GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum

Μαγειρέματα => Αναζήτηση Συνταγής => Μήνυμα ξεκίνησε από: Lia_P στις Ιανουάριος 12, 2008, 13:39:55 μμ



Τίτλος: Απάκι και πώς να το μαγειρέψω
Αποστολή από: Lia_P στις Ιανουάριος 12, 2008, 13:39:55 μμ
Μου έφεραν απάκι και θα ήθελα γνώμες πώς να το φτιάξω.


Τίτλος: Απ: Απάκι και πώς να το μαγειρέψω
Αποστολή από: arhontia στις Ιανουάριος 12, 2008, 17:26:06 μμ
Σ'ημερα είναι η μέρα μου των ερωτήσεων - τί είναι το απάκι;


Τίτλος: Απ: Απάκι και πώς να το μαγειρέψω
Αποστολή από: Lia_P στις Ιανουάριος 12, 2008, 19:22:06 μμ
Είναι, Αρχοντία,  παραδοσιακό προϊόν από τη Μάνη και την Κρήτη -προέρχεται   από χοιρινό που μαρινάρεται, αρωματίζεται, αλατίζεται και καπνίζεται- έτοιμο να αναζητήσει το ιδανικό κρασί. Θα ήθελα όμως να ξέρω και πώς μπορώ να το μαγειρέψω εκτός από σκέτο.
Το ίντερνερ μου δίνει κάποιες συνταγές αλλά εγώ θέλω δοκιμασμένες από σας.


Τίτλος: Απ: Απάκι και πώς να το μαγειρέψω
Αποστολή από: arhontia στις Ιανουάριος 12, 2008, 20:25:59 μμ
Ευχαριστώ Λία!


Τίτλος: Απ: Απάκι και πώς να το μαγειρέψω
Αποστολή από: Lia_P στις Ιανουάριος 15, 2008, 12:39:38 μμ
Κορίτσια δώστε τη βοήθειά σας, έχω κάνει 2 ερωτήσεις και θέλω τα φώτα σας.


Τίτλος: Απ: Απάκι και πώς να το μαγειρέψω
Αποστολή από: margarita79 στις Ιανουάριος 15, 2008, 12:55:34 μμ
λοιπον λια μου δεν σου απαντησα τοσες μερες γιατι προτιμησα να αφησω τις φιλες κρητικες καιι φιλοκρητικες να σου πουν.
να πω ομως και εγω μιας και δε βλεπω απαντηση οτι αυτο που κανω εγω επειδη συχνα μου στελνουν απακι απο το ρεθυμνο ειναι να το φυλαω καθαρα σα μεζεδακι.
επειδη το απακι ειναι καπνιστο δεν θελει ψυγειο καταρχην οποτε το φυλαω σε σκιερο μερος και οταν εχω κοσμο το κοβω σε λεπτες φετουλες και το περναω με ελαχιστο λαδακι ελαφρια απο το τηγανι ριχνω και λιγο πιπερακι και αν σου αρεσει λεμονι εγω νομιζω οτι του παει.το σερβιρω με κρασακι ή τσικουδια.
αυτη η εκδοχη ειναι εντελως του μυαλου μου αλλα εμεις ετσι το τρωμε τωρα δεν ξερω τι ποσοτητα εχεις αν ειναι παρα πολυ ισως πρεπει να αναζητησεις αλλο τροπο μαγειρεματος.
καπου εχω ακουσει οτι το βαζουν μεσα σε καγιανα αλλα δεν ειμαι βεβαιη.
ελπιζω να βοηθησα λιγακι


Τίτλος: Απ: Απάκι και πώς να το μαγειρέψω
Αποστολή από: al1975 στις Ιανουάριος 15, 2008, 12:58:49 μμ
Η Ευη μας μου έστειλε απάκι Κρητικό το οποίο όμως δεν έχω δοκιμάσει ακόμα, αλλά μου έδωσε οδηγίες.
Το απάκι λέει το ψήνεις στην γκριλιέρα να στραγγίσει το λίπος του.Εμένα μια φορά σε κρητικό εστιατόριο μου το σέρβιραν τηγανιτό σβησμένο με ξύδι και μου άρεσε πολύ.
Δοκιμάζεις και μας λες.


