GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Μάιος 09, 2024, 14:14:01 μμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum Σύνθετη αναζήτηση
  Εμφάνιση μηνυμάτων
Σελίδες: « 1 ... 367 368 369 [370] 371 372 373 ... 376 »
5536  Διασκέδαση και Ψυχαγωγία (εκτός κουζίνας) / Χιούμορ και διασκέδαση / Απ: Τι δώρο θα θέλατε τα Χριστούγεννα; στις: Δεκέμβριος 17, 2007, 19:29:44 μμ
συμφωνω sgr  Έκπληξη Έκπληξη Έκπληξη Έκπληξη Έκπληξη
5537  Κουβεντούλα / Η ζωή στο σπίτι / Απ: Aς στολίσουμε...... στις: Δεκέμβριος 17, 2007, 19:24:48 μμ
Λια σ ευχαριστώ για το χιονι
ευτυχώς έχει χιονια εδω (Κιλκις)  Έκπληξη Έκπληξη
5538  Εμείς, το GreekMasa ... / GreekMasa happenings / Απ: Συνάντηση πούγινε στις 14.12.07 στις: Δεκέμβριος 17, 2007, 13:54:29 μμ
χαιρομαι που περασατε ομορφα  Έκπληξη Έκπληξη Έκπληξη
αλλα κι εγω ζηλευω  Κλάμα Κλάμα Κλάμα Κλάμα που δεν ημουν εκει  Φιλί Φιλί Φιλί Φιλί
5539  Κουβεντούλα / Η ζωή στο σπίτι / Απ: Aς στολίσουμε...... στις: Δεκέμβριος 17, 2007, 13:38:11 μμ
Λια πολυ ωραίες η κινούμες εικόνες που βάζεις  Έκπληξη Έκπληξη Έκπληξη
πολυ καλές οι ιδεες σας κοριτσια  Έκπληξη Έκπληξη Έκπληξη
 αλλα Χριστούγεννα χωρίς χιονι δεν λένε.....
Εύτυχως φέτος έχουμε χιόνι αρκετές μέρες πριν τα Χριστουγεννα
5540  Κουβεντούλα / Fitness και Διατροφή / Απ: Μαστίχα Χίου στις: Δεκέμβριος 17, 2007, 13:19:57 μμ
Να είσαι καλα Katerina
μου αρεσει πολυ η γευση της Μαστιχας Χιου με γλυκα, καραμελες, λικερ  Φιλί
5541  Εμείς, το GreekMasa ... / Δεκέμβριος 2007 / Απ: Δευτέρα 17/12/07 Τι θα φάμε σήμερα; στις: Δεκέμβριος 17, 2007, 13:00:19 μμ
καλημερα σήμερα τρώμε κοτοσουπα
καλη συνεχεια Χαμόγελο
5542  Κουβεντούλα / Η ζωή στο σπίτι / Απ: Aς στολίσουμε...... στις: Δεκέμβριος 16, 2007, 20:11:25 μμ
έχω δεί  ωραίες ιδέες 
https://christmas.pathfinder.gr
5543  Κουβεντούλα / Fitness και Διατροφή / Μαστίχα Χίου στις: Δεκέμβριος 16, 2007, 14:13:30 μμ
Χρήσεις της Μαστίχας Χίου

Η Μαστίχα σήμερα είναι γνωστή για τις πολλές χρήσεις της. Είναι το δάκρυ που έχει την ιδιότητα να ευφραίνει, να αρωματίζει, να ανακουφίζει, να θεραπεύει. Σήμερα περισσότερο από ποτέ η ΕΜΧ είναι σε θέση να το λέει μπορώντας ταυτόχρονα να το αποδεικνύει.

