GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum

Μαγειρέματα => Άλλες συνταγές => Μήνυμα ξεκίνησε από: vilma στις Ιανουάριος 09, 2008, 22:56:21 μμ



Τίτλος: Καυτερή μαρμελάδα!
Αποστολή από: vilma στις Ιανουάριος 09, 2008, 22:56:21 μμ
Ετυχε στο περιοδικό που δουλεύω να μας την φέρουν έτοιμη και να μας κεράσουν, μετα από κάποια φωτογράφιση που έκαναν και... τρελλάθηκα! Απίστευτος συνδυασμός φεύσεων ανακατεμένος καταπληκτικά, έτσι όπως μας το σέρβιραν!! Φυσικά αγόρασα τα υλικά, γύρισα σπίτι και την έφτιαξα!

Λοιπόν, καταρχήν η βασική συνταγή της μαρμελάδας: Εβρασα 1 κυδώνι με 2 μήλα σε κομμάτια μαζί με τα κουκούτσια τους και 2 ποτήρια νερό (πηκτίνη) για μία ώρα. Στη συνέχεια ψιλοέκοψα 3/4 φλυτζ. πιπεριές Φλωρίνης ψιλοκομένες, και 1/4 φλυτζ. πιπερίτσες κόκκινες καυτερές (πολύ μικρά κομματάκια). Ανακάτεψα τις πιπεριές, μιάμιση κούπα μηλόξιδο, 5,5 κούπες ζάχαρη (και πολύ μου φάνηκε, αν και έβαλα μιά κούπα λιγότερη απότι έλεγε η συνταγή) και 1 φλυτζάνη πηκτίνη. Εβρασα μέχρι να δέσει. Για πιό καυτερή προσθέτεις άμα θέλεις πιπέρι καγέν. Αμα κρυώσει την μεταφέρουμε σε γυάλινα βάζα και διατηρείτε στο ψυγείο.

Η μαγεία των υπέροχων γεύσεων λοιπόν, ήταν η εξης. Σερβιρίστηκε πάνω σε λεπτή φρυγανίτσα αλειμένη ή με Philadelphia cream cheese ή με τυρί κατίκι, ένα κομμάτι προσούτο και από πάνω λίγη καυτερή μαρμελάδα πιπεριάς! Δεν έχω λόγια, δοκιμάστε το!
(Ακόμα πιστεύω ότι θα δίνει απίθανη γεύση μια μικρή ποσότητα σε σάλτσα για ζυμαρικά)


Τίτλος: Απ: Καυτερή μαρμελάδα!
Αποστολή από: arhontia στις Ιανουάριος 10, 2008, 00:17:55 πμ
Μ'αρέσουν πολύ αυτές οι γεύσεις και φτιάχνω κι εγώ. Γλυκόξυνες πικάντικες μαρμελάδες λέγονται τσάτνεϋς και προέρχονται από την Ινδία. Ταιριάζουν πολύ και με ανατολίτικα ρύζια και ψητά κρεατικά.
Σε ποιό περιοδικό δουλεύεις;


Τίτλος: Απ: Καυτερή μαρμελάδα!
Αποστολή από: margarita79 στις Ιανουάριος 10, 2008, 09:56:01 πμ
βιλμα καταπληκτικη συνταγη σε ευχαριστουμε παρα πολυ.
θα σου προτεινα να την ποσταρεις στις συνταγες στην αρχικη σελιδα ειναι καταπληκτικη ιδεα και πρεπει να υπαρχει
ευχαριστωωω


Τίτλος: Απ: Καυτερή μαρμελάδα!
Αποστολή από: vilma στις Ιανουάριος 10, 2008, 10:31:03 πμ
Thanks κορίτσια.
Arhontia μου, δουλεύω στα ένθετα περιοδικά της Espresso, σύντομα θα μεταφερθώ (το ελπίζω!!)- σε περιοδικό για γονεις-παιδιά.
Μαργαρίτα, μη γελάσεις, αλλά ειλικρινά η άσχετη δεν έχω ιδέα πως να ποστάρω την συνταγή στην αρχική σελίδα! Είμαι απαράδεχτη το ξέρω! :-[


Τίτλος: Απ: Καυτερή μαρμελάδα!
Αποστολή από: margarita79 στις Ιανουάριος 10, 2008, 11:08:13 πμ
τι ακουνε τα ωραια αυτακια μου και διαβαζουν τα ωραια ματακια μου?
κα ιδε ρωτας τοσο καιρο βρε βιλμα μου να σε πουμε? ;) ;)
λοιπον θα πας στην αρχικη υποβολη συνταγης ενω εισαι συνδεδεμενη και θα καταχωρησεις τη συνταγη βαζοντας εναν τιτλο και επιλεγοντας μια κατηγορια.μετα θα πατησεις τη δισκετουλα και ο αντμιν ή καποιος διαχειριστης θα την ανεβασει μεσα στην ημερα
οκ?
φιλιααααααααααααααααα


