GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum

Μαγειρέματα => Αναζήτηση Συνταγής => Μήνυμα ξεκίνησε από: SOULAPAPAF στις Ιανουάριος 05, 2008, 21:48:39 μμ



Τίτλος: παστουρμαδοπιτα
Αποστολή από: SOULAPAPAF στις Ιανουάριος 05, 2008, 21:48:39 μμ
βρε κοριτσια μου εφερε ο αδερφος μου παστουρμα, και μου παρηγγειλε να του φτιαξω γι,αυριο! εχετε φτιαξει ; που να βρω τη συνταγη; εχω φτιαξει μια φορα και χρισιμοποιησα ζυμρι για βαση και σκεπασμα αλα δεν του αρεσε καμια γνωμη; :-\ :P :P ??? ??? ???


Τίτλος: Απ: παστουρμαδοπιτα
Αποστολή από: elie στις Ιανουάριος 05, 2008, 22:58:31 μμ
Θα έβαζα στοίχημα ότι έχω δει συνταγή για παστουρμαδόπιτα (πίτα καισάρειας) εδώ στο greekmasa αλλά κοίταξα στις πίτες και δεν τη βρίσκω, ίσως πάλι να μην ξέρω να δουλεύω καλά και την αναζήτηση. Νομίζω μάλιστα ότι ήταν της λίας η συνταγή.
Τέλος πάντων επειδή επείγει το ζήτημα να σου πω ότι η παστουρμαδόπιτα θέλει φύλλο σφολιάτας (και μόνο) πάνω κάτω, γλυκό κασέρι (για να ισορροπεί με τον πικάντικο παστουρμά), φέτες ντομάτας και φυσικά παστουρμά.
Ελπίζω να μην άργησα και να δεις έγκαιρα την απάντηση!


Τίτλος: Απ: παστουρμαδοπιτα
Αποστολή από: SOULAPAPAF στις Ιανουάριος 05, 2008, 23:30:38 μμ
γλυκεια μου eie μπορεις να μου πεις τη σειρα απ, τις στρωσεις το απο κατω φιλο το αλειφεις με κατι; σ,ευχαριστω πολυ φιλακια :-* :-* :-* :-* :-* :-*


Τίτλος: Απ: παστουρμαδοπιτα
Αποστολή από: Lia_P στις Ιανουάριος 06, 2008, 00:11:18 πμ
Συνταγή έχω δώσει στα εύκολα και γρήγορα κοίτα ξε εδώ
https://www.greekmasa.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=678&Itemid=61

Ποτέ με σφολιάτα, κορίτσια.



Τίτλος: Απ: παστουρμαδοπιτα
Αποστολή από: SOULAPAPAF στις Ιανουάριος 06, 2008, 02:35:59 πμ
Λια μου σ,ευχαριστω τη βρηκα. αυτη και μονο απο τη φωτο φαινεται λαχταριστη. θα τη κανω κι εγω κι ειμαι σιγουρη οτι θ,αρεσει σε ολους, αφου ειναι δοκιμασμενη απο εσενα .θ α σου γραψω εντυπωσεις! πολλα φιλια ::) ::) :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-*


Τίτλος: Απ: παστουρμαδοπιτα
Αποστολή από: margarita79 στις Ιανουάριος 06, 2008, 15:11:44 μμ
μια επισης πολυ καλη λυση για τραπεζι εινα ατομικα ρολακια παστουρμαδοπιτακια δηλαδη βαζουμε ενα κομματι παστουρμα κασερι ντοματα μεσα σε φυλλο κρουστας τα κανουμε μακροστενα πακετακια και τα αλειφουμε με ασπραδι αυγου και σουσαμι.ψηνουμε στο φουρνο.
εγω συνηθως ψιλοκοβω τον παστουρμα αφου φυσικα βγαλω το τσιμενι.
ενα τιπ που υπαρχει για να μαλκωσει ο παστουρμας ειναι να βουτηξουμε τις φετες σε λιγο γαλα πριν τις βαλουμς στην πιτα.

καλη επιτυχια σουλα!!!


