GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Οκτώβριος 18, 2021, 08:07:44 πμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum Σύνθετη αναζήτηση
  Εμφάνιση θεμάτων
Σελίδες: « 1 [2] 3 »
16  Διασκέδαση και Ψυχαγωγία (εκτός κουζίνας) / Μουσική / οι ευεργετικες επιδρασεις της οπερας στις: Ιούνιος 27, 2009, 22:52:06 μμ

Η ακρόαση του κατάλληλου είδους μουσικής μπορεί να έχει θεραπευτικά αποτελέσματα. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με μια νέα επιστημονική έρευνα, οι όπερες -ειδικά του Βέρντι!- κάνουν καλό στην καρδιά, χαμηλώνουν την πίεση του αίματος και βοηθούν στην αποκατάσταση ασθενών με εγκεφαλικά και εμφράγματα.

Η μουσική ήδη αξιοποιείται σε αρκετά νοσοκομεία, καθώς αποτελεί μια εύκολη και φθηνή μέθοδο, που βοηθά τόσο το σώμα όσο και την ψυχική διάθεση των ασθενών, αλλά η νέα έρευνα, σύμφωνα με το BBC, έκανε ένα βήμα παραπέρα και διαπίστωσε ότι ορισμένα συγκεκριμένα είδη μουσικής έχουν ευεργετική επίδραση σε συγκεκριμένες ασθένειες.

Η έρευνα έγινε από ερευνητές του πανεπιστημίου της Παβίας, υπό τον δρα Λουτσιάνο Μπερνάρντι, και δημοσιεύτηκε στο ιατρικό περιοδικό «Circulation» (Κυκλοφορία) της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρίας. Οι εθελοντές της νέας έρευνας, φορώντας ακουστικά και όντας συνδεμένοι σε διάφορα όργανα μέτρησης, άκουσαν διάφορα κομμάτια κλασικής μουσικής (από την «Ενάτη Συμφωνία» του Μπετόβεν, από τις όπερες «Τουραντό», «Ναμπούκο» και «Τραβιάτα», μια καντάτα του Μπαχ κ.α.).

Επιβεβαιώθηκε ότι η μουσική που έχει γρήγορο ρυθμό, αυξάνει τον ρυθμό της αναπνοής, τους κτύπους της καρδιάς και την πίεση του αίματος, ενώ η μουσική με πιο αργό ρυθμό έχει τις αντίστροφες επιδράσεις. Όπως παρατηρήθηκε, κάθε μουσικό κρεσέντο, δηλαδή η σταδιακή ενίσχυση της έντασης της μουσικής, διέγειρε το σώμα των εθελοντών και οδηγούσε σε σμίκρυνση των αιμοφόρων αγγείων, αύξηση της πίεσης του αίματος και των κτύπων της καρδιάς, καθώς και πιο γρήγορη αναπνοή. Όταν αντίθετα έπεφτε η ένταση της μουσικής, τα αγγεία διευρύνονταν, το σώμα χαλάρωνε, η καρδιά χτυπούσε πιο αργά και η αναπνοή γινόταν πιο αργή.

Οι ερευνητές δοκίμασαν διάφορους συνδυασμούς μουσικών κομματιών και σιωπής στους εθελοντές και βρήκαν τελικά κομμάτια, κυρίως από όπερες, όπου εναλλάσσονται ο γρήγορος και ο αργός ρυθμός, και τα οποία φαίνεται να είναι τα καλύτερα, όσον αφορά στις θετικές επιδράσεις στην καρδιά και το κυκλοφορικό σύστημα. Ειδικά, οι άριες του Βέρντι, που συχνά χρησιμοποιούν μουσικές «φράσεις» διάρκειας δέκα δευτερολέπτων, φαίνεται να συγχρονίζονται τέλεια με το φυσικό καρδιαγγειακό ρυθμό του σώματος.

Εκπρόσωπος της βρετανικής φιλανθρωπικής οργάνωσης «Music in Hospitals» (Μουσική στα Νοσοκομεία), η οποία εδώ και χρόνια παρέχει ζωντανή μουσική σε νοσοκομεία, άσυλα και γηροκομεία, δήλωσε ότι, σύμφωνα με την εμπειρία της οργάνωσης, «η δύναμη της μουσικής είναι απίστευτη. Έχουμε δει τεράστια οφέλη σε ανθρώπους που είχαν εγκεφαλικά επεισόδια ή εμφράγματα. Η μουσική έχει ολιστική επίδραση. Υπάρχουν ασθενείς από εγκεφαλικά, που ήσαν παράλυτοι και ξαφνικά μπορούν πάλι να κινηθούν σε συγχρονισμό με την μουσική που ακούνε». Τόνισε όμως, ότι οι μουσικές προτιμήσεις των ατόμων διαφέρουν σημαντικά, γι' αυτό είναι σημαντικό οι ασθενείς να ακούνε κομμάτια που μπορούν να εκτιμήσουν.

 πηγη Καθημερινη
17  Κουβεντούλα / Σχολιάστε την επικαιρότητα / περι βαρβαροτητας στις: Ιούνιος 24, 2009, 00:31:27 πμ
Αυτό σημαίνει βαρβαρότητα
● Βάρβαρο είναι το αγαθό «ζωή» να ταπεινώνεται και να κακοποιείται...

● Βάρβαρο είναι να μάχεσαι για το αυτονόητο.

● Βάρβαρη είναι η πρωτόγνωρη αίσθηση των νέων σήμερα ότι αυτοί θα ζήσουν χειρότερα απ΄ ό,τι οι γονείς τους.

● Βάρβαρο είναι το μέλλον να φαντασιώνεται σαν ένα χτισμένο παράθυρο.

● Βάρβαρο είναι να ευτελίζεσαι προκειμένου να βρεις μια δουλειά. Να αποδέχεσαι όρους απαράδεκτους. Να χρειάζεται να συμφιλιωθείς με όλα όσα υποχρεώθηκες (εις μάτην) να κάνεις προ κειμένου να επιβιώσεις.

● Βάρβαρο είναι αυτό που βλέπεις στον καθρέφτη. Το ...


είδωλό σου που δεν μοιάζει σε τίποτα με αυτό που είχες κάποτε ονειρευτεί.

● Βάρβαρη είναι η δολοφονία των ονείρων.

● Βάρβαρη είναι η αίσθηση του εαυτού ως «πεταμένου- εκεί».

● Βάρβαρο είναι ένα κοινωνικό σύστημα που κάνει τα πάντα για να σε βγάλει στην «απ΄ έξω» και μετά σε λοιδορεί, σε οικτίρει ή σου προτείνει «φάρμακα» για να «γιατρέψει» την οδύνη που το ίδιο σου γεννά.

● Βάρβαρο είναι η λέξη «αξιοπρέπεια» να σηματοδοτεί «πολυτέλεια» ή «πλεονασμό». ● Βάρβαρο είναι το νόμιμο να είναι και ηθικό.

