GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum

Μαγειρέματα => Γενική συζήτηση => Μήνυμα ξεκίνησε από: sgr στις Ιούνιος 15, 2007, 09:19:53 πμ



Τίτλος: καμμένος πάτος κατσαρόλας
Αποστολή από: sgr στις Ιούνιος 15, 2007, 09:19:53 πμ
Κορίτσια χρειάζομαι τη βοήθειά σας.
Προχθές έβρασα κολοκυθάκια, αλλά τα ξέχασα με αποτέλεσμα να μαυρίσει ο πάτος της κατσαρόλας μου.
Έβαλα χλωρίνη και ξύδι και δεν έφυγαν τα στίγματα. Μήπως ξέρετε κανένα τρόπο να επαναφέρω την κατσαρόλα στην αρχική της μορφή ?
Ευχαριστώ


Τίτλος: Απ: καμμένος πάτος κατσαρόλας
Αποστολή από: Elena72 στις Ιούνιος 15, 2007, 10:00:09 πμ
Καλημέρα καρδούλα μου,
Αν τα μαύρα στίγματα δεν είναι διάβρωση, και είναι απομεινάρια από το κάψιμο, τότε στρώσε στον πάτο κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες και ρίξε από πάνω νερό με 2 κουταλιές αλάτι.  Άστο να πάρει 1-2 βράσεις, σβήσε το μάτι και άστο όλο το βράδυ.  Το πρωί θα είναι εντάξει!


Τίτλος: Απ: καμμένος πάτος κατσαρόλας
Αποστολή από: sgr στις Ιούνιος 15, 2007, 11:53:46 πμ
Δεν ξέρω αν είναι διάβρωση, θα το δοκιμάσω όμως. Thanks.  :-*


Τίτλος: Απ: καμμένος πάτος κατσαρόλας
Αποστολή από: arhontia στις Ιούνιος 15, 2007, 12:04:54 μμ
Για απομεινάρια από το κάψιμο, αφήνω χλωρίνη με νερό όλη νύχτα. Επίσης και το VIACAL που είναι για τα άλατα βγάζει πολύ. Αν είναιδιάβρωση του μετάλου, μάλλον δεν πρέπει να ξαναχρησιμοποιηθεί η κατσαρόλα, γιατί θα βγάζει ίχνη μετάλλου στο φαΐ.


Τίτλος: Απ: καμμένος πάτος κατσαρόλας
Αποστολή από: zoi στις Ιούνιος 15, 2007, 12:35:26 μμ
VIACAL ΚΑΙ ΠΑΛΙ VIACAL
ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΟΥ ΠΡΟΙΟΝ!!!
ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ Ο ΛΥΠΟΚΑΘΑΡΙΣΤΗΣ BREF PROFESSIONAL Ή ΤΟ FORNET


Τίτλος: Απ: καμμένος πάτος κατσαρόλας
Αποστολή από: Elena72 στις Ιούνιος 15, 2007, 15:09:54 μμ
Κορίτσια, δίκιο έχετε για τα προϊόντα που αναφέρατε. Τα έχω χρησιμοποιήσει κι εγώ, ως έσχατη λύση.  Απλά να σημειώσουμε ότι μετά το σκεύος θέλει πάρα πολύ καλό ξέπλυμα!


Τίτλος: Απ: καμμένος πάτος κατσαρόλας
Αποστολή από: sgr στις Ιούνιος 15, 2007, 15:20:48 μμ
Θα δοκιμάσω Viakal έχω. Δεν έχει απομεινάρια από κάψιμο. Στίγματα μεγάλα έχει.
Δοκίμασα και με αυτό - κόλλησε το μυαλό μου- το καινούργιο που ξεβουλώνει και τις αποχετεύσεις, που βγήκε και σε μορφή υγρού καθαριστικού για το πάτωμα, έχει και για τα άλατα .......έλα, δεν τόχω, έλα, τίποτα.... να δεις πως το λένε...
καταλαβαίνετε ??? α πα πα.
Τέλος πάντων τίποτα ούτε με αυτό.
Μάλλον θα αποχαιρετήσω την κατσαρολίτσα μου σνιφ,  :(
Αν βγει πάντως με Viacal είστε ατσίδες !!!  :-*


