GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Οκτώβριος 18, 2021, 07:05:09 πμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum Σύνθετη αναζήτηση
  Εμφάνιση μηνυμάτων
Σελίδες: « 1 2 [3] 4 5 6 ... 33 »
31  Εμείς, το GreekMasa ... / Ανακοινώσεις Greek Masa / Απ: 25/01/2009 - Νέα κατηγορία μελών στις: Δεκέμβριος 17, 2009, 20:01:22 μμ
Ηρθε η ωρα της δικαιωσης!!!! Κλείσιμο ματιούΜπραβο Μαιρουλα το αξιζεις. kissing kissed
32  Κουβεντούλα / Περιποίηση και ομορφιά / Απ: Φτιάξε μόνη σου καλλυντικά! στις: Νοέμβριος 23, 2009, 00:43:35 πμ
κοριτσια δεν ξερω αν το διαβασατε το θεμα με τα καλλυντικα.Μια συμμορια απο το Περου σκοτωνε ανθρωπους και τους επαιρνε ...το λιπος Έκπληξη Έκπληξη!!!!!!!!και στη συνεχεια το εστελνε σε ευρωπαικες εταιριες καλλυντικων blink blink wacko για τα περαιτερω ΚλάμαΔεν αναφερω ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ γιατι ειναι ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ αν αληθευουν.
33  Κουβεντούλα / Η ζωή στο σπίτι / Απ: Πως το καθαρίζω; Λεκέδες και άλλα οικιακά μυστικά στις: Νοέμβριος 20, 2009, 14:22:57 μμ
joannoula γεια σου. Το προβλημα με τα ασημικα τοχω λυσει με το τροπο που αναφερει η Μαρια Ζ. Σε ζεστο νερο που ριχνω σοδα και αλουμινοχαρτο <βαφτιζω> τα αντικειμενα που θελω να γυαλισω τ'αφηνω για λιγο και στη συνεχεια  σκουπιζω και γυαλιζω με ενα μαλακο πανακι.Το αποτελεσμα ειναι τελειο.
34  Εμείς, το GreekMasa ... / Νοέμβριος 2009 / Απ: Κυριακή 15/11/2009, Τι θα φάμε σήμερα στις: Νοέμβριος 15, 2009, 14:29:08 μμ
Kαλησπερα και απο μενα.
Χοιρινες μπριζολες για εμας και βραστο μπροκολο με κολοκυθακια.
Καλη συνεχεια
35  Μαγειρέματα / Διατροφικά νέα .. / φυτοφαρμακο σε αχλαδια στις: Νοέμβριος 08, 2009, 22:38:28 μμ
Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής, θίγει το θέμα της παρουσίας του πολύ επικίνδυνου για την ανθρώπινη υγεία φυτοφάρμακου αμιτράζ που βρέθηκε σε ποσότητες πολύ πάνω από το επιτρεπτό όριο σε αχλάδια που έχουν εισαχθεί μέχρι στιγμής στη...



...Γερμανία με αποτέλεσμα τώρα να αποσύρονται από την αγορά.

Σύμφωνα με τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι γνωστό σε ποιες χώρες έχουν εισαχθεί τα θανατηφόρα αχλάδια, πολύ πιθανό να είναι και η Ελλάδα μια από της χώρες προορισμού των τουρκικών αχλαδιών.

πηγη Τροκτικο
36  Κουβεντούλα / Περι ανέμων .... / Απ: Ετσι για να τα λέμε.... στις: Νοέμβριος 08, 2009, 21:10:10 μμ
Fay  μου περαστικα στη μανουλα σου σιδερενια.
37  Διασκέδαση και Ψυχαγωγία (εκτός κουζίνας) / Διαδίκτυο / Ιος στο Facebook στις: Οκτώβριος 27, 2009, 23:32:38 μμ
Προσοχή στο ψεύτικο email απο το Facebook

ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΙΟ

Ενας νέος ιος κυκλοφορεί στο διαδίκτυο τις τελευταίες μέρες και έχει τη μορφή ενός email απο το Facebook. Το mail αυτό λέει πως σας άλλαξε το password του Facebook και πρέπει να ανοίξετε το αρχείο για...

να δείτε το νέο password. Μην το κάνετε όμως γιατι το αρχείο αυτό ειναι ιός και θα κάνει τον υπολογιστή σας προσβάσιμο στους χάκερς. Προσοχή λοιπόν

38  Διασκέδαση και Ψυχαγωγία (εκτός κουζίνας) / Μουσική / Συναυλια των υ2 στις: Οκτώβριος 25, 2009, 22:26:27 μμ
ΖΩΝΤΑΝΑ ΣΤΟ YOUTUBE

Στις 5:30 τα ξημερώματα, σε 8 ώρες δηλαδή περίπου, το youtube θα έχει ζωντανά συναυλία των u2. Πρώτη φορά γίνεται κάτι τέτοιο. Αν είστε ξύπνιοι μην το χάσετε

39  Μαγειρέματα / Διατροφικά νέα .. / ψησιμο στα καρβουνα στις: Οκτώβριος 25, 2009, 19:11:07 μμ
Παϊδάκια, λαχανικά και τσιπούρες στα κάρβουνα: αυτά είναι τα αγαπημένα πιάτα γιατρών, διαιτολόγων και σεφ. Μόνον που όπως επισημαίνουν, ο ψήστης πρέπει να γνωρίζει τα μυστικά του καλού ψησίματος. Και αυτό γιατί αν το κρέας αρπάξει τότε τα... καρβουνιασμένα σημεία είναι για πέταμα, αφού βλάπτουν σοβαρά την υγεία.