● Βάρβαρο είναι μετά βίας να τα φέρνεις βόλτα και να παρακολουθείς γύρω σου την κουλτούρα της αρπαχτής και τον ξέφρενο χορό των εκατομμυρίων.

● Βάρβαρη είναι η συνεχής υπενθύμιση του πολιτικού χρήματος.

● Βάρβαρο είναι το καθεστώς της ιδιότυπης ασυλίας που απολαμβάνουν οι πολιτικοί.

● Βάρβαρο είναι να μη μπορείς να μεγαλώσεις τα παιδιά σου με τις αξίες σου, γιατί τρέμεις μήπως κι έτσι αποτύχουν στη ζωή τους.

● Βάρβαρη είναι η έννοια της επιτυχίας έτσι όπως σήμερα λογαριάζεται.

● Βάρβαρη είναι η υφαρπαγή της παιδικής ηλικίας. Η απουσία ελεύθερου χρόνου. Η αποσύνδεση της μάθησης από τη χαρά και την έμπνευση.

● Βάρβαρη είναι η κατά συρροήν κακοποίηση των γερόντων που στας δυσμάς του βίου καλούνται να «ζήσουν», δηλαδή να πεθάνουν, με συντάξεις πείνας.

● Βάρβαρο είναι να είσαι ξένος σε μια ξένη αφιλόξενη χώρα και να προσπαθείς να πείσεις ότι δεν είσαι εχθρός.

● Βάρβαρος είναι ο μηχανισμός κατασκευής αποδιοπομπαίων τράγων, η αναγόρευση φανταστικών εχθρών προκειμένου να εστιασθούν επάνω τους τα δεινά της δικής σου ζωής.

● Βάρβαρη είναι η καλλιέργεια και η αξιοποίηση της ανασφάλειας για τη δημιουργία υποταγμένων στον φόβο υπηκόων.

● Βάρβαρη είναι η κοινωνία του θεάματος που πασχίζει (άκοπα) να σε πείσει πως αυτό που βλέπεις στη μικρή οθόνη αξίζει να το βλέπεις, και πως αυτή η νάρκωση είναι επιθυμητή. Η βία και ο πόλεμος ένα καθημερινό θέαμα. Μια μορφή ψυχαγωγίας.

● Βάρβαρη είναι η θυσία των ανθρωπίνων σχέσεων υπό το βάρος των υποχρεώσεων και των ευθυνών. Η θυσία της σκέψης και της δημιουργικότητας στη διεκπεραίωση της κάθε μέρας. «Να πράττω. Να μη σκέφτομαι. Αλλιώς πάω χαμένος». Η σκέψη, ένα εμπόδιο.

● Βάρβαρο είναι να εξωθείσαι στην αναζήτηση αυτοκαταστροφικών περισπασμών προκειμένου να τα βγάλεις πέρα.

● Βάρβαρη είναι η αύξηση των αυτοκαταστροφικών «λύσεων» που προβάλλουν στον ορίζοντα: αυτοκτονίες, καταθλίψεις, τρέλα, παράνοια, αλκοόλ, ναρκωτικά.

● Βάρβαρο είναι η αμεριμνησία να είναι μόνο προνόμιο των νεογέννητων.

● Βάρβαρο είναι να θυσιάζεται η μητρότητα, «Θέλω να κάνω παιδιά, όμως πώς να τα μεγαλώσω;» ● Βάρβαρο είναι το στοίχημα της ψυχικής υγείας, η ικανότητα του αγαπάν και του εργάζεσθαι να ανάγεται σε μακρινό όνειρο.

● Βάρβαρο είναι η ζωντάνια του οργισμένου θυμού σου να μεταμορφώνεται σε νεκρωμένη απάθεια ή σε ήπια και παθητική απόγνωση.

● Βάρβαρο είναι να χρειάζεται κάθε πρωί να καταπίνεις ένα παχουλό βατράχι για να συνηθίσεις την αηδία της μέρας που σε περιμένει.

● Βάρβαρη είναι η αδυναμία εξεύρεσης και υπεράσπισης ενός άλλου μοντέλου ατομικής ύπαρξης και συλλογικής συνύπαρξης.

● Βάρβαρο είναι να λογαριάζεται ως λαϊκισμός η επίκληση στη βαρβαρότητα.

Φ.Τσαλίκογλου (ΝΕΑ)

18  Κουβεντούλα / Υγεία και Ευεξία / Οστεοπορωση στις: Ιούνιος 19, 2009, 00:23:59 πμ
 Λιγα για την οστεοπορωση
   
 18/6/2009 11:21
Οστεοπόρωση: Το ασβέστιο δεν αρκεί
 
 
Ελληνικό Ινστιτούτο Διατροφής
Η διατροφική επάρκεια σε ασβέστιο και βιταμίνη D είναι ως γνωστόν άμεσο μέλημα των ατόμων που πάσχουν από οστεοπόρωση. Όλα όμως τα σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα δείχνουν πως εξίσου σημαντικό ρόλο στην υγεία των οστών παίζει και το μαγνήσιο.

Περίπου το 50% του συνολικού μαγνησίου του σώματος μας βρίσκεται στα οστά και συμβάλλει άμεσα στην υγιή ανάπτυξη και διατήρηση τους. Γυναίκες που για κάποιο λόγο είχαν ελαττωμένα τα επίπεδα μαγνησίου, εμφάνισαν οστεοπόρωση σε ιδιαιτέρως αυξημένα ποσοστά.

Προασπίστε λοιπόν την υγεία των οστών σας δίνοντας έμφαση στις τροφές που αποτελούν πλούσιες πηγές μαγνησίου όπως το γάλα, η μπανάνα, τα σκουροπράσινα φυλλώδη λαχανικά και τα δημητριακά και παράλληλα αποφύγετε την υπερκατανάλωση του αλκοόλ που μπορεί να αποτελέσει παράγοντα έλλειψης του πολύτιμου αυτού στοιχείου.
 
19  Διασκέδαση και Ψυχαγωγία (εκτός κουζίνας) / Τουρισμός και Ταξίδια / ΣΠΗΛΑΙΑ ΔΙΡΟΥ στις: Ιούνιος 18, 2009, 00:12:45 πμ

Σπήλαια Διρού
 Ενας μυστηριώδης λαβύρινθος
ΚΕΙΜΕΝΟ:ΤΑΣΟΣ ΔΑΡΗΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΝΙΚΟΣ ΕΞΑΡΧΟΠΟΥΛΟΣ

  

Η επίσκεψη σε ένα από τα τρία ομορφότερα λιμναία σπήλαια του κόσμου μάς αποκάλυψε έναν μαγευτικό κόσμο κάτω από τη γη.

ΜΙΑ ΠΙΝΑΚΙΔΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΣΥΝΔΕΕΙ ΤΗΝ ΑΕΡΟΠΟΛΗ ΜΕ ΤΟΝ ΓΕΡΟΛΙΜΕΝΑ ΟΔΗΓΕΙ ΠΡΟΣ ΤΑ ΣΠΗΛΑΙΑ ΤΟΥ ΔΗΡΟΥ: την ξακουστή Βλυχάδα -ίσως το πιο γνωστό αξιοθέατο της Μάνης-και τη λιγότερο φημισμένη (κλειστή για το κοινό) Αλεπότρυπα.

