GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum

Μαγειρέματα => Πίτες - Ψωμιά => Μήνυμα ξεκίνησε από: giota στις Δεκέμβριος 08, 2007, 13:30:28 μμ



Τίτλος: Πίτσα με το… μέτρο
Αποστολή από: giota στις Δεκέμβριος 08, 2007, 13:30:28 μμ
Ζώη χθές ήρθα κάποιες φίλες μου επίσκεψη και  εφτιάξα την συνταγή σου
Πίτσα με το… μέτρο
τέλεια,πάρα πολύ ωραία συνταγη...........  :o
κι ευκολη....  Να είσαι καλα και να μας δίνεις ωραίες συνταγες  :-*


Τίτλος: Απ: Πίτσα με το… μέτρο
Αποστολή από: zoi στις Δεκέμβριος 10, 2007, 13:17:19 μμ
giota να είσαι καλά!!! Αυτή η πίτσα μ'αρέσει κι εμένα πολύ. Οπως έχω ξαναπεί έχω φάει πολλά μέτρα... Φιλιά πολλά, χαίρομαι που σας άρεσε!!!

 :-* :-* :-*


Τίτλος: Απ: Πίτσα με το… μέτρο
Αποστολή από: aalexandrop στις Ιανουάριος 31, 2008, 11:27:12 πμ
Για διαφωτείστε με, βρέ κορίτσια.. Μπορούμε να βάζουμε τη ζύμη της πίτσας να προψηθεί για λίγο στο φούρνο, μεμονωμένα και έπειτα να προσθέτουμε τη γέμιση ή όχι; Το ρωτάω, αυτό, γιατί συνήθως το τυρί αρπάζει. Κι όσον αφορά το τυρί, ποιός συνδιασμός τυριών, πιστεύεται πως ταιριάζει καλύτερα στην πίτσα;


Τίτλος: Απ: Πίτσα με το… μέτρο
Αποστολή από: Lia_P στις Ιανουάριος 31, 2008, 20:51:27 μμ
Δεν είναι απαραίτητο να προψήσεις το ζυμάρι. Εγώ δεν το κάνω ποτέ. Το ζυμάρι θα το κάνεις λεπτό γιατί ανεβαίνει με το ψήσιμο.Θα το ψήσεις μαζί με τα υλικά του και σε θερμοκρασία φούρνου 200ο-210ο κανένα 20λεπτο στη μέση του φούρνου. Όταν δεις ότι ροδίζουν οι άκριες του ζυμαριού και έχει λιώσει και το τυρί , είναι  έτοιμο. Αν δεις ότι αρπαζει από πάνω ή κατέβασε τη σχάρα σου πιο χαμηλά ή χαμήλωσε τη θερμοκρασία του φούρνου σου.
Το τυρί για πίτσα είναι το γκούντα ή η μοτσαρέλα η κίτρινη ή κάποιο τυρί που να λιώνει. Εκτός αυτού που είναι η βάση, μπορείς να χρησιμοποιήσεις και ότι άλλο τυρί θέλεις.


Τίτλος: Απ: Πίτσα με το… μέτρο
Αποστολή από: zoi στις Φεβρουάριος 04, 2008, 11:03:55 πμ
Συμφωνώ με τη Λία. Κι εγώ ψήνω τα υλικά πάντα μαζί με την πίτσα στο προτελευταίο ράφι του φούρνου στον αέρα κι αν δεν έχει ψηθεί από κάτω το γυρίζω στις αντιστάσεις. Οσο για το τυρί έχω καταλήξει στο gouda επειδή είναι λίγο πιο αλμυρό και μου αρέσει. Σε περιπτώσεις που δεν θέλω πολύ αλάτι προτιμώ τη μοτσαρέλα. Αλλά με το gouda η πιτσα γίνεται super!!!
 ;D