GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Μάιος 02, 2024, 16:46:14 μμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum Σύνθετη αναζήτηση
  Εμφάνιση μηνυμάτων
Σελίδες: « 1 ... 14 15 16 [17]
241  Εμείς, το GreekMasa ... / Ιούνιος 2007 / Απ: 05/06/07 Τι τρώμε σήμερα: στις: Ιούνιος 05, 2007, 11:35:21 πμ
Ευχαριστώ Ρένα και Μαργαρίτα,

Βρήκα στο hungry μια χώρις αυγό - θα δοκιμάσω αυτό γιατί έχω τις πρώτες ύλες (σοκολάτες γάλακτος και ζαχαρούχο).
Θα σας ενημερώσω για το αποτέλεσμα... Γλώσσα
242  Μαγειρέματα / Γλυκά / Μεξικάνικο γλυκό με τρια γάλατα στις: Ιούνιος 05, 2007, 11:12:01 πμ
Συστατικά:
� 1 1/4 κούπα φαρίνα
� 1 κουταλάκι γλυκού baking powder
� 1 κούπα ζάχαρη
� 1/3 κούπα βούτυρο
� 5 αυγά
� 1 1/2 κούπα γάλα 3.5% λιπαρά
� 1 κούπα ζαχαρούχο γάλα
� 1 κούπα κρέμα γάλακτος
� 1 κουταλιά σούπας ρούμι
� 1 πρέζα αλάτι
και - ένα σιρόπη καραμέλας εμπορίου
Παρασκευή:
Σε ένα μπόλ ανακατεύω αλέυρι με baking powder και το αλάτι. Σε άλλο μπόλ ανακατεύω βούτυρο με ζάχαρη και όταν λιώσει η ζάχαρη ρίχνω ένα ένα τα αυγά. Προσθέτω σε αυτό το μείγμα και μισό ποτήρι γάλα. Ρίχνουμε σίγα σιγά στο μείγμα του αλευριού το παραπάνω μείγμα και ανακατεύουμε καλά. Ρίχουμε σε ταψάκι τετράγωνο και ψήνουμε σε 180 βαθμούς για 30-40 λεπτά ακολουθώντας την ίδια πρακτική (ξέρετε οδοντογλυφίδα...) Αφήνουμε να κρυώσει το κεϊκ έως θερμοκρασία δωματίου.
Ανακατεύω καλά τα γάλατα και το ρούμι και το ρίχουμε σιγά σιγά πάνω στο κεϊκ που έχει κρυώσει στο οποίο έχουμε κάνει τρυπούλες με οδοντογλυφίδα για να τραβήξει καλύτερα το μείγμα των γαλάτων.Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 3-4 ώρες. Μετά το βγάζουμε και ρίχνουμε από πάνω μια στρώση από καραμέλα. Το τρώμε με το κουτάλι από το ταψί. Καλή επιτυχία!
243  Μαγειρέματα / Λαχανικά / Μπρόκολο Σουφλέ στις: Ιούνιος 05, 2007, 11:10:08 πμ
Υλικά για 4 άτομα
- Βρασμένο μπρόκολο 1 κιλό
- Καρύδια (περίπου 15 κομμένα με το χέρι σε μικρά κομμάτια)
- Τυριά διάφορα (γλυκά και αλμυρά περίπου 250γραμμάρια)
(εγώ έβαλα ροκφορ, brie μέσα και γούντα, κασέρι από πάνω, εσείς μπορείτε να βάλετε ότι σας αρέσει πιο πολύ)
- Φρυγανιά τριμμένη (μια κούπα)
- Μπεσαμέλ (έτοιμη ή από τα χεράκια σας με την γνωστή φόρμουλα:Στριφογύρισμα ματιών))
- Βούτυρο 50γρ ή Μαργαρίνη
- αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο
Παρασκευή
Στρώνω σε βουτυρωμένο ταψάκι πυρέξ την μισή φρυγανιά, από πάνω το μπρόκολο σε μπουκίτσες, τα καρύδια τριμμένα, το 1/2 των τυριών, την υπόλοιπη φρυγανιά, το πιπέρι και λίγο μπεσαμέλ. Ανακατέυω ελαφρώς. Από πάνω ρίχνω μπεσαμέλ, τα υπόλοιπα τυριά, βούτυρο, μοσχοκάρυδο.
Ψήνω σε 200 βαθμούς για 1 ώρα περίπου (αντίσταση πάνω κάτω) και μετά 5 λεπτά στο γκριλ για να ροδοκοκκινήσει από πάνω.
244  Μαγειρέματα / Λαχανικά / Πουρέ καρρότου - πατάτας στις: Ιούνιος 05, 2007, 11:07:09 πμ
Για 4 άτομα
4 πατάτες
2 καρρότα
μοσχοκάρυδο
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
αλάτι
βούτυρο (100 γρ. περίπου)
βρασμένο γάλα (με το μάτι αλλά νομίζω γύρο στα 200ml)

