GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum

Μαγειρέματα => Αναζήτηση Συνταγής => Μήνυμα ξεκίνησε από: giota στις Δεκέμβριος 06, 2007, 13:15:18 μμ



Τίτλος: προφιτερολ
Αποστολή από: giota στις Δεκέμβριος 06, 2007, 13:15:18 μμ
Εχετε μήπως καμια συνταγούλα για προφιτερολ που μ αρεσει πολύ  :-[ :-[
η να μην επιχειρησω να φτιαξω αφου υπάρχει και το ετοιμο ???
ειδα σε μια εκπομπη στο ΣΚΑΙ αλλα δεν την προλαβα απο την αρχη οποτε
δεν..................


Τίτλος: Απ: προφιτερολ
Αποστολή από: Nena στις Δεκέμβριος 06, 2007, 15:05:06 μμ
Αν θες προφιτερόλ που φτιάχνουν στα ζαχαροπλαστεία μια λύση είναι να ζητήσεις να σου ετοιμασουν σουδάκια χωρίς καραμέλα. Να τα βάλεις εσύ σ ό,τι μπολ σ αρέσει και να τα περυχήσεις με σος σοκολάτας μπόλικη.
Αν θες πραγματικό προφιτερόλ όμως, θα πρέπει νάχεις σουδάκια άδεια (έτοιμα ή με το χεράκι σου πουναι πανεύκολα και κάνεις όσα θες και τα καταψύχεις για όποτε θες), να έχεις ακόμα παγωτό βανίλια αποκλειστικά (η Αλόμα της Δελτα είναι η νοστιμότερη γι αυτή τη δουλειά) και να φτιάξεις μια γερή δόση σοκολάτας σος ζεστή.
΄Οταν έρθει η ώρα του γλυκου, γεμίζεις σουδάκια με παγωτό (2ή 3 στη μερίδα ανάλογα το μέγεθος) και περιχύνεις με καυτή σος. Χρειάζεσαι ένα βοηθό να μοιράζει τα έτοιμα πιατάκια ώστε να μη προλάβει να λιώσει το παγωτό.


Τίτλος: Απ: προφιτερολ
Αποστολή από: Lia_P στις Δεκέμβριος 06, 2007, 15:07:57 μμ
Βέβαια μπορείς να τα γεμίσεις και με κρέμα ζαχαροπλαστικής και όχι παγωτό, και να τα περιχύσεις με σοκολάτα.


Τίτλος: Απ: προφιτερολ
Αποστολή από: giota στις Δεκέμβριος 06, 2007, 19:41:53 μμ
και τα σουδακια πως γίνονται  ???
δεν τα παω και πολυ καλα με τη μαγειρική  :-[


Τίτλος: Απ: προφιτερολ
Αποστολή από: arhontia στις Δεκέμβριος 06, 2007, 20:22:57 μμ
Έχει συνταγή το νηστικό αρκούδι εδώ:
https://www.nistikoarkoudi.gr/recipe.asp?rl=4&rc_id=147

Την είχα δει στην τηλεόραση και τη δοκίμασα. Τα σού δεν είναι δύσκολα, απλά θέλουν την τεχνική τους, και όλο μαζί θέλει το χρόνο του. Όταν δεν έχω το χρόνο κάνω ένα ψευτοπροφιτερόλ, όπου αντί σου, βάζω στο κάθε μπωλ ένα μπισκότο σαβαγιάρ ραντισμένο με λίγο κονιάκ, από πάνω την κρέμα ζαχαροπλαστικής, και από πάνω τη σάλτσα σοκολάτας.


Τίτλος: Απ: προφιτερολ
Αποστολή από: margarita79 στις Δεκέμβριος 07, 2007, 10:21:38 πμ
χρωσταω κατι συνταγουλες για σουδακια με αλμυρη γεμιση που εφτιαξα  σε φιλους αλλα δεν εχω προλαβει να τις γραψω.
θα τις βαλω μεσα στο σκ. τα σου εινα ιτα ιδια αν μπορεις να περιμενεις λιγο θα γραψω συνταγη.
αν και θυμαμαι οτι ειχε βαλει η ρενα σου γλυκα.ψαξε λιγο στις κατηγοριες
φιλιαααα 


Τίτλος: Απ: προφιτερολ
Αποστολή από: al1975 στις Δεκέμβριος 07, 2007, 10:29:09 πμ
Giota, κοίτα εδω:
https://www.greekmasa.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=877&Itemid=49
Η συνταγή της Ρένας είναι εγγύηση! Βγαίνει πάντα τέλεια.
Τώρα αν δεν θες να παιδευτεις, η πρόταση της Αρχοντίας είναι πολύ καλή και σε βγαζει και  απο μπελάδες.


