GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum

Μαγειρέματα => Γενική συζήτηση => Μήνυμα ξεκίνησε από: zoran στις Οκτώβριος 07, 2011, 22:35:41 μμ



Τίτλος: σβήνοντας με μπράντυ
Αποστολή από: zoran στις Οκτώβριος 07, 2011, 22:35:41 μμ
καλησπέρα, το πρόβλημά μου δεν είναι τόσο το μπράντυ αλλά το "σβήσιμο", τί σημαίνει ακριβώς το να σβήνω ένα φιλέτο μοσχαρίσιο με μπράντυ, ποιά είναι η διαδικασία μπορεί κανείς να με βοηθήσει;


Τίτλος: Απ: σβήνοντας με μπράντυ
Αποστολή από: margarita79 στις Οκτώβριος 07, 2011, 23:30:31 μμ
Σβηνεις οπως με καθε αλλο ποτο και αφηνεις να εξατμιστει.Ειδικοτερα για το μπραντυ πρεπει να το αναψεις κιολας αλλα...εγω προσωπικα δεν το εχω κανει ποτε....


Τίτλος: Απ: σβήνοντας με μπράντυ
Αποστολή από: zoran στις Οκτώβριος 08, 2011, 11:23:05 πμ
Σβηνεις οπως με καθε αλλο ποτο και αφηνεις να εξατμιστει.Ειδικοτερα για το μπραντυ πρεπει να το αναψεις κιολας αλλα...εγω προσωπικα δεν το εχω κανει ποτε....
δεν έχω ξανσβήσει κ δεν ξέρω τί σημαίνει καν, μόνο τα φώτα ξέρω να σβήνω  xD
μπορείς να μου το περιγράψεις περισσότερο το "σβήσιμο";


Τίτλος: Απ: σβήνοντας με μπράντυ
Αποστολή από: Pastaflora στις Οκτώβριος 08, 2011, 14:04:34 μμ
Απλά περιχύνεις το φαγητό  στην κατσαρόλα αμέσως μετά το σοτάρισμα  με   1 ποτηράκι κρασί ή  μπράντυ(κονιάκ) και αφήνεις να εξατμισθεί το αλκοολ  για ένα δυό λεπτά   και έτσι αφήνει μια ομορφη  μοσχοβολιά, ειδικά το κρέας ή το κοτόπουλο.

Μερικοί το σβήνονυ όταν τελειώσει  και σερβιριστεί  με κονιάκ μονο για τον ιδιο λόγο, και μάλιστα για πιο  αρωματικά αποτελέσματα το ανάβουν και το καινε μέχρι να σβυσει μόνο του αυτό  λέγεται φλαμπάρισμα! Το κάνουμε και στα γλυκά, στις τάρτες κλπ.


Τίτλος: Απ: σβήνοντας με μπράντυ
Αποστολή από: margarita79 στις Οκτώβριος 08, 2011, 16:27:51 μμ
Οπως στα λεει η πασταφλωρα,σοταρεις το κρεας στο λαδι δλδ το γυρνας απο ολες τις πλευρες μεχρι να ροδισει και αμεσως ριχνεις το ποτο .Αφηνεις 2 λεπτακια να εξατμιστει το αλκοολ  και μετα προχωρας με τη συνταγη σου.