GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum

Μαγειρέματα => Θαλασσινά => Μήνυμα ξεκίνησε από: hambo στις Δεκέμβριος 09, 2010, 16:34:15 μμ



Τίτλος: Ψαροσουπα Hambo specilas
Αποστολή από: hambo στις Δεκέμβριος 09, 2010, 16:34:15 μμ
1.5 kg φιλετο περκας
2 πατατες μεγαλες
2 καροτα
1 κρεμυδι μεγαλο
σελινο μισο ματσακι
χυμο απο μισο λεμονι
ελαιολαδο
αλατι-πιπερι
150 gr ρυζι

Ψιλοκοβουμε το κρεμυδι και το τσιγαριζουμε (μην παρει χρωμα) και ριχνουμε αφου εχουμε κοψει σε μεγαλα κοματια το φιλετο μας και το σωταρουμε για κανα 2 λεπτα
μετα ριχνουμε 5 λιτρα νερο και περιμενουμε να παρει μια βραση.Υστερα βγαζουμε απο τη κατσαρολα μας τα κοματια απο το φιλετο και ριχνουμε τις πατατες μας που εχουμε κοψει
σε κομματακια οχι μικρα και τα καροτα ποθ εχουμε κοψει σε ροδελες η οτι αλλο σχημα θελουμε και το ψιλοκομενο σελινο.
Αφου παρει κανει 2 βρασεις ριχνουμε το ρυζι μας .Σε κανα 30 λεπτο δοκιμαζουμε να δουμε εαν εχουν ψηθει τα υλικα μας εαν ειμαστε ενταξει ριχνουμε ψιλοκομενο το ψαρι μας μαζι με αλατι και το πιπερι και τελος το λεμονι και σβηνουμε τη φωτια και καπακονουμε τη κατσαρολα.Ειμαστε ετοιμοι να σερβιρουμε μετα απο ενα 15 λεπτο.


Τίτλος: Απ: Ψαροσουπα Hambo specilas
Αποστολή από: Marinaki στις Δεκέμβριος 10, 2010, 11:40:08 πμ
Αχ τη φτιάχνω κι εγώ αυτή την ψαρόσουπα, χωρίς το ρύζι όμως, μου φαίνεται πολύ νόστιμη!


Τίτλος: Απ: Ψαροσουπα Hambo specilas
Αποστολή από: Afrodt στις Μάιος 07, 2017, 22:52:24 μμ
Ωραίο φαίνεται! Τι άλλο ψάρι μπορώ να χρησιμοποιήσω για ψαρόσουπα ?