GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Απρίλιος 26, 2024, 16:28:39 μμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum Σύνθετη αναζήτηση
  Εμφάνιση θεμάτων
Σελίδες: « 1 [2] 3 »
16  Μαγειρέματα / Ζυμαρικά - Δημητριακά - Όσπρια / ντολμαδάκια γιαλαντζί στις: Νοέμβριος 06, 2008, 13:25:40 μμ
Σκέφτομαι αύριο που γυρίζει ο καλός μου από ταξίδι να του φτιάξω ντολμαδάκια γιαλαντζί που μου τα ζητάει καιρό. Όπως είναι κατανοητό, δεν έχω ξαναφτιάξει! Tη βασική συνταγή την έχω. Λοιπόν, αρχίζω με τις απορίες:

1. Τα αμπελόφυλλα (γνωστής μάρκας) θέλουν ζεμάτισμα, αυτό είναι γνωστό. Πόση ώρα όμως? Ένα λεπτό, πέντε λεπτά???
2. Τη γέμιση τη σωτάρετε? Άλλοι τη σωτάρουν κι άλλοι όχι. Τι να κάνω?
3. Πηγαίνει και κουκουνάρι στη γέμιση?
4. Καμιά συμβουλή για το δίπλωμα?

Όποια άλλη συμβουλή ή κόλπα έχετε, καλοδεχούμενα!
17  Μαγειρέματα / Γλυκά / Προφιτερόλ στις: Σεπτέμβριος 22, 2008, 15:24:07 μμ
Κορίτσια πώς γίνεται το προφιτερόλ???

Ξέρω ότι θα χρειαστώ σουδάκια, μους σοκολάτας για τη γέμιση και σοκολάτα σιρόπι. Το μόνο που ξέρω να φτιάχνω όμως είναι η μους σοκολάτας! (Έχω υπόψη μου τη μους σοκολάτας της Zoi).  Και φαντάζομαι ότι το σιρόπι σοκολάτας θα γίνεται με λιωμένη κουβερτούρα και, ίσως, λίγο βούτυρο, σωστά? Τα σουδάκια πάλι δεν ξέρω καθόλου πώς γίνονται...  Λύπη

Για πείτε γιατί στο internet γράφονται πολλά και δεν ξέρω τι ισχύει από όσα βρίσκω...  Αναποφασιστικότητα
18  Κουβεντούλα / Παιδιά / Θα γίνω νονάαααααααααα! στις: Αύγουστος 26, 2008, 00:37:17 πμ
Στο νησάκι που πήγαμε διακοπές μας έγινε η πρόταση να βαφτίσουμε ένα κοριτσάκι! Η βάφτιση θα γίνει τη Δευτέρα του Πάσχα. Έχω αρχίσει και κοιτάζω διάφορα σχετικά site και έχω πολλές απορίες, θέλω βοήθεια από όλες εσάς που έχετε εμπειρία στο θέμα.
- είναι καλύτερα να επιλέξω πακέτο βάπτισης ή να διαλέξω ένα ένα τα κομμάτια του πακέτου? (παρότι το πρώτο είναι σαφώς ευκολότερο, κλίνω προς το δεύτερο, τι λέτε?)
- Τελικά τι ακριβώς περιλαμβάνει το περίφημο πακέτο της βάπτισης γιατί το κάθε site έχει τη δική του άποψη?Απορία? Αναποφασιστικότητα....
- Τι άλλες υποχρεώσεις έχει η νονά?
- Από τη στιγμή που η βάπτιση γίνεται σε νησί, το θέμα της φάσης πρέπει να είναι θαλασσινό?
- Οι κουμπάροι μας έχουν ταβερνάκι και το τραπέζι θα γίνει εκεί. Καμιά ιδέα για τη διακόσμηση των τραπεζιών? (πρόκειται για παραδοσιακό ταβερνάκι με σχετικά θαλασσινή διακόσμηση στον εξωτερικό χώρο, με δίχτυα, κοχύλια και τέτοια, παρότι δεν βρίσκεται δίπλα στη θάλασσα). Αν πρέπει να γίνει έτσι, θα μου άρεσαν πολύ και οι γοργόνες σαν θέμα της βάπτισης, τι λέτε?
- Από τη στιγμή που οι καλεσμένοι δεν θα είναι πάνω από 100, μου ήρθε η φαεινή ιδέα να αγοράσω εγώ τις μπομπονιέρες (γιατί δεν ξέρω τι μπομπονιέρες θα βρει η μαμά της μικρής στα κοντινά μεγαλύτερα νησιά). Τι λέτε, είναι υπερβολή?
- Γενικώς πείτε βρε κορίτσια, έχω πελαγώσει! Αλλά είμαι πάρα πολύ χαρούμενη!
19  Μαγειρέματα / Ζυμαρικά - Δημητριακά - Όσπρια / Γεμιστά στις: Ιούλιος 22, 2008, 22:11:44 μμ
Κορίτσια δώστε μου τα φώτα σας! Πώς στο καλό διατηρούνται τα γεμιστά (στο ψυγείο) και την επόμενη ή τη μεθεπόμενη το ρύζι να μη σκληραίνει και να μην ξεραίνεται? Τα γεμιστά μου δυο μέρες μετά ήταν για πέταμα Σφραγισμένα χείλη Και μου κάνει εντύπωση γιατί το ρύζι που χρησιμοποίησα ήταν κατάλληλο για γεμιστά...
20  Μαγειρέματα / Πίτες - Ψωμιά / Zύμες ολικής άλεσης στις: Μάιος 30, 2008, 13:25:00 μμ
Έχω επιχειρήσει πολλές φορές να φτιάξω ζύμες ολικής άλεσης. Παίρνουμε σαν δεδομένο ότι το αλεύρι πρέπει τουλάχιστον να είναι μισό μισό (μισό ολικής/μισό λευκό) για να είναι επιτυχημένες.