Το σπήλαιο Βλυχάδα ή Γλυφάδα βρίσκεται στον κόλπο του Διρού. Πρόκειται για την υπόγεια κοίτη του ποταμού Γλυφάδα, που εκβάλλει στη θάλασσα αφού σχηματίσει μικρές λίμνες μέσα στη γη της Μάνης. Πρώτος το ανακάλυψε ο Πέτρος Αραπάκης το 1898, αλλά η συστηματική μελέτη του άρχισε το 1949 από το ζεύγος των σπηλαιολόγων Ιωάννη και Αννας Πετροχείλου. Το 1958 ξεκίνησε η αξιοποίησή του και πέντε χρόνια αργότερα λειτούργησε με χερσαίο τμήμα 600 μ. Το 1979 ανακαλύφθηκαν νέα τμήματα και χαρτογραφήθηκαν χερσαίοι και λιμναίοι διάδρομοι. Παρότι μέχρι τώρα έχουν εξερευνηθεί περισσότερα από 10.000 τ.μ. στοών, θαλάμων και αιθουσών, μόνο 3.100 μ. είναι επισκέψιμα, από τα οποία τα 300 μ. είναι ξηρά.

Το μεγαλύτερο μέρος του σπηλαίου καλύπτεται με θαλασσινό νερό. Ετσι, η ξενάγηση, που διαρκεί 45΄, γίνεται κυρίως με μικρές βάρκες που απαιτούν μια σχετική… ισορροπία από τους επισκέπτες. Ισως να φταίει το μισοσκόταδο, ίσως η αρχέτυπη εικόνα του «βαρκάρη των ψυχών», πάντως νιώθουμε μια κάποια ανησυχία γι' αυτή την επίσκεψη στον… κάτω κόσμο. Μπαίνουμε στη βάρκα και, σαν πιτσιρίκια σε σχολική εκδρομή, τεστάρουμε την ταλάντωσή της. Ο βαρκάρης μάς επαναφέρει στην τάξη και αρχίζει την ξενάγηση με έναν κάπως κουρασμένο -από την επανάληψη- τόνο στη φωνή του: «Αυτός είναι ο Μανδύας του Ποσειδώνα, η Νεκρή Πολιτεία, το Σταυροδρόμι με τις Νηρηίδες, το Λευκό Αρκουδάκι, το Πέλμα του Ποσειδώνα, η Κρεμασμένη Αλεπού…». Οι φωτισμένοι σταλαγμιτικοί σχηματισμοί είναι μαγευτικοί και συνοδεύονται από περιγραφικά ονόματα που βοηθούν τον επισκέπτη να αντιληφθεί με τι μοιάζουν. Αφηνόμαστε στη μαγεία των εικόνων, παρατηρώντας εντυπωσιασμένοι το έργο της φύσης, που σμίλεψε υπομονετικά αυτό το «πέτρινο δάσος». Διασχίζουμε τον «Μεγάλο Ωκεανό», μια αίθουσα μήκους 160 μ. και ύψους 30 μ., και στη συνέχεια αποβιβαζόμαστε από τη βάρκα για να ακολουθήσουμε το μονοπάτι, στο χερσαίο τμήμα του σπηλαίου. Βαδίζουμε ανάμεσα στον θαυμάσιο διάκοσμο με τους πολύχρωμους σταλακτίτες, σταλαγμίτες και τις κολόνες και παρατηρούμε το Μνημείο του Αγνώστου Ναύτη, τα Ανάκτορα του Πλούτωνα, τα Νούφαρα. Μετά από αυτό το σύντομο ταξίδι κάτω από τη γη, βγαίνουμε ξανά στον έξω κόσμο. Το φως του ήλιου μάς τυφλώνει, τα κρυστάλλινα νερά κάτω στον όρμο λαμπυρίζουν...

Κοντά στη Βλυχάδα βρίσκεται και το άλλο σπήλαιο, η Αλεπότρυπα, που ανακαλύφθηκε το 1958. Οπως προκύπτει από τα ευρήματα, εδώ υπήρχαν κατοικίες κατά τη Νεολιθική εποχή. Βρέθηκαν ανθρώπινοι σκελετοί και κρανία, σκελετοί ζώων, εργαλεία, μαρμάρινα ειδώλια, αγγεία και ένας λίθινος πέλεκυς. Εικάζεται ότι, πριν από 45 αιώνες, οι άτυχοι κάτοικοι εγκλωβίστηκαν μέσα στο σπήλαιο έπειτα από ισχυρό σεισμό. Προς το παρόν, δεν είναι ανοιχτό στο κοινό. Ομως, τα ευρήματα εκτίθενται στο παρακείμενο Νεολιθικό Μουσείο Διρού.

info

Ωράριο λειτουργίας (από 1/6/2009): 08.30 - 17.30
Σπήλαιο: Τ/27330-52.222


ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΝΩ ΣΤΗ ΚΑΤΙΑ
20  Κουβεντούλα / Σχολιάστε την επικαιρότητα / ...περι γκριζας κομης στις: Ιούνιος 15, 2009, 10:22:08 πμ

         Αν έχετε αρχίσει να γκριζάρετε, τότε κατηγορήστε το πολύ άγχος στη ζωή σας! Ιάπωνες ερευνητές ανακάλυψαν ότι όταν το στρες κατακλύζει τη ζωή μας τότε τα βλαστικά κύτταρα που παράγουν τη μελανίνη στους θύλακες των τριχών καταστρέφονται. Το αποτέλεσμα; Εμφάνιση γκρίζων κροτάφων και όχι μόνο.

Ωστόσο υπάρχουν και δύο καλά νέα από αυτή τη μελέτη που ανήκει σε ερευνητές του Πανεπιστημίου Καναζάβα στην Ιαπωνία και η οποία δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο «Cell»: κατ΄ αρχάς ο έλεγχος του στρες στην καθημερινότητα μπορεί να βάλει φρένο στο γκριζάρισμα των μαλλιών. Κατά δεύτερον, ακόμη και αν η κόμη συνεχίζει να γίνεται... ασημένια, η αλλαγή του χρώματος των μαλλιών ίσως αισθητικά να μη σας ικανοποιεί αλλά βιολογικώς συνδέεται με ένα πλεονέκτημα: προσφέρει προστασία από τον καρκίνο.

