GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum

Μαγειρέματα => Αναζήτηση Συνταγής => Μήνυμα ξεκίνησε από: tamar στις Φεβρουάριος 17, 2011, 09:02:59 πμ



Τίτλος: Γαρίδες σαγανάκι
Αποστολή από: tamar στις Φεβρουάριος 17, 2011, 09:02:59 πμ
Πρίν χρόνια είχα φάει στη Χαλκίδα κάτι γαρίδες σαγανάκι με μουστάρδα στη σάλτσα ως κύρια βάση. Εκεί τις ονόμαζαν μπεκρή μεζέ. Η σάλτσα εκτός από μουστάρδα είχε και τυρί φέτα μέσα και μπορεί και κρέμα γάλακτος...Μήπως έχει υπόψη της καμιά αυτή τη συνταγή;


Τίτλος: Απ: Γαρίδες σαγανάκι
Αποστολή από: Pastaflora στις Φεβρουάριος 17, 2011, 14:05:25 μμ
ΨΑΞΕ  ΣΤΗΝ ΑΝΑΖΉΤΗΣΗ ΚΑΙ ΘΑ ΒΡΉΣ ΠΟΛΛΈς ΠΙΣΤΕΎΩ ΑΝ ΤΗΝ ΘΈΛΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕ ΜΟΥΣΤΆΡΔΑ ΠΡΌΣΘΕΣΕ ΣΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΉ ΣΟΥ ΚΑΙ ΛΊΓΗ ΜΟΥΣΤΆΡΔΑ ΝΤΙΖΟΝ Ή ΑΠΑΛΉ *THUMBS%%__%%UP*


Τίτλος: Απ: Γαρίδες σαγανάκι
Αποστολή από: TSIGKOS59 στις Φεβρουάριος 17, 2011, 14:22:59 μμ
Σαγανάκι με γαρίδες απλό, το κάνω όταν μου μείνουνε γαρίδες βραστές, ντόπιες του ψαρά :
Τις καθαρίζω, τις βάζω στο σαγανάκι με ντομάτα τριμμένη, λίγο λάδι, λίγη φέτα, ρίγανη-πιπέρι-αλάτι, αν θέλεις βάζεις και μουστάρδα
αλλά δεν ξέρω αν πάει με τις γαρίδες και την ντομάτα;;;  *STOP*


Τίτλος: Απ: Γαρίδες σαγανάκι
Αποστολή από: voula στις Φεβρουάριος 18, 2011, 01:25:10 πμ
Βάζεις λάδι στο τηγάνι και τσιγαρίζεις ένα μικρό ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και 1-2 σκελίδες σκόρδο ολόκληρο και λίγη καυτερή πιπεριά αν σας αρέσουν τα καυτερά. μετά ρίχνεις τις γαρίδες αφού τις έχει καθαρίζει από το εντεράκι  ή εχει αφαιρέσει το σωμα και εχει μείνει το κεφάλι και η ουρά και αφήνεις να τηγανιστούν λίγο γυρίζοντας και από την άλλη πλευρά. λίγο όμως . σβήνεις με λίγο κρασάκι λευκό  ή ούζο (εγώ με ούζο ) και ρίχνεις  λίγο νερό. σ΄ένα πιάτο χτυπάς ένα λεμόνι με λίγη μουστάρδα και το ρίχνεις  μέσα και αφήνεις να πάρει μια βράση. ρίχνεις και τη φέτα και λίγο ψιλοκομμένο μαιντανό και έτοιμο. Εγώ αυτή τη συνταγή ξέρω , την τρώγαμς σε πολλά μαγαζιά στη θεσ/νίκη. Με κρέμα γάλακτος έχω φάει αλλά δεν με είχε ενθουσιάσει. 
Α και αν θές ρίξε μισή κουταλιά αλεύρι και διέλυσε τη στο λεμόνι να γίνει πιο χυλωμένη η σάλτσα σου.


Τίτλος: Απ: Γαρίδες σαγανάκι
Αποστολή από: tamar στις Φεβρουάριος 18, 2011, 09:03:00 πμ
Βάζεις λάδι στο τηγάνι και τσιγαρίζεις ένα μικρό ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και 1-2 σκελίδες σκόρδο ολόκληρο και λίγη καυτερή πιπεριά αν σας αρέσουν τα καυτερά. μετά ρίχνεις τις γαρίδες αφού τις έχει καθαρίζει από το εντεράκι  ή εχει αφαιρέσει το σωμα και εχει μείνει το κεφάλι και η ουρά και αφήνεις να τηγανιστούν λίγο γυρίζοντας και από την άλλη πλευρά. λίγο όμως . σβήνεις με λίγο κρασάκι λευκό  ή ούζο (εγώ με ούζο ) και ρίχνεις  λίγο νερό. σ΄ένα πιάτο χτυπάς ένα λεμόνι με λίγη μουστάρδα και το ρίχνεις  μέσα και αφήνεις να πάρει μια βράση. ρίχνεις και τη φέτα και λίγο ψιλοκομμένο μαιντανό και έτοιμο. Εγώ αυτή τη συνταγή ξέρω , την τρώγαμς σε πολλά μαγαζιά στη θεσ/νίκη. Με κρέμα γάλακτος έχω φάει αλλά δεν με είχε ενθουσιάσει. 
Α και αν θές ρίξε μισή κουταλιά αλεύρι και διέλυσε τη στο λεμόνι να γίνει πιο χυλωμένη η σάλτσα σου.

