GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum

Μαγειρέματα => Αναζήτηση Συνταγής => Μήνυμα ξεκίνησε από: Soultana στις Μάρτιος 16, 2012, 18:33:45 μμ



Τίτλος: Τραγανά κριτσίνια
Αποστολή από: Soultana στις Μάρτιος 16, 2012, 18:33:45 μμ
Προσπαθώ να βρω μια συνταγή για κριτσίνια που να γίνονται τραγανά και όχι σαν ψωμί που την επόμενη μέρα είναι σαν λάστιχο. Έχω ήδη ανεβάσει συνταγή για κριτσίνια με κρασί, απλά θέλω να βρω μια χωρίς αλκοόλ μέσα για να μπορεί να τα τρώει και η μικρή μου. Σε κάποια κριτσίνια που αγοράζω από το super market και της αρέσουν διάβασα στα συστατικά ότι έχει μέσα και μαγιά. Όσες όμως συνταγές βρήκα και δοκίμασα να φτιάξω το αποτέλεσμα ήταν αυτά τα ψωμοειδή κριτσίνια τα οποία μόνο τραγανά δεν είναι την επομένη. Έχει κανείς κάτι υπόψη του?


Τίτλος: Απ: Τραγανά κριτσίνια
Αποστολή από: margarita79 στις Μάρτιος 16, 2012, 19:44:32 μμ
Σουλτανα μου το εχουμε ξανασυζητησει μαζι το θεμα και μου κανει εντυπωση που λες οτι σου βγανουν σα ψωμι.Ολα τα κριτσινια αν τα αφησεις στο φουρνο να στεγνωσουν περαν του κανονικου χρονου ψησιματος σε μενα τουλαχστον γινονται τραγανα,εχουν- δεν εχουν μαγια.Εχεις δοκιμασει να γυρισεις το φουρνο σου στον αερα να κατεβασεις θερμοκρασια και να ψησεις για ακομα κανα τεταρτο;
Δοκιμασε και αυτα, για μενα ειναι η καλυτερη συνταγη:
https://www.greekmasa.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=5971&Itemid=49
Θα τα αφησεις για ψησιμο τοσο ωστε αν ακουμπησεις ενα μεσα στο φουρνο να εχει ηδη τργανισει ,να μην ειναι μαλακο δλδ.
Επισης που τα φυλας;Μην τα κλεινεις με σε πλαστικο δοχειο  ή σακουλα,αν εχεις δει και στους φουρνους τα εχουν ανοικτα.Αλλιως μαλακωνουν.


Τίτλος: Απ: Τραγανά κριτσίνια
Αποστολή από: Soultana στις Μάρτιος 16, 2012, 21:36:13 μμ
Ναι, κάτι δεν κάνω καλά το είχα καταλάβει αλλά δεν μπορούσα να βρω τι. Σίγουρα το ότι τα φυλάω σε γυάλινο τάπερ όπως λες παίζει ρόλο και ίσως να πρέπει να τα ψήνω και λίγο παραπάνω. Θα τα ξαναφτιάξω και την επόμενη φορά θα τα αφήσω να ψηθούν περισσότερη ώρα και σίγουρα δεν θα τα βάλω στο τάπερ. Ελπίζω να μου πετύχουν. Ευχαριστώ για τη βοήθεια  :)


Τίτλος: Απ: Τραγανά κριτσίνια
Αποστολή από: Pastaflora στις Μάρτιος 16, 2012, 21:56:15 μμ


Επίσης όσα εχουν καλαμπόκι ή νισεστέ  γίνονται τραγανά πολύ  έστω και χωρίς κρασί...

Οσον αφορά το κρασί, αυτό με το ψλησιμο εξατμιζςται και μενει μόνον το άρωμα δεν μένει καθόλου αλκοόλ...στο εγγυώμαι.....


Τίτλος: Απ: Τραγανά κριτσίνια
Αποστολή από: TSIGKOS59 στις Μάρτιος 17, 2012, 00:12:45 πμ
Δες κι αυτά : https://www.greekmasa.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=6031&Itemid=61


Τίτλος: Απ: Τραγανά κριτσίνια
Αποστολή από: Pastaflora στις Μάρτιος 17, 2012, 11:07:40 πμ
ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΆ ΕΙΝΑΙ ΥΠΈΡΟΧΑ!


Τίτλος: Απ: Τραγανά κριτσίνια
Αποστολή από: Soultana στις Μάρτιος 17, 2012, 21:19:22 μμ
Πράγματι, τα κριτσίνια με το κρασί μου πετυχαίνουν πάντα και τα φτιάχνω συχνά. Θα δοκιμάσω ξανά της Μαργαρίτας γιατί μου άρεσαν σαν γεύση με τις διορθώσεις σας. Ευχαριστώ πολύ όλους σας  :)