Λίωνω με πιρούνι τα λαχανικά μέχρι που γίνονται μια μάζα, προσθέτωντας το γάλα. Στην κατσαρόλα έριξα την μάζα και λίγο βούτυρο και τα αφήσα να πάρουν μια βράση ανακατέυοντας συνέχεια με το συρματάκι που ανακατεύουμε τα αυγά.
245  Μαγειρέματα / Θαλασσινά / Σολωμός με μέλι, σόγια και τζιντζερ στις: Ιούνιος 05, 2007, 11:05:05 πμ
Για 4 άτομα
4 φιλέτα σολωμού
30 γρ. μέλι
100 γρ. soya sauce
τζιντζερ & φρέσκο πιπέρι
1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
ελαιόλαδο ή βούτυρο
Μαρινάδα:
Μαρινάρουμε τα φιλέτα σε μέλι, soya sauce, τζίνζερ, χυμό
προτοκάλι και φρέσκο πιπέρι για 2 ώρες.
Ψήσιμο/ Τηγάνισμα
Μετά είτε τα ψήνουμε στο φούρνο ενώ τα αλείφουμε με πολύ λίγο ελαιόλαδο είτε τα τηγανίζουμε με λίγο βούτυρο (δεν τηγανίζουμε με ελαιόλαδο γιατί βγαίνουν πολύ βαριά στη γεύση). Σε κάθε περίπτωση την μαρινάδα την χρησιμοποιούμε και στο φούρνο και στο τηγάνι περιχύνοντας τα φιλέτα. Στο τηγάνι θέλει 6-8 λεπτά από κάθε πλευρά.
246  Μαγειρέματα / Γλυκά / Κέικ καρότου με ξηρούς καρπούς στις: Ιούνιος 05, 2007, 11:01:32 πμ
Υλικά
200γρ. βιτάμ με λίγα λιπαρά
300γρ. καστανή ζάχαρη
3 ασπράδια αυγών
2 πρέζες αλάτι
2 1/2 κουτάλια του γλυκού Baking Powder
2 κουτάλια του γλυκού κανέλα
στη μύτη του κουταλιού λίγο τζίντζερ και λίγο μοσχοκάρυδο
4 καρότα τριμμένα στο μπλέντερ
1 φλιτζάνι τσαγιού καρύδια
ξύσμα από λεμόνι μισό ποτήρι χυμό καρότου
300 γρ. φαρινάπ
μπόλικη ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα του κέικ

Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ το βιτάμ με τη ζάχαρη, προσθέτουμε τα αυγά, και μετά ρίχνουμε όλα τα άλλα υλικά και στο τέλος το αλεύρι. Ανακατεύουμε και στρώνουμε το μείγμα σε ένα ταψί για κέικ. Ψήνουμε για 1 ώρα στους 200 βαθμούς και όταν κρυώσει το κέικ το πασπαλίζουμε με την άχνη. Βγαίνει ζουμερό και απλά...υπέροχο!
247  Μαγειρέματα / Πίτες - Ψωμιά / Ψωμί με καρρότα και σταφίδες στις: Ιούνιος 05, 2007, 11:00:28 πμ
Ψωμί με καρρότα και σταφίδες

Προετοιμασία: 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 50-60 λεπτά

Συστατικά:
1κούπα καρρότα τριμμένα
1/3 κούπα καστανή ζάχαρη
¼ κούπας ηλιέλαιο ή βιτάμ
½ κούπας χυμός εξωτικών φρούτων ή μήλου
1 κούπα βραστό νερό
3 ασπράδια αυγών ελαφρά χτυπημένα
1 κουταλάκι baking powder
2½ κούπες αλέυρι τύπου φαρίνα
½ κούπα oat bran δημητριακά
2/3 κούπας μαύρη σταφίδα
½ κούπα πεκάν ή καρύδια σε μικρά κομματάκια

Παρασκευή:
1. Προζεσταίνω φούρνο σε 180°C 

2. Σε ένα μπόλ ανακατέυω καρρότα, ζάχαρη, baking, λάδι, χυμό και βραστό νερό. Το αφήνω να κρυώσει για 5-10 λεπτά

3. Σε άλλο μπόλ ανακατεύω καλά όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα αυγά, την σταφίδα και τα ξηροκάρπια.

4. Μόλις κρυώσει το μείγμα καρρότου προσθέτω τα αυγά και τα υπόλοιπα υλικά.

5. Λαδώστε μια μακρόστενη φόρμα  βάλτε το μίγμα και ψήστε στους 180 βαθμούς για μία περίπου ώρα.
 