Αυτό με το αλεύρι δεν το είχα σκεφτεί. Είπα κρέμα γάλακτος γιατί ήταν αρκετά πηχτή η σάλτσα.
Αχ σ' ευχαριστώ πολύ Βουλίτσα μου :) :)


Τίτλος: Απ: Γαρίδες σαγανάκι
Αποστολή από: Ranja στις Μάρτιος 17, 2011, 18:54:51 μμ
Σαγανάκι με γαρίδες απλό, το κάνω όταν μου μείνουνε γαρίδες βραστές, ντόπιες του ψαρά :
Τις καθαρίζω, τις βάζω στο σαγανάκι με ντομάτα τριμμένη, λίγο λάδι, λίγη φέτα, ρίγανη-πιπέρι-αλάτι, αν θέλεις βάζεις και μουστάρδα
αλλά δεν ξέρω αν πάει με τις γαρίδες και την ντομάτα;;;  *STOP*
Κύριε Τσίγκο, όταν θα κατέβω να δω φίλους στην Κρήτη, θα περάσω με τον καλό μου να μας φτιάξετε αυτό το απλό σαγανάκι και να μας κεράσετε ρακή...


Τίτλος: Απ: Γαρίδες σαγανάκι
Αποστολή από: TSIGKOS59 στις Μάρτιος 17, 2011, 23:15:05 μμ
Καλώς να ορίσετε, όποτε θέλετε...


Τίτλος: Απ: Γαρίδες σαγανάκι
Αποστολή από: Pastaflora στις Μάρτιος 18, 2011, 14:25:39 μμ
Εγώ πάλι σεν βάζω λεμόνι και μουστάρδα (αυτά τα βάζω στα μύδια  οταντα κάνω ...κρασομεζέ) στις γαρίδες βάζω κρεμμυδάκι και πολύ ψιλοκομένο φινόκιο 1/2 ριζούλα, τις τηγανίζω ελαφρά  και ελάχιστα αλευρωμένες, τις σβήνω με ούζο, και προσθέτω  την ντομάτα  λιωμένη, να βράσουν να χυλώσουν και αν θέλου προσθέτουμε και φέτα λιωμένη, και καρυ ή γκαραμ μασάλα  όλα αυτά τους δίνουν φανταστική γεύση και χυλώνουν υπέροχα. Αν πάλι θέλω μπορώ να προσθέσω  πολύ ψιλοκομμένη πράσινη και κόκκινη πιπεριά, και αυτή τους δίνει ωραία γεύση και άρωμα... τοσο που δεν μένει τίποτα στο πιάτο γιατί απο τις βούτες τοχουνε...σφουγγαρίσει...!!!!! *THUMBS%%__%%UP* *THUMBS%%__%%UP* Έτσι κάνω και τις καραβίδες και τις άγριες καραβίδες...

                                                                                             Αντε, και...καλή όρεξη!!!!


Τίτλος: Απ: Γαρίδες σαγανάκι
Αποστολή από: eleni1973 στις Μάρτιος 18, 2011, 20:43:45 μμ
στο σαγανακι γαριδες βαζω το λαδι με κρυμμυδι,ελαχιστο σκορδο,ψιλοκομμενη ντοματα ,βασιλικο,μαιντανο,λιγη ριγανη κ μετα τις γαριδες κ στο τελος τυρι φερα,,α 1111φυσικα κ ουζακι!!!!


Τίτλος: Απ: Γαρίδες σαγανάκι
Αποστολή από: guzelina στις Μάρτιος 19, 2011, 12:21:37 μμ
στο σαγανακι γαριδες βαζω το λαδι με κρυμμυδι,ελαχιστο σκορδο,ψιλοκομμενη ντοματα ,βασιλικο,μαιντανο,λιγη ριγανη κ μετα τις γαριδες κ στο τελος τυρι φερα,,α 1111φυσικα κ ουζακι!!!!
Ιδια συνταγη κανω και εγω τελεια!!Την βαζω και για σαλτσα σε μακαρονια :)