GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum

Μαγειρέματα => Αναζήτηση Συνταγής => Μήνυμα ξεκίνησε από: zoran στις Οκτώβριος 08, 2011, 00:24:19 πμ



Τίτλος: απλός αρακάς
Αποστολή από: zoran στις Οκτώβριος 08, 2011, 00:24:19 πμ
Θέλω να φτιάξω αρακά αλλά όχι λαδερό κλπ. αλλά για να συνοδεύει πιάτα με κρεατικά. Βραστός είναι αυτού του είδους ο αρακάς άραγε; και πως γίνεται;
thanx  ;)


Τίτλος: Απ: απλός αρακάς
Αποστολή από: margarita79 στις Οκτώβριος 08, 2011, 01:25:50 πμ
Βραζεις τον αρακα σε αλατισμενο νερο εως οτου βρασει και τον στραγγιζεις.Τον ξαναβαζεις στην κατσαρολα με λιγο βουτυρο, λιγο αλατι,και ελαχιστη ζαχαρη και τον σοταρεις ελαφρα να αναμιχθει με το βουτυρο και ειναι ετοιμος.Προσεχεις να μην ανακατεψεις γιατι μπορει να διαλυθει αλλά απλα ανακινεις την κατσαρολα.Με τον ιδιο τροπο μπορεις να κανεις και το καλαμποκι ή τα διαφορα λαχανικα (αρακας,καροτο,καλαμποκι,φασολακια)που ειναι σε σακουλακι για γαρνιτουρα.


Τίτλος: Απ: απλός αρακάς
Αποστολή από: zoran στις Οκτώβριος 08, 2011, 11:20:48 πμ
ok thanx για να είμαι πιό σαφής, θέλω να φτιάξω αρακά για 2 άτομα, πόσα gr αρακά να βάλω κ πώς υπολογίζω αλάτι & βούτυρο για τη ποσότητα αυτή;


Τίτλος: Απ: απλός αρακάς
Αποστολή από: margarita79 στις Οκτώβριος 08, 2011, 16:25:19 μμ
Για γαρνιτουρα ετσι;Θα χρειαστεις 2 φλιτζανια αρακα και 2 κ.σ βουτυρο.