Τίτλος: Απ: παστουρμαδοπιτα
Αποστολή από: elie στις Ιανουάριος 06, 2008, 20:06:03 μμ
Αααα, βρέθηκε η συνταγή λοιπόν! Ωραία, ελπίζω να την ευχαριστηθήκατε την πίτα SOULAPAPAF!
Εγώ έγραψα πάντα σφολιάτα γιατί όπου την έχω δει ήταν με σφολιάτα. Εσύ που τη φτιάχνεις Λία γιατί λες ποτέ;


Τίτλος: Απ: παστουρμαδοπιτα
Αποστολή από: Lia_P στις Ιανουάριος 06, 2008, 22:28:52 μμ
elie, εγώ δεν τη έχω δει με σφολιάτα όχι βέβαια ότι δεν θα γινότανε (αλλίμονο περί ορέξεως....) αλλά η ντομάτα θα νότιζε τη ζύμη και μετά από λίγη ώρα θα είχε "πανιάσει".  Είναι μια παραδοσιακή πίτα μικρασιάτικη που δεν νομίζω να είχαν σφολιάτα τότε που προτοδημιουργήθηκε , η σφολιάτα είναι η μόδα της τελευταίας 15ετίας.
 Οι εκδοχές που την έχω δει είναι με φύλλο κρούστας  όπως την φτιιάχνω εγώ, έτσι τη έφτιαχνε θεία από Μικρά Ασία , η οποία έφτιαχνε και το φύλλο μόνη της, μπορώ να σου πω και πιο λεπτό από της κρούστας. Και αυτή η εκδοχή θεωρείται ότι είναι και η πιο αυθεντική.

Την έχω δει και έχω φαέι σε ατομικά ρολά με φύλλο κρούστας που τα ρολά τα είχαν πανάρει με τη γνωστή μέθοδο αυγό, φρυγανιά και τηγάνι, πράγμα που ήταν πάρα πολύ βαρύ γιατί είχε πάρα πολύ λάδι τραβήξει το φύλλο.

Μια άλλη εκδοχή που την έκανα και εγώ αλλά δεν μου άρεσε ήταν έτοιμο φύλλο χωριάτικο που όμως δεν ήταν αυτό το τραγανό και απαλό που έχει  το φύλλο κρούστας που διαλύεται στο στόμα και έχει τους χυμούς της ντομάτας και του παστουρμά, αλλά περισσότερο υπερίσχυε το ζυμάρι του φύλλου αν και ήταν αρκετά τραγανό. 
Επίσης και μια βόλτα στο νετ πλην μιας περίπτωσης, είχαν φτιαγμένη την πίτα με φύλλο κρούστας, το ψιλό. Και με αυτόν τον τρόπο την συνιστώ ανεπιφύλακτα. Δεν ξέρω εσύ με τι τρόπο τη φτιάχνεις;


Τίτλος: Απ: παστουρμαδοπιτα
Αποστολή από: Mary στις Ιανουάριος 07, 2008, 09:41:22 πμ
Η κανονική παστουρμαδόπιτα γίνεται με φύλλο ΓΙΟΥΦΚΑ που δυστυχώς δεν το έχω βρει εδώ στην Ελλάδα. Εμείς εδώ την κάνουμε με φύλλο κρούστας και ποτέ με σφολιάτα για τους λόγους που προαναφέρει η Λία.


Τίτλος: Απ: παστουρμαδοπιτα
Αποστολή από: elie στις Ιανουάριος 07, 2008, 11:42:43 πμ
Καλή μου Λία, πολύ χρήσιμο που έψαξες την αυθεντικότητα της συνταγής, μόνο που εγώ –ειλικρινά- δεν την … αμφισβήτησα… Την εμπειρία μου κατέθεσα: μέχρι στιγμής εγώ την έχω δοκιμάσει μόνο με σφολιάτα και αυτό δεν αλλάζει, μπορώ μόνο να ελπίζω κάποιος να μου την προσφέρει και αλλιώς ώστε να έχω πιο σφαιρική άποψη. Στα σπίτια και τα εστιατόρια που την έχω φάει, λοιπόν, δεν παρατήρησα πάνιασμα της σφολιάτας (από την ντομάτα ή κάτι άλλο) αλλά έχω τις επιφυλάξεις μου καθώς αφενός ήταν «της ώρας» που λένε, ζεστή από το φούρνο, δεν ξέρω τι μπορεί να συμβαίνει όταν κρυώνει (αλλά πάντα ζεστή δεν σερβίρεται;) αφετέρου επειδή είναι βαριά για τα γούστα μου πάντα αρκούμαι σε ένα μικρό κομματάκι για δοκιμή (προτιμώ τον παστουρμά σκέτο).
Για τους λόγους αυτούς δεν την φτιάχνω κιόλας αλλά αν πραγματικά σε ενδιαφέρει ή έχεις την περιέργεια μπορώ να ρωτήσω κάποιους φίλους που ενίοτε την έχουν στα τραπέζια τους.
Για τη σφολιάτα (πληροφοριακά μόνο, και άσχετα με τη συνταγή) θα συμφωνήσω ότι είναι μόδα των τελευταίων ετών (που δεν μου αρέσει κιόλας) αλλά αυτό δε σημαίνει ότι τότε ανακαλύφθηκε. Σχετικά πρόσφατα είχα διαβάσει σε ένα “E”-gourmet ότι συνταγές για σφολιάτα ήταν δημοσιευμένες από… αρχαιοτάτων χρόνων, στην κυριολεξία.

