GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum

Μαγειρέματα => Πίτες - Ψωμιά => Μήνυμα ξεκίνησε από: cookingdeal στις Απρίλιος 05, 2011, 21:50:07 μμ



Τίτλος: Μπατζινα Θεσσαλικη παραδοσιακη πιτα
Αποστολή από: cookingdeal στις Απρίλιος 05, 2011, 21:50:07 μμ
Συνταγή από cookingdeal.blogspot.com

ΥΛΙΚΑ

2 κούπες γάλα
30 γρ φρέσκια μαγιά
250 γρ φέτα ελληνική
2 αυγά
3 κούπες αλεύρι
βούτυρο για το ταψί

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Διαλύουμε τη μαγιά σε λίγο χλιαρό γάλα.Σε μια μπασίνα ρίχνουμε το υπόλοιπο γάλα,τη μαγιά που αναμίξατε με το γάλα, τα αυγά το τυρί και τέλος το αλεύρι.Ζυμώνουμε καλά μέχρι να σχηματιστεί ένας ομογενοποιημένος χυλός.Βουτυρώνουμε ένα ταψί αδειάζουμε μέσα το χυλό σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα και αφήνουμε για 10-15 λεπτά σε ζεστό μέρος έτσι ώστε να φουσκώσει η ζύμη.Τελος ραντίζουμε το χυλό με λίγο γάλα και πασπαλίζουμε την επιφάνεια με τριμμένη φέτα.Ψήνουμε τη μπατζίνα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου

Καλή επιτυχία....


Τίτλος: Απ: ΜΠΑΤΖΙΝΑ ΘΕΣΣΑΛΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΠΙΤΑ
Αποστολή από: athena1971 στις Απρίλιος 06, 2011, 16:09:24 μμ
Συγγνώμη μήπως ξεχασες κάτι; Κολοκυθια.........
Από την Καρδίτσα κατάγομαι.
Επίσης δεν βάζουν (στην Καρδίτσα) γάλα και μαγιά και βάζουν και ελαιόλαδο μέσα.


Τίτλος: Απ: ΜΠΑΤΖΙΝΑ ΘΕΣΣΑΛΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΠΙΤΑ
Αποστολή από: guzelina στις Απρίλιος 07, 2011, 20:40:00 μμ
Και εγω την ιδια συνταγη εχω μια γιαγια απο τη Λαρισα(Δομενικο) μου την ειχε δωσει πολυ ωραια πραγματι!!! :D


Τίτλος: Απ: ΜΠΑΤΖΙΝΑ ΘΕΣΣΑΛΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΠΙΤΑ
Αποστολή από: Ranja στις Απρίλιος 08, 2011, 07:44:14 πμ
Νόμιζα ότι η μπατζίνα θέλει καλαμποκάλευρο...