GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum

Μαγειρέματα => Αναζήτηση Συνταγής => Μήνυμα ξεκίνησε από: aalexandrop στις Νοέμβριος 18, 2011, 09:37:50 πμ



Τίτλος: Κάστανο γλυκό του κουταλιού
Αποστολή από: aalexandrop στις Νοέμβριος 18, 2011, 09:37:50 πμ
Έχει κανείς-καμμιά συνταγή για κάστανο γλυκό;
Έχω τρέλα με τα κάστανα, παρόλο που στο καθάρισμα είναι μπελάς.
Εάν έχετε υπόψη σας και κανένα τρικ, για να καθαρίζονται ευκολότερα τα βραστά κάστανα, καλοδεχούμενο!!


Τίτλος: Απ: Κάστανο γλυκό του κουταλιού
Αποστολή από: margarita79 στις Νοέμβριος 18, 2011, 09:42:56 πμ
Γλυκο δεν εχω κανει ισως καποιος αλλος εχει συνταγη αλλά για το πως καθαριζονται ειχα ανοιξει και εγω θεμα δες εδω
https://www.greekmasa.gr/index.php?option=com_bridge&brid=106&Itemid=0&topic=470.0


Τίτλος: Απ: Κάστανο γλυκό του κουταλιού
Αποστολή από: aalexandrop στις Νοέμβριος 18, 2011, 09:51:05 πμ
Η μητέρα μου τα βάζει στη χύτρα για περίπου 50 λεπτά και μετά τα καθαρίζει ζεστά.
Εγώ, πάλι, σκοπεύω να τα βάλω στη χύτρα, αλλά να τα αφήσω λιγότερο χρόνο.
Φαντάζομαι πως φτιάχνουμε σιρόπι ζάχαρης-γλυκόζης και τα βάζουμε μέσα να ρουφήξουν το σιρόπι.
Λέω να πειραματιστώ το ΣΚ..


Τίτλος: Απ: Κάστανο γλυκό του κουταλιού
Αποστολή από: Pastaflora στις Νοέμβριος 18, 2011, 10:41:45 πμ
ΛΟΙΠΟΝ ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ:

Για να καθαριζονται ευκολα τα βραστα καστανα : πρώτα τα χαραζεις απο τις δυο πλευρες και μετα τα βραζεις  επι 20΄


Για να καθαριζονται ευκολα τα ψημενα στο γκριλλ η στα μικροκυμματα: Πριν τα ψησεις, τα χαραζεις και τα αφήνεις να  μουλιάσουν σε  χλιαρό νερό 20 λεπτά , και  μετά τα στραγγίζεις και τα ψήνεις,  έτσι και καθαρίζονται ευκολα και ειναι μαλακά  και νόστιμα ψητα, χωρίς να ξεραίνονται και να γίνονται κόκκαλα!...
 *THUMBS%%__%%UP*


Τίτλος: Απ: Κάστανο γλυκό του κουταλιού
Αποστολή από: Pastaflora στις Νοέμβριος 18, 2011, 11:11:00 πμ
ΚΑΣΤΑΝΟ  ΓΛΥΚΟ  ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ Πηλιορείτικο

Υλικά

1κιλό κάστανα  σταυρωτά χαραγμένα βρασμένα για 10- 20΄μόνον, και καθαρισμένα ολόκληρα.{Ανάλογα εάν είναι πολύ βραστερά ή όχι}.
Ασπρισμένα και καβουρδισμένα ολόκληρα αμύγδαλα
Για το σιρόπι:
1 κιλό ζάχαρη
2 κούπες νερό
κανέλες και γαρύφαλλα ολόκληρα,
Εκτέλεση
Βάζω την ζάχαρη  το νερό και τα μυρωδικά να πάρουν βράση σε μια κατσαρόλα
Προσθέτω και τα καθαρισμένα κάστανα.  Και τα αφήνω να πάρουν 2-3 βράσεις.  Τα αφήνω χωρίς φωτιά στην κατσαρόλα όλη νύκτα, και την επαύριον τα ξανά βράζω  για 4 ώρες και δένω το σιρόπι, προσθέτοντας και 2 κουταλιές σούπας λεμόνι χυμό, και το αμύγδαλο ολόκληρα και χοντροκοπανισμένα  και καβουρδισμένα.