Η Μαστίχα έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες, γνωστές ήδη από την αρχαιότητα και χρησιμοποιείται σε διάφορους τομείς. Η Μαστίχα καταστέλλει το ελικοβακτήριο του πυλωρού, πράγμα που εξηγεί την θεραπευτική επίδρασή της στους ασθενείς που υποφέρουν από πεπτικό έλκος. Επίσης έχει αποδειχθεί ότι η μαστίχα έχει ισχυρή αντιμικροβιακή και αντιβακτηριακή δράση. Μελετάται από Πανεπιστήμια της Ελλάδος και του εξωτερικού η δράση της στο ζαχαρώδη διαβήτη και στη χοληστερίνη.

Η Μαστίχα χρησιμοποιείται σε αλοιφές για εγκαύματα και δερματικές παθήσεις. Το παράγωγό της κολοφώνιο, χρησιμοποιείται για την παρασκευή χειρουργικών ραμμάτων.

Επίσης συμβάλλει στη διατήρηση της καλής υγείας των δοντιών, στο δυνάμωμα των ούλων και στην αντισηψία του στόματος.

Η Μαστίχα έχει πολλές χρήσεις στη μαγειρική και ζαχαροπλαστική, καθώς και στην ποτοποιία (λικέρ και ούζο μαστίχας), το δε μαστιχέλαιο χρησιμοποιείται στην αρωματοποιία και στην παρα- σκευή καλλυντικών. Η Μαστίχα, λόγω της ιδιότητάς της σαν σταθεροποιητής χρωμάτων, χρησιμοποιείται επίσης στην παρασκευή, υψηλής ποιότητας βερνικιών ζωγραφικής.


ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ
Η μαστίχα καταπολεμά το ελικοβακτήριο του Πυλωρού.

Πρόσφατες μελέτες του πανεπιστημίου του Nottingham που δημοσιεύθηκαν στο έγκυρο ιατρικό περιοδικό The New England Journal of Medicine, December 24,1998, Vol. 339, No. 26 απέδειξαν ότι:

« Ακόμα και μικρές ποσότητες Μαστίχας -1 γραμ. ημερησίως επί 2 εβδομάδες – δύναται να θεραπεύσουν τα πεπτικά έλκη σε μικρό χρονικό διάστημα. Ο μηχανισμός εντούτοις που ευθύνεται γι’ αυτό δεν ήταν μέχρι στιγμής ξεκάθαρος. Ανακαλύψαμε ότι η μαστίχα καταστέλλει το ελικοβακτήριο του πυλωρού, πράγμα που εξηγεί την θεραπευτική της επίδραση στους ασθενείς που υποφέρουν από πεπτικό έλκος. »

Επίσης μελετάται από Πανεπιστήμια της Ελλάδας και του εξωτερικού η χρήση της μαστίχας στον ζαχαρώδη διαβήτη, χοληστερίνη και στα τριγλυκερίδια.

Η μαστίχα χρησιμοποιείται επίσης σε αλοιφές ενάντια στα εγκαύματα, στα κρυοπαγήματα, σε δερματικές παθήσεις και στην παρασκευή εμπλάστρων.Ταυτόχρονα προκαλεί κάποια χαλάρωση του οργανισμού με την εκφόρτιση συναισθημάτων.
Σημαντική είναι η επίδραση της μαστίχας στη λειτουργία του ήπατος με την ενεργοποίηση της αποτοξινωτικής του δραστηριότητας. Απορροφάται έτσι η χοληστερόλη της οποίας η τιμή στο αίμα μειώνεται με συνέπεια την ελάττωση των καρδιακών παθήσεων. Ακόμα αναφέρονται και διουρητικές ιδιότητες.

Στο ελεανολικό οξύ της μαστίχας αποδίδεται η ισχυρή αντιφλεγμονώδης δράση της. Έτσι η μαστίχα δρα επουλωτικά λύοντας τις φλεγμονές συγκεκριμένων οργάνων αρχίζοντας από περιοδοντίτιδες, οισοφαγίτιδες, γαστρίτιδες, δωδεκαδακτυλικό έλκος μέχρι τις κολίτιδες και τις αιμορροΐδες. Ακόμα και όταν δεν υπάρχει πρόβλημα φλεγμονών στα παραπάνω όργανα η μαστίχα προσφέρει διεγερτική αναζωογόνηση που επιτρέπει τη στασιμότητα στις περιοχές αυτές υπεύθυνη για δυσάρεστες καταστάσεις όπως δυσπεψία ή τυμπανισμός. Το μάσημα της τσίχλας διευκολύνει την πέψη με την αντανακλαστική έκκριση σιέλου και γαστρικού υγρού.

ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΗ μαστίχα όπως και το παράγωγό της κολοφώνιο (η ρητινώδης ουσία που απομένει μετά την απομάκρυνση του αιθέριου ελαίου από την μαστίχα) χρησιμοποιούνται για την παρασκευή χειρουργικών νημάτων. Τα ράμματα αυτά απορροφώνται από τον οργανισμό και δεν χρειάζεται επέμβαση κοπής.

Το φάρμακο MASTISOL (αμερικανικής παρασκευής) που περιέχει μαστίχα χρησιμοποιείται για την επικόλληση επιδέσμων. Με αυτό επιτυγχάνεται η επικόλληση του επιδέσμου με φυσικό προϊόν που δεν προκαλεί ερεθισμούς και αντισηψία στην πληγή.

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ
Η μαστίχα ως φυσικό προϊόν συμβάλλει πρωτίστως στην διατήρηση της καλής υγείας των δοντιών. Το μάσημα της ενεργεί στην καλή διατήρηση της υγείας των ούλων και στην αντισηψία του στόματος. Προκαλεί εφύγρανση της στοματικής κοιλότητας, λόγω του παραγόμενου σιέλου, με αποτέλεσμα τον καθαρισμό και αρωματισμό. Η συστηματική χρήση μαστίχας (σύμφωνα με μελέτες ΣΥΜΠΟΣΙΟ) αφαιρεί ή περιορίζει σημαντικά τον σχηματισμό μικροβιακών πλακών. Γι’ αυτό αποτελεί σήμερα συστατικό οδοντόκρεμας και στοματικών διαλυμάτων για στοματική καθαριότητα , αντισηψία και υγιεινή. Χρησιμοποιείται ακόμα ως συστατικό του σφραγίσματος των δοντιών και εκμαγείων των οδοντοστοιχιών.

ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΗ
Η μαστίχα βοηθά στη βελτίωση των ατελειών της οδοντοστοιχίας, όπως βελτίωση των σκελετικών χασμοδοντιών. Το μάσημα συγκεκριμένα φυσικής σκληρής μαστίχας δραστηριοποιεί τους περιοδοντικούς ιστούς με αποτέλεσμα την ορθότερη ανάπτυξη του οστεϊκού συστήματος της μασητικής συσκευής. Έτσι βελτιώνεται η λειτουργική ικανότητα των μασητήριων μυών και οι συνθήκες κατά τις οποίες αναπτύσσεται το ορθογναθικό σύμπλεγμα και μειώνεται η συχνότητα των ορθοδοντικών προβλημάτων.

Η ευγενόλη τέλος που εντοπίζεται στο μαστιχέλαιο χρησιμοποιείται στην οδοντιατρική ως αντισηπτικό και καταπραϋντικό.

ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΕπειδή η ρητίνη είναι μερικώς διαλυτή στην αλκοόλη και πλήρως διαλυτή στον αιθέρα, τερπεντίνη και άλλους οργανικούς διαλύτες βρίσκει πολλές εφαρμογές στην βιομηχανία.


1. ΑΡΩΜΑΤΟΠΟΙΙΑ Το μαστιχέλαιο χρησιμοποιείται τόσο ως άρωμα όσο και για σταθεροποιητής αρώματος.

2. ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΤο μαστιχέλαιο χρησιμοποιείται επίσης σε κρέμες προσώπου λόγω της ιδιότητας του να καθαρίζει το πρόσωπο και να του δίνει λαμπερότερο χρώμα.

