. χ. παπάγια).