GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum

Μαγειρέματα => Γενική συζήτηση => Μήνυμα ξεκίνησε από: aalexandrop στις Νοέμβριος 21, 2011, 11:24:36 πμ



Τίτλος: Εδώ κρίνεται η τύχη των ψαριών, που έχουν καταψυχθεί από το καλοκαίρι
Αποστολή από: aalexandrop στις Νοέμβριος 21, 2011, 11:24:36 πμ
Έχω ψάρια στην κατάψυξη από το καλοκαίρι. Είμαι σε δίλημμα: να τα κάνω ψαρόσουπα ή να τους δώσω πόδι;
Κι αν τα αξιοποιήσω, να δώσω στα παιδιά ή όχι;;


Τίτλος: Απ: Εδώ κρίνεται η τύχη των ψαριών, που έχουν καταψυχθεί από το καλοκαίρι
Αποστολή από: Pastaflora στις Νοέμβριος 21, 2011, 14:36:44 μμ
Παντως εγώ θα τα μαγείρευα,
εξαρτάται βέβαια σε τι  ψύξη  και βαθμούς τα έχεις...και αν τα είχες βαλει καθαρισμένα ή οχι...

 Και βέβαια μπορείς να τα δώσεις σε παιδιά, αλλά εξαρτάται από τους παραπάνω  παράγοντες...


Τίτλος: Απ: Εδώ κρίνεται η τύχη των ψαριών, που έχουν καταψυχθεί από το καλοκαίρι
Αποστολή από: aalexandrop στις Νοέμβριος 21, 2011, 14:45:47 μμ
Η κατάψυξη είναι στους -3 βαθμούς, τα ψάρια είναι καθαρισμένα από τον ψαρά, μπήκαν απευθείας στην κατάψυξη και μεσολάβησε ταξίδι μιάμισι-ώρας μέχρι να τα φέρω στην Αθήνα, όπου ξαναμπήκαν απευθείας στην κατάψυξη δίχως να προλάβουν να ξεπαγώσουν.
Έχω και μικρά μπαρμούνια -γύρω στο κιλό-, μπορώ, άραγε, να τα βράσω και να πάρω το ζωμό τους, να προσθέσω κι άλλα μικρά βραστόψαρα που έχω σε άλλη σακουλίτσα φυλαγμένη στην κατάψυξη  (συν 1-2 σκορπίνες, επιπλέον) και στο τέλος, να συμπληρώσω κι έναν μπακαλιάρο του κιλού, που αγόρασα σήμερα, για την ψαρόσουπα;
Δεν ξέρω, σαν συνδιασμός είναι καλός ή θα τα κάνω μπάχαλο;;;  @=


Τίτλος: Απ: Εδώ κρίνεται η τύχη των ψαριών, που έχουν καταψυχθεί από το καλοκαίρι
Αποστολή από: voula στις Νοέμβριος 21, 2011, 18:01:38 μμ
Και εγώ έχω ψάρια από το καλοκαίρι (απο το νησί). Επειδή το ταξίδι είναι μεγάλο τα βάλαμε στη κατάψυξη του πλοίου και τα φέραμε εντελώς παγωμένα. Ετσι κάνω κάθε καλοκαίρι. Αν είναι καθαρισμένα δεν έχουν κανένα πρόβλημα. Αυτά που έχουν κατεψυγμένα τα μαγαζιά και παγώνουν και ξεπαγώνουν όταν κάνουν απόψυξη στα ψυγεία τους( το είδα και αυτό σε συνοικιακό σ/μ) είναι καλύτερα??ή αυτά τα *φρέσκα* στις λαικές??
Τα μπαρμπούνια λέω να τα τηγανίσεις τα μικρά και το μπακαλιάρο να τα κάνεις μια κακαβιά και τις σκορπίνες άλλη φορά μια ωραιότατη σουπίτσα. Οσο για τα παιδιά και βέβαια να τους δώσεις. Εμένα πάντως δεν έχουν πάθει τίποτα
Δεν νομίζω η καταψυξή σου να είναι μόνο στο -3, μάλλον έχεις κάνει λάθος