Τίτλος: Απ: Απάκι και πώς να το μαγειρέψω
Αποστολή από: margarita79 στις Ιανουάριος 15, 2008, 13:03:52 μμ
ναι και εγω για αυτο το λογο το περναω απο το τηγανι για να στραγγισει το λιπος του αλλα ειναι σχεδον παντα ψαχνο εγω λιπος δεν εχω δει τι να πω?ισως εξαρταται απο το κομματι?


Τίτλος: Απ: Απάκι και πώς να το μαγειρέψω
Αποστολή από: Lia_P στις Ιανουάριος 15, 2008, 13:10:31 μμ
Κορίτσια, να είστε καλά.
Ήμουν έτοιμη να βγω στο παράθυρο και να φωνάζω... μαρή  ΑΑΑΑ..............ή
μαρή ΕΕΕΕΕ.... η :D :D
Λέω δεν μπορεί να ξεφύγει κυρίως από την αγγελική τέτοιο μεζεδάκι.....
Μου είπαν να το φτιάξω στα κάρβουνα και τίποτα άλλο πάνω του.  Εγώ όμως ντεν έχω κάρβουνα καρδιά μου και μάλλον στην γκριλιέρα θα γίνει. Πάντως δεν είναι καθόλου λιπαρό, γιατί λέει ότι γίνεται από φιλέτο χοιρινό(έτσι λέει το νετ)  Είναι;
Μάλλον θα το κάνω στο τηγάνι και στην γκριλιέρα και τελείωσε, σκέτο μεζεδάκι.


Τίτλος: Απ: Απάκι και πώς να το μαγειρέψω
Αποστολή από: margarita79 στις Ιανουάριος 15, 2008, 13:13:19 μμ
ετσι να το κανεις και να ριξεις σε ενα δυο κομματακια λιγο πιπερακι και λιγο λεμονακι να δεις αν σας αρεσει αλλιως σκετο...
παντως διιστανται οι αποψεις εμενα γενικα μου αρεσει του ανδρα μου παλι καθολου.
εχει η αληθεια ειναι μια αρκετα ιδιαιτερη γευση
καλη επιτυχια   


Τίτλος: Απ: Απάκι και πώς να το μαγειρέψω
Αποστολή από: al1975 στις Ιανουάριος 15, 2008, 13:18:51 μμ
η αλήθεια είναι Λία πως εμένα κάτι τέτοια δυστυχώς δεν μου ξεφεύγουν!


Τίτλος: Απ: Απάκι και πώς να το μαγειρέψω
Αποστολή από: elie στις Ιανουάριος 15, 2008, 13:41:19 μμ
Ούτε αυτή την ερώτηση την είχα δει.
Η γνώμη μου είναι ότι καλύτερα είναι σκέτο, το ζεσταίνεις λίγο σε ένα τηγανάκι και το σερβίρεις. Ξίδι έχει από μόνο του. Λίγο λιπάκι το έχει, περιφερειακά. Μπορεί να μπει και σε ομελέτα (όπως το σύγλινο της Μάνης) αλλά μέχρι εκεί, σε πιο πολύπλοκες παρασκευές χάνεται (πάντα κατά τη γνώμη μου).
Κι εγώ από την Κρήτη το φέρνω, στα κρητικά μαγαζιά και τα s/m δεν έχω βρει της αρεσκείας μου.


Τίτλος: Απ: Απάκι και πώς να το μαγειρέψω
Αποστολή από: margarita79 στις Ιούνιος 20, 2011, 08:30:36 πμ
Επαναφερω το θεμα γιατι μου εφεραν ενα κομματι απακι.
Οπως εχω πει παλιοτερα εγω το περναω ελαφρα απ οτο τηγανι σε λεπτα φετακι και βαζω λεμονι και πιπερι.
Αλλο τροπος μαγειρεματος;
Καμμια ιδεα;