3. Στην υφαντουργία και βαμβακουργία χρησιμοποιείται ως σταθεροποιητής χρωμάτων για το κολλάρισμα των υφασμάτων και ειδικά των μεταξωτών.

4. ΑΛΛΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Στη βυρσοδεψία, στην παραγωγή ελαστικών και πλαστικών, στην παραγωγή χρωμάτων, κόλλας και κολλοειδών ουσιών, στην παραγωγή καμφοράς και στην λιθογραφία ως σταθεροποιητής χρωμάτων.
Στην κατασκευή βερνικιών υψηλής ποιότητας όπως βερνίκια αεροσκαφών, μουσικών οργάνων, επίπλων κτλ
Στην παρασκευή ισπανικού κηρού (βουλοκέρι).

ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ
Η μαστίχα χρησιμοποιείται ως πρόσθετη ύλη στην παρασκευή μεγάλου αριθμού γλυκών, ζαχαρωτών και αρωματικών αρτοσκευασμάτων. Η μαστίχα ως γλυκό κουταλιού σερβίρεται με ιδιαίτερα παραδοσιακό τρόπο μέσα σε νερό και είναι γνωστή ως υποβρύχιο. Χρησιμοποιείται επίσης για το γλασάρισμα σοκολάτας και άλλων γλυκισμάτων, στα παγωτά, στα λουκούμια , στα μπισκότα στις καραμέλες κτλ.


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Η Μαστίχα χρησιμοποιείται ως Μπαχαρικό και προσδίδει διακριτικό άρωμα σε πολλές τροφές όπως το κρέας και το τυρί. Επιπλέον αποτελεί σημαντικό διαιτητικό συμπλήρωμα ιδιαίτερα σε περιπτώσεις έλλειψης ιχνοστοιχείων. Στην Κύπρο αρωματίζουν ακόμα και το ψωμί. Στο Λίβανο και τη Συρία φτιάχνουν ένα είδος παραδοσιακού τυριού με άρωμα και γεύση Μαστίχας. Οι Άραβες θεωρούν μεγάλη πολυτέλεια να αρωματίσουν το φαγητό, το γλυκό ή το γάλα με Μαστίχα.

ΠΟΤΟΠΟΙΙΑ Η Μαστίχα χρησιμοποιείται ευρύτατα για την παρασκευή λικέρ και ούζου. Το ποτό Μαστίχα πίνεται ως απεριτίφ. Πολύ γνωστό είναι το λικέρ «ΜΑΣΤΙΧΑ ΧΙΟΥ» καθώς και το «ΟΥΖΟ ΜΑΣΤΙΧΑΣ». Με την προσθήκη Μαστίχας το ποτό αποκτά το άρωμα της και επιπλέον περιορίζεται η βλαπτική επίδραση της αλκοόλης στο στομάχι.

Στον Αραβικό κόσμο και ιδιαίτερα στα Ιράκ, προστίθεται στην παρασκευή του τοπικού ποτού Αράκ. Επιπλέον οι Αραβικοί Λαοί αρωματίζουν το πόσιμο νερό με Μαστίχα, καίγοντας Μαστίχα. Με τον καπνό της αρωματίζουν την κανάτα και τη γεμίζουν νερό.