Στις πίτες τα έχω καταφέρει. Παίρνω κλασικές συνταγές ζύμης για πίτες (συγκεκριμένα της Αγγελικής) και με μισό-μισό αλευράκι (είτε μισό άσπρο και μισό ολικής είτε μισό άσπρο και μισό καλαμποκάλευρο) είναι μια χαρά.

Στο ψωμί όμως... πρόβλημα:
Σε κλασικές συνταγές ψωμιού (τις απλές, χωρίς γάλατα και πολλά - πολλά), το ψωμί μού βγαίνει πολύ συμπαγές, σαν χωριάτικο, βαρύ. Καμία ιδέα για να γίνει κάπως πιο αφράτο???
21  Εμείς, το GreekMasa ... / Μάιος 2008 / Kυριακή 18/5/2008, Tι θα φάμε σήμερα στις: Μάιος 18, 2008, 11:13:49 πμ
Καλημέρα! Βολτούλα στου Ψυρρή σήμερα με φιλικό ζευγάρι και φαγάκι έξω.
Να έχετε όλοι μια καλή Κυριακή!
22  Μαγειρέματα / Έχω κόσμο το βράδυ! / Σαββατόβραδο-3 ζευγάρια! στις: Μάιος 07, 2008, 21:19:08 μμ
Το Σάββατο έχουμε τραπέζι σε δύο ζευγάρια Κλείσιμο ματιού. Σε όλους αρέσουν τα κρεμώδη φαγητά με τυριά και ζαμπόν, καθώς και τα κλασσικά κρέας - κοτόπουλο. Δε θέλω να κάνω πάρα πολλά πράγματα που να μείνουν για μια εβδομάδα. Έχω σκεφτεί:

- Mπουτάκια κοτόπουλου με μέλι και σουσάμι του Panais (το βρήκα σε αυτή την ενότητα, το έχω φτιάξει και ήταν πολύ νόστιμο)
- Τη γαλλική κοτσίδα της Mary (λέω να το επιχειρήσω αν και βλέπω ότι θέλει τεχνική...)
- Σαλάτα ρόκα-αγγούρι-μαρούλι-μπαλσάμικο-παρμεζάνα
- Ποικιλία τυριών αλλαντικών (γραβιέρα, κασέρι, ροκφόρ & σαλάμι, μορταδέλλα, παστουρμά)

Λείπουν 2-3 πράγματα.
1. Θα ήθελα το ένα να είναι ρώσικη σαλάτα αλλά με δική μου μαγιονέζα, δεν ξέρω να φτιάχνω μαγιονέζα! Έχετε καμία "σίγουρη" συνταγή?
2. Mε τι να συνοδέψω το κοτόπουλο? Θέλω να αποφύγω τις πατάτες φούρνου, heeeeeeelp!

Επίσης, τι άλλο προτείνετε?
23  Κουβεντούλα / Ανθρώπινες Σχέσεις / Φιλία στις: Απρίλιος 17, 2008, 20:45:29 μμ
Ας μιλήσουμε για τη φιλία μεταξύ ανδρών και τη φιλία μεταξύ γυναικών.

