GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum

Μαγειρέματα => Αναζήτηση Συνταγής => Μήνυμα ξεκίνησε από: tamar στις Απρίλιος 09, 2011, 09:07:41 πμ



Τίτλος: Μελιτζάνες
Αποστολή από: tamar στις Απρίλιος 09, 2011, 09:07:41 πμ
Σε μια γιορτή που είχα πάει τις προάλλες από σπόντα η μαμά της κοπέλας είχε φτιάξει σε φόρμα του κέικ κάτι που έμοιαζε με μουσακά αλλά δεν ήταν. Απ' έξω όπως το είχε ξεφορμάρει είχε μελιτζάνες και μέσα κρέμα τυριού και μπέικον. Μήπως ξέρουμε τη συνταγη;


Τίτλος: Απ: Μελιτζάνες
Αποστολή από: margarita79 στις Απρίλιος 09, 2011, 09:45:12 πμ
Κατι τετοιο?
https://argiro.gr/recipes/%CE%BC%CE%B1%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%BF%CE%BD%CF%8C%CF%80%CE%B9%CF%84%CE%B1-%CE%B5-%CE%B5%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B6%CE%AC%CE%BD%CE%B1


Τίτλος: Απ: Μελιτζάνες
Αποστολή από: tamar στις Απρίλιος 09, 2011, 10:17:45 πμ
Δεν είχε μακαρόνια μέσα. Άσε που η συγκεκριμένη συνταγή δεν είναι καθόλου ωραία.
Κάπου εδω στο greekmasa είχε πέσει το μάτι μου αλλά δεν μπορώ να τη βρω...


Τίτλος: Απ: Μελιτζάνες
Αποστολή από: angelakapa στις Απρίλιος 09, 2011, 19:52:42 μμ
Νομίζω ότι είναι το "Τιμπάλ μελιτζάνας" της Βέφας Αλεξιάδου...Ψάξτο και βλέπεις


Τίτλος: Απ: Μελιτζάνες
Αποστολή από: margarita79 στις Απρίλιος 09, 2011, 23:05:05 μμ
Οχι το τιμπαλ μελιτζανας της Βεφας εχει ζυμαρικα...

Tamar εγω για γεμιση θα εφτιαχνα μια μπεσαμελ στην οποια θα ανακατευα πολτοποιημενο το λευκο μερος απο ψητη μελιτζανα συν τυρια και μπεικον και θα γεμιζα με αυτο το μειγμα μια φορμα στην οποια θα ειχα στρωσει (η μια να καπακωνει την αλλη  και δεν ξεχνας και το κεντρο της φορμας)τηγανισμενες(ή ψητες) φετες μελιτζανας.
Απλα αφηνεις τις πανω- πανω μελιτζανες να προεξεχουν απο τη φορμα και τις γυρνας προς τα μεσα.Ψηνεις για κανα μιαωρο σε μετροο φουρνο.
Εννοειται πως δεν κοβεις και δεν ξεφορμαρεις αν το φαγητο δεν εχει κρυωσει.


Τίτλος: Απ: Μελιτζάνες
Αποστολή από: tamar στις Απρίλιος 10, 2011, 09:49:00 πμ
Πω πω,κολάστηκα τώρα. Μέσα στην εβδομάδα θα το φτιάξω οπωσδήποτε και θα σας πω εντυπώσεις...


Τίτλος: Απ: Μελιτζάνες
Αποστολή από: tamar στις Μάιος 02, 2011, 19:05:45 μμ
Και μιας και τώρα μπηκα στο θέμα σας χρωστάω μια ενημέρωση.
Εφτιαξα την πρόταση της Μαργαρίτας και ήταν τέτοια η αποτυχία που εννοείται δεν το σέρβιρα. Το λάθος ήταν δικό μου. Βάζοντας τις μελιτζάνες σε φόρμα του κέικ (σιλικόνης) ήταν αδύνατο να ξεφορμάρω το φαγητό. Λογικά θα έπρεπε να μοιράσω τις μελιτζάνες και τη γέμιση σε 2 μακρόστενες φόρμες sanitas για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο....και το στομάχι μου γεμάτο :)

Για γλυκόξινο χοιρινό έχουμε τίποτα; Δοκιμασμένο πάντα....