Η Εμι Νισιμούρα και η ομάδα της ανακάλυψαν ότι οι θύλακες των τριχών υποφέρουν από τον ίδιο τύπο «γενοτοξικού στρες» το οποίο καταστρέφει και το υπόλοιπο DΝΑ του οργανισμού. Οπως ανέφερε η Νισιμούρα «το DΝΑ των κυττάρων βρίσκεται υπό συνεχή επίθεση καταστροφικών παραγόντων όπως είναι τα χημικά,η υπεριώδης ακτινοβολία και άλλου τύπου ακτινοβολίες.Εκτιμάται ότι ένα μόνο κύτταρο των θηλαστικών δέχεται περίπου 100.000 τέτοιου είδους καταστροφικές επιθέσεις ημερησίως». Η ομάδα της Νισιμούρα απέδωσε την απώλεια του χρώματος των μαλλιών στον σταδιακό θάνατο βλαστικών κυττάρων τα οποία διασφαλίζουν μια συνεχή παροχή νέων μελανοκυττάρων- πρόκειται για τα κύτταρα που δίνουν στα μαλλιά το χρώμα τους. Περαιτέρω μελέτες σε ποντίκια αποκάλυψαν ότι η μη αναστρέψιμη καταστροφή του DΝΑ στους θύλακες των τριχών οδηγεί τελικώς στο γκριζάρισμα των μαλλιών.

Ωστόσο αυτός ο μηχανισμός μπορεί να μας δείχνει ότι γερνάμε, αλλά την ίδια στιγμή αποτελεί μηχανισμό ασφαλείας για τον οργανισμό καθώς προκαλεί την απομάκρυνση κατεστραμμένων βλαστικών κυττάρων του. Τα νέα ευρήματα μαρτυρούν ότι είναι πιθανό ένας τέτοιος μηχανισμός να ισχύει και σε ό,τι αφορά άλλες ομάδες βλαστικών κυττάρων του οργανισμού, βοηθώντας τον να αποφεύγει τον καρκίνο.


21  Διασκέδαση και Ψυχαγωγία (εκτός κουζίνας) / Διαδίκτυο / < Ψιλα γραμματα> ιστοσελιδων στις: Ιούνιος 09, 2009, 21:12:50 μμ
Προσοχή στα «ψιλά γράμματα» που περιέχουν αρκετές ιστοσελίδες
Προσοχή στα «ψιλά γράμματα» που περιέχουν αρκετές ιστοσελίδες, συστήνουν το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου και η Δράση Ενημέρωσης Saferinternet.gr.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το τελευταίο διάστημα πάρα πολλές ιστοσελίδες κατακλύζονται από διαφημίσεις παιχνιδιών, κουίζ, διαγωνισμών και άλλων ελκυστικών εφαρμογών για νέους και όχι μόνο. Συναντώνται συχνότερα με διαδραστικά «μπάνερ» που διαφημίζουν από τέστ νοημοσύνης (ΙQ) μέχρι και γεωγραφικό εντοπισμό φίλων μέσω κινητού. Κάνοντας "κλικ" σε αυτά, ο χρήστης μεταφέρεται σε ιστοσελίδα, όπου για να λάβει μέρος σε διαγωνισμό ή για να δει τα αποτελέσματα κουίζ στο οποίο απάντησε, θα πρέπει να συμπληρώσει προσωπικά στοιχεία και ειδικότερα τον αριθμό του κινητού του τηλεφώνου. Εκείνη τη στιγμή, όμως, εγγράφεται ακούσια σε «ειδικές υπηρεσίες πολυμεσικής πληροφόρησης», όπως τα μηνύματα αυξημένης χρέωσης (PSMS)......

Κατά κανόνα, στους ιστοχώρους αυτούς, αν και υπάρχουν οι όροι χρήσης και πληροφορίες για τις χρεώσεις της εκάστοτε υπηρεσίας, αυτές δεν είναι εμφανείς και ευδιάκριτες. Θύματα της τακτικής αυτής, σύμφωνα με την ανακοίνωση, μπορούν να πέσουν τόσο τα μικρά παιδιά που δεν είναι εξοικειωμένα με τα «ψιλά γράμματα» στις διαδικτυακές υπηρεσίες, όσο και ενήλικες.

Με σκοπό την επιβολή ρυθμίσεων στους παρόχους τέτοιων υπηρεσιών, έτσι ώστε να προστατευθεί ο καταναλωτής, διεξάγεται ήδη από την ΕΕΤΤ ανοιχτή διαβούλευση που θα ολοκληρωθεί στις 29 Ιουνίου 2009, με σκοπό την τροποποίηση του Κώδικα Δεοντολογίας για τις Υπηρεσίες Πολυμεσικής Πληροφόρησης.

Αρκετοί πολίτες έχουν έρθει σε επαφή το τελευταίο διάστημα με το Saferinternet.gr, καταγγέλλοντας ότι, αφού συμμετείχαν σε τέτοιου είδους δραστηριότητες, παρατήρησαν ιδιαίτερα αυξημένες χρεώσεις στο κινητό τους τηλέφωνο. Για το λόγο αυτό το Saferinternet.gr ενημερώνει:

? Εφόσον επισκεφθείτε μια τέτοια ιστοσελίδα, αναζητήστε στο κάτω μέρος της σελίδας τα «ψιλά γράμματα», δηλαδή τους όρους χρήσης (αλλιώς θα τους βρείτε ως «Όροι και προϋποθέσεις»). Αν δεν υπάρχουν όροι χρήσης, συστήνεται η απομάκρυνση από την ιστοσελίδα, καθώς δεν καθορίζονται οι όροι της συναλλαγής του χρήστη με την εκάστοτε εταιρεία που διαχειρίζεται τον ιστοχώρο.

? Διαβάστε προσεκτικά τους όρους χρήσης και ειδικά το σημείο όπου αναφέρεται το ύψος των χρεώσεων της υπηρεσίας, αλλά και ο τρόπος αποδέσμευσής του χρήστη από αυτήν.

? Αναζητήστε πληροφορίες για το αν ο αριθμός του κινητού τηλεφώνου σας και γενικότερα τα προσωπικά σας στοιχεία θα δοθεί σε τρίτους.

? Από τη στιγμή που συμπληρώνετε τα στοιχεία σας σε κάποια ηλεκτρονική φόρμα, αυτομάτως αποδέχεστε τους όρους χρήσης της υπηρεσίας και κατά συνέπεια και τις τυχόν χρεώσεις που προκύπτουν από αυτή.

? Τονίστε στα παιδιά σας τη σημασία της προστασίας των προσωπικών τους στοιχείων. Θα πρέπει πάντα να ζητούν την άδειά σας προτού εγγραφούν σε διαδικτυακές υπηρεσίες.
Πηγή Citypress.gr
22  Κουβεντούλα / Ανθρώπινες Σχέσεις / AΠΙΣΤΙΑ!!!! στις: Μάιος 23, 2009, 23:16:29 μμ
 
 
  
 
 
   
 
 
 
Θωμά, δεν είναι αυτό που νομίζεις!
 Η απιστία αποκαλύπτει κουρασμένες σχέσεις και προβληματική επικοινωνία
Από την Ελενα Κιουρκτσή

   
Στην Ελλάδα, τα στοιχεία περιγράφουν τις εξωσυζυγικές σχέσεις ως τη συχνότερη αιτία διαζυγίου, που στις δικογραφίες αναφέρονται κομψά ως «ψυχρότητα», «αλλαγή συμπεριφοράς», «ασυμφωνία χαρακτήρων». Στην πραγματικότητα, αφορούν εκατοντάδες περιπτώσεις από προδομένες καρδιές. Είναι πολύ σημαντικό για όποιον έχει απατηθεί από το ταίρι του, πρώτα απ' όλα, να αντιληφθεί ότι η ερωτική περιπέτεια που προέκυψε δεν σχετίζεται με τον ίδιο ως άτομο, εξηγεί η κ. Αθανασία Ν. Σκαρβελάκη, ψυχολόγος, υπ. διδάκτωρ Ψυχολογίας.