Τίτλος: Απ: προφιτερολ
Αποστολή από: giota στις Δεκέμβριος 07, 2007, 10:39:01 πμ
θα δω και τις δυο κι οποια ειναι πιο ευκολη  :)
εξαλλού κι εδω αλλα και στο νηστικο αρκούδι έχουν πολύ ωραίεσ και δοκιμασμένεσ συνταγες
ευχαριστω για τις πληροφορίες :-* :-* :-*


Τίτλος: Απ: προφιτερολ
Αποστολή από: giota στις Δεκέμβριος 07, 2007, 11:17:54 πμ
arhontia φαινέται τέλειο το προφιτερολ στο νηστικό αρκουδι
αυτο θα προσπαθήσω να κανω.  :o


Τίτλος: Απ: προφιτερολ
Αποστολή από: zoi στις Δεκέμβριος 07, 2007, 11:35:20 πμ
giota προσπαθώ να τελειοποιήσω ένα προφοτερολ που έχω φτιάξει ανακατεύοντας πολλές συνταγές. Όταν το ξαναφτιάξω και είμαι σίγουρη θα βάλω κι εγώ τη συνταγή. Για τη σάλτσα σοκολάτας θα προτιμήσω κι εγώ αυτή του Νηστικού Αρκουδιού μάλλον. Δεν είμαι όμως έτοιμη ακόμη. Ειδικά στο προφιτερόλ έχω πολύ υψηλό στόχο. Θέλω να φτάσω κοντά στη γεύση με ένα ζαχαροπλαστείο που το κάνει θεϊκό. Αν δεν φτάσω έστω και κοντά προτιμώ να το αγοράζω. Φτιάξε αν είναι κι εσύ τη συνταγή του Νηστικού Αρκουδιού και σίγουρα θα τα ξαναπούμε. Φιλιά  :-* :-*


Τίτλος: Απ: προφιτερολ
Αποστολή από: giota στις Δεκέμβριος 07, 2007, 13:18:46 μμ
Ζωη μου εγω απλα θα προσπαθήσω γιατι μ ρέσει πολυ δεν ξερω εξαλλου να μαγειρύω  :-[
καλα κάνεις και βαζεις υψηλούς στόχους  :o
ελπίζω να τα καταφέρει και να μας δώσεις και τη συνταγη. φιλακια  :-*


Τίτλος: Απ: προφιτερολ
Αποστολή από: giota στις Δεκέμβριος 08, 2007, 13:25:05 μμ
βρήκα και αυτή την συνταγη για προφιτερολ www.sintagespareas.gr/sintages/profiterol.html
φαινέται ωραία και οχι ιδιαίτερα δύσκολη


Τίτλος: Απ: προφιτερολ
Αποστολή από: zoi στις Δεκέμβριος 27, 2007, 13:06:07 μμ
Giota η σάλτσα σοκολάτας του νηστικού αρκουδιού δεν είναι καλή. την έκανα κι έγινε πετρα στο ψυγείο. Ψάχνω για άλλη. θα έλεγα να μην την κάνεις εκτός αν το φας αμέσως αλλά και πάλι δεν τρελάθηκα. Ελπίζω σύντομα να το πετύχω. Φιλιά


Τίτλος: Απ: προφιτερολ
Αποστολή από: FAYE1908 στις Δεκέμβριος 27, 2007, 14:50:27 μμ
το καλυτερο προφιτερολ αν δεν θελετε να παιδευεστε το εχει ο τσιρος στη σεβαστουπολεως,στους πρασινου


Τίτλος: Απ: προφιτερολ
Αποστολή από: Melenia στις Ιανουάριος 01, 2008, 23:03:52 μμ
Το καλυτερο προφιτερολ, κατα την γνωμη μου, το κανει η μαμα μου.  Σε μπωλ και σε τουρτα καμια φορα.  Πες μου αν το χρειαζεσαι ακομη και θα σου στειλω συνταγη.


Τίτλος: Απ: προφιτερολ
Αποστολή από: arhontia στις Ιανουάριος 02, 2008, 10:27:18 πμ
'Εχεις σίγουρη συνταγή για το σου; Κατά τύχη το πετυχαίνω, δεν το' χω κάνει κτήμα μου ακόμα...


Τίτλος: Απ: προφιτερολ
Αποστολή από: giota στις Ιανουάριος 02, 2008, 10:46:50 πμ
θα μας δώσεις τη συνταγή της μαμα σου  ??? ??? ??? ???