Τίτλος: Απ: Μελιτζάνες
Αποστολή από: margarita79 στις Μάιος 02, 2011, 19:09:56 μμ
ε ναι ...ηθελε σταθερη φορμα για να μπορεσεις να ξεφορμαρεις και οχι πλυ ψησιμο και κολλησουν πανω στα τοιχωματα..


Τίτλος: Απ: Μελιτζάνες
Αποστολή από: guzelina στις Μάιος 02, 2011, 19:15:11 μμ

Για γλυκόξινο χοιρινό έχουμε τίποτα; Δοκιμασμένο πάντα....
Αν θα το κανεις για τραπεζι ρωτα πρωτα αν τρωνε γλυκοξινες γευσεις ;) υπαρχουν πολλοι που δεν τους αρεσουν(και εγω μεσα :))


Τίτλος: Απ: Μελιτζάνες
Αποστολή από: tamar στις Μάιος 02, 2011, 19:21:34 μμ
Αν θα το κανεις για τραπεζι ρωτα πρωτα αν τρωνε γλυκοξινες γευσεις ;) υπαρχουν πολλοι που δεν τους αρεσουν(και εγω μεσα :))

Έλεγα να φτιάξω 2 ειδών χοιρινά...Τί στο καλό...Ένα από τα δύο θα αρέσει :)


Τίτλος: Απ: Μελιτζάνες Πολίτικες μελιτζάνες
Αποστολή από: kapachristy στις Νοέμβριος 20, 2012, 21:25:51 μμ
Υλικά:
2 μακρόστενες μελιτζάνες
1 ποτήρι του νερού ηλιέλαιο
3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα
3-4 κλαδάκια μαϊντανό
1-2 σκελίδες σκόρδο
150 γρ μικρά μανιτάρια
1.5 κουταλιά της σούπας βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας τριμμένο κασέρι
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι


Εκτέλεση:

Πλένουμε τις μελιτζάνες και κόβουμε τα κοτσάνια τους. Τις κόβουμε κατά μήκος σε δυο κομμάτια και χαράζουμε το εσωτερικό τους με ένα μαχαίρι και ρίχνουμε μέσα αλάτι για να ξεπικρίσουν.Στην συνέχεια τις πλένουμε και τις στεγνώνουμε.
Ζεσταίνουμε σ' ένα τηγάνι το λάδι,τηγανίζουμε τις μελιτζάνες και τις βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Αφού αφαιρέσουμε το εσωτερικό μέρος από τις μελιτζάνες τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον μαϊντανό και το σκόρδο, τα βάζουμε μέσα στο «κρέας» που έχουμε αφαιρέσει από τις μελιτζάνες και ανακατεύουμε. Πλένουμε και κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τα μανιτάρια . Λιώνουμε σ’ ένα τηγάνι το βούτυρο και προσθέτουμε τα μανιτάρια.  Αφού προσθέσουμε  το αλάτι και το πιπέρι τα τσιγαρίζουμε σε σιγανή φωτιά. Κατόπιν προσθέτουμε το μείγμα με το κρεμμύδι και το τριμμένο κασέρι στα μανιτάρια, ανακατεύουμε  για ένα με δύο λεπτά και τα παίρνουμε από την φωτιά.Λαδώνουμε ένα ταψί, τοποθετούμε τις μελιτζάνες και τα κενά  διαστήματα τα γεμίζουμε με τα υπόλοιπα υλικά. Ρίχνουμε από πάνω το ελαιόλαδο .  Βάζουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 C και ψήνουμε για 10 λεπτά. Μόλις κρυώσει ρίχνουμε από πάνω τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε


Τίτλος: Απ: Μελιτζάνες
Αποστολή από: Lily74 στις Νοέμβριος 20, 2012, 22:16:02 μμ
https://kourdistoportocali.com/articles/13530.htm


"Τιμπάλ μελιτζάνας".