GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum

Μαγειρέματα => Θαλασσινά => Μήνυμα ξεκίνησε από: dimpet στις Μάρτιος 26, 2012, 14:14:06 μμ



Τίτλος: ΨΗΣΙΜΟ ΣΕ BBQ ΤΣΙΠΟΥΡΕΣ ΣΕ ΣΧΑΡΑ
Αποστολή από: dimpet στις Μάρτιος 26, 2012, 14:14:06 μμ
Συνηθίζεται στις 25 Μαρτίου ημέρα του ευαγγελισμού να τρόμε ψάρια. Ακλουθώντας λοιπόν το έθιμο και μιας και το επέτρεπε η μέρα (λιακάδα και ζέστη) ανάψαμε φωτιά και ψήσαμε τσιπούρες στο BBQ.

Παρακάτω περιγράφετε όλη η διαδικασία του ψησίματος, για να έχετε καλοψημένο και ζουμερό ψάρι χωρίς να έχει κολλήσει στην σχάρα.

Πλούσιο φωτογραφικό υλικό ΠΗΓ (https://www.afoi-malliora.gr/component/kunena/30---/121---bbq---.html)

ΑΝΑΜΜΑ ΦΩΤΙΑΣ:

τοποθετούμε στην ψησταριά μας την απαιτούμενη ποσότητα κάρβουνου σχηματίζοντας ένα μικρό βουναλάκι.

 

Στην συνέχεια σε 2 - 3 σημεία στην κορυφή τοποθετούμε βαμβάκι εμποτισμένο με οινόπνευμα, ανάβουμε φωτιά το εμποτισμένο βαμβάκι.





 

Μερικά λεπτά αργότερα. Στην παρακάτω φωτογραφία φαίνεται πολύ καλά ότι τα κάρβουνα ανάβουν ανάποδα, από πάνω προς τα κάτω. Εύκολα, γρήγορα και χωρίς καπνό.

 

 

Όταν τα κάρβουνα ανάψουν καλά και πέσει η φλόγα τότε απλώνουμε τα κάρβουνα στην ψησταριά μας και για να μειώσουμε την ένταση της φωτιά μπορούμε να ρίξουμε στάχτη πάνω στα κάρβουνα. Εδώ να σημειώσω ότι τα ψάρια θέλουν μέτρια φωτιά για να ψηθούν σιγά και να μην αρπάξουν και καούν εξωτερικά.

 



 

Λίγο πριν βάλουμε τα ψάρια μας στην φωτιά τα αλατίζουμε εσωτερικά και εξωτερικά.

 

Στην συνέχεια βάζουμε πάνω από τα κάρβουνα την σχάρα μας, ανόητε πως η σχάρα μας πρέπει να είναι inox, και αμέσως μετά βάζουμε τα ψάρια πάνω στην σχάρα πριν η σχάρα προλάβει να κάψει.

 

Χωρίς να χάσουμε χρόνο αμέσως μετά από την τοποθέτηση των ψαριών πάνω στην σχάρα ανασηκώνουμε λίγο με μία τσιμπίδα τα ψάρια μας από την σχάρα όπως φαίνεται στην φωτογραφί (https://www.afoi-malliora.gr/component/kunena/30---/121---bbq---.html) αυτό το επαναλαμβάνουμε σε όλη την διάκια του ψησίματος και έτσι αποφεύγουμε να μας κολλήσουν τα ψάρια στην σχάρα. Είναι σημαντικό να μην κολλήσουν τα ψάρια γιατί έτσι χάνουμε το δέρμα του ψαριού και στεγνώνουν.

 



Αφού τα ψάρια μας ψηθούν και από τις δύο πλευρές τα βγάζουμε από την φωτιά και ετοιμάζουμε το λαδολέμονο στο οποίο μπορούμε να ρίξουμε λίγο αλάτι και ρίγανη.



Περιχύνουμε τα ψάρια με το λαδολέμονο και με τα κατάλληλα συνοδευτικά, όπως καλό λευκό κρασί και σαλάτα εποχής μαρούλι με φρέσκο κρεμμυδάκι, είμαστε έτοιμη. Φυσικά δεν πρέπει να λείπει η καλή παρέα.

 

 


Καλή επιτυχία
        ΠΗΓ (https://www.afoi-malliora.gr/component/kunena/30---/121---bbq---.html)


Τίτλος: Απ: ΨΗΣΙΜΟ ΣΕ BBQ ΤΣΙΠΟΥΡΕΣ ΣΕ ΣΧΑΡΑ
Αποστολή από: aris29 στις Μάιος 18, 2015, 17:37:48 μμ
έχω ακούσει ότι με το βουτύρωμα γίνονται καλύτερα   :P

Αυτόματη συγχώνευση συνεχόμενων μηνυμάτων: Μάιος 18, 2015, 17:39:27 μμ (https://www.greekmasa.gr/index.php?option=com_bridge&brid=106&Itemid=0&topic=14302.0)
έχω ακούσει ότι με το βουτύρωμα γίνονται καλύτερα   :P
χρειάζεται και αλάτι το ψήσιμο


Τίτλος: Απ: ΨΗΣΙΜΟ ΣΕ BBQ ΤΣΙΠΟΥΡΕΣ ΣΕ ΣΧΑΡΑ
Αποστολή από: ArXoS στις Μάιος 18, 2015, 19:44:58 μμ
ωραίος οδηγός  *THUMBS%%__%%UP*


Τίτλος: Απ: ΨΗΣΙΜΟ ΣΕ BBQ ΤΣΙΠΟΥΡΕΣ ΣΕ ΣΧΑΡΑ
Αποστολή από: KAPA63 στις Μάιος 19, 2015, 10:39:11 πμ
Μπραβο πολλη καλλη ενημερωση *THUMBS%%__%%UP* *THUMBS%%__%%UP*


Τίτλος: Απ: ΨΗΣΙΜΟ ΣΕ BBQ ΤΣΙΠΟΥΡΕΣ ΣΕ ΣΧΑΡΑ
Αποστολή από: Octapus στις Μάιος 14, 2017, 22:35:55 μμ
Νομίζω ήρθε η στιγμή να ανάψουμε το BBQ... άρχισα να λιγουρεύομαι τσιπούρες!!