GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum

Μαγειρέματα => Ζυμαρικά - Δημητριακά - Όσπρια => Μήνυμα ξεκίνησε από: hambo στις Μάιος 08, 2011, 16:00:41 μμ



Τίτλος: Μαντι Hambo specials
Αποστολή από: hambo στις Μάιος 08, 2011, 16:00:41 μμ
300 gr αλευρι για ολες τις χρησεις
αλατι  μια πρεζα(οσο αλατι πιανεις αναμεσα στα 2 σου δακτυλα)
νερο
Φτιαχνουμε τα ζυμαρι μας και το ανοιγουμε σε ψιλο φυλο και κοβουμε τετραγωνα κομματια
πχ 8cm x 8cm

500 gr κιμας αρνισιος η μασχαρισιος
1 κιλο κρεμυδια
αλατι
1/2 ποτηρι γαλα η νερο
πιπερι μαυρο
κοβουμε τα κρεμυδια σε πολυ μικρα κομματια και ανακατευουμε τον κιμα και το γαλα μαζι
το ζυμωνουμε κανα 5 λεπτο

Γεμιζουμε 1/2 ΚΟΥΤΑΛΙ ΤΗς ΣΟΥΠΑς τα τετραγωνα κομματια απο την ζυμη μας και τα κλεινουμε(ΔΙΠΛΩΝΟΥΜΕ) διαγωνιες γωνιες και τελος ενωνουμε τις αριστερες και τις δεξιες γωνιες
ΜΑΖΙ.
Για καλυτερη εφαρμογη στο κλεισιμο του ζυμαριου βαλτε λιγο νερο στα δακτυλα σας.

Αυτα τα ψηνουμε σε μια συσκευη που την ονομαζουμε μαντιοσκα αλλα εσεις μπορειτε να τα βαλετε σε ενα ατμομαγειρα. για 30 λεπτα.

Σερβιρονται ζεστα και πασπαλισμενα με καυτερο πιπερι και γιαουρτι η σμετανα.






Τίτλος: Απ: Μαντι Hambo specials
Αποστολή από: voula στις Μάιος 08, 2011, 19:15:04 μμ
Είχα φάει μια φορά στη Θεσ/νίκη και ήταν πραγματικά πολύ νόστιμο και ιδιαίτερο.