Η απιστία ξεκινάει πολλές φορές σαν μια «παιχνιδιάρικη» συναναστροφή, η οποία στην πορεία μετατρέπεται σε εφήμερη περιπέτεια ή και παράλληλο δεσμό.

Αλλά όχι τυχαία. Τις περισσότερες φορές προλογίζει το τέλος μιας προβληματικής σχέσης ή ενός κουρασμένου γάμου, όπου η επικοινωνία ανάμεσα στο ζευγάρι περνάει κρίση. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που μπορούν να οδηγήσουν στην απιστία και που σε αρκετές περιπτώσεις λειτουργούν συνδυαστικά, διευκρινίζει η ψυχολόγος.

Ο εγωκεντρισμός, π.χ., του να ακούμε μόνο τον εαυτό μας ή η κτητικότητα που εκφράζεται με ανόητη ζήλια προκαλούν κλίμα έντασης και άρνησης μεταξύ δύο ανθρώπων. Η απογοήτευση που εισπράττει ο ένας από τον άλλον οδηγεί στην αποξένωση και η σχέση μετατρέπεται σε αρένα απωθημένων, διαρκών συγκρούσεων και ειρωνικών σχολίων. Επίσης επιρρεπείς στην απιστία είναι σύντροφοι με χαμηλή αυτοπεποίθηση -ανεξάρτητα από το πόσο επιτυχημένοι είναι κοινωνικά και επαγγελματικά-, που χρειάζονται τη διαρκή προσοχή των άλλων. Ετσι, το να κάνουν παράλληλες σχέσεις -συνήθως ευκαιριακές- δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα δεκανίκι στην προσωπική τους αδυναμία. Και δεν θα σταματήσουν, όσο και αν πληγώσουν και πληγωθούν. Γιατί αυτό που δεν τους είναι ποτέ «αρκετό» είναι ο ίδιος τους ο εαυτός. Το άτομο σε βάρος του οποίου έγινε η απιστία χρειάζεται χρόνο αλλά και υποστήριξη για να επουλωθούν τα ψυχικά του τραύματα, αναφέρει η ειδικός. Βέβαια, υπάρχουν φορές που υπάρχει το περιθώριο αλλά και η θέληση για να ξεπεραστεί το πρόβλημα. Ερευνες έχουν δείξει ότι χρειάζονται τουλάχιστον δύο χρόνια για να αποκατασταθεί η σχέση εμπιστοσύνης ανάμεσα στο ζευγάρι, γεγονός που δίνει μια δεύτερη ευκαιρία να παραμείνουν στη σχέση. Σε αυτές τις περιπτώσεις, η βοήθεια ειδικού παίζει εποικοδομητικό ρόλο, ώστε το γεγονός του παράλληλου δεσμού να μην αποσιωπηθεί, τονίζει η κ. Σκαρβελάκη. Ετσι, μπορούν να δοθούν καλύτερα περισσότερες εξηγήσεις και ίσως πληροφορίες -έστω και οδυνηρές-, που θα βοηθήσουν στην εκτόνωση της έντασης, του θυμού ή των ενοχών ανάμεσα στο ζευγάρι. Διότι με τον ίδιο τρόπο που δημιουργείται η απογοήτευση, μπορεί να οικοδομηθεί και η εμπιστοσύνη, εάν και οι δύο μαθαίνουν από τα λάθη τους και είναι σε θέση να κατανοούν ο ένας τον άλλον.

Τι πρέπει, τι δεν πρέπει:

 Αν διαπιστώνετε ότι υπάρχει απόσταση μεταξύ σας, δεν σημαίνει ότι αυτό οφείλεται στην ύπαρξη κάποιου τρίτου προσώπου. Σε κάθε περίπτωση, συζητήστε το με τον/τη σύντροφό σας και αξιολογήστε ψύχραιμα την όλη κατάσταση.
 Μην προσπαθήσετε να μάθετε τα πάντα για το άλλο πρόσωπο. Αυτή η κίνηση, εκτός από το ότι είναι άσκοπη, καταναλώνει μεγάλα αποθέματα ψυχικής ενέργειας.
 Είναι πολύ καλύτερο για εσάς και την αξιοπρέπειά σας να μην επικοινωνήσετε με το τρίτο πρόσωπο ή να κάνετε σκηνή.
 Μην πάρετε αποφάσεις εν βρασμώ ψυχής, που πιθανόν να θελήσετε να τις αναθεωρήσετε στο μέλλον.
 Αν υπάρχουν παιδιά, μην τα «χρησιμοποιήσετε» με οποιονδήποτε τρόπο - είτε ως μέσο εκδίκησης είτε ως μέσο πίεσης. Θα τα βλάψετε ανεπανόρθωτα.

Πηγή: Περιοδικό «Κ»
 
 
 
23  Κουβεντούλα / Σχολιάστε την επικαιρότητα / Πυθωνας στη Ροδο!!!!!!! στις: Μάιος 23, 2009, 13:44:06 μμ
Τρόμος στη Ρόδο με έναν πύθωνα πέντε μέτρων !!!!!!!!!!

Ενας... πύθωνας τρομοκρατεί τη Ρόδο! Κλεισμένοι στα σπίτια τους είναι εδώ και πέντε ημέρες οι Ροδίτες, φοβούμενοι μήπως έρθουν αντιμέτωποι με έναν -μήκους πέντε μέτρων...