Τίτλος: Απ: καμμένος πάτος κατσαρόλας
Αποστολή από: ArXoS στις Ιούνιος 15, 2007, 16:38:20 μμ
Για απομεινάρια από το κάψιμο, αφήνω χλωρίνη με νερό όλη νύχτα. Επίσης και το VIACAL που είναι για τα άλατα βγάζει πολύ. Αν είναιδιάβρωση του μετάλου, μάλλον δεν πρέπει να ξαναχρησιμοποιηθεί η κατσαρόλα, γιατί θα βγάζει ίχνη μετάλλου στο φαΐ.
Ρε αρχοντία είσαι σίγουρη; Σε μαγειρικά σκεύη ; Μου φαίνεται κάπως ... και μάλιστα όλη νύχτα ;;;

(μην σας κάνει εντύπωση που ποστάρω εδώ, αλλά από ότι καταλάβατε, στο σπίτι έχω αναλάβει τις λαμαρίνες και τις κατσαρόλες  :-[)


Τίτλος: Απ: καμμένος πάτος κατσαρόλας
Αποστολή από: arhontia στις Ιούνιος 15, 2007, 20:52:59 μμ
Όχι το viacal όλη νύχτα, τη χλωρίνη διαλυμένη σε νερό. Δηλαδή τρία δάχτυλα νερό στην κατσαρόλα και ένα φλυτζανάκι του καφέ χλωρίνη. Λειώνουν τα καμένα. Δεν παθαίνουν τίποτα τα σκεύη, πολύ καλό πλύσιμο μετά. Επίσης μπορείς να βάλεις μισό μισό ξύδι με νερό να βράσει, αλλά δεν βγαίνουν πάντα τελείως. Τα κρεμμύδια που λέει η Έλενα δεν το ήξερα.


Τίτλος: Απ: καμμένος πάτος κατσαρόλας
Αποστολή από: sgr στις Ιούνιος 18, 2007, 09:48:22 πμ
Ακόμα δεν επιχείρησα τίποτα άλλο. Θα τα κάνω όλα και έχει ο Θεός. Ευχαριστώ όλες.  :-*


Τίτλος: Απ: καμμένος πάτος κατσαρόλας
Αποστολή από: Melenia στις Ιούλιος 01, 2007, 16:12:09 μμ
Και εγω εχω ενα παρομοιο προβλημα.  Εκαψα ζαχαρη και λεμονι στη κατσαρολα και εγινε καρβουνο.  Καταμαυρο και τριφτο.  Το περισοτερο βγηκε αμεσως αλλα η κατσαρολα ειναι ακομη μαυρη και δεν μαλακωνει με τιποτα. 

Επισης και η μαυρη λαμαρινα του φουρνου μου εχει στιγματα και ειναι θαμπη συνεχεια οσο και να την τριψω. 

Τετοια ωρα τι μπορεις να κανεις?? :P


Τίτλος: Απ: καμμένος πάτος κατσαρόλας
Αποστολή από: IRINI στις Μάρτιος 18, 2008, 16:50:41 μμ
Εχει και η MIELE ένα πολύ καλό καθαριστικό για το φούρνο, τις σχάρες του φούρνου και τον φούρνο μικροκυμάτων. Ψεκάζει το αφήνεις μέχρι 24 ώρες και ξεπλένεις. Είναι πολύ καλό. Σε κατσαρόλες δεν το έχω δοκιμάσει αλλά γιατί όχι....


Τίτλος: Απ: καμμένος πάτος κατσαρόλας
Αποστολή από: KATE στις Μάρτιος 19, 2008, 21:29:58 μμ
Λοιπόν κορίτσια εχω την λύση και είναι απλή, δημιουργείτε ενα φιλμ στο πάτο της κατσαρόλας  με σκόνη πλυντηρίου πιάτων
και τα καμμενα υπολείμματα φεύγουν χωρίς τρίψιμο και τα σημαδάκια. Το αφήνουμε να δράση ολη νυχτα και αν επιμένει το βράζουμε.
*** ΠΡΟΣΟΧΗ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΣΚΕΥΗ ΑΛΟΥΜΙΝΕΝΙΟΥ***


Τίτλος: Απ: καμμένος πάτος κατσαρόλας
Αποστολή από: pxpontios στις Μάρτιος 20, 2008, 07:29:22 πμ
Αποφευγωντας ολα τα καθαριστηκα που αναφερατε το μονο που χρησιμοποιω ειναι σοδα φαγητου και ξιδι, οπως και χοντρο αλατι..
Δεν εχω εμπιστοσυνη στα βαρια καθαριστικα και εγω βρει αλλους τροπους αφου τα περισσοτερα απο αυτα μου προκαλουν αλεργιες..