πληροφορίες
www.gummastic.gr/mastiha_use.asp
5544  Κουβεντούλα / Fitness και Διατροφή / Απ: ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ στις: Δεκέμβριος 16, 2007, 13:46:04 μμ
Οι κυριότερες αιτίες που οδηγούν σε έλλειψη βιταμινών
1. Τρόπος μαγειρέματος τροφίμων
Οι βιταμίνες είναι ευαίσθητα συστατικά που δυστυχώς καταστρέφονται εύκολα από παράγοντες όπως το μαγείρεμα, η έκθεση των τροφίμων στον ήλιο, κακή συντήρηση. Το μαγείρεμα σε υψηλές θερμοκρασίες έχει σαν αποτέλεσμα να μειώνεται αισθητά η ποσότητα βιταμινών μέσα σε ένα τρόφιμο έως και να εξαφανίζεται.
Το ιδανικό μαγείρεμα για να κρατηθούν όσο πιο πολλές βιταμίνες γίνεται σε ένα τρόφιμο είναι σε χαμηλή θερμοκρασία, σε σκεύη με αεροστεγή συσκευασία, χωρίς πολύ νερό για να γίνεται ο βρασμός με τα ίδια συστατικά του τροφίμου. 
2. Κάπνισμα
Το κάπνισμα μειώνει σημαντικά τα επίπεδα ορισμένων βιταμινών, μετάλλων και ιχνοστοιχείων όπως βιταμίνη C, βιταμίνη Ε, βιταμίνη Β12 , φολικό οξύ, σελήνιο. Αυτοί που καπνίζουν πολύ είναι σίγουρο ότι έχουν αν μη τι άλλο σοβαρή έλλειψη βιταμίνης C. (Ένα τσιγάρο καταστρέφει 25-100 kg). 
3. Αλκοόλ
Μια από τις κυριότερες αιτίες έλλειψης σημαντικών βιταμινών στον οργανισμό μας είναι το αλκοόλ. Στην εποχή μας δε, θεωρείται η πιο κύρια. Το αλκοόλ καταλαμβάνει τη θέση απαραίτητων πρωτεϊνών και εμποδίζει την απορρόφησης και αποθήκευση των βιταμινών. Το αποτέλεσμα των παραπάνω είναι αυτοί που καταναλώνουν συχνά αλκοόλ να χρειάζονται πολύ περισσότερες βιταμίνες από αυτούς που δεν καταναλώνουν αλκοόλ. 
4. Μη προσεγμένο διαιτολόγιο, αυστηρή δίαιτα αδυνατίσματος (κακές διατροφικές συνήθειες) Η παράλειψη ορισμένων τροφών από το διαιτολόγιό μας ή η διαφοροποίηση του καθημερινού μενού έχει σαν αποτέλεσμα τον ελλιπή ανεφοδιασμό του οργανισμού μας σε βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Σ' αυτές τις περιπτώσεις επιβάλλεται η ενίσχυση λήψης συμπληρωμάτων διατροφής. 
5. Μελαγχολία - στρες
Η σημερινή εποχή παρουσιάζει πολύ συχνά το σύμπτωμα της μελαγχολίας σε όλους μας, που εναλλάσσεται με περιόδους άγχους και στρες. Οι περίοδοι στρες και μελαγχολίας έχουν σαν αποτέλεσμα την έλλειψη βιταμινών με βασικότερη αιτία την μείωση της ορέξεως που οδηγεί σε ελλιπή διατροφή. 
6. Αντισυλληπτικά
Τα αντισυλληπτικά οδηγούν σε ανεπάρκεια βιταμίνης C, Β12, Β6 και φολικό οξύ και ψευδάργυρο. 
7. Αντιβίωση
Όταν παίρνουμε αντιβίωση για μεγάλα διαστήματα καταναλώνουμε από τον οργανισμό μας κυρίως βιταμίνες Β και Κ. Οπότε συγχρόνως με την θεραπευτική αγωγή πρέπει να ενισχύσουμε τον οργανισμό μας και με επιπλέον βιταμίνες. 
8. Μη προσεγμένη χορτοφαγία
Οι αυστηροί χορτοφάγοι (που δεν τρώνε ούτε γάλα ούτε αυγά) έχουν τάση έλλειψης βιταμίνης Β12 (προβλήματα αναιμίας). Γι' αυτό πρέπει οπωσδήποτε να εμπλουτίζουν το καθημερινό τους μενού με φυσικό σύμπλεγμα Β.