πύθωνα, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες βολτάρει στο νησί. Το τεραστίων διαστάσεων φίδι φαίνεται ότι αφέθηκε ελεύθερο από ιδιώτη σε δασική περιοχή του Ασκληπειού, καθώς όπως είπε κάτοικος της περιοχής που γνωστοποίησε το θέμα στις αρχές, είδε το ερπετό να κινείται προς την περιοχή Θάρρι. Ωστόσο, τόσο ο δήμαρχος της περιοχής Μανώλης Σαββής όσο και οι αρχές, σημειώνουν ότι πιθανότατα πρόκειται περί ανυπόστατων φημών, αφού όλες αυτές τις ημέρες δεν έχει εμφανιστεί ο ιδιοκτήτης του.
ESPRESSO

Παιδιααααααα το Δεσποινακι μηπως ξερετε που βρισκεται; Κλάμα Κλάμα Κλάμα ΚλάμαΔεσποιναααααααααα Έκπληξη Έκπληξη Έκπληξη Έκπληξη Έκπληξη Κλάμα Λύπη
24  Κουβεντούλα / Σχολείο και εκπαίδευση / Επιστολη καθηγητη στις: Μάιος 19, 2009, 23:05:51 μμ
 
 το μεταφερω εδω γιατι διαβαζοντας τομε αγγιξε βαθυτατα .Ειναι πολυ ελπιδοφορο να βλεπεις οτι υπαρχουν και αυτοι οι ανθρωποι που αξιζουν το λιγοτερο ,τα συγχαρητηρια μας
 
 
πηγη Καθημερινη
 
 
 
Από την εκπαίδευση στην Παιδεία...
 Μια διαφορετική επιστολή στους τελειόφοιτους του 2ου Λυκείου Βριλησίων από τον καθηγητή τους, Γ. Κουβαρά
Του Τακη Kαμπυλη

Πέρυσι τέτοια εποχή οι τελειόφοιτοι του 2ου Λυκείου Βριλησσίων βρήκαν στα θρανία τους μία επιστολή. Hταν από τον φιλόλογό τους (και σεβαστό δάσκαλο) Γιάννη Κουβαρά. Αυτοί μπροστά σε μια μεγάλη αρχή, ο Γ. Κουβαράς κοντά στη συνταξιοδότηση. Γιατί την έστειλε στους μαθητές του;

Διότι «η ευτυχία δεν ανεβαίνει στα ρετιρέ επειδή λαχανιάζει. Αλλά το 2ο Λύκειο Βριλησσίων είναι ρετιρέ και πάσης Ελλάδος. Σύμφωνα με τα στατιστικά πλασάρεται στη 10άδα ανάμεσα στα 3 χιλιάδες λύκεια όλης της χώρας. Και βέβαια προτιμώ ένα σχολείο που βγάζει ευτυχισμένους οδοκαθαριστές από ένα που βγάζει νευρωτικούς επιστήμονες, σήμερα που έχουμε έλλειμμα ευτυχίας και πλεόνασμα επιστημόνων (...) Το 2ο Βριλησσίων είναι ευτυχισμένο γιατί πολλές φορές τελειώνατε το μάθημα και δεν φεύγατε (από τον συνήθη τόπο του εγκλήματος) μένατε στον χώρο του σχολείου, συζητούσατε, περιμένατε τους φίλους σας από άλλα τμήματα, νιώθατε δικό σας τον χώρο. Αυτό το γεγονός με συγκινεί, το εκλαμβάνω ως βαρόμετρο υγείας κι ευτυχίας, ως άμυνα συλλογικότητας που τόσο τη χρειαζόμαστε (επικοινωνώ άρα υπάρχω...)».

«Το καλλίτερο σχολείο»

Ο καθηγητής εξηγεί στα «παιδιά» του στη συνέχεια της επιστολής του πως «το καλλίτερο σχολείο δεν είναι εκείνο που έχει τις περισσότερες επιτυχίες (οι στατιστικές είναι σαν τα μαγιώ, δείχνουν πολλά αλλά κρύβουν τα ουσιωδέστερα). Το καλλίτερο σχολείο είναι εκείνο που οι μαθητές του το μισούν λιγότερο. Σ’ αυτό ήθελα να με κρίνετε».

Η επιστολή είναι από έναν μεγάλο φιλόλογο. Και ισορροπεί ανάμεσα σε στίχους, συμβουλές, σκέψεις και παιχνίδια λόγου. Είναι μια άλλη γλώσσα, με άλλες προτεραιότητες για έφηβους γεμάτους άγχος και χωρίς χρόνο. Κι ο Γ. Κουβαράς το ξέρει αυτό: «Σπαταλήστε τη μισή νιότη σας σε ουτοπίες. Την υπόλοιπη στα έργα της θάλασσας, στα έργα της αγάπης. Ανοίξτε πανιά στο Αδύνατο. Για να φτάσετε στο δυνατό. Αριστοκράτες στην τέχνη, στους τρόπους. Δημοκράτες στη ζωή. Ή αλλιώς μάγκες στα αλώνια, κύριοι στα σαλόνια. Το επαναλαμβάνω. Κανείς δεν ψήλωσε κονταίνοντας τους άλλους. Μόνο ασκήσεις σε μονόζυγο δίνουν πόντους “για να σηκωθούμε λίγο ψηλότερα και θα δούμε τις αμυγδαλιές ν’ ανθίζουν, τα μάρμαρα να λάμπουν στον ήλιο, τη θάλασσα να κυματίζει. Λίγο ακόμα να σηκωθούμε λίγο ψηλότερα”. Σεφερικά και σταθερά Ψηλά τις καρδιές (...)».

«Σπαταλήστε χρόνο, αλλιώς πώς θ’ ανακαλύψετε τη ζωή; Η ζωή είναι ωραία αλλά τα ’χει φτιάξει με άλλον. Επιμένετε και θα σας ενδώσει και δώσει. Αλλά επιμένετε (“επιμένετε και στον εαυτό σας να σας απαντήσει. Μην του επιτρέπετε υπεκφυγές”). Μην εμπιστεύεστε τα εύκολα. Απογοητεύουν εύκολα. Να είστε αναγεννησιακοί de omnibus dubitandum για όλα να αμφιβάλλετε εκτός από ένα (“γιατί και η αμφιβολία πρέπει κάπου να πατάει”, Wittgenstain), την Αγάπη (η αμφιβολία στην αγάπη είναι αμαρτία)... Να λέτε τα άσχημα μπροστά στους φίλους σας. Τα καλά τους πίσω τους. Αντιγράψτε τα καλά του Μείζονος Ελληνισμού. Διαγράψτε τα άσχημα του Μίζερος Ελληνισμού. Μην κόβετε φλέβες, κόψτε λ.χ. το κάπνισμα. Μη χτυπάτε ενέσεις, εν ανάγκη χτυπήστε το κεφάλι σας στον τοίχο, ίσως πάρει μπροστά. Μην τα βάζετε με το γείτονα. Δεν είναι εχθρός. Ο εχθρός είναι μέσα μας, τα ελαττώματά μας. Αυτά πολεμήστε και περιορίστε. Μην καίτε τα βιβλία στο τέλος της χρονιάς. Μυρίζει καμμένη σάρκα, καμμένα μυαλά από Αουσβιτς μεριά. Κάψτε καλλίτερα προλήψεις, προκαταλήψεις και λοιπά λιπαρά. Τα βιβλία είναι για να φωτίζουν. Φωτιστείτε και αυτοαναναφλεχθείτε οι ίδιοι με βιβλία. “Αν δεν καείς εσύ, αν δεν καώ εγώ πώς θα γεννούνε τα σκοτάδια φως; (Χικμέτ). Εκεί που καίνε βιβλία, μία μέρα θα καίνε ανθρώπους” (Τόμας Μαν το 1933 δηλ. το 1943 ήταν κοντά)».