Τίτλος: Απ: προφιτερολ
Αποστολή από: elie στις Ιανουάριος 02, 2008, 11:19:18 πμ
Αρχοντία η Rena δεν είχε δώσει συνταγή για σου; Κάτι τέτοιο θυμάμαι... και μάλιστα έλεγε ότι ήταν εύκολη.
Εγώ έχω χρόνια να φτιάξω, θυμάμαι ότι είχα κάνει τη συνταγή της Βέφας και ήταν καλή.


Τίτλος: Απ: προφιτερολ
Αποστολή από: Nena στις Ιανουάριος 02, 2008, 14:15:15 μμ
Συνταγή για σου (εύκολη κατά τη γνώμη μου)
1/2 φλ.τσαγιού βούτυρο φρέσκο
1 φλ.τσαγιού νερό
Αλάτι ελάχιστο
1 φλ. τσαγιού αλεύρι σκληρό (ή και για όλες τις χρήσεις)
4 αυγά

Βράζετε σε μικρή κατσαρόλα το βούτυρο με το νερό και το αλάτι. Ρίχνετε μονομιάς όλο το αλεύρι κι ανακατεύετε γρήγορα με ξύλινη σπάτουλα και μέχρι να μαζευτεί σαν σε μπάλα η ζύμη. Τραβάτε απ τη φωτιά, αφήνετε να περάσουν 5 λεπτά και προσθέτετε τ αυγά ένα ένα ανακατεύοντας καλά. Η διαδικασία της πρόσθεσης των αυγών μπορεί να γίνει σε μιξερ ωστε να γίνει ακόμα πιο απαλή η ζύμη.
Με κορνέ ή με κουτάλι βάζετε μικρή ποσότητα ζύμης σε λαμαρίνα φούρνου στρωμένη με χαρτί φούρνου. Ψήνετε τα σου σε μέτριο προς δυνατό φούρνο για 35 λεπτά (μέχρι να χρυσίσουν). Ανοίγετε το φούρνο, τα τρυπάτε με μαχαίρι να φύγει ο ατμός και τα ξαναψήνετε σε μέτριο φούρνο για 20 λεπτά ακόμα ή μέχρι να ροδίσουν καλύτερα.
Τα γεμίζετε με ό,τι θέλετε, αφού τα κόψετε στη μέση. Αν θέλετε όμως τα φυλάτε και στην κατάψυξη για πολύ καιρό. Αποψύχονται ταχύτατα και είναι τραγανά όπως μόλις ψήθηκαν.


Τίτλος: Απ: προφιτερολ
Αποστολή από: Melenia στις Ιανουάριος 02, 2008, 21:52:22 μμ
Nena, και εγω αυτη ακριβως την συνταγη εχω για τα σου.  Στο ψυσιμο λιγο αλλαζει.  Τα δικα μου τα κανω μικρουτσικα και ταψηνω στους 200 για 15 λεπτα και 30 λεπτα στους 180.  Παντως το μυστικο, οπως λες , ειναι να ξεραθουν καλα καλα. 

Αρχοντια, καποτε εφτιαχνα και εγω την κουλουρα απο σου που προτεινεις (και φοβερη μαγκια σου που το βαζεις στην φορμα του κεικ!  Εγω το εκανα στρογγυλο ετσι με το κορνε μονο) και ηθελε πολυ υπομονη στο ψησιμο για να ξεραθει καλα.

Το προφιτερολ της μαμας μου ειναι τα σου, οπως τα λεει η Νενα και κρεμα ζαχαροπλαστικης και κουβερτουρα.  Ιδου

1λιτρο γαλα
200γρ ζαχαρη
120 γρ αλευρι
4 αυγα
1 φακελλακι βανιλια
50 γρ βουτυρο
300γρ κουβερτουρα