Τίτλος: Απ: καμμένος πάτος κατσαρόλας
Αποστολή από: giota στις Μάρτιος 20, 2008, 09:25:21 πμ
το εχω ακουσει κι εγω αυτο που λεει ο pxpontios 
και μου ακουγεται πολυ καλη λυση  :)


Τίτλος: παει η κατσαρολα?
Αποστολή από: margarita79 στις Νοέμβριος 25, 2008, 22:10:24 μμ
παιδια τη βοηθεια σας...
προ ολιγου εβραζα νερο του μικρου σε μια ανοξειδωτη κατσαρολα και επειδη καπου χαζευα στο νετ... :B
εξατμιστηκε ολο το νερο και ο πατος μαυρισε....
την ξαναεβαλα να βρασει με ξυδι αλλα τζιφος...
τωρα παει ?δεν καθαριζει?
για πειτε μου καμμια συμβουλη
μερσι


Τίτλος: Απ: παει η κατσαρολα?
Αποστολή από: IRINI στις Νοέμβριος 26, 2008, 09:48:39 πμ
1ον Να κόψεις το νετ.....  ;D
2ον Δοκίμασε να το καθαρίσεις με μαγειρική σόδα


Τίτλος: Απ: παει η κατσαρολα?
Αποστολή από: filadelphia στις Νοέμβριος 26, 2008, 10:27:25 πμ
Προσπάθησε να την τρίψεις με λίγο Jif


Τίτλος: Απ: παει η κατσαρολα?
Αποστολή από: margarita79 στις Νοέμβριος 26, 2008, 10:29:22 πμ
και σοδα εριξα μετα το ξυδι και τιποτα....
θα το κοψω το νετ.... :D
filadelphia θα δοκιμασω και με το jif ...και να φανταστειτε οτι εβραζα σκετο νερο ...που να ειχα βαλει και τιποτα αλλο....
ευχαριστω!!


Τίτλος: Απ: παει η κατσαρολα?
Αποστολή από: sgr στις Νοέμβριος 26, 2008, 10:34:18 πμ
Μαργαρίτα το ίδιο είχα πάθει κι εγώ κάποτε και το είχα γράψει εδώ.

Δες τις απαντήσεις που μου έδωσαν. Πάντως με τον καιρό η δικιά μου κατσαρόλα επανήλθε.
http://www.greekmasa.gr/index.php?option=com_bridge&brid=106&Itemid=54&topic=85.0


Τίτλος: Απ: παει η κατσαρολα?
Αποστολή από: margarita79 στις Νοέμβριος 26, 2008, 10:37:25 πμ
δεν το θυμομουν...
μερσι


Τίτλος: Απ: παει η κατσαρολα?
Αποστολή από: KristineS στις Νοέμβριος 26, 2008, 12:57:16 μμ
Δοκίμασε να βράσεις κόκα κόλα για κανένα 10λεπτο.


Τίτλος: Απ: παει η κατσαρολα?
Αποστολή από: margarita79 στις Νοέμβριος 26, 2008, 21:34:53 μμ
λες?θια δοκιμασω ευχαριστω


Τίτλος: Απ: καμμένος πάτος κατσαρόλας
Αποστολή από: Rightman στις Ιανουάριος 11, 2009, 21:06:32 μμ
Αποφευγωντας ολα τα καθαριστηκα που αναφερατε το μονο που χρησιμοποιω ειναι σοδα φαγητου και ξιδι, οπως και χοντρο αλατι..
Τα παραπάνω ταυτόχρονα τα χρησιμοποιείς;

Εγώ έβαλα το ξίδι που έχω Βαλσάμικο Καλαμάτας. Σε λιγότερο από δέκα λεπτά κόλλησε όλο.