Τίτλος: Απ: Καυτερή μαρμελάδα!
Αποστολή από: vilma στις Ιανουάριος 10, 2008, 11:12:35 πμ
Το έκανα!! Πάτησα μόνο την δισκετούλα επάνω δεξιά, όχι το + έτσι?
(Τι ασχετοσύνη Θεέε μου, ντρέπομαι!) :-[


Τίτλος: Απ: Καυτερή μαρμελάδα!
Αποστολή από: margarita79 στις Ιανουάριος 10, 2008, 11:15:04 πμ
ναι ναι μονο τη δισκετουλα εγω δυστηχως δεν εχω προσβαση να δω τι εκανες ......(με φοβαται ο αντμιν  ;) ;D)
αλλα αν ειναι ολα ενταξει θα την ανεβασουν μεσα στην ημερα....
ειδωμεν!!!
φιλιαααααααααα


Τίτλος: Απ: Καυτερή μαρμελάδα!
Αποστολή από: margarita στις Ιανουάριος 10, 2008, 12:52:44 μμ
Καλημέρα :)

Να σας ρωτήσω και κάτι σχετικά με τη γεύση. 
Η ξινή γεύση είναι αρκετά έντονη ή υπερισχύει η γλυκειά?
Ρωτάω γιατί μου αρέσει πάρα πολύ η κρύα καυτερή σάλτσα που συνοδεύουν στα κινέζικα εστιατόρια διάφορα κρεατικά.
Η σάλτσα που σας λέω είναι αρκετά γλυκειά και καυτερή.
Καμιά τέτοια συνταγή ξέρετε?


Τίτλος: Απ: Καυτερή μαρμελάδα!
Αποστολή από: vilma στις Ιανουάριος 10, 2008, 12:53:45 μμ
Ευχαριστώ! Φιλιά!!


Τίτλος: Απ: Καυτερή μαρμελάδα!
Αποστολή από: ArXoS στις Ιανουάριος 10, 2008, 16:45:48 μμ
(μην ανησυχείτε για της δημοσιεύσεις, αν κάτι μπει στο forum το βγάζω και στο portal, στο όνομα του μέλους φυσικά  ;))


Τίτλος: Απ: Καυτερή μαρμελάδα!
Αποστολή από: arhontia στις Ιανουάριος 10, 2008, 17:00:45 μμ
Κρύα καυτερή σάλτσα για τα κρεατικά στην κινέζικη κουζίνα, πρέπει να εννοείς την σάλτσα από δαμάσκηνα. Την γράφω κατευθείαν μπροστά.


Τίτλος: Απ: Καυτερή μαρμελάδα!
Αποστολή από: arhontia στις Ιανουάριος 10, 2008, 17:22:11 μμ
Δες και το Μανγκο τσάτνεϋ    https://www.greekmasa.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=920&Itemid=49
Γίνεται και καυτερό αν προσθέσεις τσίλι.


Τίτλος: Απ: Καυτερή μαρμελάδα!
Αποστολή από: margarita στις Ιανουάριος 10, 2008, 19:53:40 μμ
Δες και το Μανγκο τσάτνεϋ    https://www.greekmasa.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=920&Itemid=49
Γίνεται και καυτερό αν προσθέσεις τσίλι.

Ακριβώς τη συνταγή που μου προτείνεις την έφτιαξα το καλοκαίρι με σύκα και μπορώ να πω ότι δεν ήταν για τα γούστα μου.  Η γεύση από το ξύδι ήταν πολύ έντονη.  Προτιμώ τις γλυκειές γεύσεις.  Θα ψάξω να βρω τη σάλτσα με δαμάσκηνα που μου λες ότι είναι στην Αρχική (σελίδα εννοείς?)

Ευχαριστώ


Τίτλος: Απ: Καυτερή μαρμελάδα!
Αποστολή από: margarita στις Ιανουάριος 10, 2008, 19:58:38 μμ
Δες και το Μανγκο τσάτνεϋ    https://www.greekmasa.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=920&Itemid=49
Γίνεται και καυτερό αν προσθέσεις τσίλι.

Ακριβώς τη συνταγή που μου προτείνεις την έφτιαξα το καλοκαίρι με σύκα και μπορώ να πω ότι δεν ήταν για τα γούστα μου.  Η γεύση από το ξύδι ήταν πολύ έντονη.  Προτιμώ τις γλυκειές γεύσεις.  Θα ψάξω να βρω τη σάλτσα με δαμάσκηνα που μου λες ότι είναι στην Αρχική (σελίδα εννοείς?)

Δεν βρήκα τη συνταγή με τα δαμάσκηνα. Μήπως μπορείς να μου στείλεις το σύνδεσμο?

Ευχαριστώ


Τίτλος: Απ: Καυτερή μαρμελάδα!
Αποστολή από: arhontia στις Ιανουάριος 10, 2008, 20:56:23 μμ
Σήμερα την έγραψα, δεν έχει δημοσιευτεί ακόμα.

Το ξύδι μπορείς να το μειώσεις ή να το παραλείψεις και τελείως. Με σύκα δεν ξέρω γιατί δεν μ'αρέσουν στα γλυκά, αλλά το έχω κάνει με βερύκοκα και μου άρεσε πολύ.