GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum

Μαγειρέματα => Αναζήτηση Συνταγής => Μήνυμα ξεκίνησε από: arhontia στις Ιούνιος 08, 2007, 20:25:52 μμ



Τίτλος: Χιονάτος χαλβάς
Αποστολή από: arhontia στις Ιούνιος 08, 2007, 20:25:52 μμ
Δοκίμασα σε σπίτι, έναν λευκό χαλβά σιμιγδαλένιο με ινδική καρύδα και γάλα. Η κυρία που το είχε φτιάξει, μου έδωσε τη συνταγή, τις οδηγίες τις ακολούθησα κατά γράμμα, αλλά το αποτέλεσμα δεν ήταν το ίδιο. Εμένα μου λάσπωσε, ενώ εκείνο που δοκίμασα ήταν αφράτο και σπυρωτό.
Μήπως ξέρει κανείς αυτόν τον χαλβά;


Τίτλος: Απ: Χιονάτος χαλβάς
Αποστολή από: voula στις Ιούνιος 08, 2007, 21:43:26 μμ
Ενα τέτοιο χαλβά έχω δει να κάνει αρκετές φορές η Βέφα. Δεν τον έχω δοκιμάσει. η ίδια έλεγε πως είναι πολύ νόστιμος.
https://www.vefashouse.gr/vefashouse/cur_recipe.asp?rdept%5Fid=2&recipe%5Fid=640&flag=1&flag%5Ffind=1 (https://www.vefashouse.gr/vefashouse/cur_recipe.asp?rdept%5Fid=2&recipe%5Fid=640&flag=1&flag%5Ffind=1)


Τίτλος: Απ: Χιονάτος χαλβάς
Αποστολή από: Elena72 στις Ιούνιος 09, 2007, 14:46:45 μμ
Αρχοντία και Βούλα καλημέρα.

Για να είναι αφράτος ο χαλβάς, το μυστικό είναι να καβουρντιστεί καλά το σιμιγδάλι. Όχι με πολύ λάδι όμως. Συγκεκριμένα για τον "χιονάτο" χαλβά, θέλει πολύ προσοχή γιατί παρότι πρέπει να καβουρντιστεί καλά, δεν πρέπει να πάρει χρώμα, αλλιώς δεν γίνεται "χιονατος".  Επίσης η ποσότητα των υγρών παίζει ρόλο.  Γενικά, καλό είναι να μένουμε κοντά στο 1-2-3-4 του κλασικού χαλβά, με μικρές παραλαγές.

Πρόσφατα έφτιαξα μια συνταγή παρόμοια. Αντι για γάλα χρησιμοποίησα γάλα καρύδας (λόγω νηστείας) και λάδι στο μισό γιατι το γάλα καρύδας είναι ιδιαίτερα λιπαρο.  Και πασπάλισα με ινδοκάρυδο. Καλό βγήκε.  Θα το ξανακάνω για να μετρήσω ακριβώς ποσότητες και θα το δημοσιεύσω σύντομα.

Φιλια, Ε


Τίτλος: Απ: Χιονάτος χαλβάς
Αποστολή από: arhontia στις Ιούνιος 10, 2007, 12:18:00 μμ
Καλημέρα! Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις!! Βούλα αυτή πρέπει να είναι η συνταγή. Ελενα μάλλον αυτό που λές θα είναι, δεν καβούρντισα καλά το σιμιγδάλι. Περίπου πόση ώρα παίρνει;, εγώ το καβούρντισα ανακατεύοντας συνέχεια, σε χαμηλή φωτιά 30-35 λεπτά. Περιμένω και τη δική σου συνταγή.