6. Μόλις κρυώσει λίγο το βγάζετε από τη φόρμα και το αφήνετε να κρυώσει εντελώς πάνω σε σχάρα.
248  Μαγειρέματα / Ζυμαρικά - Δημητριακά - Όσπρια / Linguini με τόνο, σταφίδες και κουκουνάρια στις: Ιούνιος 05, 2007, 10:57:35 πμ
Υλικά για 4 άτομα

500 γρ. Linguini Barilla
2 κονσέρβες τόνο σε νερό
1 φλυτζάνι του καφέ σταφίδες
1 φλυτζάνι του καφέ κουκουνάρια
Μισή πουμαρό ή ένα ποτήρι νερού σπιτική σάλτσα ντομάτας (το καλοκαίρι)
1 κρεμμύδι
2-3 δαφνόφυλλα
Ένα ποτηράκι κρασί (εγώ βάζω κόκκινο)
Ελαιόλαδο
Λίγη ζάχαρι
Αλάτι/ Φρέσκοτριμμένο πιπέρι
Γραβιέρα Aστακού για το σερβίρισμα


Βράζουμε τα μακαρόνια, τα λαδώνουμε.
Βάζουμε τις σταφίδες σε ένα μπολάκι με νερό και τα αφήνουμε μέχρι να φουσκώσουν. Τα στραγγίζουμε καλά σε χαρτί κουζίνας και τα αφήνουμε στην άκρη.
Ξεπλένουμε τον τόνο και τον αφήνουμε στην άκρη.
Ρίχουμε στην κατσαρόλα το ελαιόλαδο, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τσιγαρίζουμε ελαφρώς, ρίχνουμε την σάλτσα, λίγη ζάχαρι και αφήνουμε να πάρουν μια βράση.
Μετά ρίχνουμε τον τόνο, το κρασί, λίιιιιγο αλάτι, τα δαφνόφυλλα και το κουκουνάρι. Αφήνουμε 5-10 λεπτά. Τέλος ρίχουμε και τις σταφίδες και τα αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί σε 2-3 λεπτά.
Σερβίρω και ρίχνω μπόλικη γραβιέρα αστακού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.






249  Μαγειρέματα / Ζυμαρικά - Δημητριακά - Όσπρια / Spaghetti με φασκόμηλο και παρμεζάνα στις: Ιούνιος 05, 2007, 10:56:18 πμ
Συνταγή για την περίπτωση: ήρθαν επισκέπτες και δεν έχω απολύτως τίποτα!
Αφιερωμένο εξαιρετικά στις εργαζόμενες μητέρες!

Υλικά για 4 άτομα
500 γρ. Spaghetti Barilla
Μια χούφτα φασκόμηλο
Bούτυρο
Φρέσκοτριμμένο πιπέρι
Λίγα φουντούκια σε μικρά κομμάτια (προαιρετικά)
Παρμεζάνα για το σερβίρισμα


Βράζουμε τα μακαρόνια, αλλά δεν τα καίμε με βούτυρο.
Ρίχουμε στην κατσαρόλα το βούτυρο και το φασκόμηλο και τσιγαρίζουμε για 2 λεπτά. Ρίχουμε τα μακαρόνια στην κατσαρόλα όπου είναι το βούτυρο και το φασκόμηλο. Ανακατεύω πολύ καλά.
Σερβίρω και ρίχνω μπόλικη παρμεζάνα, μια κουταλιά σούπας από τα φουντούκια και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Έχουν θεσπέσιο άρωμα και λίγες θερμίδες. Από εμφάνιση σκίζουν!

250  Μαγειρέματα / Ζυμαρικά - Δημητριακά - Όσπρια / Μακαρόνια με κιμά και άλλα μυρωδικά (6 άτομα) στις: Ιούνιος 05, 2007, 10:54:47 πμ
Το θα χρειαστούμε
•   2 πακέτα μακαρόνια Barilla Spaghetti  Nr. 5 δηλαδή 1 κιλό (γιατί σίγουρα θα φάτε και δεύτερο πιάτο...)
•   1 κιλό κιμά (1/2 κιλό μοσχαρίσο + ½ κιλό αρνί)
•   650 γρ. κρεμμύδια ψηλοκομμένα
•   4 ντομάτες ή 1 κουτί πουμαρό με κομματάκια ντομάτας
•   200 γρ. συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
•   2 σκελίδες σκόρδο σε φέτες η λιωμένο
•   1 καρρότο τριμμένο πολύ
•   1-2 κλωναράκι κανέλα
•   5-6 γαρύφαλλα
•   1 ποτήρι κόκκινο κρασί
•   1 κουταλιά της σούπας worcester sauce
•   Ένα κουταλάκι μέλι ή ζάχαρη
•   2 δαφνόφυλλα
•   Λίιιιιιιγη ρίγανη (προαιρετικά)
•   Ελαιόλαδο & Βούτυρο & Αλάτι & Πιπέρι ανάλογα με τα γούστα σας
•   Τυρί (εγώ φανατική γραβιέρα Αστακού – οι άλλοι παρμεζάνα)
Παρασκευή

Βράζω μακαρόνια, τα σουρώνω (κρατάω λίγο νερό που ίσως χρειαστεί, βλέπε κάτω) και τα καίω με ελαιόλαδο ή lurpak ανάλογα τι θα βρώ μπροστά μου.

