GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Μάιος 19, 2024, 03:42:34 πμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum Σύνθετη αναζήτηση
  Εμφάνιση μηνυμάτων
Σελίδες: « 1 ... 151 152 153 [154] 155 156 »
2296  Διασκέδαση και Ψυχαγωγία (εκτός κουζίνας) / Χιούμορ και διασκέδαση / Απ: Αλλιώτικα και ...παράξενα στις: Ιανουάριος 30, 2008, 21:50:20 μμ
Aπίστευτο, αν ισχύει  Μεγάλο χαμόγελο
2297  Διασκέδαση και Ψυχαγωγία (εκτός κουζίνας) / Βιβλίο, ποίηση και λογοτεχνία / Απ: Οι μαρμελάδες του χωρισμού στις: Ιανουάριος 30, 2008, 21:25:03 μμ
Να μην προσβάλω τους άντρες μας εδώ! Και άντρας να είσαι ταυτίζεσαι, sorry guys  Γλώσσα
2298  Διασκέδαση και Ψυχαγωγία (εκτός κουζίνας) / Βιβλίο, ποίηση και λογοτεχνία / Απ: Οι μαρμελάδες του χωρισμού στις: Ιανουάριος 30, 2008, 21:22:56 μμ
Το έχω διαβάσει από παλιά και το σκεφτόμουν χτες το βράδυ ότι θα ταίριαζε πολύ στο site μας. Η γνώμη μου? Αν είσαι γυναίκα, έχεις χωρίσει τουλάχιστον μια φορά από κάποιον που αγαπούσες, και σου αρέσει να μαγειρεύεις... ταυτίζεσαι Χαμόγελο Το γεγονός της αμερικάνικης καθημερινότητας και της ιδιαιτερότητας του κοσμοπολίτικου επαγγέλματος της συγγραφέως περνάει σε δευτερεύουσα μοίρα.
2299  Μαγειρέματα / Αναζήτηση Συνταγής / Απ: Μοσχαρίσιες μπριζόλες στις: Ιανουάριος 30, 2008, 21:14:55 μμ
Ευχαριστούμε, θα δοκιμάσω κι έτσι σίγουρα!
2300  Διασκέδαση και Ψυχαγωγία (εκτός κουζίνας) / Βιβλίο, ποίηση και λογοτεχνία / Οι μαρμελάδες του χωρισμού στις: Ιανουάριος 30, 2008, 21:06:05 μμ
Μετά από λίγο καιρό, ξαναγύρισα στη Νέα Υόρκη κουβαλώντας μαζί μου τα χειρόγραφα ενός μυθιστορήματος. Το είχε γράψει ένας άγνωστός μου άντρας. Ήταν πολύ καλό και μια και είχα πια παρατήσει το δικό μου με την ιστορία του πιτσιρίκου, αποφάσισα πως θα έκανα ό,τι περνάει απ' το χέρι μου για να δημοσιευτεί το δικό του βιβλίο. Πήγαν στο ραντεβού που κανόνισα με ένα μεγάλο εκδοτικό οίκο, μόνο που ο εκδότης μού φάνηκε πολύ δυστυχισμένος. Μου είπε πως δεν του άρεσε το βιβλίο. Μετά πρόσθεσε πως είχε προβλήματα στο σπίτι του. "Άρα, μπορεί να ήταν τυχερό, μπορεί να μη βρίσκομαι εδώ για να μιλήσω για δουλειές", σκέφτηκα. Μου αφηγήθηκε τη ζωή του.
"Μάθε να φτιάχνεις μαρμελάδες", πρότεινα.
Μετά του εξήγησα πόσο με βοήθησε το κονσερβάρισμα, όταν ήμουν στις μεγάλες μου μαυρίλες. Πώς κατάφερα να βγω από το "νιώθω" στο "ένιωσα, για να φτάσω κάποτε στο "ανακάλυψα". Πρόσεξα μια λάμψη στα μάτια του. Εντελώς ξαφνικά, μου φάνηκε πως επιτέλους, μετά από πάρα πολύ καιρό, μπορούσα να δω ολόκληρο το έργο ν'απλώνεται μπροστά μου.

Βάζα του 1/4
1/2 κιλό δαμάσκηνα
1 φλιτζάνι ξίδι
1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1/2 κουταλάκι κοπανισμένα γαρίφαλα
1/2 κουταλάκι κοπανισμένη κανέλλα

1. Κατ' αρχήν πρέπει ν' αγοράσετε τα δαμάσκηνα και ν'ανεχτείτε το καχύποπτο βλέμμα του ταμία που σας κοιτάζει λυπημένα, γιατί νομίζει πως υποφέρετε από δυσκοιλιότητα. Σιγά μη μας νοιάζει τι σκέφτεται ο κάθε άσχετος.
Καλύπτουμε τα δαμάσκηνα με το νερό και τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα περίπου.
Τα στραγγίζουμε, κρατάμε το χυμό που βγήκε, βγάζουμε τα κουκούτσια και κόβουμε τα δαμάσκηνα σε μικρά κομμάτια.