Γράφει η  Μακρή Νάνσυ, Ειδικός Εφαρμογών Διαιτητικής σε άρθρο της
5545  Κουβεντούλα / Παιδιά / Απ: To xαμόγελο του Παιδιού στις: Δεκέμβριος 16, 2007, 13:19:05 μμ
Αξίζει να συνεισφέρομε όλοι να είσια καλά
που μας θύμησες τα τηλεφώνα γιατι δεν τα ήξερα  Αναποφασιστικότητα
5546  Κουβεντούλα / Φύση και Οικολογία / Απ: ανακύκλωση cd στις: Δεκέμβριος 16, 2007, 13:13:49 μμ
το διαβασα Λια και μου αρεσε πολύ
πολύ καλή ιδέα  Έκπληξη Έκπληξη Έκπληξη
5547  Εμείς, το GreekMasa ... / Δεκέμβριος 2007 / Απ: Kυριακή 16/12/07 Τι θα φάμε σήμερα; στις: Δεκέμβριος 16, 2007, 13:08:45 μμ
καλημέρα σήμερα τρώμε μπιφτεκια στο φουρνο με πατατουλες
και έχουμε κι ωραίο χαλβα με συμιγδάλι  Χαμόγελο
5548  Κουβεντούλα / Φύση και Οικολογία / ανακύκλωση cd στις: Δεκέμβριος 15, 2007, 19:43:24 μμ
Μήπως γνωρίζεται αν τα cd ανακυκλώνονται  Απορία Απορία Απορία
5549  Μαγειρέματα / Γλυκά / Απ: agkinaroules gluko!!! στις: Δεκέμβριος 15, 2007, 19:29:47 μμ
πρώτη φορα το ακουω οτι κανουν γλυκο
με αγκιναρες  Έκπληξη Έκπληξη Έκπληξη Έκπληξη Έκπληξη Έκπληξη Έκπληξη Έκπληξη Έκπληξη Έκπληξη
ενδιαφερον ακουγεται
5550  Κουβεντούλα / Υγεία και Ευεξία / Απ: Για τους καπνιστές στις: Δεκέμβριος 15, 2007, 19:16:17 μμ
skeftomai καλως ήρθε αν και λιγο αργα στο λεω  Ντροπή Ντροπή Ντροπή
διαβασα σημερα στο site της iatronet το παρακατω άρθρο
Το κάπνισμα της εγκύου βλάπτει τη γονιμότητα της κόρης
Οι γυναίκες που καπνίζουν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης βάζουν ενδεχομένως σε κίνδυνο τη γονιμότητα των κοριτσιών τους, υποδεικνύει νέα έρευνα. Η έρευνα που διενεργήθηκε σε ποντίκια αποκαλύπτει ότι τοξίνες που βρίσκονται στον καπνό του τσιγάρου μειώνουν τον αριθμό των ωαρίων στις κόρες των εγκύων. Λιγότερα ωάρια σημαίνει μικρότερες πιθανότητες σύλληψης.
Η έρευνα έγινε από επιστημονική ομάδα του Πανεπιστημίου του Τορόντο και αφορά θηλυκά ποντίκια στα οποία έγινε ένεση με συστατικό του καπνού, (PAH), πολυκυκλικοί αρωματικοί υδρογονάνθρακες, το οποίο είναι γνωστό πως είναι τοξικό.
Ενώ τα ποντίκια γέννησαν απογόνους κανονικού μεγέθους, περαιτέρω έρευνα έδειξε ότι οι θηλυκοί απόγονοι είχαν σημαντικά λιγότερα ωοθηλάκια. Οι ερευνητές εξέτασαν τα ωοθηλάκια και πρόσεξαν ότι η ουσία PAH επηρέαζε μια πρωτεΐνη που οδηγεί στο θάνατο των κυττάρων. Τα αποτελέσματα έχουν επίδραση στους ανθρώπους, καθώς οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι η ουσία PAH είχε την ίδια επίδραση στον ανθώπινο ιστό των ωαρίων που μεταμοσχεύτηκε σε ποντίκια.
Σελίδες: « 1 ... 367 368 369 [370] 371 372 373 ... 376 »