Μελέτες έχουν σχετίσει τα ψητά στα κάρβουνα κρέατα με πιθανή αύξηση του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου. «Όταν τα πλούσια σε πρωτεΐνες τρόφιμα ψήνονται σε υψηλές θερμοκρασίες, σχηματίζονται στο κρέας ετεροκυκλικές αμίνες, ουσίες που είναι δυνητικά καρκινογόνες», λέει στα «ΝΕΑ» ο καθηγητής Προληπτικής Ιατρικής και Διατροφής στο Πανεπιστήμιο Κρήτης κ. Αντώνης Καφάτος.

Όμως το μπάρμπεκιου βάζει μία ακόμη... τρικλοποδιά στην υγεία: όταν τα λίπη των τροφίμων πέφτουν στα κάρβουνα δημιουργούνται επικίνδυνες ουσίες, οι πολυκυκλικοί αρωματικοί υδρογονάνθρακες, που επικαλύπτουν τα τρόφιμα μέσω του καπνού. Η λύση που προτείνει ο κ. Καφάτος είναι «το λεμόνι, αφού η βιταμίνη C έχει την ιδιότητα να εξουδετερώνει εν μέρει τις ουσίες αυτές».

Προστατευτικό το μαρινάρισμα

Το μαρινάρισμα επίσης φαίνεται να παίζει σημαντικό ρόλο και μάλιστα όχι μόνον στη γεύση αλλά και στην προστασία του οργανισμού! Επιστήμονες από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Κάνσας ανακάλυψαν πως το... πικάντικο μαρινάρισμα μπορεί να μειώσει τα επίπεδα των επιβλαβών για την υγεία ετεροκυκλικών αμινών σε ποσοστό έως 80%.

Συνεπώς, όπως επισημαίνει ο ιατρός, κλινικός διαιτολόγος- διατροφολόγος και επιστημονικός συνεργάτης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Μιχάλης Χουρδάκης, το μυστικό για υγιεινό μπάρμπεκιου κρύβεται στον χρόνο ψησίματος, ο οποίος πρέπει να είναι όσο πιο σύντομος γίνεται.

Προθέρμανση στον φούρνο

«Μια λύση είναι να προθερμαίνεται το κρέας στον φούρνο μικροκυμάτων, καθώς τα μικροκύματα διεισδύουν στον πυρήνα της τροφής. Έτσι, θα ψηθεί πιο γρήγορα κατά το μπάρμπεκιου. Επίσης, η σχάρα πρέπει να απέχει απο τα κάρβουνα, καθώς κατ΄ αυτόν τον τρόπο μειώνονται οι πιθανότητες να καούν τα τρόφιμα».

Μάλιστα, ο κ. Χουρδάκης συμβουλεύει εκ πείρας: «Όταν έχω χρόνο ψήνω στα κάρβουνα δύο με τρεις φορές την εβδομάδα. Το μπάρμπεκιου είναι σαφώς προτιμότερη διατροφική επιλογή από τα τηγανητά ή τα ψητά στον φούρνο, που συχνά μαγειρεύονται με λάθος τρόπο», συμπληρώνει.

Και διευκρινίζει πως η πηγή του κακού δεν είναι τα κάρβουνα αλλά ο τρόπος ψησίματος, αφού το «καρβουνιασμένο» φαγητό ανεξάρτητα από τον τρόπο ψησίματος αυξάνει τον κίνδυνο για την εμφάνιση καρκίνου του παχέος εντέρου, του παγκρέατος και γενικότερα του γαστρεντερικού συστήματος.

Απο το Εργαστήριο «Lawrence Livermore» της Καλιφόρνιας έρχεται μία ακόμη σημαντική πληροφορία που κάνει τη διαφορά και διαχωρίζει τους... ψαγμένους από τους ερασιτέχνες. Εάν καθ΄ όσον ψήνουμε μπιφτέκια τα γυρίζουμε κάθε ένα λεπτό, τότε μειώνονται κατά 85% τα ετεροκυκλικά αμινοξέα που δημιουργούνται στην επιφάνειά τους.

Τα ψάρια
 
Η «συνταγή» που δίνουν οι επιστήμονες για τα μπιφτέκια δεν ισχύει για τα ψάρια. Η σεφ Κωνσταντίνα Φάκλαρη υπογραμμίζει πως οι έμπειροι ψήστες γυρίζουν τα ψάρια μόνον δύο φορές- για να ψηθούν από τη μία και την άλλη πλευρά.