2. Πλένουμε και αποστειρώνουμε τα βάζα για 10 λεπτά σε βραστό νερό. Τα αφήνουμε στο νερό, μέχρι να τα χρειαστούμε. Σε ένα κατσαρολάκι αποστειρώνουμε καπάκια και προστατευτικά λάστιχα. Ναι, καλά, όλ' αυτά τα ξέρετε απ' έξω κι ανακατωτά πια. Όμως υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να τα ακούμε ξανά και ξανά, για να μας γίνουν δεύτερη φύση. Το σοβαρότερο; Ποτέ δεν πρέπει να μας παίρνουν κάτι, χωρίς να μας προσφέρουν σε αντάλλαγμα κάτι πολύ καλύτερο


...
Η συνέχεια της συνταγής, μιας ιστορίας χωρισμού, καθώς και άλλες συνταγές για αλμυρά ζελέ και γλυκές μαρμελάδες, στο αυτοβιογραφικό βιβλίο "Οι μαρμελάδες του χωρισμού" τής Debby Bull, πρώην αρχισυντάκτριας του περιοδικού Rolling Stone, σε μετάφραση Μπελίκας Κουμπαρέλη, εκδ. Ελληνικά Γράμματα.

2301  Μαγειρέματα / Αναζήτηση Συνταγής / Απ: Μοσχαρίσιες μπριζόλες στις: Ιανουάριος 30, 2008, 20:38:32 μμ
Αυτό το χτένι πολύ μου έχει κινήσει την περιέργεια! Άντε να δούμε μήπως φάει κι ο καλός μου μοσχάρι, γιατί γκρινιάζει ότι έχει ίνες και δεν του αρέσει! Όσον αφορά τον τρόπο μαγειρέματος, έψησα μοσχάρι σύμφωνα με τη συνταγή που δίνει η Λία Π για τη "γαλοπούλα διαίτης με μανιτάρια", μόνο που το έβαλα στο πήλινο για κανένα δίωρο γιατί δεν είχα λαδόκολλα. Έγινε κι έτσι αρκετά μαλακό! Μεγάλο χαμόγελο
2302  Μαγειρέματα / Γενική συζήτηση / Απ: Παστουρμάς στις: Ιανουάριος 30, 2008, 20:27:44 μμ
Bρε Αρχοντία, μία λύση είναι να πάρεις το ΚΤΕΛ στον γυρισμό Αναποφασιστικότητα...
2303  Μαγειρέματα / Γενική συζήτηση / Απ: Παστουρμάς στις: Ιανουάριος 30, 2008, 09:32:17 πμ
Καλημέρα! Αρχοντία δεσμεύομαι να ταχθώ υπέρ της εύρεσης σούπερ τσιπουράδικου για την επόμενη συνάντηση! Το τσίπουρο είναι η αδυναμία μου  Σαρκασμός
2304  Εμείς, το GreekMasa ... / Αυτοπαρουσίαση / Απ: ΛΙΤΣΑ5 στις: Ιανουάριος 28, 2008, 20:53:29 μμ
Γεια σου κι από μένα! Πόσο το χαίρομαι όταν βλέπω γυναίκες με τόση ενέργεια!

Φιλί
2305  Εμείς, το GreekMasa ... / Αυτοπαρουσίαση / Απ: Eisheth είναι απλώς... στις: Ιανουάριος 28, 2008, 20:51:47 μμ
 Χαμόγελο
2306  Διασκέδαση και Ψυχαγωγία (εκτός κουζίνας) / Τουρισμός και Ταξίδια / Απ: Ο τόπος μας στις: Ιανουάριος 28, 2008, 20:27:18 μμ
Είμαι γέννημα θρέμμα Νεαπολίτισσα -δυστυχώς όχι και ποιήτρια- αλλά αυτές τις πληροφορίες δεν τις ήξερα καθόλου!
2307  Εμείς, το GreekMasa ... / Ιανουάριος 2008 / Απ: Δευτέρα 28/1/2008 Τι θα φάμε σήμερα; στις: Ιανουάριος 28, 2008, 20:25:03 μμ
Καλή εβδομάδα! Κι εμείς κοτόπουλο ψητό είχαμε! Περιμένω πώς και πώς το σάββατο να στρώσω τον καλό μου να φτιάξουμε τζιγεροσαρμάδες! Έχω και μια μπουκάλα ιθακιώτικο κόκκινο κρασί... δεν κρατιέμαι Σαρκασμός
2308  Διασκέδαση και Ψυχαγωγία (εκτός κουζίνας) / Χιούμορ και διασκέδαση / Απ: Συνθήματα στους τοίχους! στις: Ιανουάριος 27, 2008, 19:09:55 μμ
To έγραψε κάποιος σκεπτόμενος νεαρός -υποθέτω- σε έναν τοίχο στη γειτονιά μου στα Εξάρχεια, περίπου 20 χρόνια πριν, πριν ακόμα δηλαδή επαληθευτεί τόσο όσο ισχύει σήμερα:

URBAN GROWTH DISEASE
Δεν έχει πλάκα, αλλά δυστυχώς είναι αλήθεια...
2309  Μαγειρέματα / Αναζήτηση Συνταγής / Απ: Τύποι ζύμης - help! στις: Ιανουάριος 27, 2008, 11:55:36 πμ
Ευχαριστώ κορίτσια!
2310  Μαγειρέματα / Αναζήτηση Συνταγής / Τύποι ζύμης - help! στις: Ιανουάριος 26, 2008, 20:12:33 μμ
Ποιες είναι οι διαφορές στους τύπους ζύμης? Ξέρω να κάνω μόνο έναν τύπο ζύμης, αφράτη για τυροπιτάκια, πιροσκάκια, πίτσες κλπ. Πώς κάνεις όμως κουρού, ή ζύμη ειδική για να ανοιχτή σε λεπτό φύλλο κλπ?
Σελίδες: « 1 ... 151 152 153 [154] 155 156 »