Έχω βιώσει μια πολύ άσχημη κατάσταση με την καλύτερή μου φίλη (τη γνωρίζω από 8 ετών) και έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι είναι λίγο χλωμό να υπάρξει φιλία - σχέση ζωής μεταξύ γυναικών. Αποφάσισα να ξεκόψω τελείως.

Δεν θα μοιραστώ ακόμα την ιστορία μου μαζί σας (με φορτίζει πολύ συναισθηματικά) ίσως αργότερα, και αν εφόσον ανταποκριθείτε και σεις με δικές σας εμπειρίες.

Κατέληξα όμως ότι φιλία - σχέση ζωής μεταξύ γυναικών δεν υπάρχει. Αντιθέτως ανάμεσα στους άντρες υπάρχουν φιλίες που κρατούν μια ζωή, χημεία που διαρκεί δεκαετίες, "έρωτας".

Τι λέτε κι εσείς?
24  Μαγειρέματα / Γενική συζήτηση / Ημερολόγιο τροφίμων στις: Απρίλιος 13, 2008, 12:48:18 μμ
Επειδή πάντοτε είχα την απορία για τη σωστή εποχή των λαχανικών, βρήκα τις παρακάτω σχετικές  πληροφορίες. Όποια/ος γνωρίζει παραπάνω, ας συμπληρώσει για να μάθουμε και οι υπόλοιποι!

Ιανουάριος:
άνηθος, μαϊντανό, μπρόκολο, παντζάρι, πράσα, ραδίκια, ράπα, λαχανάκια Βρυξελλών, μαϊντανό, λάχανο, σέλινο, σέσκουλο, σπανάκι, φινόκιο, αβοκάντο, κουνουπίδι, μαρούλια, καρότα, σέλινο.

Πορτοκάλια, λεμόνια, μανταρίνια, γκρέιπ φρουτ, μήλα
σταφίδες, καρύδια, αμύγδαλα, κάστανα.

Φεβρουάριος:
Αγκινάρα, άνηθος, καρότο, αντίδια, κουνουπίδια, λάχανα, λαχανάκια Βρυξελλών, μαϊντανό, μαρούλια, μπρόκολο, παντζάρι, πράσα, ραδίκια, ράπα, σέλινο, σέσκουλο, σπανάκι, φινόκιο και αβοκάντο

Πορτοκάλια, λεμόνια, μανταρίνια, γκρέιπ φρουτ, μήλα ψυγείου (συγκομιδή Οκτωβρίου)
σταφίδες, καρύδια, αμύγδαλα, κάστανα.

Μάρτιος:
Σπαράγγια λευκά και πράσινα, αγκινάρες, αβοκάντο, άνηθος, αντίδια, αρακάς, καρότα, κουνουπίδια, λάχανα, λαχανάκια Βρυξελλών, μαϊντανός, μαρούλι, μπρόκολο, πατζάρι, πράσο, ραδίκια, ράπα, ραπανάκι, σέλινο, σέσκουλο, σπανάκι, φινόκιο.

Λεμόνια, πορτοκάλια, μανταρίνια, μήλα ψυγείου

Απρίλιος:Κολοκυθάκια, κουκιά, ράπα (τελευταία),  αγκινάρες, αβοκάντο, άνηθο, αρακάς, καρότα, κουνουπίδια, κρεμμύδια φρέκα, λάχανα, λαχανάκια Βρυξελλών, μαϊντανός, μαρούλι, μπρόκολο, πατζάρι, πράσο, ραδίκια, σπαράγγια, σέσκουλο, σπανάκι.
 
Λεμόνια, πορτοκάλια, μανταρίνια, μήλα ψυγείου.

Μάιος:
Αβοκάντο, βλίτα, φασολάκια, πρώιμα αγγούρια, πρώιμες μελιτζάνες, άνηθος, αντίδι, αρακάς, καρότο, κολοκυθάκια, λάχανο, μαϊντανός, μάραθο, μαρούλι, πατζάρια, πιπεριά, ραδίκια, ραπανάκια, σέλινο, σέσκουλο, σπανάκι, σπαράγγια και μπρόκολα (τελευταία)
 
Καλοκαιρινά πορτοκάλια (Βαλένσια), φράουλες, κεράσια, βερίκοκα, μούσμουλα, πρώιμα πεπόνια.