Ζεσταινω το γαλα μεχρι να φτασει σε σημειο βρασμου. Συγχρωνως, χτυπαω με το συρμα ολα τα υπολοιπα υλικα εκτος απο το βουτυρο  σε ενα μεγαλο μπωλ. Προσθετω και το καυτο γαλα λιγο-λιγο (για να μην κοψουν τα αυγα). Οταν εχω προσθεσει ολο το γαλα, αναποδογυριζω το μιγμα στην κατσαρολα και βραζα σε σιγανι φωτια ανακατευοντας συνεχεια με το συρμα (χωρις ομως να ξυνω και τον πατο της κατσαρολας - παντα μου κολλαει λιγο). Οταν δεσει η κρεμα την αναποδογυριζω σε καθαρη κατσαρολα και προσθετω και το βουτυρο.  Aνακατευω καλα για να λιωσει το βουτυρο.  Χωριζω περιπου 5-10 μεγαλες κουταλιες κρεμα σε μπωλακι και κολλαω μεμβρανη στην επιφανεια για να μην πιασει πετσα.  Στην υπολοιπη κρεμα ριχνω την κουβερτουρα κομμενη κοματακια η καλυτερα τριμενη στον χοντρο ρεντρε.  Με την ζεστη της κρεμας η κουβερτουρα λιωνει.  Κολλαω παλι μεμβρανη και αφηνω στην ακρη.  Οταν κρυωσουν οι κρεμες συναμολογω το προφιτερολ.  Γεμιζω με κορνε η κουταλακι τα σου με την ασπρη κρεμα.  Βαζω λιγη σοκολατενια κρεμα στο μπωλ, αραδιαζω μερικα σου, παλι κρεμα, παλι σου μεχρι να τελειωσουν ολα.  στολιζω με αμυγδαλακι φιλε λιγο καβουρδισμενο.  Καλη φαση ειναι να ανακατεψεις και μισο ποτηρακι μπραντι στην σοκολατενια κρεμα πριν αρχισεις την συναρμολογηση.  Η μαμα μου δεν το κανει, αλλα εμενα μου αρεσε η σπιρταδα.  αυτααααα


Τίτλος: Απ: προφιτερολ
Αποστολή από: giota στις Ιανουάριος 03, 2008, 11:39:12 πμ
ευχαριστουμε για την συνταγη  ::) ::)


Τίτλος: Απ: προφιτερολ
Αποστολή από: arhontia στις Ιανουάριος 03, 2008, 13:47:57 μμ
Στο ψήσιμο πρέπει να την πατάω, όταν δεν μου πετυχαίνει. Η συνταγή που έχω είναι 2/1 η αναλογία νερό/αλεύρι. 1/1 μου πήζει πολύ και δεν γυρνάει μετά να ανακατέψω τα αυγά.


Τίτλος: Απ: προφιτερολ
Αποστολή από: giota στις Ιανουάριος 03, 2008, 17:46:49 μμ
κι εγω μια φορα που εκανα τα σου απ την συνταγη του
greekmasa στο ψησιμο δεν πετυχαν  ::)


Τίτλος: Απ: προφιτερολ
Αποστολή από: margarita79 στις Ιανουάριος 03, 2008, 18:40:56 μμ
να σας πω για τα σου επειδη τα φτιαχνω αρκετα συχνα με τη συνταγη που εχω δωσει σουδακια με μους σολωμου στις συνταγες μπουφες.
τα οποια ιδια χρησιμοποιω και οταν προκειται για γλυκο οτι το μυστικο στα σου ειναι σιγουρα στο ψησιμο.
συμφωνα με συμβουλες της μαμας ενα σου ειναι επιτυχημενο οταν πετυχουμε να ειναι φουσκωτο και αφρατο αλλα μεσα οσο γινεται πιο κουφιο για να γινει αυτο θελουν ψησιμο αρχικα σε πολυ δυνατο φουρνο 210 βαθμους ωστε να φουσκωσουν οσο γινεται περισσοτερο για κανα πενταλεπτο  και μετα χαμηλωνουμε.
γιωτα μου δεν ξερω αν εκανες τη δικη μου συνταγη αν οχι δοκιμασε την ειναι σιγουρα δοκιμασμενη παντως την πρωτη φορα που και εγω δεν ηξερα για το φουρνο και εμενα μου ειχαν βγει πολυ νοστιμα αλλα σαν πιτακια πλατια.
φιλακια


Τίτλος: Απ: προφιτερολ
Αποστολή από: Melenia στις Ιανουάριος 03, 2008, 21:45:26 μμ
Το προφιτερολ ειναι το αγαπημενο οικογενειακο μας γλυκο.  οποτε πολυ την ευχαριστιεμαι αυτη την κουβεντα (εχω και λιγο χρονο παραπανισιο τωρα τελευταια).  Λοιπον Αρχοντια, λεω να την δοκιμασης την συνταγη της Νενας.  Οντως γινεται πολυ σφιχτο και θελει υπομονη στο ανακατεμα.  Ριχνεις το πρωτο αυγο και ανακατευεις σαν τρελη: γρηγορα γρηγορα να μην κοψει.  Η ζυμη θα ειναι πολυ σφιχτη, μετα το τεταρτο αυγο λιγο μαλακωνει (αλλα οχι πολυ).  αυτααααα


Τίτλος: Απ: προφιτερολ
Αποστολή από: giota στις Ιανουάριος 04, 2008, 14:09:43 μμ
οχι Μαργαριτα δεν εκανα την δικη σου συνταγη,
εκανα τη συνταγη για τα σου της Νενα  ??? ???
αλλα τρελαινομαι για προφιτερολ :P :P