Mary, πολύ χρήσιμες και οι δικές σου πληροφορίες. Προ ημερών στην τηλεόραση τελείως πεταχτά άκουσα/είδα για πρατήριο φύλλων στη Θεσσαλονίκη φέρνει τα φύλλα που λες. Νομίζω μια πομάκα είναι η μαστόρισσα (με επιφύλαξη αυτό) που έστησε αρχικά μια οικοτεχνία και αφού κατέκτησε την αγορά της Θράκης στέλνει και στη συμπρωτεύουσα. Αν μένεις κατά κει σου ‘δωσα κι εγώ μια πληροφορία  ;)


Τίτλος: Απ: παστουρμαδοπιτα
Αποστολή από: Mary στις Ιανουάριος 07, 2008, 11:57:07 πμ
Δυστυχώς μένω Αθήνα. Και εδώ δεν έχω βρει. Αν μάθεις που μπορώ να βρω γράψτω στο φορουμ. Θέλω πολύ να δοκιμάσω.


Τίτλος: Απ: παστουρμαδοπιτα
Αποστολή από: elie στις Ιανουάριος 07, 2008, 13:57:54 μμ
Mary, βρήκα στοιχεία, μόλις βρω λίγο χρόνο θα τα ανεβάσω!


Τίτλος: Απ: παστουρμαδοπιτα
Αποστολή από: Lia_P στις Ιανουάριος 07, 2008, 14:04:05 μμ
Koρίτσια, στο σ/μ ΑΒ είδα ένα χειροποίητο φύλλο για πίτες που λέγεται "Θρακιώτισσα" , δεν ξέρω αν εννοείς αυτό, Μαίρη. Πάντως με χοντρό φύλλο που το έχω φτιάξει και έχω δοκιμάσει δεν μου άρεσε.
Εlie, μη σε βάζω σε κόπο, δεν χρειάζεται να ρωτήσεις για μένα γιατί δεν με ενδιαφέρει αυτή η περίπτωση της σφολιάτας. Πάντως σε ευχαριστώ.


Τίτλος: Απ: παστουρμαδοπιτα
Αποστολή από: al1975 στις Ιανουάριος 07, 2008, 15:26:22 μμ
Την θρακιώτισσα παίρνω και εγώ για κασερόπιττα και είναι καταπληκτικό φύλλο.
Στην παστουρμαδόπιτα τώρα που το λέτε δεν το έχω δοκιμάσει αλλά θα το κάνω όμως.Είναι λεπτό φύλλο και αδρό στην αφή και γίνεται πολύ τραγανό.


Τίτλος: Απ: παστουρμαδοπιτα
Αποστολή από: giota στις Ιανουάριος 07, 2008, 17:51:35 μμ
εχει και στις παρακατω διευθυνσεις παστουρμαδοπιτα

www.zaxa.gr/index.php?option=com_rapidrecipe&page=viewrecipe&recipe_id=33&Itemid=68
www.matia.gr/2/213/ - 56k
www.sintagespareas.gr/sintages/pastourmadopita.html - 46k -


Τίτλος: Απ: παστουρμαδοπιτα
Αποστολή από: SOULAPAPAF στις Ιανουάριος 07, 2008, 22:09:49 μμ
 ;) ;)λοιπον κοριτσια την εφτιαξα, με φυλλο κρουστας κανακη, περασα το παστουρμα λιγο μεσα σ,ενα αυγο για να μαλακωσει , κασερακι μπολικο, φετες ντοματουλα, απω πανω ετριψα λιγη φετουλα ,λιγο ριγανιτσα, και σκεπασα με τα υπολοιπα φυλλα. εγινε ενα πραγμα μουρλια δε σας λεω τιποτα. πλακωσαμε με τον αδερφο μου και τα τσιπουρακια και τη τσακισαμε!! θερμιδες δε μετραμε βεβαια!! σας ευχαριστω ολες ,και χαιρομαι που ανταλασουμε αποψεις!! :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-*


Τίτλος: Απ: παστουρμαδοπιτα
Αποστολή από: elie στις Φεβρουάριος 26, 2008, 00:11:51 πμ
Δυστυχώς μένω Αθήνα. Και εδώ δεν έχω βρει. Αν μάθεις που μπορώ να βρω γράψτω στο φορουμ. Θέλω πολύ να δοκιμάσω.