Ιούνιος:
Ντομάτες, αγγούρι, αβοκάντο, βλίτα, κρεμμύδι, μαϊντανό, ραπανάκια, σκόρδο, σπανάκι, πιπεριά, πατάτες, αρακάς, κολοκυθάκια, μελιτζάνα, φασολάκια.
 
Βερίκοκα, φράουλες, κεράσια, ροδάκινα (ορισμένες ποικιλίες), καρπούζια, βύσσινα, πεπόνια, αχλάδια, μούσμουλα, πορτοκάλια.

Ιούλιος:
Αγγούρι, άνηθος, αντίδι, αρακάς, βλίτο, κολοκυάκια, φρέσκο κρεμμύδι, λάχανο, μαϊντανός, μάραθος, μαρούλι, πιπεριά, ραδίκια, μπάμιες, σέλινο, σέσκουλο, σκόρδο, φασολάκια, ντομάτες, πατζάρια, ραπανάκια, καρότα, κολοκύθες, μελιτζάνες, πατάτες.
 
Βερίκοκα, φράουλες, αχλάδια, μήλα, σύκα, βύσσινα, κεράσια, ροδάκινα , καρπούζια, πεπόνια,

Αύγουστος:
Αγγούρια, άνηθο, αντίδια, βλίτα, καρότα, κολοκύθα, κολοκυθάκια, κρεμμύδι, λάχανα, μαϊντανό, μάραθο, μαρούλι, μελιτζάνες, μπάμιες, πατζάρια, πατάτες, πιπεριές, ραδίκια, ραπανάκια, σέλινο, σέσκουλο, σκόρδο και φρέσκα φασολάκια, ντομάτες.

Αχλάδια, γκρέιπ φρουτ, καρπούζια, μήλα, ροδάκινα, πεπόνια, σταφύλια και σύκα, δαμάσκηνα.

Σεπτέμβριος:
Κολοκυθάκια, ντομάτες, μπάμιες, κρεμμύδια ξερά, πατάτες.

Σταφύλια, σύκα, αχλάδια, μήλα, δαμάσκηνα, καρπούζια, πεπόνια
Νωπά καρύδια, φιστίκι Αιγίνης.

Οκτώβριος:
Τελευταία βλίτα, κολοκυθάκια, μάραθος, μελιτζάνες, πιπεριές, ραπανάκια, φασολάκια και ντομάτες. Αγγούρια, αντίδι, άνηθος, καρότο, κολοκύθα, κουνουπίδι, λάχανο, μαϊντανός, πατζάρι, μαρούλι, πράσο, ραδίκια, σέλινα, σέσκουλα, σπανάκια, μπρόκολο, ράπα, φινόκιο.
 
Ακτινίδια, κυδώνια, μήλα, σταφύλια, λωτοί, ρόδια,
Ξερά σύκα, σταφίδες, αμύγδαλα, καρύδια.

Νοέμβριος:
Αντίδι, καρότο, κουνουπίδι, λάχανο, λάχανο Bρυξελλών, μαρούλι, μπρόκολο, παντζάρι, πατάτα, πράσο, ραδίκια, σέλινο, σέσκουλο, σπανάκι, φινόκιο.
 
Αχλάδια, μήλα, ρόδια, λεμόνια, μανταρίνια, γκρέιπ φρουτ, πορτοκάλια
Ξερά σύκα, σταφίδες, φουντούκια, αμύγδαλα, κάστανα.

Δεκέμβριος:
Αντίδι, καρότο, κουνουπίδι, λάχανο, λάχανο Bρυξελλών, μαρούλι, μπρόκολο, παντζάρι, πατάτα, πράσο, ραδίκια, ράπα, σέλινο, σέσκουλο, σπανάκι, φινόκιο, αβοκάντο, άνηθος, μαϊντανός.
 
Μανταρίνια, πορτοκάλια, λεμόνια, γκρέιπ φρουτ, μήλα, αχλάδια .
σταφίδες, ξερά σύκα, φουντούκια, αμύγδαλα, κάστανα.

