GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum

Μαγειρέματα => Αναζήτηση Συνταγής => Μήνυμα ξεκίνησε από: dora77 στις Δεκέμβριος 06, 2007, 11:51:39 πμ



Τίτλος: ΣΕΛΙΝΟΡΙΖΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΩ!!!!
Αποστολή από: dora77 στις Δεκέμβριος 06, 2007, 11:51:39 πμ
ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΛΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΔΩΣΕΤΕ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΣΕΛΙΝΟΡΙΖΑ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ, ΧΩΡΙΣ ΚΡΕΑΣ ΟΜΩΣ.....
Ο ΚΑΛΟΣ ΜΟΥ ΚΑΠΟΥ ΤΟ ΕΧΕΙ ΦΑΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΚΑΙ ΠΗΓΕ ΣΤΟ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΚΑΙ ΕΦΕΡΕ 2 ΣΕΛΙΝΟΡΙΖΕΣ...
ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ....
ΟΤΙ ΣΥΝΤΑΓΗ ΒΡΗΚΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΧΟΙΡΙΝΟ , ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΕ ΣΕΛΙΝΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΣΕΛΙΝΟΡΙΖΑ......
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ....


Τίτλος: Απ: ΣΕΛΙΝΟΡΙΖΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΩ!!!!
Αποστολή από: LITSA5 στις Δεκέμβριος 06, 2007, 12:17:49 μμ
Δωρα,η σελλινόριζα μαγειρεύεται οπως οι αγγινάρες ,δηλ.με το κρεμμυδάκι του τον ανηθο και ή θα το κανης στο τελος αυγολέμονο ή θα βάλης τριμένη ντομάτα(εγώ ετσι το τρωω γιατι δεν μαρέσει το λεμόνι .ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!


Τίτλος: Απ: ΣΕΛΙΝΟΡΙΖΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΩ!!!!
Αποστολή από: dora77 στις Δεκέμβριος 06, 2007, 13:33:39 μμ
Ευχαριστώ πολυυυυυυυ!!!! ::)


Τίτλος: Απ: ΣΕΛΙΝΟΡΙΖΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΩ!!!!
Αποστολή από: sgr στις Δεκέμβριος 06, 2007, 13:40:52 μμ
Εγώ Ντόρα θα έφτιαχνα την συνταγή ακριβώς όπως με χοιρινό (χωρίς το κρέας φυσικά) με σέλινο ψιλό και τη σελινόριζα και μετά αυγολέμονο.
Άνιθο δεν θα έβαζα γιατί η σελινόριζα έχει ήδη έντονη μυρωδιά και δε νομίζω ότι δένει ο άνιθος με το σέλινο.


Τίτλος: Απ: ΣΕΛΙΝΟΡΙΖΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΩ!!!!
Αποστολή από: al1975 στις Δεκέμβριος 06, 2007, 14:44:37 μμ
Σελινόριζα  αν έχω βάζω και στο πρασόρυζο, του πάει.
Γενικά όπου χρησιμοποιώ σέλινο βάζω σελινόριζα.


Τίτλος: Απ: ΣΕΛΙΝΟΡΙΖΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΩ!!!!
Αποστολή από: Nena στις Δεκέμβριος 06, 2007, 14:59:43 μμ
ΠΡΑΣΟΣΕΛΙΝΟ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ

Υλικά:
1 κιλό πράσα
1 σελινόριζα
1 μικρό ματσάκι φύλλα σέλινου
1 κύβο μάτζι με μυρωδικά
1 κύβος κότα μάτζι κλασσικοί
1 καρότο σε ροδέλες κομμένο
2-3 λεμόνια το χυμό τους
1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
λίγο πιπέρι
1 αυγό
1 κ. γλ. Αλεύρι

Εκτέλεση:
Πλένετε και κόβετε το πράσο  σε κομμάτια και τα ζεματίζετε σε κατσαρόλα με λίγο χυμό λεμονιού. Τα σουρώνετε. Καθαρίζετε τη σελινόριζα και την κόβετε σε μεγάλα κομμάτια. Πλένετε τα φύλλα του σέλινου.
Σε κατσαρόλα βάζετε τα πράσα, τη σελινόριζα, τα φύλλα του σέλινου, το καρότο, προσθέτετε το πιπέρι τους κύβους, το χυμό ενός λεμονιού και το ελαιόλαδο. Τα ψήνετε σε μέτρια φωτιά, να μαλακώσουν οι ρίζες και τα πράσα.
Χτυπάτε σε μπλέντερ το αυγό με το υπόλοιπο λεμόνι και το αλεύρι. Προσθέτετε σ αυτό λίγο απ το ζωμό του φαγητού ώστε το αυγό σιγά –σιγά να έχει τη θερμοκρασία του φαγητού και περιχύνετε μ αυτό το φαγητό στην κατσαρόλα ανακατεύοντας για 2-3 λεπτά. (Καλλίτερα κουνώντας την κατσαρόλα με τα χέρια μας δεξιά αριστερά χωρίς ν ανακατεύουμε με κουτάλι).

Tips
 Μπορείτε να το κάνετε σε χύτρα ταχύτητας χωρίς πρόσθετα νερά και για βράσιμο 25 λεπτών.
Μπορείτε ακόμα να προσθέσετε κρασί.



Τίτλος: Απ: ΣΕΛΙΝΟΡΙΖΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΩ!!!!
Αποστολή από: sgr στις Δεκέμβριος 11, 2007, 22:22:11 μμ
Νένα αγαπώ πολύ την σελινόριζα.
Ωραία εναλλακτική λύση αυτή που μας γράφεις και κυρίως χορτοφαγική.


Τίτλος: Απ: ΣΕΛΙΝΟΡΙΖΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΩ!!!!
Αποστολή από: arhontia στις Δεκέμβριος 12, 2007, 12:11:33 μμ
Καλημέρα! Σελινόριζα βάζω και στο χειμωνιάτικο μπριάμ. Πατάτα, καρότο, πράσο, σέλερυ τα κοτσάνια ή σελινόριζα, όλα κομμένα φέτες και ψήσιμο στο φούρνο με λάδι και μοσχοκάρυδο όπως το καλοκαιρινό μπριάμ, αλλά χωρίς ντομάτα.