Σου είχα τάξει πληροφορίες αλλά μετά μου διέφυγε. Σήμερα βρήκα στο s/m (ανέλπιστο, στην Προμηθευτική!) και το θυμήθηκα.

Λοιπόν, το λινκ που είχα βρει αρχικά είναι  αυτό (https://anatoliyufka.com/anatoli.swf)

Σήμερα βρήκα άλλη μάρκα, θα το δεις και στη φωτό που βάζω, με αυτό το  λινκ (https://www.filo-sa.gr/)


Τίτλος: Απ: παστουρμαδοπιτα
Αποστολή από: xrysa στις Φεβρουάριος 26, 2008, 08:32:09 πμ
Εγώ για παστουρμαδόπιτα δεν μπορώ να σας πω γιατί δεν μου αρέσει ο παστουρμάς, όμως τα φύλλα αυτά είναι καταπληκτικά! Τα έχω πάρει πολλές φορές γιατί εδώ τα βρίσκουμε εύκολα έχει εργαστήρια που τα φτιάχνουν.Είναι προψημένα και ακόμη και τηγανητά να τα κάνεις δεν ρουφούν πολύ λάδι. Αν τα βρείτε δοκιμάστε γίνονται και ωραία τυρόπιτα.


Τίτλος: Απ: παστουρμαδοπιτα
Αποστολή από: elie στις Φεβρουάριος 26, 2008, 08:57:24 πμ
Αν τα βρείτε δοκιμάστε γίνονται και ωραία τυρόπιτα.
Κι εγώ για τυρόπιτα τα προορίζω ή για σπανακόπιτα. Να γίνεται άραγε σπανακόπιτα ή θα "ποτίζει" το φύλλο και δεν θα είναι τραγανό;


Τίτλος: Απ: παστουρμαδοπιτα
Αποστολή από: Mary στις Φεβρουάριος 26, 2008, 09:07:02 πμ
Elie χίλια ευχαριστώ. Θα ψάξω να το βρω οπωσδήποτε για να φτιάξω την original παστουρμαδόπιτα. Και πάλι ευχαριστώ.


Τίτλος: Απ: παστουρμαδοπιτα
Αποστολή από: xrysa στις Φεβρουάριος 26, 2008, 09:22:53 πμ
elie το φύλλο αυτό δεν ποτίζει εύκολα γιατί είναι προψημένο δεν θα έχεις πρόβλημμα


Τίτλος: Απ: παστουρμαδοπιτα
Αποστολή από: margarita79 στις Φεβρουάριος 26, 2008, 10:22:10 πμ
πρωτη μου φορα τα βλεπω θα τα ψαξω ομως.
σε ευχαριστουμε


Τίτλος: Απ: παστουρμαδοπιτα
Αποστολή από: Faye στις Μάιος 15, 2009, 14:34:30 μμ
Κορίτσια μου μια και υπάρχει ήδη ανοικτό το θέμα να ρωτήσω κάτι.

Αύριο για τη euroμάζωξη θα φτιάξω την λουκανόπιτα της Βούλας αλλά μου ζήτησαν και παστρουμαδόπιτα, απλη θα τη φτιάξω με παστρουμά, κασέρι, τομάτα. Για το φύλλο όμως δεν είμαι σίγουρη τι να βάλω τελικά λέτε; Σφολιάτα ή κρούστας, γιατί τις μάρκες που λέει εδώ δύσκολο να τις βρω. Έλεγα να κάνω το ένα φύλλο σφολιάτας λουκανόπιτα και το άλλο παστρουμαδόπιτα, αλλά λέτε να μη γίνει τραγανό το φύλλο λόγω της τομάτας; ???


Τίτλος: Απ: παστουρμαδοπιτα
Αποστολή από: margarita79 στις Μάιος 15, 2009, 14:39:30 μμ
fey για τη παστουρμαδοπιτα οπωσδηοποτε κρουστας.
Μπορεις να κανεις και ατομικα παστουρμαδοφακελακια για πιο ευκολο .