Πηγή: Ειδική έκδοση του περιοδικού ΜΕΤΡΟ , Το πράσινο βιβλιαράκι του καταναλωτή
25  Εμείς, το GreekMasa ... / Μάρτιος 2008 / Tετάρτη 19/3/2008, Τι θα φάμε σήμερα στις: Μάρτιος 19, 2008, 06:30:21 πμ
Καλημερούδια! Σήμερα με τις απεργίες θα γίνεται χαμός... Δεν δουλεύω, το πρόγραμμα έχει ταξιδάκι και το μενού τσιπουράκι με φρέσκα ψάρια και άλλα θαλασσινά σε παραθαλάσσιο χωριουδάκι λίγο πριν το Βόλο  Μεγάλο χαμόγελο
26  Μαγειρέματα / Γενική συζήτηση / ΠΟΙΟ ΓΛΥΚΟ? στις: Φεβρουάριος 22, 2008, 21:10:25 μμ
Δεν έχω φτιάξει ποτέ γλυκό. Δεν είμαι σίγουρη ότι αντιλαμβάνομαι τη "χημεία" του. Παλιότερα δεν αντιλαμβανόμουν τη "χημεία' του κιμά κι έφτιαχνα κάτι μπιφτέκια-σόλες, αλλά με την εξάσκηση τα κατάφερα...

Είμαι καλή όμως στη μπεσαμέλ... συτό άραγε να είναι ένδειξη ότι θα τα κατάφερνα σε κπ γλυκό με κρέμα? Και στις ζύμες επίσης κάτι κάνω, όχι σπουδαία πράγματα αλλά τολμάω.

Η ΕΡΩΤΗΣΗ: Ποιο από τα γλυκά του site θα μου συστήνατε για ν'αρχίσω?? Περιμένω εναγωνίως τη γνώμη σας, θα με βοηθήσετε πολύ!
27  Μαγειρέματα / Πίτες - Ψωμιά / ΦΩΤΟ ΚΑΣΕΡΟΠΙΤΑ στις: Φεβρουάριος 17, 2008, 11:39:40 πμ
Kaλημέρα σε όλους και όλες! Έχω βγάλει φωτογραφία την τυρόπιτα που έφτιαξα την περασμένη Κυριακή με τη ζύμη για τυροπιτάκια κουρού της Μαργαρίτας79 και τη γέμιση της εύκολης κασερόπιτας από τη Λία Π. Απλώς ενημερώνω μήπως κάποια από τις δύο κοπέλες θέλει να την τσεκάρει και, αν αρέσει, μήπως την ανεβάσουμε στο site. Ή μήπως είναι μπέρδεμα και να το αφήσουμε καλύτερα? Πείτε μου εσείς Λία Π. και Μαργαρίτα79. Φιλιααααααααααααααα!
28  Κουβεντούλα / Κοινωνικές Σχέσεις και Οικογένεια / Βοήθεια! Ασύνετος προϊστάμενος στις: Φεβρουάριος 07, 2008, 14:02:01 μμ
Κορίτσια και αγόρια τι κάνουμε στην περίπτωση που πέφτουμε σε προϊστάμενο χωρίς ταλέντο στη διαχείριση προσωπικού? Δηλαδή σε κάποιον που σε βάζει στόχο με την έννοια ότι, όσο πιο πολύ σε πιέσει έτσι ώστε να αυξήσεις την απόδοσή σου -και όσο σε αγχώνει και τα καταφέρνει- θεωρεί ότι "εκπληρώνεται" και δικαιολογεί τη θέση του στα μάτια του εργοδότη? Help!
29  Εμείς, το GreekMasa ... / GreekMasa happenings / Συνάντηση 1 Φλεβάρη 2007 στις: Φεβρουάριος 03, 2008, 00:46:21 πμ
Αντε βρε κορίτσια, μιλήστε! Μόνο εγώ χάρηκα που σας γνώρισα?Απορία  Μεγάλο χαμόγελο
Πραγματικά χάρηκα που τώρα ξέρω με ποιες φατσούλες μιλάω! Μελινάκι και Sgr, ευχαριστώ για την -πιο προσωπική- κουβεντούλα και τις συμβουλές! Κατερινιώ τα γλυκάκια σου ήταν super και καλή συνέχεια με τη δίαιτα (πώς ν'αγιάσεις με τo site που έχεις μπλέξει  Σαρκασμός) Α! και, Μελίνα sorry που έφυγα βιαστικά και δεν πρόλαβα να σε χαιρετήσω, αλλά βρήκα ταξί ακαριαία! Να μην αναφερθώ σε όλες προσωπικά, εξάλλου είστε κούκλες και γλύκες όοοοοοοολες και το ξέρετε! Νένα, ευχαριστούμε για την πίτα! Admin, Βούλα, με το καλό το μωρό! (μαζί δεν είστε? Έτσι κατάλαβα, ας με διορθώσει κάποιος αν κάνω λάθος, τό'χω το ρημαδι το delay Μεγάλο χαμόγελο)...