Τίτλος: Απ: καμμένος πάτος κατσαρόλας
Αποστολή από: Faye στις Ιανουάριος 11, 2009, 21:30:58 μμ
Καλησπέρα Rightman καλως ήρθες στην παρέα μας. :)
Στα καμένα υπολείματα χρησιμοποιούμε ξύδι το απλό του εμπορίου, το βαλσάμικο δεν νομίζω ότι κάνει.
Απλό ξύδι με νερό. Το βράζουμε το αφήνουμε λίγο και ξεκολούν τα καμένα.
Ελπίζω να βοήθησα :)


Τίτλος: Απ: καμμένος πάτος κατσαρόλας
Αποστολή από: Line στις Ιανουάριος 11, 2009, 23:52:29 μμ
Εγώ πάλι βάζω VIM σε σκόνη με νερό το αφήνω να πάρει 2-3 βράσεις σε χαμηλή φωτιά το αφήνω για 1/2 ώρα και φεύγουν τα καμένα. Μετά ένα καλό πλύσιμο και  ένα βράσιμο με σκέτο νερό και είναι καινούρια. ;)


Τίτλος: Απ: καμμένος πάτος κατσαρόλας
Αποστολή από: YANNA στις Ιανουάριος 12, 2009, 19:04:53 μμ
Εάν δεν έχει καεί πάρα πολύ η κατσαρόλα, βράζεις για δυο τρία λεπτά με νερό και ξύδι ή νερό και σόδα και άφησε το όλη τη νύχτα να μουλιάσει, την άλλη μέρα θα καθαρίσει εύκολα.
Αλλιώς αυτό το καθαριστικό φούρνου της Miele κάνει θαύματα, αλλά μόνο σε ανοξείδωτη κατσαρόλα και να μείνει  1 ώρα το πολύ ;)


Τίτλος: Απ: καμμένος πάτος κατσαρόλας
Αποστολή από: frankie στις Ιανουάριος 13, 2009, 12:35:59 μμ
κοριτσια και αγορια για καμμενους πατους κατσαρολας ριχνω κοκοκολα και βραζω! μαλακωνει και φευγει αν το τριψω με μια βουρτσα!


Τίτλος: Απ: καμμένος πάτος κατσαρόλας
Αποστολή από: Rightman στις Ιανουάριος 14, 2009, 03:13:21 πμ
Πείρα μια ανοξείδωτη κατσαρόλα την είχε πιο ακριβή από μια αντικολλητική.

Μετά είπα να το ψάξω λίγο. Φαντάζομαι περισσότερα θα λέει στ (http://periplousekdoseis.blogspot.com/2008/09/randall-fitzgerald.html) και Το κουτί της Πανδώρας (http://video.google.com/videoplay?docid=8734532746090999339)

Η ανοξείδωτη κατσαρόλα περιέχει νικέλιο και χρώμιο. Και χρώμια, κάδμια και λοιπά βαρέα μέταλλα, προκαλούν βλάβες αν απορροφηθούν από το στομάχι, σε επαφή με το δέρμα δεν πρόκειται να κάνουν τίποτα.

Βρήκα ότι υπάρχει και εμαγιέ κατσαρόλα. Δεν νομίζω να είναι κάτι το ιδιαίτερο, απλά έχει επαλειφθεί με υαλώδες επίχρισμα για προστασία από διάβρωση και υψηλές θερμοκρασίες.

Η αντικολλητική κατσαρόλα έαν ξυθεί θα εμφανιστεί το αλουμίνιο. Επικίνδυνα τα αντικολλητικά σκεύη! (http://health.eportal.gr/health/themataoz_ereynes/8593oz_200603238593.php3)


Τίτλος: Απ: καμμένος πάτος κατσαρόλας
Αποστολή από: melita στις Ιανουάριος 20, 2009, 01:55:58 πμ
Εγώ βάζω ζεστό νερό,απορρυπαντικο για τα πιατα,ξύδι και σόδα και το αφήνω όλο το βράδυ.
Φραντζέσκα δεν έχω δοκιμάσει την κόκα κόλα ...την επόμενη φορά  :-\ μάλλον


Τίτλος: Απ: καμμένος πάτος κατσαρόλας
Αποστολή από: basilikoula στις Ιανουάριος 26, 2009, 19:51:13 μμ
και εγω βάζω κοκακόλα.εχει αποτέλεσμα!!


Τίτλος: Απ: καμμένος πάτος κατσαρόλας
Αποστολή από: DENNISK στις Νοέμβριος 18, 2013, 12:44:59 μμ
ΔΙΑΒΑΣΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ...   Μην περιμένεις να ξεραθούν τα υπολείμματα των τροφών για να αποφασίσεις να τα καθαρίσεις. Ειδικά το αλάτι, το ξίδι, οι χυμοί των εσπεριδοειδών και η μουστάρδα, αν παραμείνουν για πολύ καιρό, μπορεί να διαβρώσουν την ανοξείδωτη επιφάνεια. Golden Magazine