Άλλωστε, όπως λέει, ο χρόνος μαγειρέματος του ψαριού πρέπει να είναι σύντομος: από 3- 5 λεπτά για κάθε πλευρά, σε δυνατή φωτιά! «Οι περισσότεροι έχουν τη συνήθεια να τα κρατούν στη φωτιά για περισσότερη ώρα με αποτέλεσμα να στεγνώνουν».


πηγη Τα Νεα
40  Διασκέδαση και Ψυχαγωγία (εκτός κουζίνας) / Μουσική / Απ: ΑΦΙΕΡΩΣΤΕ ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ στις: Οκτώβριος 24, 2009, 14:36:10 μμ
Σ ευχαριστουμε Φαιη για την αφιερωση.Πολυ καλη η επιλογη του τραγουδιου. kissed
41  Εμείς, το GreekMasa ... / Οκτώβριος 2009 / Απ: Σάββατο 24/10/2009 Τι θα φάμε σήμερα στις: Οκτώβριος 24, 2009, 14:21:00 μμ
Kαλο μεσημερι και απο μενα.Σημερα φαγαμε μουσακα και αμπελοφασουλα σαλατα.
Εχομε και γλυκακι ενα φανταστικο σουφλε σοκολατας.
καλο απογευμα.
42  Κουβεντούλα / Περιποίηση και ομορφιά / Απ: Αντιγηραντικες κρεμες στις: Οκτώβριος 18, 2009, 14:24:49 μμ
κοριτσια εγω πιστευω οτι ενα καλο DNA λιγο προσοχη στη διατροφη μας και λιγος υπνος παραπανω  ειναι το μυστικο ενος φρεσκου δερματος.Βεβαια και οι κρεμες βοηθουν πιστευω λιγο.Ολες  τις χρησιμοποιουμε .Ακουμε κατα καιρους διαφορα γιαυτο πιστευω καλο ειναι να συμβουλευομαστε και ενα καλο δερματολογο για να αποφευγομε και τις υπερβολες.Να μη χρησιμοποιουμε και πολυ <επιθετικα>προιοντα στο δερμα.Εγω παντως προετοιμαζομαι για το...Φουστανο Λύπη Γλώσσα Γλώσσα Σαρκασμός Σαρκασμός Ντροπή
43  Διασκέδαση και Ψυχαγωγία (εκτός κουζίνας) / Παιχνίδια / Απ: Ερωτήσεις γενικών γνώσεων στις: Οκτώβριος 17, 2009, 16:35:00 μμ
Τι σκανταλιαρης!!! θεος.Την παρεσυρε λοιπον την Ευρωπη αφου μεταμορφωθηκε σε ταυρος.



Που γεννηθηκε ο Θεος Απολλωνας και ποιοι ηταν οι γονεις του και ποια η αδελφη του
44  Μαγειρέματα / Διατροφικά νέα .. / Ανακληση προιοντος στις: Οκτώβριος 16, 2009, 20:20:04 μμ

Ο Ε.Φ.Ε.Τ., ενημερώθηκε για διακίνηση μίγματος αρτοποιίας, το οποίο περιέχει καφέ λιναρόσπορο προέλευσης Καναδά, με τη γενετική τροποποίηση FP967. Πρόκειται για μίγμα αρτοποιίας, με την εμπορική επωνυμία «Grafschafter», το οποίο παρασκευάζεται από την Γερμανική επιχείρηση «Flechtorfer Muhle Walter Thonebe GmbH» και στην Ελλάδα...



...διακινείται μέσω της επιχείρησης «LIDL Hellas». Σύμφωνα με τις Γερμανικές αρχές το σύνολο των προϊόντων παραδόθηκε στην «LIDL Hellas» από 21.08.2009 μέχρι 11.09.2009 και αφορά συνολική ποσότητα διακίνησης 2.904kg.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση/απόσυρση του συνόλου των συγκεκριμένων προϊόντων από την επιχείρηση και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Καλούνται οι καταναλωτές που έχουν ήδη προμηθευτεί το προϊόν, να μην το καταναλώσουν.

45  Διασκέδαση και Ψυχαγωγία (εκτός κουζίνας) / Διάλειμμα για .. διαφημίσεις / Απ: Ζωγραφική σε τοίχο, τοιχογραφίες. στις: Οκτώβριος 16, 2009, 00:53:38 πμ
Nαμαι και εγω,Και βεβαια <γνωρισα> την Αρχοντια σημερα στην Μενεγακη.Εκει που εκανα τις δουλειες  του σπιτιου ακουσα τη Μενεγακη πως θα παρουσιαζε την Αρχοντια Καρακωστα .Τα αφησα λοιπον ολα στη μεση και περιμενα να γνωρισω την Αρχοντια,Στην αρχη<κατα τη γνωμη μου> αρκετα αγχωμενη στη συνεχεια ομως <λυθηκε> και ολα πηγαν μια χαρα.Παρα πολυ καλη.Μπραβο.Εμεις εδω βεβαια γνωριζομε το ταλεντο σου και σε εχομε στα υποψιν.Πολλα φιλακια
Σελίδες: « 1 2 [3] 4 5 6 ... 33 »