[color=brown]Γλυκό κάστανο συνταγή εγγυημένη![/color]
Υλικά:•

1 κιλό κάστανα καθαρισμένα• 1κιλό ζάχαρη• 700 γρ. νερό• βανίλια• λίγο χυμό λεμονιού

Εκτέλεση:

• Τοποθετούμε τα κάστανα σε κατσαρόλα, τα σκεπάζουμε με νερό και τα βράζουμε για 7-8 λεπτά.•
Τα βγάζουμε από το νερό και καθαρίζουμε την εσωτερική φλούδα.•
Βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό και την βανίλια να βράσουν για 5 λεπτά.•

Προσθέτουμε τα κάστανα, τα αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά και στη συνέχεια αποσύρουμε από την φωτιά.•
Αφήνουμε τα κάστανα μέσα στο σιρόπι για 24 ώρες, αφού πριν αφαιρέσουμε την βανίλια.•

Ξαναβράζουμε τα κάστανα σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα περίπου, προσθέτοντας και το χυμό λεμονιού.•
Αφήνουμε να κρυώσουν και φυλάμε σε βάzo.

επισης την 3η μου συνταγή:

(https://i41.tinypic.com/im42si.jpg)


 

Διάλεξε και πάρε αυτές έχω...ελπίζω να σε ικανοποίησα!

 
 


Τίτλος: Απ: Κάστανο γλυκό του κουταλιού
Αποστολή από: aalexandrop στις Νοέμβριος 18, 2011, 11:44:33 πμ
Παράθεση
Γλυκό κάστανο συνταγή εγγυημένη!

Υλικά:•

1 κιλό κάστανα καθαρισμένα• 1κιλό ζάχαρη• 700 γρ. νερό• βανίλια• λίγο χυμό λεμονιού

Εκτέλεση:

• Τοποθετούμε τα κάστανα σε κατσαρόλα, τα σκεπάζουμε με νερό και τα βράζουμε για 7-8 λεπτά.•
Τα βγάζουμε από το νερό και καθαρίζουμε την εσωτερική φλούδα.•
Βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό και την βανίλια να βράσουν για 5 λεπτά.•

Προσθέτουμε τα κάστανα, τα αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά και στη συνέχεια αποσύρουμε από την φωτιά.•
Αφήνουμε τα κάστανα μέσα στο σιρόπι για 24 ώρες, αφού πριν αφαιρέσουμε την βανίλια.•

Ξαναβράζουμε τα κάστανα σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα περίπου, προσθέτοντας και


Καταρχήν, σ' ευχαριστώ που ανέτρεξες σε συνταγές, απ' ό,τι καταλαβαίνω, έχεις δοκιμάσει την δεύτερη συνταγή.
Θα ήθελα να σε ρωτήσω, πώς αφαιρείς τη βανίλια από το σιρόπι, πρόκειται για το λοβό βανίλιας; Εάν βάλουμε βανίλια-σε-σκόνη, πειράζει;


Τίτλος: Απ: Κάστανο γλυκό του κουταλιού
Αποστολή από: Pastaflora στις Νοέμβριος 18, 2011, 13:27:03 μμ
ΠΑΝΕΎΚΟΛΟ! μΕ ΈΝΑ  ΚΟΥΤΑΛΆΚΙ 'Η ΠΗΡΟΥΝΑΚΙ 'Η ΣΟΥΡΏΝΟΝΤΑΣ ΤΟ!!!!

ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ Η ΣΚΟΝΗ...., ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΥΤΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΦΥΣΙΚΗ! ΑΣΕ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ...ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΟΣ...(Η ΣΚΟΝΗ)

ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΣΤΑΓΌΝΕΣ   ΒΑΝΊΛΙΑ, ΚΑΙ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΞ ΙΣΟΥ ΚΑΛΗ ΜΕ ΤΟΝ ΛΟΒΟ...


Τίτλος: Απ: Κάστανο γλυκό του κουταλιού
Αποστολή από: aalexandrop στις Νοέμβριος 18, 2011, 14:36:38 μμ
Παράθεση
ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ Η ΣΚΟΝΗ...., ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΥΤΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΦΥΣΙΚΗ! ΑΣΕ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ...ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΟΣ...(Η ΣΚΟΝΗ)


Μπορείς, σε παρακαλώ, να μου πεις, πού μπορώ να βρω λοβό βανίλιας;
Τα σούπερ μάρκετ, έχουν;;


Τίτλος: Απ: Κάστανο γλυκό του κουταλιού
Αποστολή από: voula στις Νοέμβριος 18, 2011, 17:38:36 μμ
Στα μεγάλα σούπερ μάρκετ και στα μπαχαράδικα.