«Μακρύς ο δρόμος»

Η επιστολή στους μαθητές του 2ου Λυκείου ξεκινάει με Εμπειρίκο: «Πάρε τη λέξη μου Δος μου το χέρι σου» και συνεχίζει με το «Μακρύς ο δρόμος απ’ την ανία της εκπαίδευσης στη μαγία της Παιδείας, στη μαγγανία της. Διανύστε τον όμως. Εν ανάγκη με τα γόνατα, και ματωμένα. Αξίζει! (...) Μην περιορίζετε την πραγματικότητα στα 21cm της TV (έγχρωμη TV, ασπρόμαυρη ζωή), όταν η πραγματικότητα είναι απεριόριστη και κυρίως υπάρχουν τόσες πραγματικότητες όσες μπορείς να φανταστείς. Φτιάξε τη δική σου, ομορφότερη από όλες τις άλλες. Είπαν την TV μηχανισμό αχρήστευσης του ανθρωπίνου βλέμματος. Μην αχρηστεύετε το πολυτιμότερο. Αναγνώστε πρόσωπα, το πιο συναρπαστικό και ωραίο ανάγνωσμα που υπάρχει.(...) Ο μόνος ιερός τόπος που υπάρχει, μάλλον ο πιο ιερός, είναι το ανθρώπινο πρόσωπο. Γι’ αυτό στην Κόλαση οι άνθρωποι είναι δεμένοι πιστάγκωνα πλάτη με πλάτη. Υπάρχει κόλαση/τιμωρία μεγαλύτερη από τη στέρηση του βλέμματος του άλλου;»

Και η επιστολή στους μαθητές καταλήγει: «Η ζωή είναι μιγαδική και μαγική. Εμπεριέχει και τη φαντασία. Οξυγονώστε την συχνότερα. Εκανα για σας λιγότερα από όσα ήθελα και περισσότερα από όσα μπορούσα. Ο αη-Αλύπιος ας σας έχει όλους καλά».

 
 
 
25  Κουβεντούλα / Πολιτικό forum / Η Κυρα της Ρω στις: Μάιος 14, 2009, 00:43:53 πμ

 
   
 Citypress-gr - ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ
 
Τετάρτη, 13 Μάϊος 2009
Ποιός θυμήθηκε σήμερα την Κυρά της Ρω ;

27 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΗΣ


Η Κυρά της Ρω υπήρξε μέλος της Αντίστασης και το πραγματικό της όνομα ήταν Δέσποινα Αχλαδιώτη. Κατά την περίοδο της κατοχής είχε αντιστασιακή δράση, αλλά έγινε γνωστή στο πανελλήνιο ως "κυρά της Ρω" γιατί επί 40 χρόνια (από το 1943 ως το θάνατό της) ύψωνε την ελληνική σημαία στην ακριτική νησίδα της Ρω κάθε πρωί και τη κατέβαζε με τη Δύση του ήλιου. Στη Ρω είχε εγκατασταθεί με τον άντρα της και την τυφλή μητέρα της από το1924. Βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών (1975), το Πολεμικό ναυτικό, τη Βουλή των Ελλήνων το Δήμο Ρόδου και άλλους φορείς.
Απεβίωσε σε ηλικία 92 ετών, σε νοσοκομείο της Ρόδου στις 13 Μαίου του1982. Η κηδεία της έγινε με τιμές στο Καστελλόριζο και ετάφη κάτω από τον ιστό όπου ύψωνε τη σημαία.


Μια πραγματικά μεγάλη Έλληνίδα.

26  Διασκέδαση και Ψυχαγωγία (εκτός κουζίνας) / Βιβλίο, ποίηση και λογοτεχνία / ανθρωπος, αλογο, σκυλος. Παραμυθι στις: Μάιος 13, 2009, 00:00:46 πμ
<a href="http://www.youtube.com/v/TQ6r1FewDFQ" target="_blank">http://www.youtube.com/v/TQ6r1FewDFQ</a>Με αγαπη απο μενα για σας
27  Κουβεντούλα / Πολιτικό forum / Tσωρτιλ-Φλεμινγκ στις: Μάιος 12, 2009, 23:14:51 μμ
ΠΩΣ ΤΑ ΦΕΡΝΕΙ Η ΖΩΗ...
12.5.09
news mme
Κάποτε ένας φτωχός Σκωτσέζος αγρότης, ενώ καλλιεργούσε το χωράφι του, άκουσε τη φωνή ενός παιδιού που κλαίγοντας ζητούσε βοήθεια. Αμέσως παράτησε τα εργαλεία του κι έτρεξε προς το μέρος ενός βούρκου, απ' όπου προέρχονταν οι φωνές. Τι να δει; Ένα τρομοκρατημένο αγόρι, βυθισμένο κιόλας μέχρι τη μέση στη λάσπη, πάλευε μάταια να ελευθερωθεί ουρλιάζοντας. Χωρίς αργοπορία ο αγρότης έσωσε το αγόρι, που σίγουρα θα πέθαινε αργά και βασανιστικά.

Την επομένη, μια φανταχτερή άμαξα με δύο άλογα σταμάτησε.......... μπροστά από την αγροικία του. Κατέβηκε ένας καλοντυμένος ευγενής κύριος, που του συστήθηκε ως ο πατέρας του αγοριού που είχε σώσει ο αγρότης.

- Θα ήθελα να σας ανταμείψω για την πράξη σας, είπε ο κύριος. Σώσατε τη ζωή του γιου μου.

- Όχι, δεν είναι δυνατόν να πληρωθώ για ότι έκανα, απάντησε ο Σκωτσέζος αγρότης, απορρίπτοντας την προσφορά. Την ίδια στιγμή, στην πόρτα του χαμόσπιτου εμφανίστηκε ο γιός του αγρότη.

- Αυτός είναι ο γιός σας; Ρώτησε ο καλοντυμένος κύριος.

- Μάλιστα, απάντησε με υπερηφάνεια ο αγρότης.

- Θα κάνουμε μια συμφωνία. Αφήστε με να προσφέρω στο γιο σας το ίδιο επίπεδο μόρφωσης που απολαμβάνει ο δικός μου. Αν ο μικρός μοιάζει στον πατέρα του τότε, χωρίς αμφιβολία, μεγαλώνοντας θα γίνει κάτι για το οποίο και οι δυο μας θα υπερηφανευόμαστε.

Έτσι κι έγινε .

Ο γιος του αγρότη παρακολούθησε τα καλύτερα σχολεία και αποφοίτησε από τη φημισμένη ιατρική σχολή του νοσοκομείου της Αγίας Μαρίας στο Λονδίνο.

Είναι αυτός που κάποια στιγμή θα γίνει γνωστός σε ολόκληρο τον κόσμο ως σερ Αλεξάντερ Φλέμινγκ, ο πατέρας της πενικιλίνης!

Έπειτα από χρόνια, ο γιος του ευγενούς κυρίου, που σώθηκε από το βούρκο, χτυπήθηκε από βαριά πνευμονία. Ποιός του έσωσε αυτή τη φορά τη ζωή; Η πενικιλίνη!