Ρίχνω το λάδι, σωτάρω κρεμμύδια. Ρίχνω αμέσως το κιμά και σωτάρω μαζί με τα κρεμμύδια. Σβήνω με την worcester sauce και το κρασί.
Ρίχνω σκόρδο, καρρότο, όλα τα ντοματοειδή, το μέλι, πιπέρι, κανέλα, αλάτι, γαρύφαλλο και τα δαφνόφυλλα. Αφήνω μέχρι να πάρει μια βράση και κατεβάζω θερμοκρασία στο 2 (πολύ χαμηλά).
Έαν θέλει και άλλο νερό προσθέτω από των μακαρονιών που έχω κρατήσει.

Σερβίρω σε 6 πιάτα ρίχνοντας μπόλικο τυρί (5 με παρμεζάνα, 1 με γραβιέρα Αστακού)
Άντε, έαν έχω ρίχνω και λίγο μαϊντανό για πρασινάδα στο πιάτο.


251  Μαγειρέματα / Ζυμαρικά - Δημητριακά - Όσπρια / Πένες με μπρόκολο και ροκφόρ στις: Ιούνιος 05, 2007, 10:53:02 πμ
Υλικά για 4 άτομα

500 γρ. Πένες Barilla
½ κιλό μπρόκολο βρασμένο στον ατμό
1 κρέμα γάλακτος 330 (κάνει και light)
150 γρ. Ροκφόρ
Λίγο βούτυρο
Φρέσκοτριμμένο πιπέρι
Παρμεζάνα για το σερβίρισμα


Βράζουμε τα μακαρόνια. Κρατάμε λίγο από το ζουμί που βράσαμε τα μακαρόνια.
Ρίχουμε στην κατσαρόλα το βούτυρο και την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε για 3 λεπτά μέχρι να αρχίσει να βράσει. Ρίχουμε το μπρόκολο το ροκφόρ.
Σε περίπτωση που σας φαίνεται πηκτή ρίχνετε λίγο από τε νεράκι των μακαρονιών που κρατήσατε.
Αφήνουμε μέχρι να λιώσει το τυρί και να πήξει η σάλτσα (θέλει 5 λεπτά περίπου) και ρίχουμε τις πένες. Ανακατεύω καλά.
Σερβίρω και ρίχνω παρμεζάνα και φρέσκοτριμμένο πιπέρι.

252  Εμείς, το GreekMasa ... / Ιούνιος 2007 / Απ: 05/06/07 Τι τρώμε σήμερα: στις: Ιούνιος 05, 2007, 10:38:37 πμ
Καλημέρα σε όλους,

Σήμερα έχω κάνει γεμιστά - κολοκύθια, πιπεριές, μελιτζάνες - όλα τα λαχανικά που είχα...
Εχώ να ζητήσω χάρη(ες) αγάπες - θέλω να φτιάξω κορμό (χωρίς αυγό). Καμία ιδέα? Στριφογύρισμα ματιών

Επίσης έχω στο ψυγείο πολλά τυριά γιατί περιμέναμε καλεσμένους που δεν ήρθαν γιατί κάτι σοβαρό τους έτυχε.
Λοιπόν έχω brie, gorgonzola, ροκφόρ και παρμεζάνα - τι μπορώ να φτιάξω με αυτά? Σουφλέ γίνεται?? Έκπληξη

Ευχαριστώ πολύυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυ
253  Εμείς, το GreekMasa ... / Ιούνιος 2007 / Απ: 4/6/2007 Σήμερα τρώμε... στις: Ιούνιος 04, 2007, 09:51:57 πμ
Καλημέρα και από μένα - δυστυχώς στο hungry ενω μπαίνω δεν μπορώ πια να γράψω σχόλιο Απορία
Μόνο λοιπόν από εδώ θα τα λέμε και μαζί...

Σήμερα θα φάμε ότι περίσεψε από χθές δηλαδή κοκκινιστό με ρύζι και χορτόπιτα. Γλυκά δεν έχει αυτή την εβδομάδα, κάνουμε αποχή από ζάχαρη οικογενειακώς...

Πολλά φιλιά και καλή εβδομάδα σε όλους
Σελίδες: « 1 ... 14 15 16 [17]