GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum

Μαγειρέματα => Συνταγές => Μήνυμα ξεκίνησε από: Pastaflora στις Δεκέμβριος 22, 2011, 21:58:49 μμ



Τίτλος: Τσιζ κεικ από μελομακάρονα που περίσσεψαν...
Αποστολή από: Pastaflora στις Δεκέμβριος 22, 2011, 21:58:49 μμ
Τσιζ κεικ από  μελομακάρονα που περίσσεψαν...

Θυμάται καμια την συνταγή αυτή που είχαμε δημοσιεύσει  μάλλον σε αυτήν την ενότητα? Μήπως κάποια παλιά φίλη? Ας μου πεί που είναι γιατί δεν μπορώ να την βρώ...ή αν την θυμάται ας μου την γραψει...σας παρακαλώ πολύ, και ευχαριστώ εκ των προτέρων...


Τίτλος: Απ: Τσιζ κεικ από μελομακάρονα που περίσσεψαν...
Αποστολή από: vasou123 στις Δεκέμβριος 23, 2011, 10:16:01 πμ
Καλημέρα! Δεν γνωρίζω ποια συνταγή λες αλλα έχω αυτη εδω απο την Μυρσίνη και ελπιζω να βοηθησει: 
ΑΝΑΚΥΚΛΩΜΕΝΑ ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ
Σας έμεινα πολλά και δεν ξέρετε τι να τα κάνετε !!
Ανακυκλώστε τα …..Καλά ακούσατε !!
Τα μελομακάρονα είναι ένα πρώτης τάξης γλυκό για να μετατραπεί σε ένα ωραίο και πλούσιο τσιζκείκ …..
Πάρτε χαρτί μολύβι , φέρτε και τα μελομακάρονα που «αργοπεθαίνουν» στον σαλόνι στην κουζίνα και πιάστε δουλειά παρακαλώ !!
Σε ένα μπολ θριματίστε τα μελομακάρονα με το χέρι σας. Αν είναι πολύ μελωμένα ακόμα καλύτερα γιατί θα ενωθούν ν καλύτερα μεταξύ τους τα τρίμματα.  Αν τα μελομακάρονα σας όμως είναι στεγνά και μοιάζουν με μπισκότο θα προσθέσετε 2-3 κουταλιές της σούπας βούτυρο μαλακό για να τα βοηθήσετε να δέσουν. Ακριβώς όπως κάνομε και στην κλασική βάση του τσίζκείκ με τα μπισκότα.
Πάρτε μια φόρμα με τσέρκι δηλαδή με στεφάνι περίπου 24-25 εκατοστά. Απλώστε μέσα την «ζύμη» από τα μελομακάρονα και στρώστε την έτσι που να μην ξεπερνάει το 1εκ. πάχος.
Πάμε τώρα να φτιάξομε την κρεμούλα. Απλά πράγματα δηλαδή…
Σε ένα μίξερ χτυπάμε 800 γραμ κρεμώδες τυρί τύπου φιλαδέλφια μαζί με 80 γραμ ζάχαρη άχνη να αφρατέψει και σιγά σιγά προσθέτομε 200 γραμ κρέμα γάλακτος χτυπημένη ελαφριά ώστε να στέκεται στο κουτάλι. Λίγο ξύσμα πορτοκαλιού και η κρεμούλα που θα πέσει πάνω από τα ανακυκλωμένα μελομακάρονα είναι έτοιμη.
Στρώνετε με ένα κουτάλι και αφήνετε στο ψυγείο το γλυκό να σφίξει !
Όταν το βγάλετε και το ξεφορμάρετε μην που το περιχύσετε με μαρμέλαδα βατόμουρο ή βύρσινο και τέτοια …..όχι δεν του ταιριάζουν .
Με μπόλικο ψιλοτριμμένο καρύδι , καβουρντισμένο σουσάμι , κανέλα και ξύσμα πορτοκαλιού να μου το σερβίρετε ……και σας υπόσχομαι ότι κανένας δεν θα καταλάβει ότι αυτό ο θεσπέσιο γλυκό είναι τα ανακυκλωμένα μελομακάρονα που αργοπέθαιναν στο μπουφέ…..του σαλονιού.   :)




Τίτλος: Απ: Τσιζ κεικ από μελομακάρονα που περίσσεψαν...
Αποστολή από: Pastaflora στις Δεκέμβριος 23, 2011, 11:37:55 πμ
Υπέροχο!  Κάτι τέτοιο  νομίζω ότι βρήκα μόλις τώρα ....... Χίλια ευχαριστώ...!!!