Ποιό ήταν το όνομα εκείνου του ευγενούς κυρίου; Λόρδος Ράντολφ Τσώρτσιλ. Το όνομα του γιού του; Σερ Ουίνστον Τσώρτσιλ!

Πώς τα φέρνει καμιά φορά η ζωή. Ο αμόρφωτος αγρότης, πατέρας του πατέρα της πενικιλίνης, έσωσε τη ζωή ενός παιδιού, που, μεγαλώνοντας, θα κυβερνούσε τη Μεγάλη Βρετανία και θα ονομαζόταν, διεθνώς, «Πατέρας της Νίκης» του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Η έμπρακτη ευγνωμοσύνη του Λόρδου Ράντολφ Τσώρτσιλ άνοιξε το δρόμο στη δημιουργία του Φλέμινγκ, που ανακάλυψε την πενικιλίνη, που θα έσωζε - για δεύτερη φορά - τη ζωή του γιου του Ουίνστον Τσώρτσιλ.

Αναρτηση΄Venteta.
28  Κουβεντούλα / Σχολιάστε την επικαιρότητα / Ανακληση καλαμποκαλευρου στις: Μάιος 04, 2009, 23:52:30 μμ
ΤΑνάκληση καλαμποκάλευρου

Ανακαλείται από την ελληνική αγορά το αλεύρι καλαμποκιού της εταιρείας "Αλλατίνη Α.Ε.", η οποία έχει μετονομαστεί σε "ΑΒΕΕ Ειδών Αρτοποιίας - Ζαχαροπλαστικής και Τροφίμων" μετά από αίτημα του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων ο οποίος ενημερώθηκε, μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης...
για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές, ότι ανιχνεύθηκε γλουτένη - που δεν αναφερόταν - στο προϊόν.

Η διατεθείσα στην Ελλάδα ποσότητα ανέρχεται σε 5.184 τεμάχια των 500 γραμμαρίων και η εμπορική επωνυμία του προϊόντος είναι "Ανθός", έχει αριθμό παρτίδας LC46352, LC47352, LC48352, LC49352, LC50352, LC51352, LC52352, LC53352, LC54352, LC55352, LC56352, LC57352, LC58352, LC59352, LC60352, LC61352, LC62352, LC63352, LC64352, LC65352, LC66352, LC67352, LC68352, LC69352, LC70352, LC71352, LC72352 και ημερομηνία ελάχιστης διατηρισιμότητας 12.2009.

Ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι από τον ΕΦΕΤ ο οποίος καλεί τους καταναλωτές, που είναι αλλεργικοί σε γλουτένη, να μην καταναλώσουν το προϊόν.


ο διαβασα στο Τροκτικο και το μεταφερω.
29  Κουβεντούλα / Πολιτικό forum / Αλεκος Παναγουλης στις: Μάιος 02, 2009, 01:45:09 πμ
Τριαντατρία χρόνια συμπληρώθηκαν την Παρασκεύη 1η του Μάη, από το βίαιο θάνατο του συμβόλου της αντιδικτατορικής αντίστασης Αλέκου Παναγούλη, σε αμφιλεγόμενο τροχαίο δυστύχημα, στη λεωφόρο Βουλιαγμένης.
Με λουλούδια και φωνάζοντας «αθάνατος» χαιρέτισαν δεκάδες φίλοι, συγγενείς και συναγωνιστές τον αγωνιστή της Δημοκρατίας, κατά την επιμνημόσυνη δέηση που τελέστηκε σήμερα το μεσημέρι στο Α Nεκροταφείο Αθηνών.
Η συγκίνηση ήταν εμφανής σε όλους και ζωντανές οι μνήμες από τον αντιδικτατορικό αγώνα, τις φυλακές της χούντας, όλες δε αφορούσαν τον Αλέκο Παναγούλη και το βίαιο θάνατό του τα ξημερώματα της Πρωτομαγιάς του 1976. Την αγανάκτησή τους για τη "σιωπή", όπως τόνισαν, της Πολιτείας απέναντι στη μνήμη του αγωνιστή, εξέφρασαν οι φίλοι και οι συγγενείς του. Χαρακτηριστικά ήταν τα λόγια του αδερφού του Στάθη Παναγούλη ότι «η πολιτεία ξεχνά, αλλά ο λαός θυμάται».
Ο Αλέκος Παναγούλης δραστηριοποιήθηκε από νεαρή ηλικία στην Ένωση Κέντρου, μέσα από την Οργάνωση Νέων του κόμματος, η οποία αργότερα ονομάστηκε Έλληνική Δημοκρατική Νεολαία (ΕΔΗΝ). Στη διάρκεια της χούντας έγινε σύμβολο της αντίστασης, μετά μάλιστα και την απόπειρά του να σκοτώσει το δικτάτορα Γεώργιο Παπαδόπουλο.

Γνωστος ο δεσμος του με την ιταλιδα δημοσιογραφο και συγγραφεα Οριαννα Φαλατσι,η οποια εγραψε και το βιβλιο <Ενας αντρας>.Δινει συγκλονιστικες λεπτομερειες γυρω απο τη ζωη του
30  Διασκέδαση και Ψυχαγωγία (εκτός κουζίνας) / Βιβλίο, ποίηση και λογοτεχνία / Επιταφιος . Γιαννης Ριτσος στις: Μάιος 01, 2009, 22:47:03 μμ


To ιστορικό του Επιταφίου. Στη Θεσσαλονίκη από τον Μάρτιο του 1936 είχαν αναπτυχτεί απεργιακές αγώνες σε διάφορους κλάδους. Την Πρωτομαγιά οι αγώνες κλιμακώνονται και η ανάπτυξή τους έκαναν την τότε κυβέρνηση να δώσει την εντολή στη χωροφυλακή να χτυπήσει στο ψαχνό στις 9 Μαΐου. Ο πρώτος νεκρός ήταν ο Τάσος Τούσης. Οι σύντροφοί του παίρνουν τον νεκρό, τον βάζουν πάνω σε μια πόρτα και τον μεταφέρουν λίγο πιο πέρα. Εκεί τον βλέπει η μάνα ξαπλωμένο, γονατίζει και αναρωτιέται με τα χέρια «γιατί»? Σε αυτήν τη κίνηση την φωτογραφίζει κάποιος και την επόμενη ημέρα η φωτογραφία με το νεκρό απεργό και την γονατιστή μητέρα δημοσιεύεται στο Ριζοσπάστη. Βλέπει τη φωτογραφία ο Ρίτσος με την τραγική μάνα και το νεκρό γιό, εμπνέεται και γράφει το κλασικό έργο Επιτάφιος «Γιέ μου σπλάχνο των σπλάχνων μου….».
Αναρτήθηκε από ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.

Για να θυμομαστε οι παλαιοτεροι και να μαθαινουν οι νεοτεροι
Σελίδες: « 1 [2] 3 »