Πολλά φιλιά και περιμένω την επόμενη συνάντηση για να μαζευτούμε περισσότερες ακόμα!

xxxxxxxxx
Ράνια
30  Διασκέδαση και Ψυχαγωγία (εκτός κουζίνας) / Βιβλίο, ποίηση και λογοτεχνία / Οι μαρμελάδες του χωρισμού στις: Ιανουάριος 30, 2008, 21:06:05 μμ
Μετά από λίγο καιρό, ξαναγύρισα στη Νέα Υόρκη κουβαλώντας μαζί μου τα χειρόγραφα ενός μυθιστορήματος. Το είχε γράψει ένας άγνωστός μου άντρας. Ήταν πολύ καλό και μια και είχα πια παρατήσει το δικό μου με την ιστορία του πιτσιρίκου, αποφάσισα πως θα έκανα ό,τι περνάει απ' το χέρι μου για να δημοσιευτεί το δικό του βιβλίο. Πήγαν στο ραντεβού που κανόνισα με ένα μεγάλο εκδοτικό οίκο, μόνο που ο εκδότης μού φάνηκε πολύ δυστυχισμένος. Μου είπε πως δεν του άρεσε το βιβλίο. Μετά πρόσθεσε πως είχε προβλήματα στο σπίτι του. "Άρα, μπορεί να ήταν τυχερό, μπορεί να μη βρίσκομαι εδώ για να μιλήσω για δουλειές", σκέφτηκα. Μου αφηγήθηκε τη ζωή του.
"Μάθε να φτιάχνεις μαρμελάδες", πρότεινα.
Μετά του εξήγησα πόσο με βοήθησε το κονσερβάρισμα, όταν ήμουν στις μεγάλες μου μαυρίλες. Πώς κατάφερα να βγω από το "νιώθω" στο "ένιωσα, για να φτάσω κάποτε στο "ανακάλυψα". Πρόσεξα μια λάμψη στα μάτια του. Εντελώς ξαφνικά, μου φάνηκε πως επιτέλους, μετά από πάρα πολύ καιρό, μπορούσα να δω ολόκληρο το έργο ν'απλώνεται μπροστά μου.

Βάζα του 1/4
1/2 κιλό δαμάσκηνα
1 φλιτζάνι ξίδι
1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1/2 κουταλάκι κοπανισμένα γαρίφαλα
1/2 κουταλάκι κοπανισμένη κανέλλα

1. Κατ' αρχήν πρέπει ν' αγοράσετε τα δαμάσκηνα και ν'ανεχτείτε το καχύποπτο βλέμμα του ταμία που σας κοιτάζει λυπημένα, γιατί νομίζει πως υποφέρετε από δυσκοιλιότητα. Σιγά μη μας νοιάζει τι σκέφτεται ο κάθε άσχετος.
Καλύπτουμε τα δαμάσκηνα με το νερό και τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα περίπου.
Τα στραγγίζουμε, κρατάμε το χυμό που βγήκε, βγάζουμε τα κουκούτσια και κόβουμε τα δαμάσκηνα σε μικρά κομμάτια.

2. Πλένουμε και αποστειρώνουμε τα βάζα για 10 λεπτά σε βραστό νερό. Τα αφήνουμε στο νερό, μέχρι να τα χρειαστούμε. Σε ένα κατσαρολάκι αποστειρώνουμε καπάκια και προστατευτικά λάστιχα. Ναι, καλά, όλ' αυτά τα ξέρετε απ' έξω κι ανακατωτά πια. Όμως υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να τα ακούμε ξανά και ξανά, για να μας γίνουν δεύτερη φύση. Το σοβαρότερο; Ποτέ δεν πρέπει να μας παίρνουν κάτι, χωρίς να μας προσφέρουν σε αντάλλαγμα κάτι πολύ καλύτερο


...
Η συνέχεια της συνταγής, μιας ιστορίας χωρισμού, καθώς και άλλες συνταγές για αλμυρά ζελέ και γλυκές μαρμελάδες, στο αυτοβιογραφικό βιβλίο "Οι μαρμελάδες του χωρισμού" τής Debby Bull, πρώην αρχισυντάκτριας του περιοδικού Rolling Stone, σε μετάφραση Μπελίκας Κουμπαρέλη, εκδ. Ελληνικά Γράμματα.

Σελίδες: « 1 [2] 3 »