Τίτλος: Απ: παστουρμαδοπιτα
Αποστολή από: Katerina στις Μάιος 15, 2009, 14:48:13 μμ
Κι εγώ, Fey, με φύλλο κρούστας την κάνω και γίνεται μια χαρά τραγανή. Μην τη φοβάσαι!

Όσο για τα παστουρμαδοπιτάκια που αναφέρει η Μαργαρίτα, είχα δει σε εκπομπή του Μαμαλάκη να τα κάνουν τριγωνάκια, και μετά τα τηγάνιζαν (αν και θα είναι εξίσου νόστιμα και ψητά νομίζω, να γίνουν και λίγο πιο ελαφριά για το στομάχι...).


Τίτλος: Απ: παστουρμαδοπιτα
Αποστολή από: margarita79 στις Μάιος 15, 2009, 14:52:20 μμ
σχετικα με το τραγανο... η μητερα μου εχει εναν τροπο που πριν βαλει πιτα με φυλλο κρουστας στον φουρνο πιτσιλαει την επιφανεια με νερο.
ειναι λιγο δυσκολο να το περιγραψω (ανοιγει τη βρυση στη κουζινα στο ντους και κανει ενα περασμα το ταψι πολυ γρηγορο κατω απο το νερο αλλα μιλαμε για κλασματα δευτερολεπτου).
Παντως ετσι κα νει και στην πασδουρμαδοπιτα και ας εχει ντοματα.
(εγω δεν το πολυπετυχαινω ομολογω  :D)


Τίτλος: Απ: παστουρμαδοπιτα
Αποστολή από: Faye στις Μάιος 15, 2009, 14:55:03 μμ
Ευχαριστώ κορίτσια μου θα την κάνω με κρούστας κι εγώ για σιγουριά και θα σας πώ.

Μαργαρίτα δύσκολα μου βάζεις με το νεράκι :D :D :D ;)

Τώρα που είπαμε για τραγανό μου είχε πει μια γιαγιά σε όλες τις πίτες να αλείφω το κάτω φύλλο πριν βάλω οποιαδήποτε γέμιση με αυτγό, αλλά δεν το έχω κάνει για να σας πω αποτελέσματα :-\

Α παιδιά η γνωστή κυρία Βούλα στο κάτι ψήνεται είχε κάνει παστρουμαδόπιτα με σφολιάτα αλλά δεν είχα δει την εκπομπή για να ακούσω σχόλια.

Εγώ κρούστας θα βάλω για σιγουριά *THUMBS%%__%%UP*


Τίτλος: Απ: παστουρμαδοπιτα
Αποστολή από: Pastaflora στις Μάιος 15, 2009, 16:19:30 μμ
Κορίτσια μην παιδεύεστε και αναρωτιέστε :Σας δημοσιεύω τις συνταγές μου αμέσως. Α Μία είναι αυθεντική Αρμένικη, και οι άλλες δύο πολίτικες. Αλλά  πρώτα από όλα  η σωστή είναι ,με  ΚΑ ΣΕ ΡΙ , ΚΑΙ ΤΊΠΟΤΕ ΆΛΛΟ ΤΥΡΙ.  κατά τα άλλα περίορέξεως...κολοκυθοπιτα!Όσο για το λάδωμα απαραίτητο, και για να είναι τραγανό το φύλλο λίγο νισεστέ, στην ζύμη και στο άνοιγμα. Ποτέ  μα ποτέ α΄πο κάτω νερό!, Από επάνω μπορείτε να την αλείψετε με μείγμα νερουλάδι και γάλα εβαπορέ, ή μόνο με αυγό ή ασπράδι!. Μην γελιέστε.  Μαργαριτούλα σου στέλω παστουρμαδοειδείς συνταγές και δημοσίευσέ τες αν θέλεις  να φάτε  σήμερα .Φιλάκια.


Τίτλος: Απ: παστουρμαδοπιτα
Αποστολή από: Pastaflora στις Μάιος 15, 2009, 16:40:43 μμ
ΑΓΆΠΕΣ ΜΟΥ, ΚΟΡΙΤΣΆΚΙΑ ΜΟΥ!

Σας τις δημοσίευσα όλες, στην αρχική σελίδα  βρήτε και φτιάξτε όλα τα παράγωγα και υποπαράγωγα του αγαπημλενου σας παστουρμά!
Κατευθείαν από τον Ναστρεντίν Χότζα!